- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Dell notebook topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós kamerák
- Hisense LCD és LED TV-k
- Közel húsz képkockát is tud generálni az új Lossless Scaling
Új hozzászólás Aktív témák
-
<NewL>
addikt
Pont egy olyan mindentudó routerre lenne szükségem ami még a netemet is meg tudja osztani
There's an app for that
-
shtml
őstag
persze én sem 10MB-re hanem 100MB-re gondoltam mint alapsebesség.
Hihi, akkor egyre gondoltunk, mert a gigabites ethernet gyakorlati max. átviteli sebessége épp 100 MB/s körül van. Na de akkor miért is tiltakozol a gigabites router/switch ellen? Avagy kevered a bitet és a byte-ot? - leülhetsz, egyes.
Amúgy meg .mf megmondta a frankót.
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
.mf
veterán
Az nem MB/s hanem Mbps
Fast ethernet = 100Mbps = 12.5MB/s elméleti max.
Gigabit ethernet = 1Gbps = 125MB/s elméleti max.
Ezek jó esetben is 10 ill. 100 MB/s-ot jelentenek valós körülmények között; és ha egy pl. 5GB-os fájl átviteléről van szó (pl. videó másolása gépek között), akkor van egy kis különbség, hogy az ~500 vagy csak ~50s-ig tart.
Ha már a gépeket Gb-es portokkal árulják, akkor miért fáj az, hogy van néhány router, amivel ezt ki lehet használni?Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
majom2
senior tag
nyilván mindenre lehet indokot találni, a kérdés inkább az h erre milyen gyakran van szükség és h ez mennyi többletköltséggel jár. illetve h a lassuság mennyi kárt okoz - ha okoz egyáltalán. persze én sem 10MB-re hanem 100MB-re gondoltam mint alapsebesség.
640kb: biztos eljön majd az idő amikor nagyon kell majd az 1GB, de akkorra az ára sem annyi lesz mint amennyi most. mindössze annyi lenne a lényeg h sztem nagyon kevés esetben lehet ésszerű indokot találni a latest/gratest cuccok otthoni használatára. de persze mindenki arra költi a pénzét amire akarja... -
siriq
őstag
Egyet ertek ha fullosan ki lehet hasznalni. Sajna d-link routerekkel mindig volt valami problema(foleg a sebbeseggel). Kivancsi vagyok most javitottak-e mar. A masik hogy dobjak a kapcsolatot, mind net mind wireless. Tudom hogy sok embernek mukodik gondtalanul de ugyan ugy sok embernek nem. Magamon erzem azt hogy most linksys helyett d-link van hasznalatban es iszonyat lassu a halo.
szerk: pedig van 6 router es meg par cisco router is.
[ Szerkesztve ]
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
shtml
őstag
Nagyot tévedsz. Ha pl. van itthon két gépem és az egyikről át akarok húzni valamit a másikra, akkor nem mindegy, hogy 10MB/s-mal jön át vagy csak a winchesterek sebessége jelent korlátot. Amúgy meg 640kB mindenre elég...
Edit: Céges belső hálókon nem jellemző a több tucat GB átvitele egyik gépről a másikra. Otthoni gépeken már inkább.
[ Szerkesztve ]
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
majom2
senior tag
most lehet h nagy istenkáromlást írok, de mondja már meg nekem valaki h otthonra (mert ugye ez oda készül) miért kell az 1GB ethernet? még céges hálókon sem szokott gond lenni a "régi" 100MB-es átvitellel. értem én h miért ne, na de ha ennyit kérnek érte??? tök értelmetlen.
-
shtml
őstag
-
Hebry
senior tag
Valahogy nem tetszik.
Hová lett a régi D-Linkes formavilág?
Egyébként nem tűnik rossznak.
De addig is marad a 650-es. -
róland
veterán
Torrent protokoll? USB hoszt? - Ezeket nem említi a cikk.
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
CYBERIA
senior tag
Pedig nem kétszer olyan gyors
APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
.mf
veterán
Azért nem is kevés...
De idegesítő, hogy az olcsóbbakból kispórolják a Gb-es portokat, helyette sok felesleges és nem működő szoftveres baromságokat raknak bele; amelyikbe meg végre beleteszik a gigabites portokat, egyből duplaannyiért áruljákFotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
LordX
veterán
"A StreamEngine QoS-motor érzékeli azokat az adatfolyamokat"
Aham. Értem. Azt is, amelyiknél a program nem állítja be megfelelően a ToS mezőt az IP fejlécben? (Tapasztalat alapján a programok ~99%-áról van szó.)
-
plömplöm
őstag
ha tényleg 50ezer lesz, az sztem nem is sok érte.
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gran Turismo
- Apple notebookok
- Android játékok topikja
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- BestBuy topik
- További aktív témák...