Új hozzászólás Aktív témák
-
Ulaci
tag
Sziasztok. Nos nekem lenne egy rettentő kellemetlen gondom. Imádom ezt a telefont, a sok negatív kritika ellenére a rendszer is jobban bejön mint a droid vagy az ios. De, tegnapelőtt véletlenül kicsúszott a telefon a kezemből és a sarkára esett, a gorilla glass szépen felpókhálósodott. Az érintés, a kijelző minden tökéletesen működik, tehát csak a rajta lévő üveg vagy plexi borítás sérült.
A telefont szem ágában sem lenne lecserélni, amíg bekapcsol és nem esik szét a kezemben. Azonban nem tudom megéri e megcsináltatnom, hol és mennyiért lehet kb. Infótok van róla? Járt így vele valaki? Egyik helyen azt mondják 10 eft körül venni kell rá védőüveget, valaki azt mondja 40 eft-ért kijelző csere.
A telefon egyébként másfél éve van nálam, extrém terhelésnek kitéve. Újságíró vagyok, ezen jegyzetelek a rendezvényeken, ezzel fotózok jó minőségű képgalériákat, forgatok rövid videóanyagokat és veszek fel interjúkat. Nekem ezekre tökéletesen beválik. Ezért ragaszkodom hozzá, de lehet a negyvenet már nem éri meg....
-
Ulaci
tag
Sziasztok!
Az elmúlt két napban elkezdett magától újraindulni a Lumia 950-m. Eddig másfél éven át tökéletesen működött, el vagyok tőle ájulva, maximálisan alkalmas arra, amire használom. Fotók, diktafon, one-note jegyzet, OneDrive. (Újságíró vagyok) Szombat délelőtt addig nem látott dolog történt, tizenkétszer újraindította magát, az utolsó háromnál már csak kikapcsolt, meg sem próbált felállni. Miközben újraindul éppen semmit sem csinálok rajta, vagy mindig mást, tehát nem tudom észrevenni, hogy mi váltja ki belőle. Vasárnap vagy 4-5 alkalommal indult újra, és tegnap kezdődött egy olyan jelenség is, hogy 100%-on levettem a töltőről, de 10 perc múlva lemerült. Be sem lehetett kapcsolni. Kivettem, visszatettem az aksit és máris 50%-on állt. Azóta két óra alatt 20-30 %-ot ha tölt (nem laptopról, hanem konnektorról). Bár a merülés nem gyorsabb, de ha kiveszem és beteszem az aksit, akkor 5-10%-os eltérés van mindkét irányba a töltöttséget illetően. Van hogy töltöttebb, van hogy kevésbé.
Frissebb szoftvert nem talál. Most Filmware Update Notifier 1.2.16.7 van rajta, Core Build ID 1130.136Azt írja a legfrissebb rajta minden, egyébként ha nem indul újra jól működik.
Mi lehet a gond? Szoftveres vagy vegyek új aksit?
Köszönöm.
-
Ulaci
tag
Sziasztok! Megakadtam egy egyszerű dologgal: a munkahelyi e-mailemet állítanám be Outlook-on a telefonra. Nos olyan beállításokat adtak ahol a portok is meg vannak adva, IMAP, de sehol sem találok ilyen beállításokat. Csak olyat ahol a ki és bejövő szolgáltatót tudom állítani, de a portokat nem. Így nem működik... De laptopon meg sikerült. Telefonon nem találom. Tudna valaki segíteni?
Nagyon szépen köszönöm
-
Ulaci
tag
Sziasztok.
A legújabb frissítés óta haldoklott a telefonom, az aksi ideje rövidült, a fényerővel játszott, sok másodpercet késett, vagy nem reagált a kijelzője. Csináltam egy HR-t. Rendben visszatöltött mindent. Azóta olyan vannak amiket addig nem is láttam. Új alkalmazások, duplakoppos kijelző ébresztés, stabilabb és gyorsabb a rendszer. Pedig a frissítésig félévig gondom sem volt vele, tökéletesen működött. A frisítés megölte, most a HR helyrerakta. Ez normális, hogy így helyreáll? Mi lehetett a baja? Nem tudott normálisan frissíteni, vagy a frissítés volt rossz?
-
Ulaci
tag
Sziasztok!
Fél éve vagyok egy ilyen telefon büszke tulajdonosa. Mindig figyelem a fórumot, néha kérdezte is. Eddig semmi bajom nem volt vele, tökéletesen működött, eltekintve a szűkös alkalmazás kínálattól. A frissítések is mindig adtak még rajta egy kis pluszt.
Na de, most frissített magától, a kérdésem nélkül egy új verzióra 10.0.14393.67 Azóta nem sokkal, de kicsit lassabb a rendszer, bizonytalanabb és láss csodát, a héten már háromszor újraindult. Minden ok nélkül. Szólnak, hogy nem érnek el telefonon, ránézek és kéri a PIN-t.
Van valami megoldás, vagy vissza lehet tenni valahogy az előző verziót? Köszönöm. -
Ulaci
tag
Sziasztok,
Egy kérdésem lenne a wifi sztorihoz. Van, hogy elveszíti a jelet, és ha wifi ki-bekapcsolása sem segít, a telefont kell újraindítani. Ez sem vészes, van, hogy két hétig tökéletes, utána 3 napig napi 3-4 alkalommal kell újraindítanom.
Van erre frissítés, javítás, vagy tippetek? Jelenleg a 10586.318-as builed van fent, minden más tökéletesen működik, nem lép ki, magától sem indul újra.
UI: Most felajánlja a .420-as buildet. Érdemes? Köszönöm
-
Ulaci
tag
Olyanok szerepelnek pár megás fogyasztással mint "Rendszer", "Gmail" (nem is ezt, hanem outlook-ot használok), "Eltávolított alkalmazás" (ez 3 mega), "Térképek" (nagyon el sem indítottam), "Áruház" (itt nem tudom benne vannak e a letöltött alkalmazások, mert akkor érthető".
A facebook és a többi alkalmazás, pl outlook egyértelmű számomra.
-
Ulaci
tag
Azt szeretném kérdezni, mik lehetnek azok az alap (w10-hez járó) alkalmazások és programok amik ehetik az adatforgalmat, illetve, azok a telepített alkalmazások amik tapasztalataitok szerint zabálja a mobilnetet.?
-
Ulaci
tag
Sziasztok,
Egy olyan problémám jelentkezett a három hónapos telefonomnál, hogy néha pár naponta lejön a wifiről. És nem is találja újra, elveszti a jelet, és újra kell indítani.
Ennek köszönhetően pedig napok alatt lezabálja az adatforgalmamat. Rengeteg minden kikapcsoltam, hogy ne egye meg az adatforgalmamat, de kb két hét alatt még is megteszi.Két kérdésem van:
1, van e valami amit érdemes kikapcsolni a háttérben, hogy az okostelefon funkciók, amiért vettem ne legyenek akadályoztatva.
2, a wifivel mit lehet kezdeni?10586.318-as build van fent
-
Ulaci
tag
Sziasztok!
Most vettem észre: ha a telefonomat a pénztárcámra rakom, és fel van oldva a kijelzője, vízcsobogás szerű hangot - rövid dallamot - ad ki. Olyan mint ha a wireless charging aktivizálódna, de a kijelző állapotsorán semmit, semmi jelet nem látni.
Ha a bankkártyámat, vagy diákigazolványomat a telefon alá teszem akkor is ezt csinálja (ezek benne vannak a pénztárcába), ha kiveszem őket belőle akkor nem csinálja a telefon.
Olyan mint ha a mágneses jelre, vagy a kártyákon lévő chipkártya hatására adna ki ilyen furi dallamot. Kerestem a hangokban, de nem találtam olyan funkciót amihez ilyen dallam lenne beállítva.Ötlete? Mi lehet ez? Hogy lehet megszüntetni?
Köszönöm
-
Ulaci
tag
Sziasztok,
Nos egy hónapja van szerencsém használni a készüléket, íme pár tapasztalatom:
1, a telefon hardvere nagyon rendben van, nem lassul, sokat bír, túlmelegedést nem tapasztaltam még.
2, érdekes, de a negatív tapasztalatok ellenére, nálam az akkumulátor élettartama nagyon pozitív benyomást kelt. Sokat használom a munkám során és bőven bírja. 100%-al megyek el reggel, este még 40 van benne. Másnap reggel kell csak feltölteni. Ha könnyebb napom van, talán másnap délben offol csak.
3, szoftveresen meglepetés számomra a telefon, magától sosem indult még újra, a w10 megbízhatónak tűnik, és pont annyira testre szabható amennyire nekem kell. Rájöttem: két-három naponta elkezd picit lassulni, de ha pl. minden harmadik este lefekvés előtt egy szimpla újraindítást csinálok, minden tökéletes.
4, hibaként vettem észre, hogy üzenet írás közben a @ jelet nem mindig veszi a telefon, van hogy egy Ctrl+V kombinációnak felel meg a lenyomása.
5, a dupla koppos ébresztés nagyon hiányzik.
6, az alkalmazások kínálata tényleg sovány, DE hála Istennek eddig minden megtaláltam és jól működik.
7, egyedül a facebook applikációban nem tudom beállítani hogy az üzenőfalon a friss bejegyzéseket lássam. Erre ötlet?A végére két kérdésem van, hát ha ti tudjátok
a, a névjegyek közül hogy tudom kiszedni a facebook kapcsolatokat? Mert eléggé összekuszálta a névjegyeimet, amik egyébként Outlook-ból vannak szinkronizálva.b, a fényképek csempe élő. Be van állítva, hogy a kedvenceket váltogassa, azonban vannak olyan kedvenc képek amiket nem hoz be. Ugyanazt a hármat ismételgeti. Ötlet?
Köszönöm. Egyébként iphone 4S-ről váltottam, eddig csak ajánlani tudom a telefont olyanoknak akik hasonló felhasználók.
-
Ulaci
tag
válasz
Klaus Duran #2023 üzenetére
Köszönöm a gyors választ
-
Ulaci
tag
Sziasztok!
Két kérdéssel állnék elő:
1, Biztonsági mentést hol, hogy tudok csinálni? Ami később visszaállítható. Az Asztali Windows Phone alkalmazás tökéletesen szinkronizál, "harmonikus és romantikus" kapcsolata van a laptopommal, de ilyen mentést nem találtam eddig sehol.
Vagy csak az van, amit a telóval készíthetek one-drive-ra?
2, A win10 szeretné magát frissíteni a 10586.218-as verzióra. Engedjem neki? Milyenek a tapasztalatok? Mert ugye hallani olyan frissítésekről ami többet ár, mint használ.
-
Ulaci
tag
Azt lehet-e valahol állítani, hogy fastcharging vagy csak sima? Vagy alapból úgy tölt? Mert elég gyors.
-
Ulaci
tag
válasz
bluemirage #1956 üzenetére
Srácok köszönöm a segítséget mindhármótoknak. Egy kérdésem még lenne.
Arra van e lehetőség, hogy a kontaktjaimat ha icloudot felrakom a lumiára, akkor le is szedje onnan, és ha letörlöm a fiókot a telefonról, a kontaktok akkor is a készüléken maradjanak?
Utána pedig fellehet tolni outlookba?
-
Ulaci
tag
Sziasztok, pár napja én is megvettem ezt a csodát
Nagy örömömre.
Lenne pár kérdésem, az elejére, hogy tisztában legyek a dolgokkal. Ne haragudjatok rám, de még abszolút kezdő vagyok a WP terén.1, Szépen beállítgattam a telefont a saját szájízem szerint. Kérdés, mik azok a beállítások amiket ilyenkor érdemes, vagy kötelező elvégezni. Pl. érdemes e frissíteni, most a 10586.164-es bulid van rajta. Két nap alatt a @-írásának hibáján túl, még nem találtam hibát, nem volt újra indulás.
2, Mi az a HR?
3, Olvastam valahol a FM rádió beállításáról, már nem tudom hol, itt a fórumban. Nagyjából mikor lehetett? VisszakeresnémVagy valaki tud e linket hozzá
4, Lehet e gyorsan abszolút lenémítani a telefont (hívás, sms, alkalmazások, rendszerhang) vagy marad a hangerő szabályozó gomb.
5, Hogy lehetne az ios-ról áthúznom a kapcsolataimat, (kb 200) mert a onedrive-al nem tudom hogy szinkronizáljam a szifont, majd vissza a Lumiára. A neten talált leírások valahogy nem működtek.
6, Olvastam róla, hogy a telefont regisztrálhatom ide-oda (pl. Microsoft) hol? és miért jó?
7, A számítógéppel történő szinkronizálásnál milyen programot kell használni pl. Biztonsági mentéshez. Vagy nem kell semmilyen?
8, Vannak olyan tippek és tanácsok amikre felhívnátok egy kezdő figyelmét?Köszönöm szépen.
Elnézést a rengeteg kérdést
-
Ulaci
tag
válasz
Manky956 #1855 üzenetére
Ennyire sűrűn indul újra a telefon, vagy csak egy-egy app esetében?
Bizonytalan vagyok, mert nagyon szeretnék ilyen telefont venni a napokban, ám elég sok negatív és pozitív véleménnyel találkozok. Nekem nagyon bejön a w10 és ez a telefon, de mennyire vészesek ezek a hibák benne? Illetve ha veszek egy újat, bekapcsolom és azonnal lefrissít vagy nem? (Most lenne először WP-m)
-
Ulaci
tag
válasz
Pacee87 #1725 üzenetére
Pontosan ezek az okok azok amik ide hoztak a fórumra és ráirányították a figyelmemet a készülékre. A Glance és a Continuum az bejövős, és hasznos szerintem, az írisz szkenner pedig előbb-utóbb fejlődik még. Próbálkozásnak nem rossz, de én sem bámulással tervezem majd feloldani a készüléket
Azért kérdez utána az ember részletesen, mert ugye eleinte sok volt a negatív hang a készülékkel és az OS-al kapcsolatban is. De látom mára ezek csökkentek, vagy egyes területeken meg is szűntek.
Van-e arra puska, hogy lehet szifonról költözni Lumiára ügyesen?
-
Ulaci
tag
Köszönöm a sok választ.
Az anyaghasználat engem sem izgat, a lényeg, hogy a tudása megfelelő legyen. A telefont tokban hordom, a 4s-m is abban van (nem mondom, hogy nem veszem ki néha gyönyörködni), de a fontos számomra az, hogy a telefon egy megbízható társ legyen mindenben.Messengeren nem telefonálgatok, csak válaszolok, ha írnak
Amennyiben a fentebb leírtak jól és megbízhatóan működnek, amiket elvárok tőle, akkor gond egy szál sem.
Azt még hozzá kell tennem, hogy androidot azért nem akarok, mert én sem szeretem a menüs telefonokat (iphone és WP) pont ezért jön be. Nincs a sok felesleges funkció. Nem vagyok nagy app használó amik vannak szerintem elég lesz.
Arról mit gondoltok, hogy haldoklik a Lumia és a WP mint mobil platform. Vagy ez hülyeség? Lehet megszűnik a Lumia sorozat, de lesz helyette más Microsoft gyártmányú Windows alapú készülék?
-
Ulaci
tag
Sziasztok,
Folyamatosan követem már hetek óta az fórumot. Nos telefonváltás előtt állok. Egy 4s iPhone-ról váltanék.
Egy zárt rendszer jobban bejön, ahol egyszerűen, megbízhatóan működnek a dolgok. A Lumia 950-en filózok. A Lumia és a Windows 10 zászlóshajója vonz így látatlanban (már kézben volt de csak pár percig). Viszont a windows platformot nem ismerem annyira, de volt már lehetőségem korábbi verziót megnyomkodni, tanulmányozni, az bejött.
Szerintetek a Lumia alkalmas arra amit keresek egy telefonban?
Elsősorban irodai és üzleti alkalmazásokra használom: e-mail, word, jegyzetek, emlékeztetők, internetezés, messenger. Facebook nem nagyon, csak elvétve, játékra meg egyáltalán nem. Fontos, hogy gyors legyen és a legkevésbé laggos. (Bár tudjuk, hogy minden platformnak vanna khibái). Legyen jó az ébresztő, ès hosszútávra keresek telefont. Ha minden jól megy 3 évre kb. Persze tudom ez az adott készüléktől is nagyon függ.
Vélemények?
Meg tudtok erősíteni ez mellett a telefon mellett, tapasztalattal a zsebetekben? -
Ulaci
tag
Sziasztok!
Érdekelne, hogy azok akik már pár hónapja használják ezt a készüléket, hogy látják jó vétel olyannak aki megbízható telefont és oprendszert keres?
Tetszik, szép és jónak tűnik, bár a bétás win10 miatt olvastam negatív tapasztalatokat. Azóta jött ki rá érdemi javítás? Köszönöm, minél több véleményt osszatok meg, annál könnyebb dönteni -
Ulaci
tag
A Windows Phone-ra a kiadott appok-at láthatom valahol? Neten elérhető? Csak mielőtt ezt a telót választja az ember (950) előtte ránézne, hogy mi a kínálat az appok terén.
-
Ulaci
tag
Sziasztok
Nos belekerült pár napomba de átnyálaztam a topikot, azt kell mondjam nem kevésszer kalandoztok el és fogalmam nincs olyankor miről beszéltek, de ahogy elnéztem a trollok itt is megjelentek
Így jöttem én is trollkodni. Á kamu
A fórumon nem vagyok már újonc de ebben a topikban és úgy általában véve a wp-s telefonokban igen. Próbáltam én már mindent. Az Android nagyon-nagyon-nagyon nem jött be, túl laggos volt az nekem
. A Blackberry lemaradt mint a borravaló
, pedig jü kis gépek voltak azok, az iphonrról váltok most.
Van nekem itt egy szifon 4s, és megfelelt meg minden, de három oka is van, hogy váltani szeretnék: 1. az a helyzet, hogy kiválónak tartom az új szifonokat is de ár-érték arányban közel nem korrekt a történet, max 200-at vagyok hajlandó adni egy készülékért, de ennyiért kapjam már meg az újat, ne egy X éves 5s-t. 2. nagyon de nagyon zavar az, hogy ilyen telefonja mindenkinek, szószerint a WC-s néninek is. Azt szeretem ha a telefonom nem jön velem szembe minden utca sarkon (ha minden másodikon jön szembe az már nem zavar) A 3. ok az, hogy a folyamatos frissítések miatt egy hardver életképessége 2 nagyon nagyon nagyon maximum 3 év.
Mivel hasonlóan megbízható, egyszerű (nem túl bonyolított) és zárt platformot keresek, egyből a WP-hez fordultam, itt pedig akkor kezdjünk a legjobb készülékkel. Olvastam a szerény app kínálatot, igazából nem zavar, mert az alap üzleti appok ha jól láttam itt is megvannak. Nekem a telefon nagyon tetszik, és eltetl pár hónap a kiadása óta (én április első napjaiban tudok majd venni egyet).
Megkérném azokat akik igazán jártasak a készülékben és a win10-ben, hogy összegeznék nekem pár mondatban az előnyeit és hibáit is?Mert ugyan olvastam a fórumot, de elég hosszú és így szétszóródik az info. Köszönöm szépen
Bocsi a hosszú üzenetért....
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Spórolós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Formula-1
- Óra topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Stellar Blade - Hivatalosan is bejelentették a PC-s kiadás premier dátumát
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! R7 5800X3D / RX 7900 XTX 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Apple iPhone 16 Plus / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest