Hirdetés
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kompakt vízhűtés
- E-book olvasók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
Kényelmesebb lenne, ez tény, de több kliens van, nem tudsz mit tenni, egyébként nem olyan nagy tragédia. Az Ubi játékokhoz Steam-en is kell a UPlay, az EA az újabb játékait nem árulja a Steam-en, meg a régieket se, pl. Medal of Honor-nak is csak két része van fent. Igaz, a Pacific Assault meg sehol.
Még az Activision kitalálhatna magának valami sajátot, Blizzard felől már úgyis ott a Battle.net, lehetne továbbfejleszteni... -
Döglött Róka
veterán
Engem nem igazan erint mert konzolon jatszom
Inkabb csak murisnak tartom az ilyen jellegu hiszteriat hogy CSAKASTEAM mert nem szeretek mast elinditani meg jelszavakat megjegyezni. Kiszeded a szolgaltatasokat startup-bol, elmented a jelszavakat a kliensben, hasznalat utan bezarod a klienst. Nem kell mindennek allandoan futnia ha ez zavar.
"ez van"
-
zseko
veterán
válasz
Döglött Róka #118 üzenetére
Ha neked az tetszik, hogy mindent máshol tárolsz, tégy úgy, jogod van hozzá, mint ahogy nekem is így dönteni. Van akinek bejön a steam/origin/uplay, van akinek meg nem, ez van. Csak ezt az óvodás dumát hanyagoljuk már mert másnak más az elsődleges, mint amire most válaszoltam. Itt is van jópár hsz amiben nagy mellénnyel van hangoztatva, hogy steam de szar, hajrá ms. Hagyjuk már...
-
zseko
veterán
válasz
Döglött Róka #116 üzenetére
Ismerem, de ez a több telepítendő kliens problémát nem oldja meg, egyébként nem is a jelszavakon volt a lényeg, hanem a több helyre szétszórt játékon.
-
zseko
veterán
válasz
Vistaboy #113 üzenetére
Általában én sem szoktam, a 2013-as és ez a TR volt az egyedüli kivétel a kivételben. Az előzőből a CE-t vettem meg előrendelésben az 576-ról, de a mostani 40e-es ár durván megszaladt az akkori 25e-es árhoz képest, és úgy gondolom tartalmilag sokkal rosszabb. Mondjuk nem is vettem volna meg, elég volt egyszer
De alapvetően megvárom a 75%-os leárazásokat (ráérek...), nagyon ritka hogy bármit megvennék alatta. (Akkor is csak 66%-nál, 50-ért már semmit) Mint ahogy az is, hogy steamen kívül máshol vásárolnék (mármint amit nem lehet ide beaktiválni, gog, origin, uplay, stb.)
Ez a játék érdekelt volna, de ms-től 100% nem fogom megvenni. Én a másik véglet vagyok, nincs steam - nincs vásárlás, t.köm se fog hatmillió klienst és /vagy jelszót telepítgetni, megjegyezgetni, meg mit-hol találok. Nem, nem érdekel, hogy az Áruház a 'Winbe van építve'. A legutolsó ahonnan vásárolnék. -
Vistaboy
veterán
Na, én pont emiatt nem veszek semmit digitálisan megjelenéskor. Ha nincs belőle dobozos verzió, nem érdekel, mert ennyit nem adok egy alapkiadásért. Már a 14-15K is sok szerintem, régebben 10K alatt voltak a normál változatok, manapság meg csontra lecsupaszítják, és annyiért adják, mint egykor a CE-t. Aki extrát akar, az meg adjon ki érte 40K-t, csak mert van benne egy szobor, aminek én például nem látom értelmét a felesleges drágításon kívül.
-
Maegoss
tag
Én jelentkeztem az ingyenes frissítésre (Win 8.1-ről) és azóta Win 10-et használok. Az elején tényleg volt vele gond, de pár update után már jól működik, szerintem jobb, mint a Win 8.1.
Az adagyűjtés nem érdekel (persze kikapcsoltam amit lehetett), mivel Google szolgáltatásokat használok ezért már hozzászoktam
-
Döglött Róka
veterán
Felsleges, annak aki ismeri az nt kernel moduljait plane
-
Romvr
őstag
válasz
Döglött Róka #107 üzenetére
Kifejtenéd?
-
Romvr
őstag
Inseder Buildeket is használtam már anno, mindegyiket éles rendszernek, keményen megdolgoztatva. Illetve a TH1-et használtam 3 hétig mikor a 4-ik olyan bakiba futottam hogy ment vissza a 8.1. Illetve a TH2-t is teszteltem hasonló módon 1 hétig. Az már kicsit jobb volt, de még mindig nem annyira hogy véglegesen váltsam a 8.1-et.
Mint írtam mik azok amik miatt gyalultam:
- Update-rape (ez volt az első amin feldühödtem. Mi az hogy csak 3rd party app-al vagy service-ből lehet tiltani? Miért nem enged választani hogy mit akarok és mit nem telepíteni?)
- Néhány általam használt alkalmazás nem jól, vagy egyáltalán nem működik. (Ezeket még meg tudtam volna oldani, illetve azóta már frissítették ezeket az appokat.)
- Legalább 6 féle módon és 10 féle process gyűjt adatokat. Akkor is ha nem kéred. (ENTERPRISE ALATT IS!? Kernelbe kódolva így csak a nagy részét lehet megkerülni, mindig marad még egy kis sunyi ami jelent az "anyahajónak"). Bár tegnapi cikk szerint totál legális az illegális adatgyűjtés, főleg ha kormány kérésre zajlik "a kollektív információ és magántulajdon ellen intézett erkölcstelen adathalászat."Úgyhogy igen. Bő 4 hónapnyi használat után mondom hogy van még mit csiszolni rajta.
Side Note: Én nem az vagyok aki látatlanba fikáz dolgokat, biztos keversz valakivel
-
Vistaboy
veterán
-
-
cskamacska
addikt
Hát nézd, a DX12(/Mantle) meg hozzá a HD Radeonok már 4 éve folyamatosan megváltják a világot, azt ott állunk hogy egy darab értékelhető DX12 játék nem jött még ki(a félkész Ashes of Singularity jelenleg Planetary Annihilation méretű buktának tűnik
). Az egyébként kiváló Frostbite motor is MMO-sított, a konkurens Pillars of Eternity, Divinity Original Sin, és Witcher 3 bokájáig fel nem érő Dragon Age Inquisition-re van elpazarolva, meg olyan Battlefrontra, amit a Battlefield 2, Battlefront 2, és Bad Company 2 elődök ismeretében jóérzésű fejlesztő egyszerűen letagadna.
Ha ez így halad, akkor ebből is WinXP és DX10-11 váltás lesz, hogy három évvel kiadás után jönnek a tisztességes húzónevek, amikorra már a régi oprendszer egyszerűen magától kiöregszik, és a népek maguktól váltanak.
Csak a HD Radeonok csodás DX12 fícsörjeivel mit kezdünk addigra.
-
Dilikutya
félisten
Ha nem igényelted a Windows 10-re frissítés lehetőségét, akkor marad a 7, 8 és 8.1, magától nem fog feltelepülni a 10. Jó ideig azokhoz is lesz még frissítés. Ha pedig igényelted, jó eséllyel már túl is vagy a manuálisan elindított upgrade-en. Nekem van külön kulcsom Windows 10-hez, így nem szabadítottam rá a működő rendszeremre, meg amúgy is hardverhez fog kötődni, csere után teheted vissza azt, amiről az upgrade ment, nem tudom, a support-tal lehet-e ilyenkor tárgyalni, úgy tudom, eleve így van a licence. Pontosat nem tudok, nem olvastam.
-
kenwood
veterán
En jobban orulnek neki,ha kisebb jutalekkal dolgoznanak,mint a steam,es ezert onkent,nem kenyszerbol menne oda a nep.
-
-
Dilikutya
félisten
válasz
Németh Péter #93 üzenetére
Egyetlen 980Ti nem lesz elég.
-
gabor7th
addikt
És akkor mindenáron kell Win10 is? Mert akkor kár érte... Bár később úgyis megjelenik ott is. Pénz... az kell.
-
-
Romvr
őstag
"Ha játszani akarsz, akkor nincs választásod, mert az MS nem fogja visszaportolni a WDDM 2.0-t."
Ezzel önmagában még nem is lenne gond. Ha Win10-et normálisan megcsinálják, nem kémkedik, megy rajta minden ami Win8.1-en is, a frissítéseket sem erőszakolja rád, valamint nem kényszerít hogy a Win Store-ból vegyél játékot akkor egy szuper kis OS lenne. De sajnos nekem Vista utánérzésem van a telepítés utáni 2. óra használat után. Szép, meg új, de mintha nem lenne befejezve. Gondolom a Windows 10.1 (vagy 11.0) már javít valamit mert a TH2-ben főleg csak a kinézetet igazították Touch eszközökhöz (köszönjük a méteres távolságokat a menüpontok között - Asztali PC-s, Laptopos, Egerészős Vásárlóközösség).
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Olyanból idén kevés lesz. Olyanok jönnek, amelyek DX12 nélkül lassan, vagy limitált grafikával futnak.
Az év végén jön majd az új Frostbite verzió, amire az EA sok játékot épít jövőre. Az függetlenül attól, hogy Vulkan API-t használ a Win10-hez lesz kötve a WDDM 2.0 miatt. Elvileg megoldható, hogy Win 7-en is működjön, de negyed olyan gyors sem lesz és alapból low-ra lesz kényszerítve. Ha játszani akarsz, akkor nincs választásod, mert az MS nem fogja visszaportolni a WDDM 2.0-t.
-
Romvr
őstag
- A DX12 -nek elvileg a lényege hogy jól skálázódik. De vagy a játék lesz Történelmi Fordulópont a grafika / játéktechnika terén, vagy ők rontottak el valamit de azt izomból.
A minimum amit kérnek: Intel Core i5-4460 / NVIDIA GeForce GTX 760 VRAM: 2 GB / RAM: 8 GB
Az ajánlott: Intel Core i5 4690 / NVIDIA GeForce GTX 970 VRAM: 4 GB / RAM: 16 GB
A maxhoz: Intel Core i7 4790, 4GHz / NVIDIA GeForce 980 Ti VRAM: 6 GB / RAM: 16 GBCsak azért mert 1db játék ezt követleni szerintem sokan nem fognak váltani, hiszen ez csak egy pozitívum a számtalan negatívum mellett. De ne térjünk át Win10 topickba itt.
- "Még külön appot se kell letölteni, windows loginja meg szinte mindenkinek van." Van, de nem Free to Download a játék, tehát be kell adnod bankkártya adatokat. Gondolom az MS snem fog megelégedni a PayPal-al vagy hasonló 3rd parti fizetési módszerrel és a Google / Apple módon direktbe kér ilyen adatokat.
- "Microsoft Brandet erőltessék, vonzóbbá tegyék." / "MS legalább próbál tenni valamit, hogy a platformját erősítse." A Win 10 erőszak-kampánnyal és most ezzel szerintem inkább az ellenkezőjét érik el. Eleinte fontolgattam hogy Win10 -re váltok, aztán elolvastam az EULA-t és láttam hogy "rontják el" a Win 7-et Win 8.1-et a frissítésekkel és dugják az orrod alá hogy "HASZNÁLJ WIN10-et!!!". Most meg közlik hogy jön a játék PC-re, de csak Win10-re, Ultraizmos gépre, kérjük a bankkártya adataid (a már eddig gyűjtöttek mellé) és akkor az általunk választott módon, az általunk választott helyről letöltheted.
-
deicide
veterán
Ha majd jön egy olyan játék, ami DX12/Win10 only lesz és mindenképpen játszani akarok vele, arra már most is van az egyik SSD-n egy partíció fenntartva Win10-el, de csak akkor bootolok majd róla, ha eljön ez az idő. Amúgy az idők végezetéig Win7 marad, mert megszoktam, szeretem és nem akarok váltani.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha érdekel a teljesítmény, úgyis telepítesz majd Win10-et. Másképp nem fog működni a DX12. A G-Sync pedig egy licencprobléma. Az meg lesz oldva szerintem, ha másképp nem, akkor úgy, hogy te fizetsz érte egy havidíjat vagy egyszeri díjat a GFE-n keresztül, hogy használhasd, ha már a Microsoft nem fizeti ki a licencköltséget.
-
boost
veterán
Azért ez nem ennyire fekete vagy fehér.
- Gépigényt nem ismerem, csak hallottam, hogy magas, de értelemszerűen azért Windows 10 only, mert azon fut az új keretrendszerük (ez a kamurésze), és mert szeretnék, ha mindenki arra váltana, aki még nem tette meg.- Az, hogy van 100mio felhasználója Steamnek , Originnek, azzal nem kukázzák őket, szimplán ők is a rendszerben megtalálható alkalmazásból töltik le a játékot. Még külön appot se kell letölteni, windows loginja meg szinte mindenkinek van, aki Windowst használ. (MSN, Outlook.com, Skype, Office 365, valamit lassan mindenki használt már)
- Azzal egyetértek, hogy ez egy neszesemmi fogdd meg jól dolog, meg nem dönti be a Steamet, Origint, de arra mindenképpen jó, hogy a Microsoft Brandet erőltessék, vonzóbbá tegyék, újra modernné tegyék. Én fanatikus Apple user vagyok, de nekem tetszik, hogy az MS legalább próbál tenni valamit, hogy a platformját erősítse. Bár én akkor is azt mondom, ha már játék, akkor egy XBO, 95 ezerből sokkal inkább, mint egy sokszázezres PC.
-
Romvr
őstag
Tehát összegzem:
- Olyan gépigény amivel normális esetben emulálok két Xbox One-t és párhuzamosan futtatok két játékot 4K kijelzőn Side-by-Side. A minimum is olyan ami 2 hónapja még *bármilyen játékot elfuttatott High-Ultra beállítások mellett.
- Csak Windows 10 -en megy a játék, a Win 7, Win 8.1 userek (akik 90%-ban azért maradtak mert a Win10 egy bugos, kémkedő, szemétkupac) szintén le vannak tojva.
- Csak Windows Store-on megvásárolható, tehát Steam (~110millió) és Origin (~80millió) userek szintén mehetnek a levesbe.
Ez a PC-re is jön dolog így inkább "nesze semmi fogd meg jól". Gondolom azért hogy az eladások után teljes mellszélességgel tudják okolni a Kalózkodást / Hanyatló PC ipart / Sári nénit a takarítót
*Költői túlzás
Ps.: Nem olvastam el az előttem lévő hozzászólásokat, csak átfutottam. Bocsi ha már összegezték előttem a helyzetet. -
Dilikutya
félisten
-
-
törölt tag
válasz
Adam_Shepard #36 üzenetére
Ha nagyon nyomja, akkor nem, mert kap jó vizsgálatokat versenyügyi témában. Aminek a végén akár darabolhatjám, kötelezhetik bizonyos lépésekre.
-
bepken
veterán
válasz
#32839680 #72 üzenetére
ott mondjuk én is megijedtem, amikor a Steam valami statisztikát akart gyűjteni rólam (aranyos volt, hogy előbb megkérdezett róla), és megengedte, hogy belekukkantsak az összegyűjtött információkba. nem sok virágboltos cucc van már a gépemen, de azt mindet listázta (RLD!
)
-
Hiftu
senior tag
Úgy látszik az MS-nek a lewarezolt Windows mellett a szintén lopott játékok sem okoznak gondot. Az MS Store only játéknak ez lesz a végeredménye.
-
cskamacska
addikt
válasz
Adam_Shepard #36 üzenetére
Aztán mikor 2018 körül kukázzák ezt is, akkor annak is lehet majd örülni ennyire.
Egyébként megvan, hogy a GfWL kimúlása miatt rakás játék elérhetetlen és/vagy használhatatlan lett, és valószínűleg ez így is marad?
Meteorhead. Ez Meteorhead-nek is szól, Xliveless és/vagy a gonosz warez nélkül(bár a Live wrapper is kvázi warez) ezek a játékok most szépen megszűnnének létezni, amíg a kiadó nem méltóztatna 20 év után valami rebootot készíteni, és azon alkalomból újra leporolni a régi játékot.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
noPublicFG #68 üzenetére
Na nalam egy sincs fent
Konzolon jatszom PC-n dolgozom
-
Micsoda parázs vita alakult ki egy ilyen hülyeségről. Ha megveszed játszol vele. Mindegy, hogy az archivement-jeidet hol számolja a rendszer.
Steam, Uplay, Bnet, GOG-Galaxy, Origin mindet telepíteni kell, ha szeretnék néha a haverokkal BF-et, máskor GTA5-öt, megint máskor kis Stormot játszani. Máskor csak egyedül barangolok Witcheremmel, vagy 'gyakom az élőholtakkal a H7-ben. Nekem inkább ebből van elegem. Lenne egy platform és kész. Öt játék amit szeretek, de mindhez telepíteni kell egy-egy alkalmazást pluszban, hogy fusson is. -
-
Dilikutya
félisten
válasz
Meteorhead #26 üzenetére
Batman Arkham Knight
Lords of the Fallen
Rise of the Tomb Raider
GTAVSteam-en jelentek meg, másnapra nem volt törés. A Dragon Age Inquisition is Denuvo védelemmel van, bár az Originre jött csak.
-
wjbhbdux
veterán
a vodafonnál 1 Ft a Gaming PC
A Quantum Breakben is lesznek teljes képernyős reklámok a fejezetek között mint a Win10 Passziánszban?
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Németh Péter #56 üzenetére
A Steam enged exkluzív teljes képernyős módot. Az UWP ezt nem engedi, mert azzal a móddal rosszul lehet tabozni, márpedig ez egy alapvető igény a Windows Store-ba rakott alkalmazásoknál. Ilyen formában is működhet a G-Sync, de bele kell építeni a programba, ami egy rakás licenc megfizetését vonja maga után.
(#55) .LnB: Nem írás lesz a DX12-ről.
-
Nekem ez az egész nem világos. Szóval akkor a Steam-es kiadásban fizettek a GSync-ért, vagy ott működik magától? Nekem inkább úgy tűnik, hogy ez az "adjuk ki az XBoxos játékokat Windows Store-on keresztül" egy friss döntés következménye és a programozóknak még nem volt idejük hozzáigazítani az UWP keretrendszert sem. Szerintem pár hónap múlva jön egy Windows update és onnantól ez a probléma megoldódik magától. Ugyanakkor ez csak elmélet, mert nem találtam a témáról semmit a neten.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem mondom, hogy kell, de ha meg akarják oldani a támogatást, akkor az a csak pénzen múlik. Esetleg az NV elgondolkodhatna egy olyan licencen is, ami átterheli a fizetést a felhasználókra, így megvehetnék a szoftverhez az emberek a G-Sync frissítést. Simán beépíthető lenne egy fizetős modul a GFE-be is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Németh Péter #50 üzenetére
Az aktív V-Sync nem számít. Például a VESA A-Sync definiálja a V-Sync-et is, tehát akkor is működik, ha az állandóan aktív.
a G-Sync esetében is meg lehet ezt oldani, ha a Microsoft beleteszi a Windowsba a szükséges implementációt. Persze ezért is fizetni kell az NV-nek, de technikailag semmi akadálya, maximum az, hogy a Microsoft nem akar fizetni.
Amikor a G-Sync UWP-n keresztüli támogatása felmerül, akkor nem technikai problémáról van szó. Ez egy financiális kérdés, vagy esetleg elvi kérdés, hogy miért kellene az NV-nek licencet fizetnie egy stúdiónak/kiadónak. -
Steamen egy fejlesztő azt írta, hogy az Universal Windows Platform egyelőre nem támogatja a VSync kikapcsolását, habár hozzátette, hogy jelenleg.
-
vader108
tag
Én picit lemaradtam ezzel a Tomb Raider dologgal a windows store-os ügyködésnél
Tehát ha jól értem átváltották a régiót, majd megvették bazi olcsón eddig oké. Aztán ha visszaváltottam a régiót, akkor ugyanúgy meglesz nekem a visszaváltott régión vagy csak akkor van meg, ha újra visszaváltok a mondjuk a kambondzsai régióra?
(Nem ügyködtem mert Steamen van meg). Csak szimplán érdekel
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
[Prolixus] #43 üzenetére
Miért? Xbox-on úgyis veszik majd a népek, a PC-s változat csak egy plusz lenne.
(#46) Puma K
Nem, hanem azért mert minden One tulaj kap egy PC-s kódot is. Azzal meg mit csináljunk?
(Főleg mert nem Steames kód!!444567
)
-
[Prolixus]
addikt
Szerintem ez a "nagy lövés, kapufa" esete lesz. És akkor még örülhet a MS, ha nem rúg öngólt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Darth_Revan #40 üzenetére
Ha integrálni akarod a G-Sync-et, akkor az is licencköteles a szoftver kiadójának. Ha a Microsoft nem akarja ezt kifizetni, akkor nem kapja meg a szükséges SDK-t, ami kell az integráláshoz.
Programba integrálva akármilyen formában futhat a variálható frissítés, az ehhez szükséges rendszer benne van a meghajtókban. Na most van pár kiadó, akik egyszerűen nem akarják kifizetni a licencet, így eltekintenek az integrálástól. Viszont a Windows Store-on keresztül eléggé védett a programfuttatás, így a meghajtóról nem kényszeríthető rá semmi az alkalmazásra. Oda kell menni az NV-hez, ki kell fizetni nekik egy rakás pénzt és azonnal működni fog. Ha nem teszi meg az MS, akkor nem fog működni. -
Darth_Revan
veterán
Wait, what?
Tudtommal a G-Sync licenszért nem a Microsoftnak kell fizetni, hanem a VGA és monitor gyártónak és maga a license a vBIOS-ba és a monitorba lesz beépítve.
Amiért Windows Store-os programban nem kapcsol be a G-Sync az azért van mert:
- borderless full screen módban fut (bár már NVidia driverben beállítható, hogy windowed módban is menjen a G-Sync)
- V-Sync-et nem lehet kikapcsolni a programon belül (legalábbis Tomb Raidernél) -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Darth_Revan #22 üzenetére
Ezek a Win Store-tól függetlenül működhetnek csak a G-Sync licencköteles. A Microsoft viszont nem fizet licencet, így nem integrálhatják a programba.
-
bepken
veterán
arra céloztam, hogy ha valaki XO mellé kap W10 letöltő kódot, akkor ezt nyilván ugyanazzal a fiókkal tudja csak aktiválni (ne kövezzetek meg, ha nem így van) - ügyeskedés miatt kérdeztem csak.
most, hogy írtátok, valóban van előnye egy ilyen áruháznak. a W10 only lesz itt a probléma....mondom ezt úgy, hogy kezdetektől használom a W10-et és nekem nincs vele bajom.
-
Adam_Shepard
addikt
Végre egy kis egyediség! Amúgy az MS nem azt csinál a termékével, amit akar? Reménykedem benne, hogy nem egy újabb Watch Dogs lesz a vége ennek a nagy hypeolásnak.
Hogyazemberekneksemmisemjó...
Erőszakos az üzletpolitika? Igen. Jól csinálják? Igen
-
Puma K
nagyúr
Ott azért más módon működik a lassítás.
Ha használtad a képességet akkor ott nem tudsz rohangálni meg helyet változtatni és így akár az ellenség mögé kerülni... csak egy adott kameraszögből tudod forgatni gyorsan Max-t és úgy lőni.
Sprintelni sem lehet az MP-ben, mert fix sebességgel haladsz.Am szeretem, az MP3 meg is van minden kiegjével.
-
FragMaster
addikt
Engem az érdekelne dobozos változat lesz-e?
-
törölt tag
válasz
Darth_Revan #32 üzenetére
Ott csak áthelyezni tudod, miután már rárakta a rendszerpartícióra...
-
-
Gery9112
őstag
válasz
Meteorhead #26 üzenetére
figyelmedbe ajánlom a 20. kommentet, én írtam és részleteztem, hogy miért írtam azt amit.
A kedvedért azért leírom megint azt a részét, hogy nekem aztán teljesen mindegy mire jön ki a játék, az alapvető problémám az, hogy a windows store távolról se kiforrott rendszer szemben bármelyik konkurencia rendszerével. Ezzel nem a Steamet akarom védeni mert van azzal is baj, nem is kevés sőt helyenként érezhetően visszaélnek piacvezető szerepükkel.
Ha van szolgáltató amelyik megérdemelné, hogy picikét megszorongassák az a Steam, de úgy, hogy ellene beküldenek egy rendszert, ami fejlesztés alatt áll és alapvető funkciók hiányában van enyhén szólva is röhejes.Azzal meg senki se jöjjön, hogy majd/később/közeljövőben/valamikor fejlődni fog a rendszer mert ezzel a fogyasztó nem lesz kisegítve.
-
Meteorhead
aktív tag
Szerintem meg pont hogy ez az első igazán jó húzás a PC sorsát illetően. Steam egy kalap **ar ami a biztonságot illeti. Ha kiadják Steam-en, másnap már crack-elve lett volna és akkor tényleg sírhatott volna a konzolos nép, hogy PC-n ingyen játszanak a játékkal. A Windows Store 100X nagyobb biztonságot nyújt az Appoknak.
Én személy szerint üdvözítem a döntést, és remélem mások is követik a példájukat.
Jah, és a Windows Store ~5% részesedést kér, szemben a Steam-es 35%-kal. (Ami még érthetetlenebbé teszi számomra, hogy miért mindenki Steamen árulja a játékait.
-
Puma K
nagyúr
"Az elmúlt hét egyik legérdekesebb híre volt, hogy bejelentették, érkezik PC-re is a Remedy által fejlesztett Quantum Break"
w00t m8?
Olyan szinten érdektelen és ez a játék, hogy el nem tudom képzelni milyen rajongói tábora lehet
már ha van neki.
Az meg, hogy le tudod lassítani az időt és nem találnak a bot-ok... na hát az már alapból megy némely játéknál és nem kell hozzá időlassítás olyan szuper az AI
Igazi konzol játék... kell az idő a célzáshoz... míg a holt térből kitolod a joy-t
-
törölt tag
válasz
Darth_Revan #22 üzenetére
Meg még azt se állíthatod hova telepítse, alapból a rendszerpartícióra megy...
Lehet, hogy ez konzolon elfogadott, de PC-n ilyen "buta" rendszerre nincs szükség a Steam, Origin, de még a Uplay is 1000x jobb. Komolyan inkább adják drágábban vagy szedjék rendbe a Winstoret, de ilyen szarért nem fogok teljes árat fizetni és akkor még jönnek az egyéb hiányosságok. -
bepken
veterán
tehát a jelenleg egyedüli, tényleg működő, bejáratott, sokak által szívesen használt áruházat kihagyják a buliból, helyette kizárólag saját áruházból teszik elérhetővé...ez tuti átgondolt stratégia?
ja igen egyébként a letöltőkód beváltás mihez van kötve? MS fiók?
-
Darth_Revan
veterán
Csak Win10 Store?
Akkor se exclusive full screen, se V-Sync kikapcsolási lehetőség ... (mint a Rise of the Tomb Raider esetében)
Röviden ezzel kb beintettek a G-Sync használóknak...
Ha csak addig át nem alakítják a Win Store-ban vásárolt programok iniciálási módját...
-
Gery9112
őstag
Köszönöm, hogy helyettem válaszoltál
. A félreértések elkerülése végett nem a Windows Store-ral van bajon, a Steam noha domináns pc-s körökben közel sem tökéletes ( az ügyfélszolgálata szerintem pl. az Originnak ezerszer jobb). A problémám csupán az, hogy egyrészt volt egy games for windows és annak tudjuk mi lett a vége. Másrészt pedig....oké behozza a Microsoft a saját platformját, de könyörgöm tartalmazzon alapfunkciókat és működjön már normálisan.
Az én naptáramban 2016 van, pc-n van már Origin, Steam, Battle.net, (uplay de nagyon zárójelben) és ezek mind működőképesek. A te leírásod alapján (is) a microsoft megoldása még csak félkész állapotban van.Szóval ezekre értettem azt, hogy a steamet kár megkerülniük mert az ő alternatívájuk....hát finoman szólva se tökéletes.
-
Vistaboy
veterán
Nálam semmi baja az Originnek, már évek óta. Mondjuk a Mass Effect-en kívül más miatt ritkán veszem elő, de komoly baja még nem volt.
Nekem az Uplay az, ami nagyon szar. A régi accomról hosszabb inaktivitás után eltűnt minden játék, pedig többek között azon volt aktiválva a Far Cry 3 is, amit tőlük kaptam tesztelésre (A cikket is erről írtam). Nem mintha dobozos lett volna és 10K-ba fájna, de azért ez milyen dolog már, hogy csak így törölnek játékokat... köszi, nem rizikózok vele.
-
.LnB
titán
És ezek közül pc-n egyik sem húzónév, lehet te azt hiszed de nem az. Kellene a store-nak egy cod féle sikercím, vagy bármi ami nagyon nagy tömeget mozgat meg. De nincs.
(#17) Vistaboy Én kicsit az Origin-től hányok, már a második accom van, de nem tetszik. Nem utálom, nem használhatatlan, de mondjuk az Uplay is jobbnak tűnik így elsőre (nemrég próbáltam csak ki).
-
Vistaboy
veterán
"Miért is annyira létszükséglet a Steam? Win10-ben beépítve van a store, még azt sem mondhatjátok hogy külön klienst kell leszedni, mert nincs erről szó."
Emlékszel még a Games For Windows Live-ra? Nekem is volt jó pár eredeti játékom, amit az alatt kellett aktiválni. Például BioShock 1-2, Batman Arkham Asylum, Batman Arkham City, stb.
Mindig is gondok voltak vele, legtöbbször a régiók miatt, a magyar oldal nagyon szarul ment. A DLC-k sokszor nem működtek a dobozos játékokkal, még azok sem, amiket az előrendelés mellé kaptunk. Majd utána lehalt az egész, és dobhattuk volna ki mindent, ha a Valve nem ad lehetőséget rá, hogy Steam alatt lehessen őket beaktiválni. Tették ezt ráadásul úgy, hogy az alapkiadásból GOTY lett, miután aktiváltam benne a GFWL kódot. Azóta minden flottul megy, még ma is. Úgyhogy nekem vagy Steam, vagy Origin, más nem érdekel. Se Uplay, se Galaxy, se Windows Store...
-
oriic
HÁZIGAZDA
"Mert egyébként a kutyát sem érdekli a Store"
Persze, mert eddig nem volt semmilyen komolyabb játék elérhető itt. (Win10-es store-ban) Aztán jött a Rise of the Tomb Raider, majd jön a Quantum Break, Fable Legends, ReCore, Gears of War 4, Halo Wars 2, meg amikről még nem is tudunk.
(#17) Vistaboy
Mint írtam a GFWL az bukta volt azt elismerem. De itt ugye most nem külön kliensről beszélünk, lévén beépített szolgáltatás az egész. Fejlődik a Win 10 Store szerintem, csak a TR-es baromságaikat javítsák, mert azok kiakasztóak.
(#18) .LnB
Gears 4 talán húzócím lehet, bár gondok lesznek azzal hogy a 2-3-Judgement csak Xbox-ra érhető el. A többi valóban nem, de hát friss dolgokról van szó, később talán jönnek nagyobb AAA címek is.
Én azt kívánom, hogy jöjjenek, nektek akarok jót.
-
.LnB
titán
Nem hiszem, hogy meg fogom valaha is venni. De teljesen érthető ez a Store dolog az MS részéről. Szeretnék még jobban tolni a Store-t és a Win10-et. Mert egyébként a kutyát sem érdekli a Store. Az, hogy ez nem fog nekik bejönni az lényegtelen. Pár felhasználót biztos hoz majd. Siker meg akkor lenne ha baromi jó játék lesz.
(#12) leviske Bizony Nvidia Game a RoTR, és meg is látszik rajta.
-
oriic
HÁZIGAZDA
"Szerintem a legnagyobb probléma, hogy az ms-nek már volt store-ja és lazán kukázta."
Persze, mert nagyon tré volt. A mostanival nagyjából jó úton haladnak, csak hát még nagyon sok mindenen kellene javítani. (többek között a fenti TR-es gondokat is) Idejük lesz rá, főleg hogy nem jön több nagy verziós Windows hanem a 10 fog frissülni folyamatosan, így a store is fejlődhet. Csak legyen eszük és fejlesszék rendesen.
(a GFWL az nagy bukta volt anno a részükről sajnos
)
-
Tényleg? Valóban? Nahát!
Akkor nem lesz megvéve, tudok mással is játszani. C'est la vie. -
leviske
veterán
A TR Windows Store-os árából kiindulva így már meg is oldódott számomra, hogy miképp gondolta a cég megoldani a PC és One játékárai közti különbséget. Dobozos verzió PC-re ebből akkor nem is lesz?
(#7) Televan: Az nVidia-nak? Ezt hittem a SE összes stúdiója az AMD-vel dolgozik együtt az effekteken. Ráadásul a haj effekt kifejezetten a TressFX-ből lett tovább víve, nem?
-
NyMRooD
őstag
Szerintem a legnagyobb probléma, hogy az ms-nek már volt store-ja és lazán kukázta. Ha szépen elmagyaráznák a népnek, hogy ez most nem így lesz, akkor lehet nem problémáznának annyian. De sajna az ms és a publikum közti kommunikáció, finoman szólva sem a legjobb mostanában.
szerk: Arról nem is beszélve, amit te mondtál, hogy még nincs rendesen kiépülve az ms store.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Sebestyen01 #4 üzenetére
Kb, mindenki ezt fogja csinálni.
(már ha nem lesz megint olcsó ukrán, indiai, namibiai leárazás mint most Tomb Raidernél)
(#6) Gery9112
Miért is annyira létszükséglet a Steam? Win10-ben beépítve van a store, még azt sem mondhatjátok hogy külön klienst kell leszedni, mert nincs erről szó.
Azokkal nem tudok mit csinálni akik azon aggódnak hogy nem lesz meg a plusz egy soruk steamben. Itt a gond a technikai résszel van, úgy mint SLI gondok, nincs natív full screen, külsős programokkal nem lehet monitorozni a játékot, illetve modok nem működnek. De ez persze most csak a TR-re vonatkozik, ki tudja, lehet QB-re valamit alkotnak majd.
-
ddaydome
senior tag
Sziasztok!
Amilyen hardverigénye lesz, talán nem is baj, hogy egy gyanúsan optimalizálatlannak tűnő játékot nem lehet majd a Steamen kapni. Én arra voksolok, hogy olyan sikere lesz, mint a Batmannek.
-
satz18
őstag
Nem túl meglepő, én inkább azt furcsállottam, hogy a TR megjelent steamen.
-
lofagi
addikt
Azért erre a plusz pc verzióra kíváncsi lennék. Csak azonos accounthoz rendeli hozzá vagy egyszerűen át lehet adni bárkinek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Disney+
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- LEGO klub
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kompakt vízhűtés
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- Eladó Konfig Ryzen 3 3200G 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD RX580 8GB!
- AMD Radeon 7000 szériás Videokártyák
- Eladó AOC C24G1 24" ívelt gamer monitor Kiváló állapotban!
- Eladó Konfig I7 8700 16GB DDR4 120GB SSD 750GB HDD RTX2060 6GB!
- MacBook Air 15" M3 24GB / 1024GB / Midnight / International billentyűkiosztás / ÁFÁS SZÁMLA
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest