Új hozzászólás Aktív témák

• wortz

tag

válasz margithid #35 üzenetére

Igen, én is hallottam, a 3 Watt TDP-s Core M-ről van szó. A "baj" csak az, hogy az viszont nem épp egy 30 USD-s SOC lesz. Szvsz, ha 100-150 USD-ben meg fog állni az ára, akkor az már "jó".
    Erre építeni egy telefont, iszonyat költséges lenne. Kb csak prémium kategóriában focizhatna. Persze nem kizárt, hogy az MS-nek a jövőben inkább ez lesz a célja, a tömegpiacok helyett (hiszen néha belebegtetik ezt az elképzelést), de azért én ezt nem hiszem.
    Arról nem is beszélve, hogy szvsz tök felesleges a Core M-et telóba betenni. Az én tabletemben egy Atom Z3740-es SOC van (2W SDP, a tényleges TDP ismeretlen, de szerintem 3 W-nál nem több, a melegedés alapján), és játékon kívül mindenre tökéletesen elég. Okén nem szerkesztek rajta videót sem, és nem is renderelek, de Office, +vállalati progik tök jól elmennek rajta, 10-15 böngésző ablak nem probléma neki, még 2 GB RAM mellett sem. Még photoshop-olni is lehet, ha rákötöd egy nagy kijelzőre. Egér/billcsi BT-al csatlakozik, onnantól kezdve kb egy laptop. És természetesen minden mást is tud, amire egy andoidos tabletet lehet használni. Mondjuk az appkánálat az mind a számokat, mind a minőséget tekintve nulla, de szerintem az egységesített Store ezt is meg fogja dobni. És megy rajta a Halo1 :).
    Meg a NFS: Most Wanted. Meg egy csomó GOG.

Ennél több minek egy telóba?? Ha azt nézzük, hogy ez egy 32 USD-s SOC, akkor nem drágább, mint egy 35 USD-s Snapdragon 800. Tehát csúcs telókban semmivel sem lenne drágább egy ilyen, mint egy ARM chip. Inkább az olcsóbb eszközökkel lenne gond, mert ennél olcsóbb Atom már nem nagyon van, viszont egy S400as ARM meg 10-15USD.

(#36) AS
    Akkor a részesedésük is marad kb. ugyan ott, ahol van. Egy ennyire zárt OS-el, ennyire korlátozott képességekkel, ennyire ronda és testre szabhatatlan GUI-val, ennyire gyenge App-kánálattal esélyük sincs, hogy értelmezhető szereplővé váljanak.
    Ha komolyan gondolják ezt a telefon piaci szereplést, akkor valamit (igazából kb. mindent) komolyan meg kell változtatniuk.

Új hozzászólás Aktív témák