- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Home server / házi szerver építése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
JHC
tag
Én idén fejlesztenék gépet, de nem tudok dönteni, hogy 2700x vagy 3600x. Előbbi több de kicsivel lassabb mag, míg utóbbi kevesebb de gyorsabb mag, és utóbbi szinte minden tesztben felülmúlja a régebbit, de a több mag miatt lehet a régebbit választom, egy B450-es lappal együtt.
Idén milyen videókártyát lesz érdemes vennem, mert árban felérem a 2070 supert is, de ha márkahű akarok maradni akkor 5700xt, vagy várjak hátha valamelyik gyártó kijön valami újjal?
A kártyával a cél a FullHD, meg legalább 2-3 év. Kacsingatok Linux felé is, ott az Nvidia jobb volt drájverben. amúgy van sok régebbi játékom is, single player játékokat játszok, az online lövöldék nem igazán érdekelnek, mert azokhoz már én lassú vagyok.Van még egy videókártyás kérdésem. Akinek van böszme hűtéses kártyája mondjuk 5700 giga 3 ventis, vagy 2070-től márkátó függetlenül a 3 ventis hűtésűek, a legtöbb ilyen kari 2 slotnál szélesebb, de a venti burkolat nem sík hanem domború, vagy enyhén csúcsos, és így közelít a három slot szélességhez, be fér-e alá a közvetlen alatta lévő PCIex1 slotba egy valamilyen alacsony kártya. Az a nyomorom, hogy van egy X-fi Titanium, egy TV tuner, egy Avermedia C127, és egy sata kártya ami 1 esata + 1 belső sata, és ezeket el kellene tudnom helyezni. Régebben voltak olyan alaplapok amelyeken volt 8 sata, meg esata (sajna 7 eszközöm van DVD-vel együtt), már elfogadható árban biztos nincs ilyen, plusz szinte mindegyik új lapon a legfelső slot helyét átvette az nvme slot. Tudom van olyan cucc, hogy az nvme slotba bedugom és PCIe slot lesz belőle, ha más nem lesz akkor maj veszek egy olyat.
-
BerserkGuts
őstag
Végére hiányoltam az összesítőben egy körülbelüli összegeket de amúgy remek összefoglalás mit lehet össze dobni jelenlegi árakkal.
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
BerserkGuts
őstag
válasz tasiadam #159 üzenetére
Kérdezd meg a BFV, CODMW2019, RedDeadRedemption2 stb.. mostani játék milyen jól futnak rajta
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
Killgore
csendes újonc
Jó cikk, hiánypótló, de annyit hozzátennék, hogy az első generációs 1500X-hez járt hűtő, méghozzá a wraith spire (led nélküli).
-
koko52
nagyúr
Gratula! És örülök hogy megemlítetted a RAM-hűtéseket mint dizájn fícsőrt. Annyit hozzátennék, hogy sokszor már hátrány, főleg 4 modul esetén, mert egyes darabok majdnem összeérnek és beszorul a levegő. Sőt, vannak olyanok amelyeknél a hűtő csak a szélső chipekre van ráragasztva no comment... Na és az RGB igen...khm..mikor nem tudja az XMP 3200 mhz-et, csak ha kivan kapcsolva nem egyedi eset.
Ezért favorizálom az Aegist. Minimál dizájn egy vékony hővezető matricával."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
HellGreg
őstag
félkonfigként vagy egészként még megéri, max az ember eladja a felesleget. Így lett pl. CM Cosmos házam, ami kb újonnan annyi, mint használtan az egész konfig, ami benne volt. Most már mondjuk van egy olyan erős alapom, hogy ha lap-cpu-vga-t kéne újítani, akkor akár az újat is meg tudnám engedni, és tekintve hogy mindig minden Ryzen hirdetés jegelve van az aprón, meg is fogom tenni.
-
BiP
nagyúr
válasz HellGreg #185 üzenetére
dettó. Volt olyan gépem, amikor az egész gépbelső, azaz a ház+táp+egér/bill-en kívül semmi, azaz semmi nem volt belőle bolti, hanem mind hardverapróról lett összeválogatva. Azóta azért változott ez az, pl. most is csomó minden boltból van, mert aprón annyira túlárazottan mennek ezek, azt a párezer pluszt megéri a bolti. (meg még nem sokan árulnak használt ryzen cuccokat)
Nekem is az asztalon van a gép. Nem akarom nézegetni (alig találni manapság nem ablakos házat), de a franc akarja rugdosni. Meg a földön a gyerekek is könnyebben nyomogatják
Hangszigetelt ház+ hozzá tök halk táp + beQuiet procihűtő, és semmi egyéb mozgó alkatrész (pl. hdd) nincs a házban, szóval kevés a rezgés, meg tök csendes, közelről is.[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Működik, persze. Annyi, hogy a Pulse-ra Pulse XT BIOS kell. Meg a hűtése egy kicsit jobb az XT-nek, szóval némi plusz hőtermelésre lehet számítani, de ezt jól kordában lehet tartani némi alulfeszelős tuninggal és egy okosan beállított ventigörbével.
Több stream processzorod nem lesz, de megnő a TDP limit és az órajelek felső határai.
Pl. a ref. Vega 56-osomon is Vega 64 BIOS van, alulfeszelve. GPU 1590 MHz@1V/HBM2 1000 MHz@960mV, és halkabb, mint alap BIOS-szal, alapbeállítások mellett, kb. 180-190 wattos TDP-vel max. terhelésen, legfeljebb 74-75 °C-os GPU-val.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
HellGreg
őstag
Én nem is igazán szoktam újonnan venni ezeket. Azaz tápegység, adattárolók igen, de lap+VGA+CPU nem. Inkább nyúzok olcsóbban kifutó (vagy kifutott) szériákat, mint drágán újat, hogy aztán hatalmas buktával adjam el annak idején. Ezt csinálom kb 20 éve, és eddig nagyon jól elvoltam így
-
ALBY
senior tag
Ez egy nagyon jó cikk, jó elvekkel és hasznos aktuális adatokkal, sokaknak segíteni fog!
Átgondoltam kell vásárolni, körülmények, pénz, igények, fejleszthetőség...
és át kell látni a marketinggépezet beugratásain.A lónak is két oldala van mégsem hanglemez...
-
koko52
nagyúr
válasz Trebron09 #49 üzenetére
Semennyire. Egy régi csúcskártya aminek kitaposták a belét + extrém hőfokok és áramfelvétel ami miatt rövid életűek. Kidobott pénz...
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
siposz
aktív tag
válasz Synthwave #180 üzenetére
"aztán mehet rá az XT BIOS "
Őőőőő ez tényleg működik?
Mármint hirtelen rákeresve ez tényleg megoldható:
https://www.techpowerup.com/review/flashing-amd-radeon-rx-5700-with-xt-bios-performance-guide/
https://www.techpowerup.com/vgabios/?architecture=&manufacturer=&model=RX+5700+XT&interface=&memType=&memSize=&since=De ez komolyan működik üzemszerűen minden probléma nélkül?
Mert akkor az 5700 pulse eléggé jó ár/érték arányúnak tűnik.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Köszke.
Én annyiból vagy egy RX 5700-et vennék (ha nem nagyon kicsit a ház, akkor egy Sapphire Pulse, aztán mehet rá az XT BIOS - ha szűkös a kuckó, akkor refet, hogy kifelé tolja a meleget) vagy egy 1080 Ti-t, attól függően, mennyire él éppen a vállalkozó kedv; kis szerencsével talán még garid is lehet az utóbbihoz.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Robitrix #144 üzenetére
Csak az 1%-os és 0,1 %-os lowok nem lesznek ugyanolyanok, mint többel, és lehet, hogy van egy "élvezhető" 30-40 fps-ed (vagy akár több is), de a potenciális stuttering miatt nem érződik annyinak se, és teljesen hazavágja a játékélményt.
Persze mindig vannak kivételek és különösen jól optimalizált játék engine-ek. Meg a régebbi címek, ugye.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Diabolis
aktív tag
Az I5 konfigot egyedül a BF 1 tudta megizzasztani, ha nem kellettek volna a plusz magok/szálak a virtuális gépek miatt, tuti nem cserélek semmit. FHD monitorom van, minek vegyek 2080Ti-t? A DDR3 technikát továbbra sem feltétlenül cserélném le egy átlag felhasználónak (értsd: nem hardcore gamer vagy ITmumus). Picit talán költeni kell rá, de kevesebbet mint 100k. Eredeti terveim szerint vártam volna a DDR5 technológia megjelenéséig és normális árazásáig. De már túl rég húzzák
Heti 3-4 alkalommal ülök le játszani, őszinte leszek veled: Akkor nem érzem annyira, hogy megérte a 100k forint. Persze, a VGA ugyanaz maradt. Amikor viszont 5 perc alatt húzok fel egy WinServert a virtuális gépre, az eddigi 20 helyett.... Na, akkor megéri
A régit pedig el tudtam adni. A baráti árból levontam a testvéri pótlékot, leakcióztam mert karácsony van, és megfeleztem amit kaptam. Így ment el a lap+ram+proci 25k-ért öcsémnek.Ne vegyél kutyát! Inkább fogadj örökbe. Tele vannak a menhelyek.
-
tasiadam
veterán
válasz HUN_Sector #175 üzenetére
Majd lehet kilovom az fps lockot es kiprobalom hogy mit tud. A 960-am tudott olyan 60-80fps-t. Szoval elvarom a 100 folottit siman. De lehet hogy mas a bottleneck, de nem kene hogy legyen.
Még mindig másodrangú állampolgár
-
HUN_Sector
őstag
válasz tasiadam #161 üzenetére
HD ultrán az i5 4460-al és a 1050ti-vel maximum 100-130 volt az fps. Lehetséges, hogy tovább nem is nagyon skálázza a játék, vagy nem lineárisan, alapvetően ugye a gyengébb keleti (ruszki) számítógépekre optimalizálták a játékot.
Nem vitatom, SD-re nehezen áll át az ember szeme a HD kliens után, de szerencsére a választás opcionális. A monitorom csak 60hz-es, de mivel mindkét típus (SD és HD) alatt simán fut, nem is nagyon rágom ezen magamat. -
HUN_Sector
őstag
Én a gyárit ki sem bontottam. Először egy id cooling IS30-at rendeltem kínából, mert idehaza nem kapni, ez fért be a chopin házba. Dícsérték, hogy halk. Kb repülőgép turbina hangja volt. Tanulópénz, bár nem kevés. Ezt követően inkább megvettem a noctua slim am4-es ventilátorát, na az egy álom, semmit sem hallani belőle még teljes terhelésen sem, pedig szűk, pici házban, pont mellettem van a gép. Egyetlen furcsaság számomra, hogy szívja és nem fújja a levegőt, de ez a kivitel ténylegesen így működik. Szó se róla, jól hűt, csak vonzza a port eme tulajdonsága miatt.
[ Szerkesztve ]
-
HellGreg
őstag
válasz tasiadam #166 üzenetére
Igen, annyi. Mármint azokkal a játékokkal, amikkel játszom. WoT, Diablo 3, GTA V néha, Witcherek, Skyrim, ezek mind simán szépen futnak. Persze ha majd kijön végre valami olyan "új" játék, ami érdekel, rá leszek szorulva a cserére (gondolom a Vampire már sok lesz neki). De egyelőre minden zökkenőmentesen megy.
-
Dönc
tag
Én csak WoT-ot tolom alkalom adtán, ezért esett a választás a 1060 3GB-s verziójára, ezek szerint jól döntöttem. (Konfigom az adatlapomon)
Ultra beállítás HD klienssel megvan a 100+ fps stabilan.
A cikk zseniális, én is már rég óta szemezek a ryzennel, már csak a platform időzített bomba jellege miatt, de egyelőre, ehhez bőven elég arra, amire nekem kell. Tehát csak osztani tudom a "mire kell a vas alapú tervezés" hozzászólások igazságát. -
muxi-muxi
senior tag
Egy tizenegy éves LGA1366 konfigról váltottam decemberben. Előtte lassan kimaxoltam a benne levő lehetőségeket, párosával vettem bele a DDR3-as ramokat, míg végül kimaxoltam a slotokat (plusz a memóriatámogatást is). Először egy SLI rendszert örököltem a tesómtól (GTX460-asok), majd öt éve belepasszíroztam egy GTX970-est (na az nem volt olcsó). Azzal elérte az ésszerű/gazdaságos határait. Idén nyáron még megleptem egy RTX2070-essel (egy héttel a Super sorozat előtt, de hát honnan tudhattam volna), de akkor már a jövőre gondoltam, tudtam hogy az i7-965 már kevés lesz neki. Mind minimum, mind maximum FPS-ek tekintetében nem volt ideális ez a pár hónap, de egyszerre nem volt ezer euróm a minőségi cserére. (Mindezen idő alatt a fődarabok cseréje miatt háromszor vettem/upgradeltem windowst - retail kulcsokkal ez nem volt nagy tétel)
Mert FullHD felett már nem lehet fekáliával gurítani. Az erős középkategóriás kvartett (VGA 530EUR, lap 95EUR, Proci 180, 32 Gb RAM 150EUR lenyelte a büdzsé 85%-át. Szerencsére máskori upgradekkel nem kellett egyből kaszába dőlni, a táp (600w Bronze Plus), ház (Corsair Carbide 300R), tárhely tekintetében nem volt indokolt cseredarab vétele. Még az ember vesz hozzá egy közepes SSD-t, és elérkezett 1100 euróhoz. És itt már rengeteg helyen megnyisszantottam az "álomgép"-em büdzséjét. Lett X570-s chipset helyett B450 (-100EUR), 3600X helyett 2700X (-50EUR, viszont a gyári hűtő nagyon nem rossz ám! Vérpistikéknek ajándék RGB-vel. Azonnal stabil vörösre állítottam. Kínzó kérdés: melyik idióta nem tud élni pulzáló fények nélkül???) RAM-okból is a legolcsóbb G-Skill-eket vettem (Aegis 2X16 Gb@2133/ XMP3200 MHz. Megbántam, beszoptam, igazából nem tudom miért nem bírom az alapórajelről feljebb tornászni - lehet h a proci miatt? QVL Hmmm....)
Ez egy ilyen bicikli. Keresi az ember a Grált, de occsóért nagyon nehezen fogja megtalálni. A maximum FPS nem igazán, ellenben a minimum az azért rettenet' fontos. Még 45-50 FPS-el együtt tudok élni, mert leginkább single címekkel , meg autós játékokkal nyomom, de igazán a 60 feletti számok csalnak mosolyt az arcomra. No nem FullHD-ban, hanem 3440X1440-ben. Witcherben inkább a minimum felé tendálok (extra textúra pakkal), Forza 7-ben viszont már 100 környékén van a számláló.
Jelenleg (2020 január) inkább az AMD-nek áll a zászló a proci téren, a VGA-ban nem igazán látok vörös alternatívát. Valaki megjegyezte hogy a ray tracing az mókusvakítás. Meglehet, de rohadtul vakulnak a mókusok a Metro: Exodus-ban, marha jó fícsör. Kicsit bosszús vagyok hogy felemásan sikerült a válogatásom, de együtt tudok élni vele egy pár évig. az i7-965/GTX970 kokmbóval nem nagyon kellett fullHD-ban kompromisszumot kötni, remélem ez a természetes evolúció a magasabb felbontások felé nem emészti fel két-három évig a gépem erejét. A 4k-t biztos hanyagolni fogom még néhány évig, egy 32-es monitortól már nem lehet elég távol ülni, és nincs az a mani, amit ne lehetne a gépbe lapátolni a 60+ FPS-ért (igaz, ez 34-es de cserébe 21:9-es aránnyal. Tudom, perverz vagyok)
Ha valaki végigrágja magát a kommentemen, szűrje le a tanulságokat az upgrade miatt, és válogasson lehetőleg mindent össze. a ki-mit-támogat rovatot meg böngéssze rohadt sűrűn...Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...
-
nguru
tag
válasz HUN_Sector #157 üzenetére
Ugyanazt használom! Bár nagyon lehúzzák a cikkben, én nagyon meg vagyok vele elégedve! Ami hibájának felróható, hogy a gyári cooler elég hangos. Vízhűtéssel ez a gond elmúlt!
-
HellGreg
őstag
Én is meg vagyok elégedve az RX470-nel, és nem szükségnagyúrság miatt nem cserélem, hanem mert minden játék elmegy magas beállításokon 1440-ben. Pedig egy FX8320 van mellette, és mégis.
Persze ha cserélek (idén már kellene azért), akkor figyelembe fogom venni ezt a cikket. Köszönet érte.[ Szerkesztve ]
-
tasiadam
veterán
válasz HUN_Sector #160 üzenetére
szerintem SD kliens, 1080p ultrán nekem volt 100fps-em az RX580-al.
-
HUN_Sector
őstag
Jelenleg a HD kliens van beállítva. Ezzel full hd + highon kb. 38-45fps, nagyjából pályafüggetlen. Ensken természetesen magasabb. Az én retro szemeimnek bőven folyékony
Az SD klienssel 100 körül volt FULL hd + ultrán egy átlagos térképen, mint pl Malinovka.
Ramokból 3000 mhz-en futó 2*8GB Crucial 16GB KIT DDR4 CL15 lett installálva. -
tasiadam
veterán
válasz HUN_Sector #157 üzenetére
Akkor asszem te vagy az en emberem.
Wotban milyen beallitasokon mennyi fps?Még mindig másodrangú állampolgár
-
oriic
HÁZIGAZDA
Jó lett ez kollega nagyon. Épp agyalok hogy cserélem MSI GTX1060 (6GB)-at. Ismerős 1080Ti-at, vagy 2060S-et ajánlotta, meg ezt a cikket. (1440p a cél, max 120-130k-ból)
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
Graphics
Jómunkásember
-
tasiadam
veterán
1150 es 1155 gepet boldog-boldogtalan tud mar jatekra venni, ami a felhasznalok 90%-at kielegiti. Emlitik a 1300as ryzent... Arra jo h tegyel melle vga-t, de amugy is harmat gyenge a proci.
-
Nwis86
aktív tag
válasz Graphics #139 üzenetére
Nem értem mi értelme van az itthoni cuccokhoz képest drágábban vagy ugyanazon az áron ismeretlen kétes minőségű cuccokat vásárolni ráadásul garancia nélkül... Mondom ezt úgy hogy 10 éve rendelgetek Kínából, és pl használt procikat vagy (ismert) használt alaplapot én is rendeltem... Olvastam másik kommentedet hogy szeretsz új dolgokat kipróbálni, de úgy se értem... Mert még ha pár ezer Ft-os cuccokról lenne szó azt mondom oké, vagy ha jelentősen olcsobb lenne , de ezek kb drágábbak! 2x8Gb 3200 as noname Gloway ram 23 ezer...
miközben 1hetes hazai hardverapró bazáros ár (én évek óta ott vásárlok) "Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3200Mhz CL16: 22.150,- 5 év gar "
vagy
"G.Skill DDR4 3200 16GB RipJaws V CL16 KIT (2x8GB) - Fekete F4-3200C16D-16GVKB: 24.500,- 3 év gar"
SSD na ezt én is majdnem rendeltem csak 1TB-ost Kínából mert akcióban 22 ezerért volt Kingspec, de néztem 1-2 ezerrel drágább Netacet is, útána keresgéltem külföldi forumokon, youtubon és mindenhol azt találtam hogy nem ajánlott típusok... Én nem értek az ssd-khez, nandokhoz és vezérlőkhöz, de ha mindenhol azt írják hogy kerüljük el akkor elkerülöm... Gondoltam veszek akkor 500GB-ost legolcsóbbat itthon, Kingston A400 lett a kiszemelt, de azért beírtam itt PH-n az SSD topikba és máris letámadtak hogy azonnal felejtessem el, nagyon rossz választás, szar vezérlővel, és magas a meghibásodási arány is. Legolcsóbb használható típusnak a Crucial BX500 szériát ajánlották a szakik, így abból vettem 500GB-ost, 16 600Ft volt 1 hete. A Kingston 14 600 lett volna. A 256Gb-osok pedig Sata 10-11 ezer, M2 11-13 ezer, és ezek 2 nap alatt megvannak 3év garival!
Ráadásul a kínai cuccokra megvan az esély hogy rájön a +27% áfa és 3500Ft kezelés költség... aztán kap az ember 1 gagyi ssd-t, garancia nélkül + 7000F-ért 1 normálishoz képest
Mostanság pedig kb mindent megfognak ami értékhatár felett van, tök mindegy mi van ráírva a csomagra, csaj munkatárs rendeltetett velem alin valami körömreszelő készletet 11 000Ft volt, megfogták jött rá az áfa + kezelési költség valami 17 ezer lett a vége úgyanez a munkatársam rendelt GPS-t azt már ő whisen, szintén megfogták, szegény tök pánikolt is hogy ilyenkor mi van, én csináltam meg neki a vámolási papírokat, arra is szépen fizetett... Haver rendelt szaros műgyanta Assassin creed figurát 12 ezerért, megfogták arra is fizethetett, sokkal drágább lett a vége mintha itthon megvette volna Én rendeltem tablethez billentyűzetet 5000Ft volt, vagyis bőven áfahatár alatti, de szúrópróba szerűen pont megfogták, miután elküldtem minden szükséges adatot erre nem kellet semmit se rá fizetnem de elment vele +1,5hét... De régebbről van még 100 dolog amit megfogtak... De persze olyan is ami átjött, volt hogy telefon is... de erre nem lehet alapozni.
Amit viszont még megéri Kínából az a proci hűtő Snowman T4. Kerek 5000Ft és kb tök úgynaz még kinézetre is majdnem mint a Coolermaster 212 Evo, több nagy külföldi tech videósnál is van teszt, 2 fokkal mértek rosszabb eredményeket mint a 212evoval, viszont ez a kínai sokkal halkabb mint a 2x drágább Cm 212... lényegében néma. Hozzám tegnap hozott 1et a posta -
tibaimp
nagyúr
Köszi az írást, tanulságos volt, és itt-ott hangosan felröhögtem....
Akkor én összeraktam egy "korrekt" rendszert, csak a ram-mal szálltam el kicsit. Mondjuk én használok ramdrive-ot 8GB-t, ezért lett ennyi ram.
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
bozont
veterán
Én azért kicsit bánom hogy nem adtam +10k-t az X-ért. És ahogy egyre többfelé olvasok úgy látom hogy nagyon sok embernek nem tudja azt amit egy 3600X szinte biztos (köztük nekem sem , 3950MHz a vége, 4100 ha akarom de ahhoz már 1,35v kell).
Aki biztosra akar menni annak én ajánlom a 3600X-et. -
Necroman_Mk2
őstag
Alapos cikk, sőt, én a még tovább is mennék, és minden év elejére egy hasonlót, hogy az ember lépést tudjon tartani, ha az előző év vagy a közeljövő sztárjátékaival akar a legjobb minőségen játszani. Bár nekem hosszú évek tapasztalata azt mutatja, hogy egy adott esztendőben megjelent játékot csak a min. 4-5 évvel későbbi gamer konfigurációkon lehet majd max. grafikával (maximum felbontás + Ultra beállítások + legmagasabb AA) betonstabil framarate mellett játszani.
Mondom ezt úgy, hogy nem én vagyok a cikk célpontja: egy ideje letettem az asztali
áramzabálógép építéséről, és inkább egy takarékosabb, kompaktabb gaming laptopot veszek. Nézegetek is egyet, de szerintem nem most fogom megvenni...
Apropó: i5-8300 prociról mi a véleményetek? Modern ez, vagy már kifutó félben van?(#76) Nwis86 Ha a gépházban nincs semmi LED vagy vagány esztétika, akkor inkább az asztal alatt, ha van erre kialakított hely.
[ Szerkesztve ]
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
Ribi
nagyúr
válasz Robitrix #145 üzenetére
Minden konzol generációnál ez volt, pár évig jobb volt mint egy PC aztán lemaradt. Aztén jött az újabb. De ha évente cserélnék akkor arra is csak optimalizálatlan szarok jönnének. Vagyis még optimalizálatlanabb. Eleinte minden konzolra "gagyin" kinéző cuccok jönnek és kell vagy 1 év mire tényleg kihozzák belőlük amit lehet. Szóval ne akarjanak sűrűbben konzolt kihozni. Senkinek sem lenne jó.
Amúgy asszem konzolra is lehet linuxot telepíteni, szóval mehet arra is "bármi" program.M@cika: Az a leggyorsabb és amúgy se értesz hozzá. Nem kell itt héterkedni.
[ Szerkesztve ]
-
Robitrix
senior tag
válasz Graphics #141 üzenetére
lehet, de ebben az esetben meg az egyéb dolgokra kéne tartani mellé egy PC-t..... attól, hogy játszik az ember nem jelenti azt, hogy egy PC csak játékra van. például marha nehéz volna programot irni konzolon. Amúgy a konzolra irt játékokat is PC-n irják...
Amúgy mára a konzolok teljesítménye jóval alatta marad egy közpes játék PC-nek. Mind teljesítményben mind grafikában. A PS 4 nem mai darab bár történt némi ránc felvarrás a PS4 PRO val..... az XBOXra pont így igaz.....
Azt majd meglátjuk hogy majd a PS5 (meg a szintén közeledő új XBOX mit ér..... de tartok tüle, hogy ismét majd eltelve maguktól nem igazán fejlödnek a konzolok ismét majd 4-5 évet..... Ami alatt a PC-k ismét jóval eléjük kerülnek grafikában és teljesítményben. -
-
Graphics
Jómunkásember
Tesztelni szeretném, anno a mobilokat is megrendeltem kintről, ugyanakkora "biznisz" volt az is. Nem is ment tönkre.
Sok varia amúgy nincs, csak mindenki be van szarva a külföldi rendeléstől, és még kuponokkal , és egyéb dolgokkal tudok az áron is faragni. ( új regisztráció 4-5$ lejön, illetve még egy kis okossággal lentebb hozom. )
Egy memóriamodul elég egyszerűen épül fel és egy SSD is... Lehet megveszed ugyanazt itthon, csak névvel, marketinggel együtt...
Példa: 4200 Ft-ért rendeltem 128GB-os m.2-es SSD-t, amin ugyanaz a vezérlő és NAND chip található, mint az itthon vásárolt társain...
Szóval nem feltétlenül kerül annyiba, és itthon már elkezdtek emelkedni az árak.. Ami 1 hete 9 ezer volt, az már 11-12 ezerre ment fel...
Lehet nem éri meg, viszont én nagyon szívesen próbálok ki újdonságokat.
Ha az évszázad üzlete lenne mindenki csinálná. De nekem más a célom.
[ Szerkesztve ]
Tirexi -> Aurasync -> NvidiaRTX néven folytatja áldásos ténykedését 2025-ben...Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Graphics
Jómunkásember
-
Graphics
Jómunkásember
Nem rossz összeállítás, hiánypótló, én is folyamatosan gépösszeállításban vagyok, most pl egy Intel 7.gen-es i5 irodai remekművet akarok összerakni Kínából rendelt SSD-vel és memóriával, olcsó házzal, 250W-os Bronze táppal ,fekvő házba.
Minimalista árból.
Ház-táp: 2500 Ft
Lap: 13000 Ft
Proci : 30000 Ft ( nekem mondjuk egy csere kapcsán lesz )
Memória: 2x8GB Gloway 3200: 23 ezer forint
SSD: 256GB-os Netac/Gloway/Asgard: 12 ezer körül.De lehet ennél olcsóbban is megúszom. Később lehet kap egy low-profile-os kártyát.
[ Szerkesztve ]
Tirexi -> Aurasync -> NvidiaRTX néven folytatja áldásos ténykedését 2025-ben...Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
vlevi
nagyúr
válasz Robitrix #136 üzenetére
"Ugyanis a játékfejlesztők igyekeznek alkalmazkodni a az átlag emberek gépeihez"
Hááát, igen. Szerencsés esetben az átlag igénybe az is beletartozik, hogy, ha nő az AMD részesedése, akkor olyan módon fejlesszék a játékokat, hogy jobban igazodjon az AMD-ben rejlő plusz lehetőségekben.
Mer hiába a nagyobb L3 cache, és a szintetikus tesztekben mutatott jobb teljesítmény, ha ezt a játékok nem tudják kiaknázni. -
Robitrix
senior tag
azt pontosan nem tudjuk. de rendelkezésünkre áll az elmúlt 10-15 év tapasztalata, ami azt mutatja, hogy fokozatosan nővekszik a a játék programok elvárt grafikai és cpu igénye. Így a tapasztalat birtokában biztosak lehetünk benne, hogy átlagban a 1 év múlva megjelenő új játékok erőforrás igénye nagyobb lesz, mint a mostani 2 év múlva nagyobb lesz, mint egy év múőlva, de 3 év múlva átlagosan nagyobb lesz, mint 2 év múlva.
Ugyanis a játékfejlesztők igyekeznek alkalmazkodni a az átlag emberek gépeihez, hiszen Kovács Bélának és átlag gépének akarják eladni. Úgyanis ő a PIAc, nem a csóringer Jakab 10 éves géppel és nem Ricsi Rich a 3 milliós szuper játék gépével....
Így azt hogy emelkedik az igény tudjuk, de hogy erre idén decemberben lesz szükség vagy 2 év 8 hónap múlva nem tudjuk. -
GSP
aktív tag
Szinte felüdülés egy ilyen értelmes cikket elolvasni a sok fórumos zöldségek után.
~~~ Ha szereted az életet, ne vesztegesd az időt, mert az idő maga az élet. ~~~
-
Robitrix
senior tag
azért egy közepes gammer gépet, ami elég a következő 3-4 évre FHD vagy QHD-ban tudod hajtani ultra beállításokkal jellemzően úgy 200-250 ezertől indul. azért 150 körül már nehéz volna olyan gépet összerakni, amiben minden alaktrész új és megfelela a közepes szintnek játékhoz hogy meglegyen benne azért tartalékkal a várható játék gépigények is a következő éveknek.
Úgy meg nem éri meg gépet összerakni, ami már az évvégén az összetevő jó részében alavultnak számit. -
Televan74
nagyúr
-
Juhaszatti
addikt
válasz Synthwave #125 üzenetére
30-40 fps, Full HD mediumon, a belépőszinten egyáltalán nem nevezhető rossznak. Ne felejtsük el hogy még mindig a belépőről beszélünk.
Persze offline a történet, nálam online játék nagyon ritkán van terítéken.De mint mondtam, 2GB-al már én sem ajánlanék újat. Őszintén szólva azt a 3GB-os GTX 1060-at sem. Nem vagyok benne biztos hogy ugyanannyi ideig kiszolgána hasonló beállítások mellett, mint amennyi ideje szolgál ez a 2GB-s 960.
Ha én most vennék, alsó hangon 4GB-al.[ Szerkesztve ]
-
Robitrix
senior tag
válasz Robitrix #124 üzenetére
attól, hogy valamiben xeon proci van nem lesz mindenre alkalmas. Egy szerver proci előnyét minden korban az adta, hogy amikor aktuális volt nagyobb volt benne a mag és szál szám, mint a szokásos akkori asztali gépekben. Ami jól jön egy terhelt webszervelnél vagy egy adatbázis kezelésnél vagy egy virtuális szerver felosztásnál. ha ki kell szolgálni mondjuk 200 munkaállomást adatbázis szerverként egyszerre, akkor jobban járok mondjuk 64 maggal 3 GHz-en mint 16 darab 5 GHZ-es maggal. Hiszen szépen kaphatnak a párhuzamosan futó lekérdezések 1-2 önálló magot..... hiába 5 GHZ-es a mag, ha 5 folyamat jut rá átlagban....
a játékok viszont nem futnak rengeteg magon. a maiak beérik 4-6 esetleg pár játék a 8 maggal. Sokkal ütösebb lesz egy 6 magos procin futni mondjuk 4,6 Ghz booston, mint egy 64 magos szerver proci szintén csak 6 magján, de csak 3,2 GHZ turbon..... -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Cingáriusz #64 üzenetére
Azért apróról, okosan vadászgatva ki lehet hozni ennyiből Sandy i5/i7-et, 8 GB RAM-ot, RX 480/RX 580-at, SSD-vel, nem gagyi táppal, valami házba bezsúfolva, és azzal még egész kulturáltan el lehet játszogatni némi kompromisszummal. Akár még olcsóbban is, ha mondjuk valami SFF-es, LGA 1155-ös brand gépre építkezel, mondjuk low profilos RX 570-nel például.
Bár akkor lehet, már érdemes azt a 15-20-at rárakni, és valami Ryzen 3-mal mókázni.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Ribi
nagyúr
Átlag 35-40-es értékek gondolom benéznek néha 20 körülre, ami egyeseket zavar, másokat nem.
Megelőztél.
Nekem is a 1060 jól fut, FX is egész jól kiszolgálta, de miután váltottam 3600-ra, hát volt ahol dupla fps befigyelt.
Nyilván árhoz mérten jó, de ha monitoroznád, valszeg meglepődnél néha mennyire nem csinál semmit a VGA.ui. AC mondjuk úgy tudom egy igen elfuserált CPU zabáló játék. Arra nehéz mit mondani.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Juhaszatti #118 üzenetére
Jó, hát a GTA 5 egy 6,5 éves cím 5 éves PC portja, kis túlzással egy kenyérpirítón is ki lehet csikarni belőle már élvezhető szintet (60-60+ avg. fps), de ettől a gémtől elvonatkoztatva a 30-40 fps-es átlagokat (ijesztő lowokkal kiegészülve) nem nevezném igazán "játékélménynek", pláne nem, ha online móka is van a műsoron. A Witcher 3 is 5 éves. Egy fél évtized.
-
Robitrix
senior tag
válasz Cingáriusz #64 üzenetére
na igen DDR3-ban is létezett legalább 2400(OC) memóriás. ami mégis csak több, mint a DDR3-1333
Ráadásul a xeon proci bár 6/12-es de annak az egy szálas teljesitménye mára jelentősen elmarad a mostani prociktól
egy ryzen 5 3600, amit ma olyan középkategóriának tekintünk játékhoz 2800-at tud.
a legtöbb mai játékra használt proci 2000 feletti értéket ad, a jobbak meg valahol 2700-3000 közt.
Az emlitett xeon proci csak alig 1300 feletti értéket. Mégis csak 10 éves. a 30-35 FPS még FHD-ben is reális.
A 4-5 évvel ezelötti játékokhoz még talán elmegy. az elmúlt 2-3 évben megjelentekhez alacsony lesz az FPS. egy átlag 35 FPS-ben benne van, hogy terheltebb résznél a játékban beesik 18-20 FPS környékére. ami már kifejezetten szarul néz ki játék közben.....
szerintem hagyjad hiába olcsó. -
chris-v
senior tag
Kiváló cikk.
Nagyon jó iránymutató, hogy mit is lehet ma összerakni alacsony áron, vagy akár a prémium szegmensbe, vagy ezek közé ékelve valamit, amit akár később lehet bővíteni is."Roads? Where we're going we don't need roads!"
-
BrezaJ
csendes tag
Én lepődtem meg a legjobban. Control átlag fps 38, Battlefront 2 47, Jedi Fallen Order 36, AC Origins épp 32-34 között (itt csaltam egyedül AA csak médiumon van), ME Andromeda 40. Nem tudom a sok szál e az oka, vagy a 8 giga VRAM, de ezt tudja. Amúgy vicces mert azért nem vettem 480/580 vgat mondván ez a CPU úgyse tud többet... hat lehet hogy mégis. De ezért nem fogok OC alaplapot vadászni. Viszont a VGAm jelenleg 1226 Core és 1750 MHz memória clockon van. Ezt tudom tuning ölni 1300 körüli Core-rá és 2000 memóriára de akkor hangos melegebb és nyerek max 5-8 fpst így hagytam a tuningot, elég nekem így is.
-
VinoRosso
veterán
Nekem még mindig egy 2600K-m van egy 970-el, és maximálisan meg vagyok vele elégedve. BF multit viszi ultrán konstans 60 FPS-el 1920x1060-al, ezen felül nem tudom mi lehet ami megakaszthatná.
-
Juhaszatti
addikt
válasz Synthwave #117 üzenetére
Csak a modern játékok zöme kb el sem indul ennyi VRAM-al, vagy ha megy is nem köszönöd meg, gondolatsorra reagáltam.
Igaz az utóbbi időben csak a Forza Horizon 4, a Fallen Order, a Fifa 19 és az új Terminator játék fordult meg rajta az újabbak közül, és hát utóbbi kettő nem is éppen hardvergyilkos.
Ezeken túl csak a sok éves Witcher 3, Gears 4, GTA5, vagy különböző stratégiai játékok.Persze, én is évekkel ezelőtt vettem ezt, ma már mindenképp több VRAM-al vennék, és nem is ajánlanék új vételnek 2GB-al én sem.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Juhaszatti #115 üzenetére
Azt nem mondtam, hogy egy-két játéknál nem lehet überszerencsés a csillagok együttállása (bár kíváncsi lennék az average, minimum, 1 % low és 0,1 % low fps-eidre), de szerintem 2020-ban 4 GB VRAM alatt nem szabad ajánlani semmit (egyedüli kivétel a nagyon jóárasított, 3 GB-os GTX 1060).
[ Szerkesztve ]
-
Juhaszatti
addikt
"Belépő szinten még mindig sok 1-2 GB GDDR5 videókártya van használatban, mert a Casual játékosok igényeire többségében megteszi játszani."
Elég casualok lehetnek, mert a nyomokban modern (nem indie) játékok zöme kb. el sem indul ennyi VRAM-mal. Ha meg megy is, azt nem köszönöd meg. : D"2GB belépőben azért elég tud lenni manapság is, az 1GB viszont tényleg felejtős.
Persze erős korlátai vannak a kettőnek is, de a belépőkategóriának mindig voltak, és lesznek is.
Én egy 2GB VRAM-al szerelt laptopon pörgetem aktuálisan a Fallen Ordert, és meglepően jól fut Full HD mediumon.[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
I see. A magam részéről a Dual BIOS-t megfelelő garanciának tartom, és a két modellnél, aminél ajánlva volt, mint költséghatékony lehetőség a plusz kraft kipréselésére (Vega 56, RX 5700), azoknál a ref. kártyák is dualosak.
[ Szerkesztve ]
-
Robitrix
senior tag
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Az ilyen kariknál azért többször van dual BIOS, mint nem, pont az ilyen balesetek elkerülése végett. De a BIOS flash-hez miért kell két VGA? Vagy ezt most nem értem.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
----------------------------------------------------------------(#94) Ribi:
----------------------------------------------------------------(#96) 8th: Jól mehet az üzlet.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz MeszesKPT #84 üzenetére
Azért a kb. 3 percet igénybe vevő és csak egy pendrive-ot igénylő BIOS flashelést egy delidhez hasonlítani szerintem kicsit meredek.
-
Televan74
nagyúr
A kényszer nagy úr kategória nagyon tetszett. Amúgy korrekt írás lett.
Mindenbe beleugatok!!!
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz #00137984 #75 üzenetére
Egy i5-7600K 50-55 000 pénz aprón -> az minden, csak nem best buy. Ennyiért 16 szálas AMD-t veszel (és még marad a zsebedben legalább 5-10 000 forint!), pár ezerrel többért meg R5 3600-at. Egy 20-25 000 forintos B450 lappal mindkettő keresztbe nyeli le a 7600K-t. Arról nem beszélve, hogy a K-s CPU-hoz kell az a Z-s lap is (különben értelmetlen beruházás), ami megint nem lesz olcsó. Drágábban hozol ki egy gyengébb és elavultabb gépet.
Az ezer éves Haswellek is drágák, egyszerűen nem éri meg, amikor minimimálisan többért (ha egyáltalán többért) új Socket AM4-et is összerakhatsz, fele/kétharmad annyiért meg ott a Sandy/Ivy-vonal, ami nem sokkal gyengébb.
A DDR3 egy halott platform; az, hogy még sokan használják, nem jelenti azt, hogy megéri arra építeni, játékra pláne. Egyre fontosabb a RAM sebessége és hiába a jó időzítések, az alacsony órajel komoly gátló tényező.
"Az alaplap az új Ryzen procikhoz elég drága"
Miért is? Vadonatújan kb. 20 000 forinttól vannak hozzá lapok. Merthogy nem kell X570 ahhoz, hogy Matisse Ryzent használj.
A Ryzenek ellesznek a gyári hűtésükkel is. 4,1-4,2 GHz-es boostot simán hozzák, rövidebb ideig akár 4,3-at is. Ha csak a nyers teljesítményt nézzük (PBO-val és XMP/D.O.C.P-vel), javarészt pár százalék lesz a diffi egy 15 rongyos léghűtéshez képest.
"Belépő szinten még mindig sok 1-2 GB GDDR5 videókártya van használatban, mert a Casual játékosok igényeire többségében megteszi játszani."
Elég casualok lehetnek, mert a nyomokban modern (nem indie) játékok zöme kb. el sem indul ennyi VRAM-mal. Ha meg megy is, azt nem köszönöd meg. : D
"Amit viszont hiányoltam, az a monitor választás."
A monitorválastásra két külön, többoldalas írás van, melyek linkelve is voltak a megfelelő helyen.
No offense, de valamiért azt érzem, hogy a cikkben csak kb. minden negyedik sort olvastál el a feléig.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
"Szóval nem bántam meg a váltást az I5-3570k konfigról"
Én sem bánnám a 3470-ről a váltást, csak már nehéz megszabadulni tőle...
És persze irdatlan szócsatákat lehetne folytatni arról, hogy, ha sem BF4 multizni, sem tuningolni nem akarok, akkor i5-9400F, vagy Ryzen5 3600?
Tudom, a 12 szál előremutatóbb, mint a 6, de vajon mikor fogok olyan játékkal játszani, és mikor lesz olyan videókártyám ami ezt kis használja (jelenlegi Nvidia 1060 után).
Mert a tavaly nyári techpowerup tesztben az 1080p játéktesztben van olyan, ahol az intelek nagyon elkalapálták az összes Ryzen-t (pl. Far Cry 5 [link] ), még az i5-9400F is a R7, R9-eket is, de van, ahol nem.
Sajnos az én kedvenc játékaim nincsenek a listában, pedig főleg az Assetto Corsa Competizione-ra (Unreal4 engine) lennék kíváncsi.
Azt a híres nyers erőt pl. az Office lapon sem látom [link] Photoshop CC képszerkesztés gyorsabb az Inteleken.
de pl. virtualizációban tényleg az AMD a nyerő, [link]Természetesen az AMD mellett szól, hogy ők nem a nagy csúnya rossz Intel, aki televágja Spectre, Meltdown és még ki tudja milyen sérülékenységekkel a CPU-kat
Új hozzászólás Aktív témák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Társasjáték topic
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen videókártyát?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Óra topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Viccrovat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M Ryzen 5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 OC 8GB GDDR6 Signum SG1 450W
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i7-12700KF/13700KF + RTX 4060 Ti!!! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M Ryzen 5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB GDDR6 Zalman S2 TG nJoy 750
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M Ryzen 5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB GDDR6 CM TD500 FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB GDDR5 ZALMAN Z1 CM 450W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest