- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Autós kamerák
- RAM topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Móci
addikt
Pofás kis lap, csak az a csodakék procihűtőborda lenne más színű.
-
D.Orion
veterán
válasz
DesertDog #37 üzenetére
Ezt észre se vettem, azért ez nem mind1. Eddig is úgy voltam ezzel az Asus lappal, hogy nem szimpatikus. Veszek hozzá külön tápot és máris ott vagyok árban, mint a zotac, plusz táppal nem is tudom olyan kicsi házba belerakni, mint a Zotac lapját. Most meg még ez a wifi is.
-
waverider
senior tag
az esata kimenet már a power satás verzió?
-
Vajon mikor eszmélnek rá a tv gyártók,hogy gond nélkül bele lehetne építeni egy LCD tévébe
-
Elöbb utóbb veszek egyet
-
D.Orion
veterán
10K-val olcsóbb, mint a Zotac, viszont ehhez kell venni tápot.
Kb. egy árban vannak.
-
twollah
nagyúr
Kezd(enek) az elso vonalbeli alaplap gyartok is raeszmelni, hogy meg is csak jo uzlet az ION-os alaplap.
-
PH-User
addikt
Remek alternatíva.
-
kelzsoca
félisten
Én múlt hét pénteken vettem egy Asrock ion mini gépet!
71k volt, de ez már egy komplett gép
Ha külön vadászom össze az alkatrészeket akkor is körülbelül ennyire jöttem volna ki, de ha azt nézem hogy nem egy helyről rendelem/szerzem be akkor az plusz idő/pénz lett volna
-
osztraksajt
őstag
Hát igen, használati gépbe raidet kiépíteni felesleges (pláne ekkorába, gamer config alá egy raid0 esetleg), szerverbe meg úgyis rendes kártyát rak az ember, de az már más liga.
Az ion amire kitalták arra tökéletes, kicsi, keveset fogyaszt, fullhd támogatás, pici jáék is belefér, 25 körül igazi bestbuy lesz, jöjjön csak a többi gyártó is, majd leverik egymás árait.
-
dabadab
titán
válasz
osztraksajt #26 üzenetére
"ott is csak softraidet!"
Kb mindenhol csak softraid van, mert egy rendes RAID kartya tobbe kerul, mint ez az egesz alaplap.
-
total90
veterán
...és milyen szépen fog ordítani az a kis ventilátor
No, persze azt könnyen lehet cserélni és egyébként tényleg jó cucc.
-
osztraksajt
őstag
Igen, én is emiatt gondolkoztam az ionon, a point of viewnak van olyan ionos lapja amin mind a 4 sata belül van, ott be lehetne a raid5-öt üzemelni, de ott is csak softraidet!
Én is sajnálom, hogy az ICH7-ből csak 2 SATA-t vezetnek ki) ezt az ion nagyon jól csinálja, ott a 6-ból 4 van kivezetve, ami azért kultúráltabb megoldás, az esata meg server nélkül baromi hasznos, nem kell az USB-vel szenvedni.
-
tome.jr
addikt
Nemrég volt hír, hogy az ASUS nem fog ion-t forgalmazni.
Vagy a hír volt kamu, vagy az ASUS is belátta, hogy bizony bizony ő sem saját pénztárcája ellensége.
-
Devid_81
félisten
Ez egész aranyos lenne PCI-e foglalattal
-
Alex91
félisten
válasz
osztraksajt #22 üzenetére
Van egy d945SEJT Mini-itx lapom, az viszont feleannyit fogyaszt mint az ION, az is tény és nem melegszik, ami a 4 winyó mellet (NASként üzemel) nem hátrány. Ez is elmegy a beépített SEJT 60wattos tápjáról, igaz két hdd benne 2,5"-os.
Ha jol sejtem akkor nem RAID5-ben megy? Kar, hogy nincs rajta 4 SATA port...
-
osztraksajt
őstag
Persze, ezért is írtam, hogy van akinek tökéletes, az általad felvázolt esetekben valóban jobb az ion, csak azt mondtam, hogy külön külön vannak jobb alternatívák is, de mindent bele alapon nagyon jó választás, de szerintem túlárazott.
Nekem is miniITX-em van 780G-vel, alulfeszelt sempronnal (1gh, 0,96V, 11watt) prociventi nélkül, csak házventi van 1db, hálistennek az sem melegszik, és egy 75w-os picopsu-val üzemel, tokkal vonóval,és néha beröffentem rajta a Trackmania nationt is.
DE többet fogyaszt mint egy ionos lap ez tény.
Van egy d945SEJT Mini-itx lapom, az viszont feleannyit fogyaszt mint az ION, az is tény és nem melegszik, ami a 4 winyó mellet (NASként üzemel) nem hátrány. Ez is elmegy a beépített SEJT 60wattos tápjáról, igaz két hdd benne 2,5"-os.
Én is akartam IONos lapot, nem sok hiányzott, hogy megvegyem, és egy remek konstrukciónak tartom.
Mint láthatod nagy miniITX fan vagyok.
-
bambano
titán
lehetne rajta még egy ethernet és akkor nemcsak htpc hanem home router is lehetne...
-
orbano
félisten
válasz
osztraksajt #17 üzenetére
"20 wattba senki nem rokkan bele"
Ha nincs elég áramod (kisméretű, hatékony tápra van szükséged, esetleg akksiról megy), vagy nem tusz elég jó hűtést biztosítani (helyhiány, súlylimit, magas környezeti hőmérséklet), vagy nincs elég helyed egy mATX lapnak, akkor igenis van jelentősége a miniITXnek. -
osztraksajt
őstag
Igen, mini-itx-ben is akár. Jwele (Mo-n is kapható, PCIe 4x is van rajta ami akár egy 4670et is kiszolgál nagyjából), albatron, jetway.
20 wattba senki nem rokkan bele, 24/7-ben sem jelent havi 3-400 forintnál többet. (erra viszont nem ionos lapot használnék).
Én is szemeztem egy ilyen lappal, de végül nem sikerült magam rávenni a megvételre.
Persze azért lesz akinek nyílván ez a tökéletes alaplap, szerintem addig szarakodtak vele, hogy piacot vesztenek lassan, nem is csodálom, hogy az intelnek az a pár hónapos csúszás amit elértek sokat jelentett, megis mondom szerintem miért:
- A fullHd lejátszók elkezdtek lehúzódni 20-40eFt közötti magasságba, ami megkérdőjelezi ezen lapok létjogosúltságát hd-re, munkára meg egy sima atomos lap s elég feleennyiért.
- Megjelent a fogyasztásra is jobb alternatíva.D945SEJT pl 10 watt, igaz nem HD képes, 2 satával kevesebb, viszont teljesen passzív és olcsóbb.
-
-
P00By
nagyúr
Még maradt raktáron pici venti
-
DesertDog
tag
Ezeknek a cuccoknak a HDMI portján jön a hang is?
-
juliabrilke
veterán
Szépen megpakolták azért mindennel.
-
dabadab
titán
válasz
osztraksajt #7 üzenetére
"Egy hasonló képességű 780G lap + athlon proci olcsóbb + alulfeszelve nem fogyaszt sokkal többet (10-20watt) és jóval erősebb/bővíthetőbb stb..."
Mini-ITX-ben?... Raadasul vannak felhasznalasi teruletek, ahol az, hogy erosebb meg bovithetobb, nem jelent gyakorlatilag semmi pluszt, a nagyobb fogyasztas viszont eros negativum.
-
FRENK1988
veterán
válasz
osztraksajt #7 üzenetére
Tehát ha elég gyorsan tekerném a dinamót elmenne
-
Mgeri
tag
Aranyos szerkezet!
-
osztraksajt
őstag
A Zotac ami ugyanez szinte teljesen, idle 22W full terheléssel 34W megfelelő hatásfokú táppal konektorból. Ehez jönnek a perifériák még, tehát lap + egy 3,5 winyó + dvd kb 50 wattból megvan.
Csak az ára... ezek az ionos lapok pofátlanul drágák. Egy hasonló képességű 780G lap + athlon proci olcsóbb + alulfeszelve nem fogyaszt sokkal többet (10-20watt) és jóval erősebb/bővíthetőbb stb...
-
Dyno
veterán
Ventit okoksabbanis megoldhatták volna, főleg hogy bekerül a bordába, igazán kaphatott volna keretnélkül ventit az a boda.
-
Surfym@n
senior tag
Nem azért, de én 8 usb-t látok a kivezetések között (eSata felett szintén 2db usb pirosban).
Az a kék kis bigyó, az lenne a kékfog? -
Atis707
tag
Jó elképzelés, de a kinézete ezzel a barna nyákkal...
azt hiszem a gigabyte és az msi megoldásait is hamarosan láthatjuk...
-
Mr.Csizmás
titán
tömör gyönyör
-
FRENK1988
veterán
Mekkora a minimális táp amit rá lehet lökni? Vagy egy dinamó elviszi?
-
WilliamGhost
tag
Huhh ez pont olyan ami nekem tökéletes lenne: két memóriafoglalat, PCI PCI-e helyett... Asus tud valamit...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph HTPC-nek készült nettopok ideális alapja lehet az AT3N7A-I.
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Gyúrósok ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bitcoin topic
- További aktív témák...
- MSI MAG B650 Tomahawk WIFI Alaplap
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- DOMINATOR TITANIUM Fin Accessory Kit (Feles) INGYEN FOXPOST
- Bomba ár! Dell Latitude 3510 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A05s 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest