Új hozzászólás Aktív témák
-
seederking
őstag
Nos,hogy a munkám ne legyen hiába való és a cikket az említett „probléma” miatt bővíteni sajnos nem tudom így a lényeget berakom ide. Igaz nem olyan látványos mint a cikkben szereplő oldalakon de így sem utolsó.
A beállítások és egyéb teszt környezet azonos a cikkben közöltekkel.Crysis 3
A jó "öreg" Cry Engine. Nos, a jelenlegi felhozatal alapján nem fog rajta az idő vas foga. A többi játékot elnézve van min szégyenkeznie a WD-nak vagy az AC-nek. „Mai” játékok és mégis hiányzik belőlük az, ami a Crysis 3-ban meg van. Az erőforrásokat, amiket igénybe vesz, szépen ki is használja, hihetetlen látványt tárva elénk. Ugyan mindent kimaxolva kevésnek tűnhet az Fps-ek száma, de a grafikai paraméterek tartalmaznak olyan pontokat, amik nem vesznek el az élményből/kidolgozottságból, ha nem csavarjuk föl teljesen őket. Nos, akkor nézzük az adatokat.
Watch Dogs
A Watch Dogs-ról bővebben nem írnék. Egy bejegyzésemben olvashattatok már róla, én hogyan látom a játékot és a világot, amit elénk tár. Sajnos elég hardver igényes a játék és hagy némi kívánnivalót maga után a grafikai kidolgozottság. De összességében nekem tetszett. Viszont vannak benne nagyon szép képi elemek, főleg ha „beköszönt az este”. Szép tükröződések, víztócsák az utcán stb.
Az eredmények viszont magáért beszélnek. (Viszont azt nem értem,hogy miért kell egy ilyen marketinggel ellátott játéknak így futnia.) -
seederking
őstag
Sajnos nem tudom bővíteni a cikket mert nem rendelkezem elèg "tárhellyel" a kèpek feltöltèsèhez...
Közben pedig már mindent elkèszitettem.
Meg vannak az fps táblázatok is a Watch Dogs,Cry3 mèrèsekből. -
Mire elég egy P4, 1gb ram, Nvidia 6610-es VGA, win7. Reggel 8 óta darálja csak a frissítéseket. Nehéz lesz megértetni, hogy nem fog menni rajta játék (sem?).
-
seederking
őstag
válasz
seederking #128 üzenetére
Kicsit csúszok a bövítèssel.
(Ha minden jól megy,ma teszem be az emlitett teszteket) -
balint107
aktív tag
Lehet, hogy felületesek az ismereteim, de nem párosítanék I7 3770 processzort GTX 750Ti-vel. - "A cikkre vonatkozóan." "A probléma szerintem az", hogy piszkál ennek fényében, hogy igazam van, ha nem is teljesen mindenben.
Egyébként közel sem minden második hozzászólás az enyém, csak hosszan írtam többször, de úgy vélem elmondtam, amit szerettem volna.
A cikk játék tesztekről szólt, egy adott konfigon, én pedig játéktesztekkel kapcsolatban írtam, mi az, ami fontos hozzá (amatőr tapasztalataim szerint, és nem szakszerű elméleti szakemberként). Nem értem miért zavar az bárkit is, ha azt mondom el, amit tapasztalok. Nem tudom te melyik cikket nézted, ha szerinted nem témába vág amiket írtam. -
seederking
őstag
válasz
seederking #127 üzenetére
Fps táblázatok javítva.Holnap bekerül a Watch Dogs és a Crysis 3 is a tesztek közé.
-
seederking
őstag
Hamarosan javítva és bővítve lesz a cikk.
-
kenwood
veterán
válasz
balint107 #117 üzenetére
nem gondoltal ra,hogy csinalsz egy sajat logout bejegyzest?
nem az a gond,hogy nagyon feluletesek az ismereteid,meg az sem,hogy ehhez iszonyatos magabiztossag parosul.
a problema az,hogy lassan minden masodik hozzaszolas a tied,es az ertelmes, a cikkre vonatkozo hozzaszolasok elol viszed el a helyet. -
Crytek
nagyúr
-
Dtomka
veterán
Van róla valami kép, teszt stb?
Ha ez így van, akkor a 2600k vs 4790k között még többnek kellene lennie...de én nem így látom az alábbi tesztben:
A 4 GHz-es Intel Core i7-4790K tesztje -
balint107
aktív tag
Oké
. De szerintem egy átlag gamer, aki vesz játékhoz gépet, nem fogja ezeket kinyomozni, hogy most melyik játék mit fog limitálni a processzorát, vagy a kártyáját. És ha limitál is bizonyos teljesítménytől elesik gondolom 10-20-30%. Azt sajnos elmondhatom, hogy nálam ez úgy alakul, hogy pl a TR esetében növekedett minden fps, de a maximum a legjobban, és nagyobb lett az ingadozás, mint korábban, de ebben a 770-re való váltás is benne van. Néha megy 80-100 fps-el is (mondjuk beltér vagy szűk hely), ha meg jön egy átvezető video, akkor 25-re is leeshet. A Crysis 3 esetében kb 5-10 fps a javulás procival és 770-el együtt. A Shadow Warrior 2013 70-30 fps között ingázik, ha nagy effektes csatajelenetek vannak, ami borzalmas.
Igazából a lényeg az lenne, amiért ezt elmondtam, mert sokan úgy vannak vele, hogy játék akkor I7-es processzor, de minimum egy erős I5-ös, és kártyán meg spórolnak inkább. És ezzel együtt is 2-szer gyorsabb lesz a gépük, ha processzor cserélnek, de vagy 50%-al biztos.Videokártyát meg csak akkor merjenek bele venni, hogyha rendelkeznek ilyen processzorral, pedig ez nagyon nem így van. Inkább költsenek egy erősebb videokártyára GTX 770-re, R9 280X-re, vagy akár egy GTX 780-ra még akkor is, ha pár százalékban nem hajtja ki, vagy limites lesz nekik, mintsem 80-120 ezres processzorra egy gyenge kártyával. Mert sokkal gyorsabb és erősebb játékgépet fognak kapni. Persze ezzel együtt nem hülyeség megvenni az I5 4670k vagy 4690K procikat. Én sem bántam meg, bár húzom a szám, amiért meghal a rendereléstől, míg az amd nem tette (stb). Egy jó játékgéphez kell, egy faxa proci, de sokan nem így tekintenek rá, mint itt ki lett bogarászva, hogy ennél meg annál mutatkozik meg az ereje a jobbnak, hanem úgy, hogy másfélszereződik és duplázódik majd az fps, az olcsó procikkal meg nem, és azok ezért rosszak, mint egy GTX 650 egy GTX 770-hez képest. Holott ez még véletlenül sincs így.
-
bozont
veterán
válasz
balint107 #115 üzenetére
Az a baj, nehéz általánosítani, hogy milyen vga-hoz melyik cpu elég. Nagyon sok játékot kell ahhoz megvizsgálni, mert eléggé vegyesek ezen a téren. Van cpu limites, van vga limites és vegyes limites játék is. A Tomb Raider például pont vga limites, nem kell hozzá erős cpu. [link]
A Crysis 3 meg vegyes limites, bár a motor nagyon jól dolgozik több szálon, így az AMD procik sem szerepelnek rosszul, de jól jön egy gyors proci. [link]
Viszont a legtöbb multis játék, amivel eddig találkoztam, az egyszálas teljesítményt igényli, mert nem igazán kezelik jól a több szálat. Ilyen esetekben elvérzik egy AMD proci, de sajnos még egy Intelnek is tudnak problémát okozni. Ilyen pl.: WoW, Guild Wars 2, Diablo 3, Star Craft 2, World of Tanks, stb. [link] A BF3-4 viszont nagyon jól optimalizált szerintem, Intel és AMD konfigon is jól tud futni, mintapélda ezen a téren a szememben.
A felbontás növelése csökkenti a cpu limitet ugyan, de manapság már olyan erősek a vga-k, hogy 1080p-ben is tudnak cpu limitet hozni. Mint mondtam, ezt nagyban befolyásolja a játékmotor is és hogy mennyire optimializált (ami manapság egyre ismeretlenebb fogalom a fejlesztőknél sajnos).
Ahogy írták is már, az erősebb cpu nem feltétlenül az átlag fps-t növeli meg, sokszor inkább a minimumra van hatással, konstansabb sebességet ad. Nem mindegy hogy egy játék 30 vagy 50 fps-re esik be, főleg multi lövöldözésnél.
A 770 meg kb 10%-kal erősebb a 670-től, ezért sem tapasztaltál akkora gyorsulást a cserétől.
-
balint107
aktív tag
Sokat hallottam már ezt a processzor limites dolgot, de annyira nem vagyok szakértője, mivel nálam nem volt ilyen. És mondom, mikor néztem a kártya kihasználtságát (nem msi-vel, hanem az asusnak a GPU TWEAK-el), akkor az 98-100% volt. De ez nem kisebb felbontásnál van jelen? Én FullHD-ban néztem az utóbbi időben a teszteket, bár korábban 1360*768-as monitorom volt, bár nálam akkor sem jelentkezett ilyesmi. Ez viszont a kis felbontásnál készült az Asus GTX 760-al, éppen a TR alatt, mint látni az futott éppen lent kicsibe.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
balint107 #112 üzenetére
Nos, ahhoz képest nem olyan sok valóban. Mondjuk elég új játékokban futottam én is procilimitbe, Advanced Warfare, Unity például.
Tomb Raidert meglesem mindjárt.
Minden maximum, TressFX, FXAA, 16X-os szűrés, minden bekapcsolva. Persze Full HD.
min: 27.2 FPS
max: 60.4FPS
avg: 48.5FPS -
balint107
aktív tag
Tomb Raider 2013 sebesség teszt max beállítás, tressFX, és Fxaa élsimitás, vsync: off.
AMD A10 6800K+GTX 670
FPS
min: 37
Max: 72
Átlag: 54I5 4690+GTX 670 korábbi tesztjei:
min: 42
Max: 78
Átlag: 58I5 4690+GTX 770 és az új nvidia driverrel, amitől gyorsult a gép utólag
FPS
min: 49
Max: 77
Átlag: 62Olyan lényegi különbséget nem véltem felfedezni szimplán a processzor cserét követően. Az 5-15 fps-ből itt inkább az 5 fps volt a jellemző, ami megfigyelhető volt a minimum, átlag, és maximum értékekben közel azonosan. Persze játékonként, helyszínenként eltérő, van aminél egy bizonyos helyen (skyrim modolt) volt 15+om is, máshol, ahol eddig is laggolt kb 5 fps-el volt gyorsabb és ugyanúgy megvolt a lag.
Hozzá kell tenni, hogy ezek az értékek is tesztenként eltérnek, soha nem adják ki ugyanazokat a számokat, de ekörül zártak az aktuális konfigok esetében. Az AMD+GTX 670 és intel+GTX 770 közötti különbségről elmondható az, hogy leginkább a maximum fps növekedett, a minimum pedig kevésbé, főleg, ha azt vesszük az előbbi esetében, volt, hogy a maximum 72 fps, csak 68-on zárt. Az utóbbival pl a max fps már volt 82 körül is, egy másik tesztelésnél. Játék közben, pedig még inkább észrevehető a nagyobb ingadozás mértéke. Ennek nem feltétlen örülök mert minél nagyobb az fps ingadozás, annál nagyobb a lagszerű hatás a játékban.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
balint107 #110 üzenetére
Nyilván én vagyok a hülye valóban, hogy az A10-es AMD-nél kb 30%-al erősebb processzorral egy GTX 670-nél procilimitem volt.
Akkor nyilvánvalóan neked nem volt, nem? Több játéknál, esetleg nem benchmarkok alatt mi volt a helyzet?
Nem hülyeség. Talán azért nem hoztak a VGA cserék olyan eredményt, mint vártál, mert valamelyik egység köhögött a másik miatt.
Nem beszéltek hülyeségeket a megfelelő topikokban. Csak valaki nem látja a fától az erdőt, és máshol keresi a hibát.
A min FPS javulását célzó részét nézted a hozzászólásomnak? Framtime görbe? Megnézném azért, 100 hogy simán az i5-tel, mint az A10-zel, hiába kb hasonló az átlag FPS (minimum meg lefogadom több)
-
balint107
aktív tag
Hagyjuk már ezt a processzor limites hülyeséget
..Kb már egy éve ezt hallgatom mióta egy R9 270X-et nem pörgetett meg a gépem, csak GTX 650 szintjén (hajszál pontosan annyira). Már akkor elkezdődött ez a nem hajtja ki a géped, processzor limit stb. Utána meg folytatódott. Bizony volt olyan, hogy R9 270X-et nem hajtott ki a gépem, sőt egy asus GTX 760-at sem. De szó se volt semmilyen limitről MSI afterburner szépen kiírta, hogy a kártya max terhelés alatt 100%-on pörgött mégsem teljesített. Az oka nem derült ki, annyit tudok, hogy gigabyte volt az alaplapom és csak a gigabyte kártyákat ette meg és emésztette. Ritka jelenség de ilyen is van. Ezen túlmenően fogalmam sincs miért lehetett pontosan. De a GTX 670 hozta a szintet, amit el lehetett várni tőle.
-
balint107
aktív tag
ez bizony így van. és nem értem miért. Néztem a proci leterheltségét és 30-60% között mozgott renderelésnél. Ahhoz képest semmit nem lehetett szinte közbe a gépen csinálni, és ha gyorsabban is renderel valamivel, nekem nem tűnt fel. Szóval, ha gyorsabb is, nagyon minimális lehet. AMD-n meg 2002-es szintű grafikával rendelkező játékot tudtam akadás mentesen futtatni renderelés közben ("Renegade mod": Tiberian sun Reborn)
Ez miatt iszonyatosan csalódott vagyok, hiszen pont erre is kellett volna, hogy gyors munkavégző legyen legalább az AMD-hez mérten, és még csak rosszabb lett, mert most még játékkal sem tudom elütni az időt közbe.Konvertálásnál ugyanez.
-
MongolZ
addikt
válasz
balint107 #76 üzenetére
"Viszont ha valami komolyabb munkafolyamatot végez (pl renderelés, konvertálás stb) nem lehet a géphez nyúlni, mert behal, ha csak egy böngészőt meg akarok nyitni. Az AMD-vel játszani tudtam mellette (igaz kevésbé gépigényes játékkal, de nem a pasziánsszal)."
Érdekes, de ezt én is tapasztaltam, csak AM1-nél. Hiába teker 100%-on a kis Athlon 5350, akkor is tudok mellette netezni. Míg ha az i5-4440-emet terhelem le, igencsak akadozik még egy böngésző is.
Eddig azt gondoltam, hogy véletlen, driver, placebo, akármi, de akkor lehet, hogy van alapja... -
seederking
őstag
A cikkben látható beállításokról linkelt képen szereplő 4.,5.,6. opciókat ha nem húzod ultrára sokat fog segíteni.+ az antialiasing mehet 2x-esen.
Próbáld ki egyszerre lentebb véve mindet,nézd meg mennyi az fps játék közben és ha több mint ami neked megfelel akkor mehet 1-2 opció föntebb.Mondjuk a legtöbbet sztem az élsimítás fogja elvenni.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
balint107 #102 üzenetére
Szerintem a GTX 670-nel is CPU limites voltál, azért nem hozott többet a konyhára a VGA. Bizonyos játékok alá elég lehet, nekem is elég volt, de 50-60%-ban a játékoknál csak 80%-ra volt hajtva a kártya.
Minimum FPS-ben mutatkozik meg sokszor az új proci. Feljebb kerül a határ, kevésbé lesz mikrolaggos, simább játékmenet. Nem csak FPS növekedés feltétlen.
-
balint107
aktív tag
Azért mondtam, hogy kihajtja, mert még mielőtt leváltottam volna az AMD A10 6800K-mat beszereztem a mostani GTX 770-emet. Betettem a GTX 670 helyébe (az azt megelőző kártyám), és alig tapasztaltam gyorsulást sok helyen, sokkal többre számítottam. Gondoltam én is biztos már kevés hozzá ez a processzor. Ellentétben azzal, hogy a neten nekem küldtek ilyen teszteket, hogy A10 miket tud még kihajtani, GTX 780-at már nem tudott teljesen, de kb pár fps-ben mutatkozhatott meg ez a dolog is.
Mondjuk az A10 4,1 Ghz-en ment alapból és 4,4 volt a turbo tuning nélkül, lehet ez is számít valamit, ilyen téren, de fogalmam sincs I5 miért nem hajtott ki egy 670-et.Na gondoltam semmi baj, úgy is processzor lap csere lesz (I5)
Mikor meglett az I5-ös először direkt a GTX 670-el tesztelgettem sokáig, hogy először azt lássam a régi processzoromhoz képest szimplán a procicserétől mennyi lett a plusz. Változó volt 5-15 fps között mozgott, mint már írtam ezt. Épp milyen játék, milyen helyszín a grafika beállítások természetesen azonosak voltak.Utána izzítottam be a GTX 770-et, és csalódottságomra ez is kb csak annyi pluszt hozott a már meglévő átlag 10 fps mellé mint korábban az AMD procinál. Szóval ez a kártya hibája, annyival nem erősebb a 770 a 670-től mint hittem. Bár ezt enyhítette, hogy a decemberben megjelenő nvidia driver nagyon jól sikerült, és ez dobott még a sebességen, és most mindennel együtt van már 20+ fps is sok játékban az A10 6800K+GTX 670 konfighoz mérten, de korábban nem volt ennyi.
Egyébként rá lehet keresni valahogy erre, hogy mit hajtanak ki ezek a procit, GTX 670-et simán kihajt, de mondom még a 770-et is.
Ha érdekel valakit a szavazataimban megtalálja ezekről a cuccokról az adásvételi értékeléseket, nem csak úgy mondom, hogy ilyenem volt, olyanom volt, itt vettem őket hardveren. Az A10 6800K-t beszámítattam az I5-be, arról nincs szavazat. De ezeket tényleg tapasztaltam.
-
aram01
nagyúr
válasz
seederking #98 üzenetére
miket érdemes levenni?
-
aram01
nagyúr
jó akkor második, én már bánom hogy nem 290x-et vettem.
-
seederking
őstag
Nem úgy akartad írni,hogy "felső kategóriás kártya"?
Mert annak az de nem "csúcskártya".Viszont szerintem sem csak az aktuális legerősebb kártyát lehet annak nevezni.
Pl a sima 290 az már csúcskártya (mivel a legerősebb amd szèria tagja).BF4-ben mehet az ultrán csak nèhány beállitást vegyèl visszább.(amik amúgy sem fognak feltűnni).
-
aram01
nagyúr
FHD-ban tolom én is, de kevésnek gondolom az FPS-t, végül is ez egy csúcskártya kéne hogy legyen, nem?
-
aram01
nagyúr
nekem egy sima i5 2500 van, 4,1-en, 280x és 16GB ram, de szerintem bf4-re már kevés ez a cucc
-
AtHoS
nagyúr
válasz
balint107 #90 üzenetére
Ez a lényeg: "de ez micsoda egy videokártya cseréhez képest"
Mivel Te folyamatosan GPU limites esetekről írsz és csodálkozol, ha nem hoz "extrát" egy jóval drágább processzor és ebből levonod azt a következtetést, hogy "parasztvakítás az i7"
Alapból i5 mellett is GPU limites környezetben az, illetve én inkább úgy fogalmaznék, hogy oda fölösleges, hacsak más területen nem hoz esetleg előnyt. De ugye ezek megint személyes használat kérdéskörébe esnek
-
Ed3r_X_
nagyúr
-
balint107
aktív tag
Megnéztem a linkjeidet, az óriási táblázatokat már nem böngésztem végig, de ha figyelmesen végigolvasnád a hozzászólásaimat, a most általad leírtakra részben itt-ott kitértem már. És nem csak a saját tapasztalataimra alapozom, ezzel kezdtem, hogy mindjárt 2 tesztet tettem, ami közül egy nem az enyém volt. Illetve alapozok a rengeteg tesztre is, hogy az I7 egy korrekt videokártyával ellátva, nem ad többet az I5-höz képest az I5 pedig a többi kisebb processzorhoz képest csak nagyon keveset.
"Azonos GPU esetén az általad mért fps eléréshez az adott programban FX-8350 @ 4.51Ghz kellett AMD oldalon (mondjuk itt nincs figyelembe véve a GPU órajelek közötti esetleges különbség). Jó lenne, ha látnál is nem csak néznél
"
korábban írtam:
"Az én tesztjeimnél az I5 4440 3,1 ghz-en ment az I5 4690 3,5-ön alapon, de ezt is vehetjük tuningnak hiszen 400 mhz a különbség. mégis csak 2 fps volt az eltérés, holott mondjuk sacc egy 5 fps-el kb jobb volt a GTX 770 (vagy kellett volna lennie), mint a GTX 680."
De nem linkelgetek ide most vissza mindent, de kétlem, hogy elolvastad volna minden hozzászólásomat.
Illetve tudom, hogy nem egyforma teljesítményt adnak a processzorok, lehet egy FX 8350 lassabb pár fps-el. Sőt mondtam az A10 6800K között és Intel I5 között 10 fps masszív különbség van, de ez micsoda egy videokártya cseréhez képest?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
balint107 #87 üzenetére
Nem igazán tudsz következtetéseket levonni úgy látom, mivel csak a saját tapasztalataid alapján "osztod az észt".
A nálad lévő, jelen felállás melletti megfelelő grafikai szint esetén GPU limit van, ami annyit tesz, hogy cserélgetheted a különböző erős procikat, minimális lesz a tapasztalt különbség. Ennek ellenére azért jelentős erőkülönbségek lehetnek a processzorok között.Az előző hozzászólásomban linkeltem egy a Te általad mért erdeményhez közeli fps értékű AMD processzoros eredményt. Megnézted?
Ezen írásod alapján biztosan nem nézted meg:
"jókora nagy paraszt vakításnak érzem, hogy mégis valamilyen körülmények között erős legyen az az I7-es proc"Azonos GPU esetén az általad mért fps eléréshez az adott programban FX-8350 @ 4.51Ghz kellett AMD oldalon (mondjuk itt nincs figyelembe véve a GPU órajelek közötti esetleges különbség). Jó lenne, ha látnál is nem csak néznél
A linkelt táblázatban vannak dual, tri és quad gpu eredmények is. Lehet nézegetni ezeket, mivel itt kitolódik a GPU limit fölfelé és láthatod, van olyan terület, ahol nincs is szinte i5 eredmény. Hogy ez minek köszönhető? Nem tudom, nincs és nem is lesz ilyen rendszerem, de míg nem használsz olyan körülményeket, addig téged sem érint és nem is lesz számodra előnye egy erősebb processzornak. Viszont attól, mert nálad nem áll fent az erős processzorigény (GPU limit miatt), még nem biztos, hogy parasztvakítás az i7 processzor.
Természetesen mindenki maga el tudja dönteni mire szeretné használni és hogyan a gépét. Legfőképpen pedig azt, hogy mennyit is akar/tud anyagiakban ehhez ráfordítani.
Szerk
Na látod, valami ilyesmi a lényegi rész amit ebben a hsz-ban írtál -
balint107
aktív tag
Egyébként tudnám ajánlani ezt a videot. Messze nem profi, de a lényeg benne van, hogy úgy mégis mire érdemes odafigyelni, milyen arányokra, ha olcsón erős gépet akarunk, és mire ne költsünk fölöslegesen, ha nem muszáj, vagy ha be van határolva mennyit költsünk. Mert nem mindegy procit veszel 100 ezerért vagy videokártyát.
[link] -
balint107
aktív tag
Látod ezt nem próbáltam. De ez a low medium szint ez megint az a téma, hogy akkor szinte videokártya sincs a gépbe. Mert ha van egy GTX 650-ed vagy hasonló szintű kártyád már tudsz médium Hight-on játszani (igaz nem ultrán, élsimitás nélkül, és nem a legoptimalizálatlanabb játékokkal). De amíg a GTX 650 használtan megvan 20K-ból (én 1 éve annyiért adtam el), addig egy I7-es proci +60-70K mondjuk egy A10 6800K-hoz vagy FX 8320-hoz képest. Nincs kizárva, hogy úgy van, ahogy mondtad, de ezt jókora nagy paraszt vakításnak érzem, hogy mégis valamilyen körülmények között erős legyen az az I7-es proci. De sosem próbáltam ki ezt, mivel a GTX 650-esem megléte óta medium High-on, de inkább High-on játszottam mindennel. előtte meg dual core procim volt.
-
Crytek
nagyúr
válasz
balint107 #85 üzenetére
Én nem értem a pc-hez csak használom ,de az életem során láttam pár cpu/vga tesztet.
Ha a játékokat nézzük fullos beállításokkal akkor sok esetben a grafikai diagram egy egyenes vonal lényegtelen hogy i5 (sokszor i3 se marad le szinte alig pár fpsel), i7 (akár a legdrágább /legolcsobb, vagy amdk vannak ott.Max gragikán a legtöbb esetben vga limit van.
Low grafikán meg mediumon ott már kijönnek a proci különbségek elég derekasan (van hogy az amd akár 80+ fpsnyi verést is kap)
De hát itt meg előjön az hogy lowra mediumra ki a fene vesz i7-et?Jó lenne egy varázsgömb hogy mit hoz a jövő ,mert már én is cserélném a régészeti gépemet.
-
balint107
aktív tag
A 7900 seriest, megint nem tudom milyen kártya, de ha 7950 vagy 7970 az @ GTX 670 és GTX 680 (GTX 770). Szóval itt megint a procik közötti különbségnek kellene látszani. Az azért benne lehet a pakliban, hogy ez a teszt nem minden téren a legjobb, és játékok folyamán kicsit másként alakul, de nagy csodákat nem lehet várni processzor cserélésektől. Mikor egy Intel Dual core E5500 (talán) 2*3GHZ-es processzort váltottam (mert tönkre ment) AMD A10 6800K-ra akkor azért érezni lehetett még azt a bizonyos pluszt. Kb egy videokártya szintnyit gyorsult a rendszer, mintha egy GTX 650-et leváltasz GTX 660-ra. (Azért tudom, mert a következő gépfejlesztésem ez volt). De utána már az I5-el nem volt ekkora fejlődés, csak kb fele ennyi. Én ezt a tesztet csak most kezdtem el nézegetni, eddig mindig játékokkal teszteltem, azok benchmarkjaival, vagy progival folyamatosan kiírva mikor, hol, milyen beállításon, milyen értékeket produkál. És sajnos minden esetben látszik, hogy a processzor édes keveset számít, számít azért, de messze nem annyit, mint a közhiedelem hiszi. Ellenben, ha kártyára költünk annyit, mint más esetben processzorra tennénk, akkor akár valóban duplázódhat a sebesség. Ennek ellenére a "szak topikokban" rendre azt ajánlgatják, vegyél minimum I5-öt, máskülönben egy GTX 670-et meg se próbálj stb... Meg, ha kártyacserét fontolgatsz, akkor előbb eszerint vegyél processzort (még GTX 760, 670 680 szinthez is) Az AMD A10-em, még a mostani GTX 770-emet is kihajtotta, lehet a 780-at már nem tudná. Elmaradna vagy 10% teljesítmény, lehet, de az sem lenne a akkora tragédia, mint az, hogy eszek a csúcs procik semmit nem érnek játék plusz teljesítmény szempontjából.
-
Nwis86
aktív tag
válasz
balint107 #76 üzenetére
Most kíváncsiságból lefuttattam én is egy kb 7 éves procival Xeon e5450 (Q9650) +Hd7950 minden tuningolva de atom stabil a rendszer, ja és 1000éves 8gb ddr2-es ramok
Ehhez képest talán annyira nem is rossz eredmény. Eddig bármilyen játék elment maxon, esetleg simítást vettem vissza, 8-asnak én nem látom értelmét, ha megállok nézelődni akkor a 4es már bőven elég, a 8ast is ugyanilyennek látom, ha nem nézelődök hanem rendesen játszok akkor a 2x-es is vagy akár ki is lehet kapcsolni... ráadásul engem nem érint ez a manapság divat 60fps hülyeség... 26-30fps-el én már tökéletesen elvagyok, semmi különbséget nem látok 30 és 100fps közt se... de a legtöbb játék amúgy 40-50fps felett megy, aztán bárkinek mondom senki nem hiszi el, hogy ezen a gépen én max minimum grafikán játszhatok és hazudok
[link] -
-
balint107
aktív tag
A DX12 után kíváncsi leszek mennyiben változik a helyzet, de jelent helyzetben éppen, hogy nem számít a magok száma semmit szinte. 4 mag fölött biztosan nem. Látod egy 2 generációval korábbi I5-össel (I5 2500K) jobbat értél el, mint én a 4690-el, ami a játékok teljesítményét nézve DX 11-en megegyezik az I7-el. A két kártya pedig kb azonos szint (GTX 770, R9 280X).
Akkor hol és mennyit számít a processzor? Legjobb esetben is annyit, mint egy GTX 660 és GTX 660Ti között a különbség. Egy 35K-s amd proci vagy egy I7 4790-es 100k-s proci közötti különbségről beszélünk.
Az én tesztjeimnél az I5 4440 3,1 ghz-en ment az I5 4690 3,5-ön alapon, de ezt is vehetjük tuningnak hiszen 400 mhz a különbség. mégis csak 2 fps volt az eltérés, holott mondjuk sacc egy 5 fps-el kb jobb volt a GTX 770 (vagy kellett volna lennie), mint a GTX 680.
-
Dtomka
veterán
válasz
balint107 #78 üzenetére
A tesztet 280x (7970) vga val futtattam.
"processzor sz*rt se ér." Azért ez nem igaz....számít a magok száma (ha a játék program támogatja) illetve az órajel is...Játékokra manapság a vga sokkal többet nyom latba, persze megfelelő CPU szintén szükségeltetik hozzá...
A mantle és Dx12 ezen segít, azaz leveszi a terhet a CPU ról. -
balint107
aktív tag
Hát igen. Ez pontosan milyen kártyával volt? Mondjuk a videokártya a lényeg a processzor sz*rt se ér.
Csak az a szomorú a közhiedelembe még mindig az van, hogy Intel processzor a király. Az I7 a legkirályabb Az I5 nem olyan rossz. Az I3 meg az amd pedig sz*r. Mert ezektől az I5 is kétszer gyorsabb -
balint107
aktív tag
Én lassan amondó vagyok, hogy teljesen fölösleges processzorral foglalkozni, ne adj isten cserélni. Egy itteni ismerősömnek köszönhetjük az első benchmark tesztet. (remélem nem haragszik meg ha szemléltetés képpen megmutatom a korábbi eredményét)
Intel I5 4440+GTX 680-nel történt az első teszt
A második az enyém I5 4690+GTX 770 OC
Ezt akárhogy nézzük kemény 2 fps különbség. Igazából ezt a durva 2 fps-t nem tudom minek tudjam be. Annak, hogy az I5 4440 3,1 ghz-en ment az I5 4690 pedig 3,5-ön? Vagy annak, hogy a GTX 770 valamivel erősebb a 680-tól (még többel is), vagy hogy a GTX 770 OC 1189 HMZ-ig van húzva alapból?
Szerintetek?
Régebben AMD A10 6800K-m volt (I3 szintű igen azaz). Hosszas sok játékos tesztelésből elmondható 5-15 fps közötti a javulás játékok alatt most az I5 4690-el. Mikor hol mennyi. Viszont ha valami komolyabb munkafolyamatot végez (pl renderelés, konvertálás stb) nem lehet a géphez nyúlni, mert behal, ha csak egy böngészőt meg akarok nyitni. Az AMD-vel játszani tudtam mellette (igaz kevésbé gépigényes játékkal, de nem a pasziánsszal). És úgy összességében sem gyorsabb nagyon, talán a víruskereső előbb végez.
Az I7 meg tesztek szerint sem ad többet 2-3 vagy annyi se fps-nél az I5-höz mérten játékoknál. Akkor hol éri meg procit váltani, hol a nagy "beígért" teljesítmény növekedés? I5 2500K, vagy AMD A10 6800K, vagy AMD FX 8300-as széria, esetleg a korábbi, vagy 4. generációs I5, I7 teljesen mindegy szinte. 10 fps-nél ne nagyon számítsunk nagyobb különbségekre, de az már a legteteje :/. Persze nem 1 magos és nem dual core-os procikról van szó, azok azért tényleg lassúak lennének már.
-
Permet Elek
senior tag
Köszi a tesztet. Anno volt egy i5-3330 / R9 270X-em. Most laptopom van. De ha minden jól megy a hétvégén visszaváltok a tesztkonfigban használt vasra. Bár lehet a processzor csak alapon fog menni. Remélem elleszek vele egy ideig.
-
polgi803
őstag
Nekem tetszett a teszt! Az ilyen teszteket élvezetesebb olvasni, mint a sok grafikon, meg "verseny" eredmények. Annak is van ideje, de ez most élmény volt! Köszi! Én pl. még egy DIÓ 3 tesztet megnéztem volna...
-
seederking
őstag
válasz
#00137984 #70 üzenetére
"A jővő viszont a többszállúsitásban van"
De én most játszom
és a mostani tapasztalatokat erő fölényeket tudom/látom.
"Elhiszem",hogy a jövő ebben rejlik (mondjuk nem hiszem,hogy az Intel szó nélkül tűrné majd,hogy az Amd fölé kerekedjen)."Ezek után felhozod ezt hátrányként egy többéves hardverekből felépitett akkor középkategóriás konfignak, ami nem ilyen követelményeknek készült és nem ilyen körülmények között. "
Az a többéves konfig nem ultrán volt használva.Nem vártam el tőle többet mint amit lehetett,hidd el. Ahhoz mérten írtam az észrevételeket.
babkukta : Ha megfogadod a tanácsom nem mész FHD alá.Nem érdemes csak azért,hogy teljesítményt nyerj vele.Főleg ha ilyen konfigot tervezel. De szerintem mások is ezt fogják tanácsolni.
-
Reaper
őstag
Érdekes cikk volt, komolyan meglepődtem, pont most állok fejlesztés előtt, a jó öreg (C2D E6750 +8800GT1GB +4GBDDR800) konfigom, amit még 2008ban raktam össze, elég sokáig bírta, csak mostanában kezdtek jönni olyan játékok, ahol már hiába veszem vissza a részletességet, nem megy FHDban, és persze voltak olyanok, amik el sem indulnak, vagy szó szerint képregény (Watch Dogs, Wolfeinstein).
Ha van rá módod, akkor érdekelne pár teszt online játékokkal is, pl WoT, The Crew.
Eddig egész biztos voltam benne, hogy nekem egy új I5 kell 4590 vagy 4690 egy GTX970nel, de most elbizonytalanodtam, hogy ehhez a kártyához lehet elég lenne egy régebbi használt I5 vagy I7szerk.: még annyi, hogy a játék képeknél, ha van rá esély, akkor az összehasonlítást ugyazon a helyen és pozícióban kéne csinálni, és akkor jobban látszódnának a különbségek.
-
Bf4 ben kar hogy nincs bench. Marmint egy kokemeny 64 fos multimapon. Proci tesztnek sem lenne utolso.
Wicher 3 meg nem biztos hogy menni fog olyan jol. A ketto nekem is olyan 30 fps a mocsarban nehol ami eleg poen. -
törölt tag
válasz
seederking #49 üzenetére
Az Intel dominancia nem az AMD hibája. Az Intel az egyszállas terhelésre alapozva és felkészitve mindent, ezt a szoftverkészitőknek is kellően nyomatékositotta, akár fizetve is ezt a fejlesztési irányt egy Intel logoért cserébe. A jővő viszont a többszállúsitásban van, vagyis a több valós magban és ezek optimális kihasználásában. AC Unity ezt a minimum gépigényben megadott Intel Core i5-2500K @ 3.3 GHz és AMD Phenom II x4 940 @ 3.0 GHz képest nem kezeli a négymagos CPU-t megfelelően, mert Intel 4.2 GHz környékén simábban megy az a játék. A HD7970 GPU meg ehez képest is túlzóan magas követelmény. Ezek már nem egy középkategóriás gépet megkivánó követelmények, hanem felső csúcsgépet kérnek. Nálad a lehető legmagasabb beállításokon mentek a játékok patch és updatek nélkül. Ezek után felhozod ezt hátrányként egy többéves hardverekből felépitett akkor középkategóriás konfignak, ami nem ilyen követelményeknek készült és nem ilyen körülmények között. Az én hasonló konfigom FC4, COD AW és BF4 updatelt játékokban megfelelően fut akadások nélkül, ezért nem is szándékozom ezt lecserélni másra. Witcher 3 Wild Hunt még el fog menni rajta tisztességgel. Az idén és jővőre megjelenő játékok valamelyikét ha nem birná jól futtatni, akkor nekem nem érné meg tőbbszőrős áron gépet újitani, akkor már inkább konzolt veszek magamnak abból a pénzből.
-
babkukta
senior tag
A batman eddigi szériája elég jól optimalizálva, kétlem, h az utolsót barmolnák el.
Egyébként nagyon jó teszt! Én is 280xet akarok venni, igaz, 4. genes i5-el, bár kisebb felbontású monitorral. Én bízok benne, h jó páros lesz
Ha FHD-ban ilyet mutat, akkor 1600ason is király lesz
-
Csapoati
nagyúr
válasz
seederking #61 üzenetére
A Tomb Raidernek van beepitett benchmarkja es nem is csunya.
-
seederking
őstag
Tudom és sajnálom,hogy így jött össze.Magam is szebbre terveztem/számítottam.
Starcraft 2 van fönt a gépemen de gondolom idejétmúlt,hogy viszonyítási alapot adjon a mai hasonló játékokhoz?
T.G.B : Bocsi de a Gta4 nekem akkora csalódás volt,hogy még egy telepítést nem ér meg
+ alapon tesztelném patch-ek tömkelege nélkül. Ebből pedig szerintem ki lehet következtetni a végeredményt mert anno elég csalódás volt.
De a Watch Dogs helyettesítheti ha megfelel. -
bozont
veterán
Jó írás, köszi. Esetleg több szó lehetett volna arról hogy mik a tapasztalatok adott játékban a Phenomhoz képest.
Kicsit sajnálom, hogy anno nem vettem egy ilyen 2500K-t, de sajnáltam érte a pénzt. Most látszik csak, hogy kár volt kihagyni. És ha bejön az amit a low level api-ról mondanak, akkor tovább növekedhet az "élettartama".Most viszont úgy döntöttem kiadok jó sok pénzt egy 4690K-ra, csak remélni tudom, hogy ez is sokáig húzza, mert egy darabig nem akarok max csak vga-ra költeni.
Ha lesz kedvem, lehet én is csinálok egy összehasonlítást mielőtt eladom az FX6100-at.
-
Vincent_
aktív tag
Jó kis írás lett, grat!
Én magam is egy ideig 2x7950 crossfire-rel játszadoztam, aztán pont itt PH-n olvastam, hogy megszűnik a crossfire támogatás, erre ijedtemben eladtam az egyiket. Erre most olvasom, hogy már a nem támogatott játékokat is sorban bevezetik a meghajtókba... Úgyhogy most újra felmerült a 7950-es bővítés lehetősége (ahogy tesztekben olvastam, lenyomja a 290-eseket még mindig).
-
Balu972
aktív tag
Grat a cikkhez!
Kiváncsi leszek, hogy Witcher 3 alatt hogyan teljesít, mert a megadott minimum gépigény elég durva volt (
Intel CPU Core i5-2500K 3.3GHz, AMD CPU Phenom II X4 940, Nvidia GPU GeForce GTX 660, AMD GPU Radeon HD 7870, RAM 6GB) -
csabsz13
aktív tag
válasz
seederking #61 üzenetére
nagyon jó a teszt, köszönjük! esetleg körökre osztott stratégia, mint Civ5 vagy Beyond Earth, mint következő tesztalany? az a procit is eszi rendesen
és már valaki írta, hogy valóban lehetne egy kicsit szebb a táblázat és annak színösszeállítása + esetleg egy oszlopdiagramm hozzá.de tényleg nagy meló lehetett, szóval köszi még 1x a cikket!
-
T.G.B
tag
válasz
seederking #61 üzenetére
Gta 4?
jó kis teszt lett, amúgy én is gondolkozok ilyesmi konfig beszerzésén, mert még mindig nagyon ütős az i5 2500k
-
seederking
őstag
Kiegèszitès kèppen lesz egy Watch Dogs,Cry 3 teszt.
Mèg egy játèkot bedobok majd,de nem tudom mire lennètek mèg kíváncsiak ezeken kívül.
Ötletek? -
Juliuska
senior tag
Bennem is megfogalmazódott már egy ideje a platformváltás
A szemléletmódom szélesbítéséhez és infógyűjtéshez kiváló volt ez a cikk. Köszi -
kekegsm
őstag
Van. Nekem pl a 1680x1050 bőven-bőven jó, de a laptopomon az 1366x768 is elég. Van Full HD is, melóra, de komolyan mondom, hogy játék közben nem érzem a hiányát a nagyobb felbontásnak, legfeljebb az átvezető videóknál.
Sebesség:
1680x1050 : 1.764.000 képpont
1920x1080 : 2.073.600 képpontlegjobb lenne egy 1600x900 monitor, az csak 1.440.000 képpont, és aránya jobb a szélesvásznú megjelenítéshez.
-
Gergosz2
veterán
válasz
seederking #53 üzenetére
Én sokszor nem látok különbséget ultra és high között. Jó biztos van , ha kikockáznánk a képet akkor látná az ember, de mivel az ember nem statikus képet nézeget így sokszor alig lát különbséget. Meg az ultra beállításra nem hiszem, hogy minden játékot rendesen otimalizálnának.
-
Mi köszönjük ezt a remek tesztet.Nagyon tanulságos és érdekes volt.
-
teljesen jó kis cikk lett ez
a VGA sebessége elég reprezentatív, mert a 10-20%-os környezetében rengeteg más megoldás is elérhető, ill. a Medium / Ultra beállítások egymás mellé tétele határozottan jó ötlet volt. a konklúzió pedig nem meglepő
formailag lenne egy javaslatom - az FPS-értékeket sokkal látványosabb grafikonokon ábrázolni. különösen az összefoglalóban volna hatékony.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
seederking #53 üzenetére
Inkább a minimum FPS értékekre gondolok. Szinte minden játék teljesen játszható maradt. A negyvenesek ugyan már határesetnek számítanak, de pl. az 50 és fölötti minimumok szerintem remek értékek.
Jó, az AC-t hagyjuk, az joke kategória. -
Petyyyyy
addikt
válasz
seederking #51 üzenetére
...és a színekkel. Egyébként megdöbbentően jó eredmények lettek.
-
Petyyyyy
addikt
Könnyebben olvasható FPS táblázatokkal kitűnő lett volna a cikk.
-
seederking
őstag
válasz
#00137984 #40 üzenetére
"Aztán ugyanitt a régi konfigod részegységeit alázod a porba... "
Ezt nem igazán értem miért gondolod,hogy porig aláztam a régi konfigom...
"Előző konfigom szíve-lelke egy Phenom II X4, HD7870 páros volt. Nem nehéz kikövetkeztetni, hogy a CPU volt a gyenge láncszem. 3,8 GHz-re húzva igaz volt ugyan, hogy szépen, meglepően jól teljesített, de például ha jött egy AC, ami szeretett egy magot terhelni a processzorból, akkor a Phenom csak nyomta a fekvőtámaszokat."
Ez jelentené a porig alázást
"A 7870 VGA-val és a Phenom 955-tel az ultra beállítás nem volt kivitelezhető, az erőforrások kevésnek bizonyultak, a nagyobb csetepaték erős szaggatást eredményeztek."
Vagy ez
Miért porig alázás az ha leírok valamit amit átéltem egy konfiggal,nem értem.
Talán ez?
Esetleg itt a legutóbbi hsz-em ezzel kapcsolatban :
"AusWolf : Sajnos ez így van. viszont a Black Flag a Phenom 955-el és egy 7870-el meglepően szépen futott anno és nagyon jól nézett ki."
Nem értem mire ez az alázom dolog. Vagy alázzam most a jelenlegit is mert az Ac katasztrófa a LOTR Mordor pedig ultrán min. csak 42fps-t produkált?
Nem puffogni akarok de had ne érezzem már bűnnek ha leírom a tapasztalatomat.Szerintem mindenki tisztában van vele,hogy Amd vs Intel egy magot terhelő program használata esetén a "kékkel fogja jobban érezni magát.". Ez tény,tapasztalat.
Peace
-
MongolZ
addikt
Kb. egy szinten van az A6 és az i5-430M.
Nem szabad elfogultnak lenni (persze valamilyen szinten mindenki az), mert negatívan befolyásolja a döntési képességeidet...
Nekem pl. mindig is a "kisebb gyártó" felé húzott a szívem, valamiért úgy jött ki, hogy amikor kellett valamilyen gép, akkor volt jó AMD-s alternatíva (ha kb. egyformán jók voltak, akkor inkább vettem AMD-t).
De most pl. egy i5-4440 dolgozik az asztalimban. Jelenleg nincs nekem megfelelő alternatíva ebben a kategóriában, és lehet, hogy jó ideig nem is lesz. Részemről butaság lett volna most AMD-t venni - persze ettől függetlenül másnak jó lehet. -
Praston
tag
Jó kis cikk lett. Teljesen jó konfiggal. Az a 2500K még simán kihúz pár évet.
-
kpal
nagyúr
Szép gép.
Nekem egy öregecske x58 i7 van . Jók ezek a vasak. -
shifty!
senior tag
Teljesen korrekt "cumó" a laptop, nincs mit szégyellni rajta szerintem - lényegében átérzem, milyen, nem olyan régen váltottam hasonló kategóriáról, igaz abban más (7670M) volt a GPU és az a borzalom A6-3420M a CPU, szerintem simán alulmúlja az első sorozatos inteleket, hát volt birkózás a BF3-mal is, nemhogy a 4-el
Más: a cikkhez gratula, élvezhető írás volt, jó nyelvezettel, maga a téma is érdekfeszítő, hogy mennyire időálló egy-egy konfig. Gratula mégegyszer
-
zdanee
őstag
Nos. nekem nincsenek nagy elvárásaim játéktól. Jelenleg egy Acer laptop a "játékos gépem", első generációs i5 430M a proci, 6GB DDR3, egy 120GB-s SSD, és egy Ati 5650M 1GB-vel a felszerelés. Eddig mindent vitt, amivel játszani próbáltam. Két éve gondolkozom, hogy vegyek-e új gépet játszani, de mindig oda jutok, hogy majd ha ez végleg meghalt (jelenleg asztali gépként üzemel, a képernyője nincs a helyzet magaslatán, úgyhogy külső képernyő, billentyűzet, egér, ahogy azt kell).
A másik gép, amin játszani szoktam (tessék nem röhögni!) a Dell tabletem Atom 3740D proci, 2GB RAM, 32 GB eMMC (+ 64GB microSD) és az integrált butított Intel 4000-es GPU. Ezen mondjuk a Source játékok meg az Oblivion röhögve fut. Az Arkham City már beszaggatott. -
törölt tag
A játékipar anyagias résztvevőinek ránkerőltetett hardverfejlesztésbe fogtál, pedig az első oldalon kiemelten foglalkoztál ezzel a kérdéssel. Aztán ugyanitt a régi konfigod részegységeit alázod a porba... pedig nem ezek FHD felbontáson elért teljesitménye a legnagyobb probléma, hanem ezek optimalizált kihasználása, amire ezen érdekeltségű köröknek nem érdeke foglalkoznia. AC Unity és más kiadásuk pillanatában játszhatatlan szoftverek patch és driveres támogatottság nélkűl a mai csúcshardvereken sem futnak megfelelő minőségben és hemzsegnek bugoktól kezdve grafikai hibáktól kifagyásig (játék kilépés és egyebek...) minden fajta nyügtől. Itt kiemelted a patch és updatek hiányát és ez néhol meg is látszik a screenshot-ok részletein. Far Cry 4 update 5-6 előtt megröccent néha, de most már simán megy és a látvány is javult. BF4 szintén ilyenformán kezdett játszhatóvá válni. Grid Autosport High Rev Textura Pack és update 1 után jobban írányithatóvá vált nekem és sokkal jobb kinézettel rendelkezik most. Néhány effekt feleslegesen terheli a gépet és csak úgy falja a VRAM területét. Itt érdemes néha megfontolni melyik élsimitást vagy látványjavitó eljárást (milyen mértékben) használjuk. Az új géped amúgy jól megválasztott részekből épült, de játékot is érdemes SSD-re telepiteni, mert játéktól függően a HDD is képes lehet megakasztani a játékot rövid pillanatokra. A teszt amúgy közel korrekt és a kritika nem téged illett meg, hanem a játék és hardvergyártókat.
-
AusWolf
őstag
Jó lett a cikk, bár nem vagyok meglepve az eredményeken.
Nekem is hasonló konfigom van (FX-8150, 16GB, HD7970), és nálam az összes Assassin's Creedben a 2-től kezdve durván leesik az fps, ha messzire nézek, vagy sok embert kell megjeleníteni. A GPU kihasználtság pedig sokszor még az 50%-ot sem éri el. Akárhogy is nézzük, a Ubisoft sosem állt a helyzet magaslatán ami az optimalizálást illeti.
-
seederking
őstag
Egy Cry 3-mal még lehet megtoldom később
Watch Dogs-ot tudnék még tesztelni de szerintem hasonló eredményekkel mint a Unity. Igaz játszom néha vele és nem szaggat vagy ilyesmi de nem is ultrán.+ az ultra kb "semmit" nem adott hozzá csak büntette az fps-t.
AusWolf : Sajnos ez így van. viszont a Black Flag a Phenom 955-el és egy 7870-el meglepően szépen futott anno és nagyon jól nézett ki. Egy kivétel..
(nekem)
-
TheJoeker
tag
Csak engem emlékeztet az az AC Unity medium beállítás, egy erős CoD 2-re?
Kicsit mókás ilyen FPS értékekkel.... -
Crytek
nagyúr
Metro-k, Crysisok hol maradtak ? (kíváncsi lennék)
-
Ed3r_X_
nagyúr
Jó cikk. Unityben szerencséd volt. Párizsban nekem még kevesebb FPS-em volt, nagyobb tér, nem csodálom, de szégyen ahogy fut.
Ha esetleg Párizsban jársz a játékban, kíváncsi lennék hogy neked is esik-e az FPS a mért értékekhez képest.
-
norbert1998
nagyúr
Jó cikk, gratula
Az AC nekem is börzelmesen futott. Bármit állítottam, tuningoltam, mindenhogyan. 30 fölé nem ment, de a minimum az kb 2 volt. az átlag meg 26 körül. de a legjobb, hogy az értékek pontosan ugyaanazok voltak ultra-n, mint minimum-on
-
AtHoS
nagyúr
"Érdekes viszont, hogy medium beállítások mellett esetenként nem a várt értékeket tükrözte a mérésre használt program. A processzor nagyobb terhelésnek / kihasználtságnak volt kitéve mediumon, mint ultra részletesség mellett."
Ha jobban terheled a VGA-t (ultra részletesség), akkor a proci elmegy közben malmozni. Ez nem meglepő. Proci teljesítmény mérésnél alacsony felbontás/részletesség, míg VGA mérésnél pont extra felbontás és részletesség szükséges.
-
seederking
őstag
sephi : Direkt van kis méretben,nem a "köntöst" tartottam lényegnek.
De,hogy "nem látszik semmi azt nem értem"Dilikutya : "Ultra beállítás mellett a minimumnál elért kemény 42 FPS erős aggodalomra ad okot folyamatos lag és szaggatás nélküli játék tekintetében. De szerencsére nem jelentkezett ilyen jellegű probléma,"
Olvass légyszíves,ne csak egy részt ragadj ki,miközben nem azt jelenti amit te leírtál.Dexar007 : Nem igazán értem mit szeretnél ezzel mondani.Pozitív dolgokat írtam e téren. "e penis-t" pedig nem szoktam méregetni.
-
Dexar007
veterán
,, A GPU-CPU kihasználtság általában egyenletes volt, és a processzor elegendő a VGA „meghajtásához”
Elegendö?Elegendööö?!
Gyakorlatilag penzkidobas az i7,ha kizarolag jatek a cel. Ha e-penis meregetes,es 3d mark akkor viszont kötelezö.
-
Dilikutya
félisten
Folyamatos 42 fps minimum és szaggatás? Ember, te se láttál még szaggatva futni játékot.
-
A cikk írójának: nem kötekedésképp, de a cikkhez használt képeket mikor készítetted?
Csak azért kérdem, mert pl. a BF4 setting-eket bemutató kép nem kicsit régi: nincs ott a DX11-Mantle átállítási opció. Ez már majd 1 éve benne van a gammában.
Tényleg nem kötekedni akarok, csak feltűnt.
-
Dtomka
veterán
Először is gratula a cikkhez!
Az említett konfigom van: (2500K @ 4.0 GHz en használom + 280x + 2x4 gb 1866 ram).
BF3-BF4 ULTRA 1920x1200 simítások nélkül játszom (árnyék talán van highon) és úgy érzem még elég. A BF4 a mantle apival magasabb FPS számokat produkál így én nagyon várom már a DX12 mit fog nyújtani a játékokban.
Terveztem lecserélni a 2500k-t --> 4790k -ra de eléggé melegedős, így elvetettem a dolgot. (azóta szépen felment az ára, mert ~85k is volt most meg 100+k )
Gondoltam megvárom a Broadwellt vagy a Skylake-t, ha már upgradelem akkor minél időtállóbb procit szeretnék, mint anno a 2500k -t. Ezt 2011 ben vettem és most márciusban "ünnepli" a 4.évet, melyet problémamentesen üzemelt.
Végszóként a 2500k + 280x + 2x4 gb ram nem a legfullosabb konfiguráció (ez tény), de kisebb kompromisszumokkal Full HD-ra még "el lehet lenni vele..."(#26) iMaverick
Igazad van. Én is kerestem a BF4 tesztnél, hogy Mantle apival mennyivel több FPS-t nyert a DX-hez képest. -
ADAM1337
nagyúr
hasonló konfigot nyuzok kisebb eltéréssel.
2500k@4g,6gb ddr3,280 és eddig én se érzem hogy kevés lenne bármihez is. -
tibaimp
nagyúr
Én csak annyit mondanék, hogy legyen igazatok a jövő játékait illetően, de nem bízok benne.
Másik dolog, hogy egy szóval nem néztem le a kolléga konfigját, sőt, írtam, hogy nekem is olyan van, csak még az átnevezés előtti.
-
peckusg
csendes tag
Remek teszt lett. Ha még játszanék hasonló konfigon nyomnám!
-
F e Z o
veterán
A 2. oldalon lévő képre kattintva nem jön elő nagyobb felbontásban, így nem látszik semmi.
-
Th3Ac3
tag
Remek teszt lett ha nem laptopot vettem volna egyetem miatt hasonló konfiggal szaladgálnék manapság (milyen jó is lenne!).
Habár az esetek többségében megértem hogy módosítatlan patch nélküli játékokkal tesztelted a vasat, azért az AC Unity akkora kivétel hogy 1.4-es (vagy a most megjelenő 1.5-ös) változattal sokkal másabb eredményeket adott volna. -
seederking
őstag
Köszönöm az elismerèseket srácok,jól esik.
Így legalább tudom,hogy megèrte dolgozni vele/rajta.ALLAT001 : Sajnos pontosat nem tudnèk mondani neked mivel az előző konfigomat bontottam meg (majdnem teljesen) ès azoknak az eladási/beszámítási árai is benne vannak. (Lap,cpu,cpu-hűtő,vga,monitor,gèpház).
-
Jhonny06
veterán
Néhány hónap és a 4. éve nyúzom az i5 2500K-t, legjobb hardver vásárlás evör. Még egy 2 évig biztos nem kell lecserélni.
-
big-J
őstag
Felesleges kimaxolni. Árnyékokat le közepesre(általában szinte ugyanúgy néz ki), vizet le, és van extra 10fps-ed. Ha úgy sem megy akkor AA-t le és legközelebbi kisebbik felbontás. A monitor skálázása megoldja az AA-t. Ezt leszámítva maxon bőven lehet nyomatni még egy ideig.
-
etohun
aktív tag
Énnekem i5 3570k, 16gb ram, 7970 ghz van és azt szeretem benne hogy ha nincs is mindenhol 100 fps-em, ami van az nagyon stabil. Egyik haverom ezért (is) váltott gtx 680-ról egy 7970esre.
-
Gergosz2
veterán
nem hiszem, hogy baj lesz, mert nem egy játéknál írtak be egetverő gépigényt és utána kényelmesen elfutott egy "gyengébb" hardveren is.
Amúgy én is hasnoló felálásban tolom, csak én egy s1366-os konfigot nyúzok immár több mint 5 éve. I7 920+6gb RAM egy SSD és egy 1TB-os HDD társaságában, no és persze egy R9 280 3GB.
-
kenwood
veterán
egyebkent highra meg sokaig jo lesz,es a jatekok 90+ szazalekanal ultrara is.
jo dolog,hogy van min. es atlag fps is.
en egy dolgot hianylok a tesztekbol :
az a minimum fps,ami ala egy oras tesztben nem megy osszesegeben 1 percnel hosszabb idore.elsore hulyesegnek,nyakatakertnek hangzik,de egy hardvert,jatekot kar lenne azert leirni,mert van egyetlen objektum,vagy palyaresz,ahol a rossz optimalizacio miatt egy pillanatra leesik az fps az atlag felere.
-
TreXesZ
csendes tag
Am az imént felsoroltakhoz szentem mind elég lesz,max a witcerhnél lesz baj,de az alapból elég retek optimalizációval jön,pedig a garfika itt se indokolná(ezt sajnos örökli a 2-től).A gta az sima ügy,a bf az nem kérdés,hisz én minden nap játszok bf4-el,és a hardline rondább lett mint az,és kissebb hardveren is elfut ultrán(gtx 760 pl).Am bf4 hez megjegyzem még,hogy szentem perpillanat,még mindig ez a legszebb játék,ha nem nézzük a modolt skyrimet.Am kicsit égő lenne ha 2015-be se jelenne meg egy a bf4-nél tényleg szebb játék.
Maga az írás jó volt, számomra főleg mert majdnem ugyanez a setupom,csak nekem i5 4570 van.Még egszer grat. -
doooo
veterán
Egyébként Unity mondjuk egy kellemes csalódást okozott.. mivel még a minimum gépigényhez kellő 6 GB RAM-om sincs (csak 4) a többi alkatrész sem túl ütős (R9 270, A10-5700) és mégis High-on megy, igaz csak 1280x1024-es rezolúcióban, de akkor is.. amikor beharangozták, arra számítottam, hogy legjobb esetben is csak low-n fog menni..
-
doooo
veterán
-
Nagyon jó cikk lett és a legjobbkor írtad mivel mostanában tervezek hasonló gépet.
Én is 280(X)-et terveztem eddig, mivel úgy gondoltam pár évig még elég lesz. Szerintetek jobban megérné inkább venni egy R9 290-est venni használtan, garival? Lehet az jobban bírná a jövőbeli játékokat is.
-
ALLAT001
senior tag
Csak átfutottam a cikket, mennyiből jött ki a vas?
-
tibaimp
nagyúr
Én vagyok az első ezek szerint. Gratula a cikkhez, a Unity meg ilyen szar lett valóban, nem csodálkozok az eredményeken.
Én, mint 7970oc --> 280x tulaj, annyit tennék hozzá, hogy ami most fog kijönni bő 1-2 hónap múlva Witcher 3 GTA5, Battlefield, Batman stb. azokhoz lesz már kevés a vas, főleg a vga, szerintem, tehát az időtállósága kb eddig tartott, főleg, ha valaki "kimaxolva" játszik, mint pl én.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest