Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Centre

tag

válasz #56573440 #52 üzenetére

A vicces az egészben az, hogy nem is vitatom, hogy a biometrikus azonosítás ezen formája elég nagy biztonsággal megvalósítható. Mindegy.

Ha egy köztudatban elfogadott állítást (az ujjlenyomat begyűjthető) tagadsz, akkor rajtad a bizonyítás, de legalább valami magyarázat súlya. Nem többszöri piszkálás után meséltél úgy általában meséltél az alkalmazott technológiákról - sajnos egyszer sem merészkedve odáig, hogy konkrét terméket vagy referenciát

De ha már ... én használtam is a googlet és azt találtam, hogy japán matematikus képes volt következetesen becsapni egy tucat optikai és kapacitív elven működő ujjlenyomat leolvasót.

Mivel még mindig ezek a legelterjedtebb eljárások, ennyi erővel akár azt is mondhatnám, hogy állításomat bizonyítottam, igenis kinyerhető olyan biometrikus információ, amivel érdemben előnyt lehet szertenni.

De várj, van még!

A mythbusters csapat fogott egy fejlett biometrikus érzékelőt, amely pulzust, és hőmintázatot egyaránt nézett és sikeresen imitálta azt.

http://www.youtube.com/watch?v=3Hji3kp_i9k

Mellesleg van egy "kinyerhető-e az ujjlenyomatot" rész is.

Biztos vagyok benne hogy vannak olyan rendszerek, mint pl. az erezetet vizsgáló technikák, amelyek elég biztonságosak, (noha ez az infravörös olvasó pl pont nem alkalmazható egy mobilon) de amíg nem lesznek ezek a rendszerek kizárólagosak, addig az az állítás, hogy az ujjlenyomat azonosításra alkalmas minőségben nem lelopható egyszerűen nem helytálló.

so what? ott a tipp: lenovokban már van leolvasó, ahogy egy tonna üzleti gépben alap felszereltség (az én hp-mban is van), telefonba lehet építeni, innentől külső hozzáférés is bezárható.

"ha a hozzáféréshez kell azonosítás akkor máris megoldottuk. ha külső terminálról azonosítani kell magad akkor miért lenne gond?"

Igen, akkor oldottuk meg, ha a levelezőrendszert csak olyan helyről lehet elérni ahol csak ezek az erezetvizsgáló szintű ujjlenyomat olvasók vannak, márpedig ez azért elég necces dolog.

"ott a tipp: lenovokban már van leolvasó, ahogy egy tonna üzleti gépben alap felszereltség (az én hp-mban is van), telefonba lehet építeni, innentől külső hozzáférés is bezárható."

Az ellenállásmérésre alapozott technológiát sikeresen feltörték.

"de tényleg bevallottan laikusnak kéne magyarázzam hogy a fólitól hogyan jutottunk el polaroid ujjnyom fényképezőkig,"

Látod, erről van szó, ha nem látod be, hogy "fogadjátok el, mert én értek hozzá, ti meg úgy sem" egy lekezelő, akkor .. akkor ..."lol".

Új hozzászólás Aktív témák