- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Projektor topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
robogos10
senior tag
Remélem a régebbi cuccos ára csökken és akkor tuti hogy benevezek 1 valami jó cpu-ra
-
HSM
félisten
Igen... Ugyanakkor volt egy egyszeri lehetőségem, hogy a bolti árnál jóval olcsóbban lehessen a másfél éves 3570K/Z77 helyett egy vadi új, bolti garis, azonos felszereltségű Z87/4670K rendszerem. Hülye lettem volna kihagyni.
[link]
De pl. VGA-ból is tudnék neked példát mondani... Az 5850-es radeonom 3 évet volt nálam, a 6800 vicc volt, a 6900 irreálisan drága és alig gyorsabb, és a 7000-esekre is csak egy évvel a megjelenésük után cseréltem, mikor már durván lement az áruk. -
Kronos3000
senior tag
Ez az intel taktika,ha újat akarsz végy alaplapot is hozzá,sajnos amd is kezdi követni,(fm1-fm2-fm2+)aztán még ki tudja mi jön?Még sem ez ,sem az nem lenne baj,ha igazán látványos lenne a fejlődés,mert egy átlagfelhasználó nem váltogat,max ha elromlik valami,általában az alaplap,és ők vannak sokan.akinek kell a teljesítmény az meg úgy is megveszi az újat,legfeljebb szívja a fogát.A fejlődéshez meg fejlesztéshez pénz kell,irdatlan sok,egy új proci tervei mire elkészülnek ha csak egy nyugati top mérnöki fizetést nézek....olcsó az a processzor...
-
törölt tag
Azért a 30% elég jelentős, ha tényleg igaz.
Viszont kissé visszatetsző számomra, hogy ilyen "újítás csepegtetős" taktikával akarnak minél több CPU-t és csipszettet eladni. Miközben a jelen technológiában még messze nincs kihasználva az IGP-ben rejlő számítási kapacitás, így csalogatva a vásárlót a mindig "csak" 20%-al erősebb igp-re...
Másrészt ha már minden a kupak alatt lesz, és gyakorlatilag termelni fogja az áramot, akkor elkezdi felvinni az árakat, mert csak egy 20 eurós pcb meg egy egy eurós ceruzaelem kell a komplett PC kiszolgálásához?
-
HSM
félisten
Szerintem ez teljesen jó ahogy van. Az embereknek inkább azt kéne megtanulniuk, hogy nem kell mindenáron mindig a legfrisebb cumót megvenni.
Mikor kijött a SB, nem cseréltem le rá a 920-asom, mert alig volt gyorsabb, és nem is fogyasztott sokkal kevesebbet, a Z67 lapok is drágák voltak. Viszont, mikor kijött a Z77, olcsó, kiforrott lapokkal, meg a 3570K, ami még 10%-ot rávert a SB-re, lényegesen kisebb fogyival, na arra egyből cseréltem.
Nem is bántam meg... Ugyanakkor akinek C2D-je vagy C2Q-ja volt, annak remek opció volt a SB anno váltani.
-
KAMELOT
titán
Itt most én inkább arról írtam, hogy megállja a helyét. Fogyasztásban sokkalta jobbak a mostaniak. De itt inkább arról van szó, hogy elég lenne 2-3 évente új procikat kidobni a piacra amik váltásonként +20-30% teljesítménynövekedést hoznának. Az, hogy jobb lesz az IGP az nem sok embert érdekel.
-
HSM
félisten
Azért nem éppen. A 920-ast tuningolni kell az egekbe, hogy 4,2Ghz körül, 200W feletti fogyasztással nagy kínosan éppenhogy utolérje az 50-80W-ot fogyasztó, előző generációs tuningmentes 3600Mhz-es i5 3770K-t... No, meg üresben egy Z77 rendszer eszik 80W-ot, a 920-as meg legalább 110-et.
Gondolom, azt nem kell ecsetelnem, a gyári 2800Mhz-es órajelén mennyire lenne versenyképes a 920-as... Remek rendszerek voltak, de eljárt felettük az idő. -
arn
félisten
Hasznalja az openclt procin, ha van mellette gpu?
-
leviske
veterán
-
HSM
félisten
Hát épp ez a lényeg. Ha van kis eszed, kikötözöd valahova, és nem tud beleérni. Aki balf*sz, az meg nem kötözi ki, és utána beleér.
Amúgy szakszerűen összerakott gépben nem fordulhat elő, hogy ventillátorba kábel érjen.
És igen, nem magukat kötözik meg a kábelek, annak kell, aki összerakja. -
KatonaT
aktív tag
válasz
Tuco Ramirez #30 üzenetére
Én inkább a gyakrabban cserélem kevesebb ráfizetéssel típus vagyok (voltam) de mostanság azt hiszem leszokok erről a dologról...
-
Tuco Ramirez
őstag
A számtech cuccokon mindig bukni fogsz. Ha gyakran cserélgetsz akkor sokszor kisebbet, ha ritkán akkor kevesebbszer többet. Az én tapasztalatom szerint az anyagi bukót összességében nézve nincs nagy különbség a két változat között. Szerintem az a legjobb, ha az ember megvesz egy konfigot, használja amíg elég gyorsnak érzi, aztán eladja annyiért amit épp akkor ér. Persze mindenki úgy cserélget ahogy jól esik neki.
-
Lomha 8V
addikt
Nem én rakom össze őket, szóval erről nem tudok nyilatkozni. De a sajátomat én raktam össze és ki kellett kötöznöm, mert semmilyen módon nem tudtam megoldani, hogy ne érjen bele a lapátba. Ha erre az a válasz jönne, hogy én vagyok a balf*sz meg hülye vagyok hozzá, akkor azt kérlek spórold meg.
-
leviske
veterán
A Havoc-ról el is feledkeztem. Arra szükség lehet a Mantle alapú játékok esetében is, vagy csak a DX/OpenGL játékokat érdemes bővíteni vele? Csak mert úgy rémlett, hogy több nyílt alternatívát támogatott az AMD, így megerősítés nélkül nem merem kizárni, hogy azok kimaradtak a Mantle-ből.
MOD: Bocsánat, hogy még ebbe a topikba is behozom a témát.
-
dgabor80
tag
Tuco Ramirez - igazad van, a fő szemétség a lapváltásaok között a kis "techinakai újítások" kezelése.
ugye DDR 3 kezelése...PCIe 3 kezelése...USB 3 kezelése...nemsokára a DDR 4 kezelése...
mikorözben azt első szériás corei5-7 még bőven jó, sőt az AMD Phenom II X4 black-ek is....
-
Lomha 8V
addikt
Ezen nem fogunk összeveszni, szerintem bután van megcsinálva, oszt' kész.
-
dgabor80
tag
ha jól láttam 5-6 ezer körül már egész baráti alapszintű de heat-pipe-os hűtőket lehet venni...egy fx 8xxx vagy core i5-i7-nél már ne tessék sajnálni rá a pénzt!
Az egész házban egy halk és tervezett légáramlás, ami viszonylag gyorsan házon kívülre juttatja a hőt, minden alkatrésznek jót tesz...és nem is kerül sokba... alapabb cpu hűtő, és 2 db házventi.
-
Peter13
senior tag
Hoby: Ugyan, hát látod hogy nem kell a népeknek még ez a 20 db sem, nem hogy 20 féle...
-
-
dgabor80
tag
Végre érkeznek a hihetetlen INTEL videókártyák...amihez új alaplap is kell!
-
Lomha 8V
addikt
Az ócska gyári hűtővel kezdhetnének már valamit. Én nem vagyok egy nagy hozzáértő, de általában az ismerősök hozzám hordják a gépeket kisebb beavatkozásokra. Állandóan találkozok azzal a problémával, hogy "valami darál" a gépben. Kivétel nélkül az Intel gyári hűtőjén a ventilátor ér bele a saját kábeleibe. Nekem is ilyen volt a gyárim, az előző gépemben is és a mostaniban is.
-
kíváncsi vagyok, hogy képesek lesznek-e végre megoldani a kupak hőátadását, vagy megint telibesz@rják.
-
Hoby
tag
Nem lessz készlethiány 20 db procival?
-
xmaas
őstag
Mivel hogy csomo dolgot bepakolnak majd az alaplaprol a processzorba kell az uj vezerlohid , es 30% fogyaztas csokentes illetve sokkal erosebb IGP-t nem neveznek nem elorehaladasnak es mond mar meg mire nem eleg mar ma is a Haswell processzor ereje hogy annyira nagy novekedesre lenne szukseguk a Broadwell generacioban ?
-
-
KAMELOT
titán
Totál felesleges. IGP nagyon senki sem használ. Akik ilyen procikat vesznek mind rendes VGA-t tesz mellé. Inkább a proci teljesítményére gyúrhattak volna. Legalább +20-30% gyorsulás. G550 prociban lévő IGP-vel is simán el lehet játszogatni. Azt sem értem minek minden évben új lapokat meg tokozásokat kiadni? Sokkalta jobb volt 3 évente kiadni ilyeneket!
-
kromatika
veterán
na ezt jól eljátszotta az intel.Azonos tokozás,teljesítmény növelés proci szinte ,szinte jelentéktelen,de azért új lap kel.
-
bteebi
veterán
"Az új gépeket ezekre érdemes építeni, mert év végén érkezik pár Broadwell-K kódnevű, LGA1150 tokozású lapka, melyek csak az új alaplapokkal lesznek kompatibilisek."
Vagyis nem lesz érdemi előrelépés, viszont azért inkompatibilis lesz a "régi" alaplapokkal. Köszönjük!
#5: Nekem nem lenne semmi kifogásom a 25k-s i5 ellen. Nagyon túl vannak árazva az Intel processzorok, és gyakorlatilag semmit se csökkent az áruk
.
-
vittorio7
őstag
válasz
sketchifun #3 üzenetére
Akkor áremelkedés jöjjön, de csak Neked! Mert az jót tenne a lelki virágzatodnak.
Nem mondd már, hogy nincsenek túlárazva az Intel termékei?
Nem kértem, "25k-ért az i5-t" de egy 5-10%-os árcsökkentés simán beleférne.
-
vittorio7
őstag
Egy árcsökkentés is jöhetne már.
-
mghltm
addikt
akkor ha jol ertem, a jelenlegi z87-es lapokban csak a haswell 1150-es procik mukodnek majd, de a z97-ben mar a jelenleg kaphato es a jovoben megjeleno modellek is. magyarul a haswell es a broadwell labkiosztasa teljesen megegyezik, ellenben a broadwell mukodesehez szukseges valami plusz, amit az uj lapok tudnak majd. lehet egy eddig nem hasznalt lab / labak is bekotesre kerulnek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Haswell frissítések a teljes termékskálát érintik, de sok változást nem hoznak.
- Spórolós topik
- Futás, futópályák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Projektor topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Windows 11
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- A Surface Go Type Cover 100% magyar
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest