- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen házat vegyek?
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sokrétű segédkijelzővel gyarapodott a Corsair portfóliója
- TCL LCD és LED TV-k
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
Új hozzászólás Aktív témák
-
FTeR
addikt
nah, ha eddig úgy gondoltátok, h nem volt igazam vagy ha úgy jobban tetszik, amire én gondoltam annak nem a modularitáshoz van köze, akkor örömmel adom tudtotokra, h a várakozásokkal ellentétben a w7 alatt a MinWin dobog [link].
emlékeztetőül, ez az a <2 megás kernel ami még egy webszervernek felbővítve sem nagyon megy 4 mega fölé.
lego power -
Khan13
senior tag
Igaz, amúgy elcseszni nem fogom a gépem. Elvan a maga külön partícióján a Linux, ha meg nem akar működni akkor max reinstall, nem zavar. Virtuális géépel az a gáz, hogy a videókártyát ált pont nem jól emulálják, meg ott már más a gépigény. Próbáltam Ubuntut virtual pc-n és wmware-en is, egyik sem vol jó (nekem), Suse meg annyira se.
-
Khan13
senior tag
Érttem a példádat akkor is, és iagazad van (attól mert írásban nem rögzítettem). Az rendben hogy egy hozzáértő belenyúlhasson. Ezért mondtam (illetve így értettem) hogy ne minden jött-ment nyúljon bele. Amúgy én konkrétan belenéznék a kódba nagyon szívesen, igaz alig értenék belőle valamit, de az más kérdés.
bambano: Nálam nem nagyon fér bele az átlag felhasználóba az hogy fájlrendszert, meg ütemezőt cserélgessen valaki. : )
-
Gregorius
őstag
Nyers kozgazdasagi es uzleti szempontbol igazad van. De hallottal mar a kozossegi ertekekrol? Szemetet ujrafeldolgozni felesleges, szenyvizet tisztitani felesleges, hisz mennyire nem gazdasagos mar, es csak terheljuk a lakossagot vele, nemigaz?
Nem egészen. Fémhulladékot pl. olcsóbb begyűjteni és feldolgozni, mint kitúrni a föld alól és finomítani. -
FTeR
addikt
tod, az a legviccesebb, h a win sokkal modulárisabb, főleg kernel szinten.
és mielőtt belemásznánk, ezen már doc és bambano kollégákkal is végigmentünk és abban maradtunk, h valóban így van.
az más kérdés, h ms üzleti érdekeket figyelembe véve nem ugrik minden új platformra. -
"a cikk szerint 11 milliardot fizettek erte"
Ez tenyleg ennyire bonyolult cikk?... Ideznem a kulcsmondatot:
"Ma egy szoftvervállalat önállóan nagyjából 10,8 milliárd dolláros beruházással tudna kifejleszteni egy olyan operációsrendszer-csomagot, mint amilyen a Fedora 9"Szedjuk rendbe a dolgokat:
1. Nem fizettek erte ennyit.
2. A cikk nem az eladasi ar, hanem a koltsegek oldalat elemzi.
3. Nem fizettek erte ennyit. A cikk arrol szolt, hogy megbecsultek, hogy ennyi sok kodot mennyi penzert irna meg egy ceg.A metodus kb a kovetkezo volt:
Megszamoltak, hany sor kodbol all a Fedora 9 (204,5 millio), ebbol mindenfele buveszkedessel kiszamoltak, hogy ehhez hany emberhonap kellene, ezt megszoroztak az atlag (amerikai) programozofizetessel ($75k USD/ev), aztan ezt meg 2,4-gyel, mert a tapasztalatok szerint kb ennyi az overhead (vagyis minden egyes programozonak kifizetett dolarra meg jut 1,4 dollar "egyeb" koltseg (menedzserek bere, irodaberlet, szamitogepek, stb).
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kés topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Greenwashing és zöld sivatag miatt támadják az Apple Watch-ot
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23+ 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Bomba ár! Dell Latitude 5510 - i5-10G I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 8440P - i5-520M I 4GB I 250GB I DVDRW I 14" HD I DP I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest