Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
<NewL>
addikt
Pont egy olyan mindentudó routerre lenne szükségem ami még a netemet is meg tudja osztani
-
shtml
őstag
persze én sem 10MB-re hanem 100MB-re gondoltam mint alapsebesség.
Hihi, akkor egyre gondoltunk, mert a gigabites ethernet gyakorlati max. átviteli sebessége épp 100 MB/s körül van. Na de akkor miért is tiltakozol a gigabites router/switch ellen? Avagy kevered a bitet és a byte-ot? - leülhetsz, egyes.
Amúgy meg .mf megmondta a frankót.
-
.mf
veterán
Az nem MB/s hanem Mbps
Fast ethernet = 100Mbps = 12.5MB/s elméleti max.
Gigabit ethernet = 1Gbps = 125MB/s elméleti max.
Ezek jó esetben is 10 ill. 100 MB/s-ot jelentenek valós körülmények között; és ha egy pl. 5GB-os fájl átviteléről van szó (pl. videó másolása gépek között), akkor van egy kis különbség, hogy az ~500 vagy csak ~50s-ig tart.
Ha már a gépeket Gb-es portokkal árulják, akkor miért fáj az, hogy van néhány router, amivel ezt ki lehet használni? -
majom2
senior tag
nyilván mindenre lehet indokot találni, a kérdés inkább az h erre milyen gyakran van szükség és h ez mennyi többletköltséggel jár. illetve h a lassuság mennyi kárt okoz - ha okoz egyáltalán. persze én sem 10MB-re hanem 100MB-re gondoltam mint alapsebesség.
640kb: biztos eljön majd az idő amikor nagyon kell majd az 1GB, de akkorra az ára sem annyi lesz mint amennyi most. mindössze annyi lenne a lényeg h sztem nagyon kevés esetben lehet ésszerű indokot találni a latest/gratest cuccok otthoni használatára. de persze mindenki arra költi a pénzét amire akarja... -
siriq
őstag
Egyet ertek ha fullosan ki lehet hasznalni. Sajna d-link routerekkel mindig volt valami problema(foleg a sebbeseggel). Kivancsi vagyok most javitottak-e mar. A masik hogy dobjak a kapcsolatot, mind net mind wireless. Tudom hogy sok embernek mukodik gondtalanul de ugyan ugy sok embernek nem. Magamon erzem azt hogy most linksys helyett d-link van hasznalatban es iszonyat lassu a halo.
szerk: pedig van 6 router es meg par cisco router is.
-
shtml
őstag
Nagyot tévedsz. Ha pl. van itthon két gépem és az egyikről át akarok húzni valamit a másikra, akkor nem mindegy, hogy 10MB/s-mal jön át vagy csak a winchesterek sebessége jelent korlátot. Amúgy meg 640kB mindenre elég...
Edit: Céges belső hálókon nem jellemző a több tucat GB átvitele egyik gépről a másikra. Otthoni gépeken már inkább.
-
majom2
senior tag
most lehet h nagy istenkáromlást írok, de mondja már meg nekem valaki h otthonra (mert ugye ez oda készül) miért kell az 1GB ethernet? még céges hálókon sem szokott gond lenni a "régi" 100MB-es átvitellel. értem én h miért ne, na de ha ennyit kérnek érte??? tök értelmetlen.
-
Hebry
senior tag
Valahogy nem tetszik.
Hová lett a régi D-Linkes formavilág?
Egyébként nem tűnik rossznak.
De addig is marad a 650-es. -
róland
veterán
Torrent protokoll? USB hoszt? - Ezeket nem említi a cikk.
-
LordX
veterán
"A StreamEngine QoS-motor érzékeli azokat az adatfolyamokat"
Aham. Értem.
Azt is, amelyiknél a program nem állítja be megfelelően a ToS mezőt az IP fejlécben? (Tapasztalat alapján a programok ~99%-áról van szó.)
-
plömplöm
őstag
ha tényleg 50ezer lesz, az sztem nem is sok érte.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Multimédia, VoIP, N-es Wi-Fi és nyolc Gigabit Ethernet port kerül a DVG-5802S adatlapjára.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB RAM 256GB SSD Intel Graphics W11
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest