Mindentudó router a D-Linktől

Hirdetés

A D-Link olyan kompakt routert jelentett be, amely vezeték nélküli és vezetékes interfészeinek sebességével és számával, szolgáltatásminőségi és VoIP funkcióival emelkedik az átlag fölé. A DVG-5802S Multimedia Gateway a WAN felé egy, a LAN irányába pedig hét Gigabit Ethernet porttal rendelkezik, Wi-Fi interfésze a 802.11n mellett a korábbi 802.11b/g szabványokkal is kompatibilis.

D-Link DVG-5802S Multimedia Gateway

A StreamEngine QoS-motor érzékeli azokat az adatfolyamokat (különös tekintettel a multimédiára, a telefonhívásokra, de akár az online játékok adataira is), amelyek nem viselnek el nagy késleltetést, és ezeket az adatcsomagokat részesíti előnyben, illetve dinamikusan rendelkezésükre bocsátja a szükséges sávszélességet. A router analógtelefon-adaptert (ATA) is magában foglal, azaz két RJ11-es aljzatára normál telefont kapcsolhatunk, majd a SIPv2 protokoll használatával az interneten keresztül indíthatunk és fogadhatunk beszédhívásokat. A NetEQ része egy megnövelt puffer, amellyel a késleltetésingadozást (jitter) tudják mérsékelni, és egy olyan hibajavító mechanizmus, amely bizonyos csomagvesztési arányig szinte észrevétlenül korrigálja a hangminőséget. A bekapcsolást követően a router az előzetes beállítások szerint automatikusan kapcsolódhat a VoIP-szolgáltatóhoz.

A DVG-5802S nem nélkülözi a tűzfal és egyéb biztonsági funkciókat, a WLAN-on WEP és WPA/WPA2 titkosítást tesz elérhetővé, és többféle forgalomszűrési szabály alkalmazására ad módot. A szegmensben igen komolynak számító teljesítményért és funkcionalitásért a D-Link nagyjából 50 000 forintot fog kérni, vagyis tízezerrel többet, mint a műszaki alapként szolgáló DIR-655 routerért.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés