- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Bluetooth hangszórók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bari
Modder
válasz
1 among many #165 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
Bari
Modder
válasz
Neil Watts #131 üzenetére
Köszönöm
-
Bari
Modder
Szia
Köszönöm
A cél a fekete festés volt, így került a választás az mdf anyagra, a több rétegből történő ragasztása miatt nem lett volna szép a sima lakkozás. Majd teszek fel közelebbi képet a ragasztási illesztésekről, azon jól látszik, a lakkozás még jobban kiemelte volna. A következő nagy projektem viszont fából , jobban mondva rétegelt lemezből készül, az csak lakkozva és néhol lazúrral lesz kezelve, hogy a fa erezete megmaradjon. -
Bari
Modder
#123 macilaci78: Köszönöm
Célszerszámot nem készítettem, egy sima lapos csavarhúzó segítségével ki lehet húzni.
#124 Ygg, #125 hun_gery : Köszönöm
#126 tvamos: Köszönöm
Az első helyet Csabi112 xBlue nevű gépe kapta, szerintem teljesen megérdemelten. A blogjában a befejezett gépről még nincsenek képek, remélem pótolja majd, de ebben a cikkben találsz róla képeket.
-
Bari
Modder
#104 Tara9714, #105 ggeleven, #108 Kube, #109 Renok: Köszönöm
#106 Töpi: Minél előbb elkezded annál hamarabb lesz nagyobb gyakorlatod benne, úgyhogy Moddingra fel!!
#107 hcl: Annak idején még 5 emeleti panelban kezdtem a moddingot, a szobámban az íróasztalon, meg kint az erkélyen, az eszterga éppen,hogy elfért, nem mondom, hogy ideálisak voltak a körülmények, de meg tudtam csinálni akkor is azt amit szerettem volna. Nyilván időnként kompromisszumokra kényszerül az ember. Rácsot kis méreteken én sem találtam sehol, csak teljes vagy féltábla méretben (2000×1000mm) de a fél tábla ára meg a szállítási költség annyi volt mint máshol a teljes tábla a szállítási költség nélkül. Kénytelen voltam egy egész táblával megvenni, ami nem volt kis összeg, de bízok benne, hogy a maradék majd egyszer elfogy (apróban hirdetem már egy ideje, ha bővebb infó kell írj pü-t)
-
Bari
Modder
Egy olcsó fúrógép, egy kis sarokcsiszoló, pár fémreszelő, esetleg vasfűrész nem olyan nagy tételek, hogy ha nem is egyszerre de ne lehetne beszerezni őket. Ezekkel a szerszámokkal már elég sok módosítást el lehet végezni. Ráadásként esetleg egy kicsi multigép ami még jól jöhet, de nélküle is rengeteg mindent meg lehet csinálni.
#102 Armagedown: Köszönöm
. Szerencsére birka türemlem van, és amit a fejembe veszek...
-
Bari
Modder
Sziasztok!
Köszönöm Mindenkinek aki hozzászóltMegtisztelő a véleményetek. Nézzétek el, hogy nem válaszolok minden hozzászólásra.
#81 Toi-Toi:
Megvan a beütésem hozzá
#83 gaben1117: Köszönöm
Megközelítőleg 200 óra, de nem irkáltam mikor mennyit foglalkoztam vele.#89 peto.istvan Köszönöm
Az MDF-nek nem túl szép a natúr színe, és a rétegek ragasztásánál a ragasztási vonal eléggé látszódna ha nem lenne a festékkel takarva. A következő nagy projektnél csak lakkozni és lazúrozni fogok.
#91 MR_Joe: A moddingot lehet művelni úgy is, hogy keveset költ az ember, igaz szerszámok és eszközök nélkül nem lehet alkotni, de kis kreativitással sok mindent meg lehet oldani kevés szerszámmal is. Nem kell tízezreket költeni ha az ember fel tudja használni a környezetében fellelhető anyagokat. A MonitorPC-re is a lehető legkevesebbet költöttem. Eladtam a korábban használt monitorjaimat, amiből meg tudtam vásárolni a két burkolat nélkülit, és még maradt is belőle. A legnagyobb kiadás a perforált lemez beszerzése volt, melynek jó ha a negyedét használtam csak el, a maradékot hirdetem egy ideje már az apróban, remélhetőleg egyszer majd elfogy. Ha a gépbe beépített és felhasznált anyagokat számolom összesen kb 20e ft körül állt meg, ami ugyan nem kevés de nem is olyan sok.
#95 Töpi: Köszönöm
Moddingolni kell és akkor a tapasztalat is több lesz, egyre több olyan dolgot meg fogsz tudni csinálni, amit az elején álmodni sem mertél. Nekem sem 1 év alatt jött össze az a tapasztalat ami van, hanem úgy 15 év alatt. Nagyságrendileg kb 200óra körül volt a gép készítésével töltött idő.
#96 hcl: Minimális szerszámokkal is lehet szépet és maradandót alkotni, ha a késztetés megvan, a kézügyesség jön majd magától egy idő után, az első átalakításaim nekem sem komplett gép építések voltak, ma már nem is mutogatnám őket, de akkor nagyon büszke voltam rá hogy sikerült megcsinálni.
#99 Turion: Köszönöm
Egyedinek elég egyedi lett szerintem is, hasonló modot nem láttam a külföldi modding oldalakon sem, remélhetőleg a DCMM-en is tetszik majd az embereknek.
-
Bari
Modder
Sziasztok!
Köszönöm Mindenkinek aki hozzászóltMegtisztelő a véleményetek. Nézzétek el, hogy nem válaszolok minden hozzászólásra.
#62 sing1ep1ayer: Köszönöm
A verseny előtti hétig amint kész voltam egy munkafolyamattal meg is szerkesztettem a cikk azon részét, így folyamatosan íródott, szerencsére nem egyszerre kellett az egészet megírni. A kb utolsó másfél hét történésit csak a cikk befejezésekor írtam meg. A mod elkészítése azért több idő volt
#67 Béééla: Azért meglepődtem, hogy ilyen rövid idő alatt elérte a 30e-et, ami mostanra már meg is haladta az 53e-t is
Sajnos fluxuskondenzátorom nincs, pedig egy jó kis időkibővítőt lehetne belőle készíteni
Használtan biztos találsz még 19"-os LCD monitort, de azok már 5:4-es arányúak szoktak lenni.#71 chris-v: Köszönöm
A két monitor együtt a gyári, összehegesztett fém burkolattal 10kg. A gépet összeszerelve a két hangfal nélkül a Veletech előtt mértem, 21kg volt. A két hangszóró kb 1kg-al ha növeli a súlyát, ha nem felejtem el a napokban lemérem majd a hangszórókkal együtt is.#72 ViZion: A birka logó amolyan védjegyem lesz lassan, amire tehetem rárakom. A hátsó ventire a gyári rács helyett is tervben van egy birkás ventirács, csak idő hiányában a Veletech-ig már nem készült el, de a DCMM-re mire viszem már meglesz az is.
#73 MR_Joe: A moddinghoz amúgy sem árt egy kis beütés, az meg megvan, de állatorvosnál még nem voltam vele
Köszönöm#79 szoke12: Köszönöm
Megközelítőleg 200 óra környékén, nem tartottam nyilván mikor mennyit foglalkoztam vele, lehet tanúságos lett volna rögzíteni. -
Bari
Modder
Sziasztok!
Örülök, hogy a Párom mellett sok mindenkinek tetszik.
Nem gondoltam volna, hogy alig 5 óra alatt majdnem 30e megtekintés lesz az írásomra.
Köszönöm a sok dicsérő, és megtisztelő hozzászólást. Nézzétek el Nekem, hogy nem válaszolok mindenkiére.#5 big-J: A felhasznált kék sata kábelek az alaplaphoz jártak, így ha nem neveztem volna be a Veletechre a gépet is azt használtam volna fel
#7 ViZion: Én köszönöm hogy olvassátok az írásomat. A gombok még nem is egészen lettek olyanok mint elsőre terveztem, a piktogramok kifestése nem lett 100%-os, persze a feladatát így is tökéletesen ellátja, de én látom az apróbb hibákat benne. Sokan mondták már hogy birka türelmem van, de nem épp ezért lett birka az avatarom
#14 fkenny: Én is örülök hogy ismét találkoztunk személyesen. Picurkának és könnyűnek mondjuk nem mondanám (21kg összeszerelve). Remélem jövőre ismét találkozunk.
#21 fischera: Megtisztelő a véleményed. Nem áll szándékomban túladni rajta
. Kedves párom használja, Neki készítettem.
#23 Rick4: Vágták már a fejemhez, hogy fanatikus vagyok, ha egyszer a fejembe veszek valamit, akkor amíg el nem készül nem adom fel, hát van benne valami
Sajnos akut időhiányban szenvedek, és nem tudom Neked elvállalni. Sajnálom, de köszönöm hogy rám gondoltál, megtisztelő
#24 Sub-ZeRo: Köszönöm
. A szerszámok és eszközök nagy részét évek alatt spóroltam össze, ajándékba kaptam vagy magam készítettem el. Szülinapra, névnapra, karácsonyra ha kérdezik mit szeretnék általában szerszámokat szoktam kérni, azoknak mindig tudok örülni. A bútorunkat cseresznye és erezett fekete bútorlapokból készítettem. Nagyon beleolvadt volna az asztallap színébe ha itt is a cseresznyéhez hasonló szint választok. A váz MDF lemezből készült, amit nem lehet jól pácolni mivel műgyantával ragasztott fűrészpor alkotja. A terv a csillogó fekete festés volt, ezért választottam ezt az anyagot. A következő nagy projektem a faház befejezése lesz, ami fából jobban mondva rétegelt lemezből készül, ott lazúrt és lakkozást fogok alkalmazni, hogy megmaradjon a fa eredeti erezete is.
#26 gery2123: Köszönöm, de én sem a monitorokat hegesztettem, csak a róluk leszerelt fém burkolatot
#28 Meglivorn: Köszönöm
. Nem tudom mennyi idős vagy, én sem úgy születtem, hogy mindent tudtam és mindenre volt megfelelő szerszámom. A tudás és a gyakorlat évek alatt rakodott rám, és a szerszámaim összegyűjtéséhez, elkészítéséhez is sok év kellett. Idestova 20-22 éve barkácsolok ezt azt, még tizenévesen kezdtem az Édesapám szerszámaival. Az első kerálmányomat manapság már nem mutogatnám de akkor nagyon büszke voltam rá, hogy sikerült elkészítenem. Ha van benned késztetés a barkácsolásra kezdj bele, apránként a tudásod és a szerszámaid is bővülni fognak majd.
#29 cildren: Köszönöm
. Nyák készítéshez nem kell sok eszköz, Elsőnek érdemes kipróbálni a filctollas rajzolást, de a vasalásos NYÁK-készítéshez sem kell semmi különleges. Olvasd el a NYÁK-készítéséről szóló írásomat, abban szinte minden kérdésedre választ találsz. A Brazosba integrált HD6310 sajnos nem tud eyefinityt, így csak szimpla kiterjesztett asztal van.
#34 Blindmouse: Köszönöm
. Elképzelhető, egyelőre nincs tervben ilyesmi, de majd idővel kiderül...
#36 ViiiiktorOC: Ötletek mindig vannak, sokszor túl sok is. Sajnos a ráfordítható szabadidőből van kevés
Köszönöm
#37 Meridian: Köszönöm
. Az MDF lemezek helyett lehetne akár azt is használni, a lehetőség meg van rá, csak megfelelő mérető 3D nyomtató és elég mennyiségű alapanyag kell hozzá. Jelenleg szerintem még nem gazdaságos a használata ekkora méretben.
#42 a2d2: A káva festéséhez szétbontottam teljesen a panelokat, és gondolkoztam a két üveglap közvetlen összeillesztésén is, de a káva átszabásával nem tudtam volna középen az lcd panelt és a mögötte lévő fényterelő fóliákat összeszorítani, így inkább nem vágtam bele.
#50 Thorus: Köszönöm
. NYÁK tervezéshez az Eagle programot használom. Az ingyenesen használható verzió is teljes értékű, minimális megkötésekkel (10×15cm-es panelméret és csak két oldal, ami hobbiból nyáktervezőknek tökéletesen elég). A dry és a lötstop fólia is az octamex cég terméke, a hobbielektornika.hu oldalon van egy fóliarendeléses téma, amit érdemes figyelni, időnként vannak csoportos rendelések. Én is ilyen rendelés útján jutottam hozzá.
#51 hege8888: Köszönöm
Ideje arra van az embernek amire szakít. A moddingra fordított időm nagy része az alvás rovására megy. Család mellett sokszor napokig nem jutok le a műhelybe. Igyekszem minden kis szabadidőt arra fordítani amit szeretek csinálni, szerencsére a Párom megértő ezzel kapcsolatban.
#52 i90venom: Az első helyet csabi112 xBlue nevű gépe nyerte, megérdemelten.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Építő/felújító topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autószerelők, autószerelés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Elite Dragonfly G3 13.5" FHD+ IPS érintő i5-1235U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Újszerű 17.3" FHD (1920x1080) IPS 40pin 144Hz matt LED kijelző. AUO B173HAN04.9
- Lenovo kezdő laptop (i3 6th, 500 GB, 4 GB) reklámáron! AkciÓÓ!
- Monitor audio RSW-12 sub eladó
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest