- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- OLED monitor topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen házat vegyek?
- Kissé retrós hangulatú NVIDIA Blackwell kártya az MSI színeiben
Új hozzászólás Aktív témák
-
assemble
addikt
válasz
hallerlaller #62 üzenetére
Jah. A szállítás Play-ről 10 fontba kerül kb ugye?
-
assemble
addikt
válasz
hallerlaller #60 üzenetére
Grat! Milyet rendeltél, melyik országból?
-
assemble
addikt
válasz
#34577664 #50 üzenetére
Hm, köszi, ha ez igaz, az nagyon jó vételnek tűnik.
Addig eljutottam, hogy regisztráltam magyar címmel és beraktam a cuccot a kosárba, de amikor checkout-olnék, azt írja, hogy "sorry, but this item can only be supplied to a UK billing address". Nálad megy a dolog?Mondjuk ha az angliai ismerősökkel el tudom intézni, az még jobb lenne, mert UK-ban ingyen kiszállítják elvileg, úgy bruttó 190 fontért meg is lenne ha minden igaz. Szóval most megpróbálok ennek utánajárni, hogy így el tudom-e intézni.
-
assemble
addikt
válasz
hallerlaller #45 üzenetére
Nem szállít sajnos, valszeg kinti ismerősökkel intézném.
Egyébként megoldható valahogy pl. boarderlinx-el, ha jól veszem ki ezek pont azt csinálják, hogy adnak egy UK-s címet amit vásárlásnál megadhatsz utána kiszállítják neked máshova is. -
assemble
addikt
válasz
hallerlaller #43 üzenetére
Ha megnézed, az összes kisker csak a 16 gigás változatot árulja, a cikk pedig a 8 gigásról szól. A 16 gigáson már nyilván van valamennyi hasznuk, hiszen a memória fillérekbe kerül nekik, és 50 dollárral mégis drágább a másik. És nyilván ezért árulják a kiskerek csak a 16-osat, mert abból valamennyi hasznuk még lehet, a 8-ast viszont csak profit nélkül tudnák árulni kb.
Viszont tudsz válaszolni a kérdésre? Megnéztem Currys-on, és 199-ért van kiírva. A szállítás is ingyenes onnan (ami Google-től még 10 font) így effektíve 20 fonttal lenne csak drágáb a 8-asnál. Ennyiért tényleg berendelneém sztem.
Köszi, megvan közben a forrás, utánanézek ennek! -
assemble
addikt
válasz
hallerlaller #38 üzenetére
Azt 10 font discountot hogy sikerült összeszedni? Honnan a kép? Ennyiért berendelném én is.
-
assemble
addikt
Nem tudom miért jó ez az Adobe-nak, én is csodálkoztam amikor bejelentették. Mindenesetre ez nem újdonság, amikor ICS-re kiadták a Flash-t, már akkor leszögezték, hogy ez az utolsó amit még kiadnak, és onnantól legfeljebb biztonsági frissítések lesznek.
Steve Jobs-nak voltak elég nevetséges kirohanásai a Flash ellen, mondván hogy nem való mobil eszközökre (a valódi oka valószínűleg egy kicsinyes üzleti döntés volt, hogy a böngészős flash játékok ne veszélyztessék az Apple saját kis AppStore-ját) és részben ettől sokan elkezdték (a témában fogalmatlanul, alaptalanul) fikázni a Flash-t, mondván, hogy a HTML5 a jövő. Az senkit sem zavart, hogy az Adobe is a kezdetektől ott állt a HTML5 mellett is, (csak közben a Flash-t is csinálta), és az sem, hogy a HTML5 szabvány még csak közelében sincs annak, hogy kész legyen, és rengeteg dologban nem képes felváltani a Flash-t.
Szóval ha úgy tetszik, valószínűleg nagy részt Steve Jobs-nak köszönheted ezt az egészet, illetve annak, hogy a Flash veszélyeztette a mobilos fingós appokat az ő kis saját boltjábanÉs nem, a Flash az Adobe-é, nem lehet licenszelni, és ha ők nem adnak ki új változatot akkor nem is lesz új változat.
Hogy a jót is lássuk a dologban: hosszútávon ebből a HTML5-nek nagyobb lendülete lehet emiatt is, jobban rá lesz kényszerítve mindenki hogy azt használja, még ha belátható időn belül főleg csak a szívást is látjuk ebből az egészből: jóideig nem is lesz kész a szabvány, minden böngésző máshogy támogatja (kompatibilitási gondok), stb, stb.Ettől függetlenül az utolsó mondatoddal nem értek egyet, ettől annyira azért nem fog lesüllyedni, ennél jóval több dologban is elég nagy különbség van köztük
-
assemble
addikt
Mivel hivatalos adat nincs és nem is lesz, így igen, kénytelen voltam 100 dolláros tűréshatárral megadni. De ha tudsz bármi pontosabbat, hallgatom. Ugyanakkor a tűréshatáron belül a LÉNYEGÉN semmit nem változtat, hogy a valós ára éppen 150 vagy 200 vagy 250 dollár. A lényeg ugyanis az, hogy minimális, körülbelül nulla hasznuk van magán a tableten, pláne ha pl az előbb említett iPhone-al hasonlítod össze, ami max ugyanennyit ér és háromszor ennyiért árulják.
Egyáltalán nem szokatlan lépés, a Kinde Fire is ugyan így csinálta, azt is előállítási költségen árulták, és a profit nagy részét a hozzákötött szolgáltatásokból várták. Ugyanígy működik a legtöbb konzol is: PS3, Xbox. Nem véletlen, hogy a Google is csak néhány országban árulja még, ahol a szolgáltatásaik nagy része elérhető. Plusz a Google-nél még az is szempont lehet, hogy adjon egy újabb lendületet az Androidos tábláknak, mert rá fér a dolog, ez is hosszú távon térülhet meg nekik.
Szóval szó sincs arról, hogy a Google egy szeretetszolgálat szerepét vette volna át aki önként lemond a profitról, ahogy be próbálod állítani, csak a fő hasznot hosszútávon várják, és nem az eszköz eladásaiból, emögött a faéknél egy cseppet összetettebb üzleti modell van, amit itt egyesek sajnos képtelenek felfogni ahogy látom
De szerintem ezt már több topicban kellő részletességgelel elmagyaráztam, többet nem fogom.
-
assemble
addikt
A flash támogatással ők aztán semmit nem tudnak csinálni, az Adobe-n múlik a dolog, akik azt mondták hogy nem lesz. Egyébként attól, hogy hivatalosan nincs támogatva, szerintem működik rajta a 4.0-ra szánt változat. A microsd-ért tényleg kár, de ezzel együtt is kötelező vétel nálam.
-
assemble
addikt
Talán például mert nem is értesz hozzá.
A végén ha jól emlékszem abban maradtunk, hogy a valós előállítási ára valahol 150 és 250 dollár között között mozoghat, és így ennek a fényében a 200 dolláros áron minimális hasznuk van. Ezzel pedig ez a hír is összhangban van.
Mellesleg gondolom azt sem kell elmagyarázni, hogy az alkatrészek árai miért nem egyenlők az eszköz tényleges árával, ami a fejlesztésekkel, összeszereléssel, minden mással együtt értendő.
Egy iPhone előállítási költsége sem több ennél, azt pedig 200 helyett 600 dollárért árulják. Go figure.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad P53S - 15.6" - I7 8565U 1.80GHZ- 16Gb ram - Nvidia P520
- Lenovo Thinkpad P1 15,6" CORE I7-8850H 2.60GH- 32Gb ram - Nvidia P2000 vga
- Pavilion 15-ec2167ng 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3050Ti 16GB 1TB NVMe gar
- 27% Számlával! Dell PRECISION 5570 i7-12800H / 16GB DDR5 / 512GB NVMe / RTX 2000 8GB! BeszámítOK
- ZBook Firefly 14 G11 14" FHD+ IPS Ryzen 5 PRO 8640HS 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Fotó állvány eladó
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest