- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- Házimozi haladó szinten
- Home server / házi szerver építése
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
oh, az nagyon titkos, el van dugva a világ elől... http://domain.hu, ki nem találtad volna.
-
bambano
titán
-
tatabike
őstag
És az akkor hol/hogyan van, hogy ha én be akarok jegyeztetni egy domain nevet, akkor azt nem adják oda rögtön, hiába nem foglalt, hanem elsőre felkerül egy listára, ahol bárki megnézheti, és ha valaki más ott meglátja és jogot formál rá, mert véletlenül pont az Ő cégének a nevét sikerült kitalálnom, akkor nem kaphatom meg, mert annak a másiknak nagyobb az érdekeltsége és a joga a használatához.
Lehet, hogy le vagyok maradva, de én még így tudom. -
kakuk.tamas
addikt
Azért ez így durva. Vannak akkor nem kis különbségek ebben is az országok között.
Én azt hittem, hogy a webcímekre, webes fiókokra amik valamilyen tulajdon nevét viselik (pl egy cég), mindenhol ugyanaz a szabály vonatkozik. De akkor tévedtem. Jó ezt tudni, köszi, a felvilágosítást! -
Tamás88
őstag
Na ezzel most a Google úgy fog járni, mint a Microsoft (pl. Skydrive)
-
butyek
senior tag
válasz
kakuk.tamas #2 üzenetére
Az csak $30,000. Túl olcsó lenne.
-
leviske
veterán
válasz
kakuk.tamas #11 üzenetére
Mert a Twitter egy szolgáltatás, amihez való jogosultság átadását gondolom ugyanannyira tiltja a szabályzat, mint egy Origin/Steam/Uplay account eladását is.
Gondolom a Prohardveren is bárki regisztrálhatott volna Google/Facebook/Alphabet néven, ha akar, viszont annak nem örülnének Ők sem, ha a emberek account eladásokkal keresnének itt pénzt. A Twitter sem más.
-
jacint78
addikt
-
jerry311
nagyúr
válasz
kakuk.tamas #14 üzenetére
Egy csomó minden vackot bejegyezhetsz, mert nem lehet mindent levédetni. Az aktuális jogi környezettől függ, hogy azt el tudják-e venni vagy sem. Az alphabet gyakorlatilag akárkié lehetne. lehetne akár az enyém is egy weblappal amin a magyar ábécé van. Ha idejekorán bejegyeztem volna, nincs az a bírság amelyik később másnak ítél. Lásd gmail.de amíg ki nem fizették Herr Giersch-t.
Pl. az Apple-nek sem tudott nekimenni az Apple Records (aka The Beatles), amíg csak számítógépekkel foglalkoztak. Aztán amikor elkezdték az iTunes-t, akkor emlékeim szerint volt egy kis pénzcsere is.
De van ellenpélda is a Kraftwerk együttes nekiment az eZelleron-nak Németországban, amiért azok piacra dobtak (fogak dobni) egy Kraftwerk márkanevű mobiltöltőt. A bíróság pedig kimondta, hogy az eZelleron használhatja a Kraftwerk nevet egy elektromos áramot szolgáltató eszközre, kvázi mini erőműre, mert hát az.
-
jerry311
nagyúr
válasz
kakuk.tamas #11 üzenetére
Magyar jogból és szabályozásból indultál ki. Máshol más van.
-
kakuk.tamas
addikt
Miért lenne szabálysértés? Eredetileg az Alphabet Inc. 'perelhetné' el a fiókot, mert gondolom én, ők a legöregebb ábécé cég. Vagyis az elsődleges jog az övéké.
Szerintem a Google hiába kérné a Twittert, nem függesztenék fel a fiókot, mivel már elég régi.Habár nem értem, hogy hogyan hozhatott valaki létre egy olyan fiókot, ami egy cégnek a neve.
Domaineknél ugyebár ilyen esetben elbírálás van...Még az lenne a vicces, ha a Twitteres csávóka kapna kék pipát.
-
hemaka
nagyúr
A Google bejelentése óta az oldalt elég nehéz elérni, nem ekkora terhelésre tervezték.
Véletlenül sem DDoS. -
macman507
aktív tag
Na, BMW már remélem perli a Google-t, hogy elérhetetlenné tették az alphabet oldalukat.
A Twitteres alphabet-es csávót valószínűleg se perc alatt törlik majd, és a helyébe lépnek szép csöndben.BMW helyében bemondanék egy szép nagy számot, amit ki kell fizetnie a Google-nek, ha annyira akarja a domain-t
-
leviske
veterán
válasz
kakuk.tamas #2 üzenetére
Amire a Google illetékesei jeleznék a Twitternél, akik szabálysértés miatt szépen megszüntetnék a fiókod a Google meg létrehozná ingyen.
(#4) mdraco: Meglepne, ha így lenne. Ellenben sokkal könnyebb valakit rávenni az eladásra, ha az adott portékát használhatatlanná teszik az aktuális tulaj számára.
Azért egy reklámügyileg komoly tapasztalatokkal rendelkező cég be tudná reklámozni úgy magát, hogy senki ne keresse rossz címen.
-
Béééla
őstag
[citacion needed]
Bezzeg a monster energiaital anno a monster.hu domain tulajdonosától elkoboztathatta a domaint mert az aktuális tulaj "visszaélt" vele...
[/citacion needed] -
jerry311
nagyúr
válasz
kakuk.tamas #2 üzenetére
10000? Hahahah, inkább megversenyeztetném a BMW-t meg a Google-t érte.
-
mdraco
őstag
Szóval, mielőtt a nevet kitalálták volna, nem is használták a saját google keresőmotorjukat?
-
Hülye volt a Google. Róla nem is feltételeztem volna pedig.
-
kakuk.tamas
addikt
A Twitter fiók viccesen jó.
Én a használója helyébe mondanám, hogy 10000. Dollár. Szor 3... -
alcsa
senior tag
Annyira le van terhelve most, hogy nekem be se tolti. Szep reklamot csinalt a Google ezzel.
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen egeret válasszak?
- Xbox Series X|S
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- E-roller topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest