Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
KicsiAnthony
csendes tag
válasz
GoldhandRent #51 üzenetére
Valahol érthető, mert ha mondjuk azt látod, hogy a készleten lévő termékeidet 440 forintos euróval tudod majd pótolni, akkor nem csökkentesz azonnal árat, ha leesik az euró 400 forintra. Mert ki tudja, mi lesz holnap, lehet, hogy 450. És akkor meg te leszel a gonosz, pénzéhes kereskedő, mert egyik napról a másikra emeltél 10%-ot.
Nem könnyű senkinek. Sajnos a magyar gazdaság úgy hánykolódik a világgazdaság tengerén, mint egy hajó, aminek eltörött a kormánylapátja... -
törölt tag
válasz
GeryFlash #53 üzenetére
Ezek a fél áron mennek 1-3 hónap után címek, 20 EUR jótékonyság lett volna, szerintem ennél jóval kevesebb volt a deal. Nálam konkrétan ez a két játék fel sem jönne Steamen megjelenéskor vagy akció esetén.
AxBattler: jótékonyság a 60k ezekért, szerintem max ha kell ideiglenes. Normál piacon ez a szint 35-40k lenne.
-
Nem lehetett volna inkább az, hogy a játékok árával csökkentik a VGA-k árát?
Egy LP RX 6400-ast el tudnék képzelni 60k HUF alatt... -
GoldhandRent
őstag
válasz
KicsiAnthony #50 üzenetére
nem néztem a VGA árakat, de kétlem, hogy a 440-re felfutás után, mikor leereszkedtünk 400-ra, az árak követték volna
ebben az országban valahogy mindig csak felfele gyors a változás, lefele ráér, vagy eltussolják
üzemanyagárak szintén: felmegy a brent 1 centet, egyből 100 forinttal drágább minden üzemanyag, lemegy a brent tartósan 10 dollárt, erre mi -persze pár nappal/héttel később- kapunk egy 7 forintos csökkentést :') -
KicsiAnthony
csendes tag
Valószínűleg azért mozog együtt az árfolyammal, mert az egész magyar piac az euró árfolyamtól függ. Még az is lehet, hogy napi szinten lekéri a rendszerük az MNB közép árfolyamot és dinamikusan változik a weboldalon a termékek ára forintban.
Talán az Intel kártyák egy kicsit majd felkavarják a piacot, aztán ki tudja. Három szereplő még mindig nem túl sok ahhoz, hogy árverseny alakuljon ki. -
LK
addikt
válasz
KicsiAnthony #48 üzenetére
Nem tud az árfolyamingadozásokkal számolni, ennek ellenére az Aqua, Alza, Compker árai együtt mozogtak az árfolyammal, a saját szememmel láttam. Eddig. Most az általam preferált kártyák árai megugrottak 20 k- körül. Ezen csodálkoztam kissé. A korábbi tapasztalataim miatt. Az NV és az AMD is úgy döntött, jó ideig élvezhetjük a mostani közép alsó-közép kategóriát. Nincs új ami lenyomja a régi árát. Az AMD sem viselkedik úgy, hogy javulni akarnának a piaci részesedés szempontjából. Nem piszkálják egymást, jó nekik ez így ahogy van. Ez sem tetszik. Az ellátási láncokban igazad van, de jön a karácsony is szerintem ez is benne van. Most akar mindenki kaszálni.
-
KicsiAnthony
csendes tag
Az a baj, hogy egy magyar nagykereskedő nem tud a napi árfolyamingadozásokkal számolni. Készlethiány van, berendeli az árut. Mire megjön az áru, erősödik 5%-ot a forint... mit tud vele kezdeni? Semmit. Ez az 5% jó esetben a haszonkulcsa lett volna.
Hiába írják a tomshardware-en is, hogy drága, továbbra sem álltak helyre az ellátási láncok, Kína mindjárt lerohanja Tajvant, egyre több eszközbe kell chip stb stb. Egy ilyen piaci helyzetben lehet álmodozni olcsó videokártyáról, csak nincs sok értelme. -
Televan74
nagyúr
válasz
Dragon3000 #44 üzenetére
De akkor ne sírjanak hogy csak 2M darabot adnak el a 6M helyett.
-
GeryFlash
veterán
válasz
Dragon3000 #23 üzenetére
Az megvan ugye hogy mindketto ugyanazon a node-on keszult es hogy az egyik MSRP arat vetjuk ossze a masik keszletkisopros araval. Mindegy, majd meglatjuk mennyiore ugranak ra az emberek
Biztos azert kellett nyar vegerol/osz elejerol vegul novemberrol december kozepere tolni a startot mert annyira viszik.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
GoldhandRent #40 üzenetére
Egyik cég se szeretetszolgálat, mindegyik a vásárlókra hárítja ha valami miatt drágul a gyártás.
-
Dragon3000
nagyúr
Mitől lenne olcsóbb a 6600xt gyártása? A két GPU kiterjedése kb azonos, mindkettő 7nm-es, mindkettő hasonló felépítésű. Csak az eltelt időben a tsmc 2-3x emelte az árait, megszűntek a kedvezmények.... ez mellett emlékeim szerint az áramköri lapok ára is emelkedett és a használt alkatrészek is. Ezek tükrében Te benyelnél minden drágulást? Nem hiszem.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Dragon3000 #39 üzenetére
Tehát 2020 január (5600 XT) és 2021 július (6600 XT) között indokolt a 36%-os ártöbblet egy olcsóbban gyártható termékre nézve.
-
GoldhandRent
őstag
válasz
Dragon3000 #39 üzenetére
fentebb az írtam, hogy nem emelkedik hozzá az átlagfizu, így egyre kevesebb ember tudja megvenni, az egyre drágább belépő kártyákat. a végén meg még a "gazdagok" se akarnak majd 7040-et venni, ha egy árban lesz egy új McLarennel
-
bartos96
tag
válasz
Dragon3000 #36 üzenetére
Nem kellene meg a 7nm es se 12nm en is voltak jo kartyak amik mai napig mennek. Az atlag ember igenyet ez is kielegiti. Nem kell mindig a legujabb gyartas technoligan nyomni értem en, hogy verseny van a 2 felso versenyezen tolem a 16k ba is ha az kell neki. De hogy nem tudnak egy olyan kartyat csinalni 10 ev alatt fhd ra mint amilyen a 750ti volt hd ra az eleg szomoru.
-
-
NandoXXL
senior tag
válasz
Dragon3000 #23 üzenetére
Drágább egy szart, fogyat... a világ. Nézd meg a kartya felépítését... A tescos zsömiben is több anyag van. 6600 széria a spórolás csúcsa, technikai csoda, tényleg elismerésem nekik, csak az msrp stb. Lehúzós!
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
GoldhandRent #25 üzenetére
Nem a mérnők meg a többire gondoltam, hanem a jobb csíkszélességen való gyártás drágább, így maga a gpu többe kerülhet, ez mellett a vga-n használt alkatrészekről is sokszor lehetett drágulást olvasni, ami szépen felverte az alap árat is.... A több gpu-s megoldások sokszor semmi plusz teljesítményt nem hoztak, így volt, amikor +80%-ot hozott a második gpu, de sok esetben meg 0-t.
#27 Yutani
Gpu kiterjedés kb ugyanakkora, drágább a gyártása, hiába 7nm mindkettő, mivel a tsmc többször is emelte az árakat azóta, hűtésre használt anyagárak emelkedtek, így akár lehet drágább is a kisebb hűtés is. Voltak időszakok, amikor emelték a ram árakat és a 6600xt-re még gyorsabb megoldások is kerültek, ami végül még drágább is lehet, egyedül a pcb lehet egyszerűbb a 128bit miatt és a vrm lehet olcsóbb, a kisebb fogyasztás miatt, ha a használt alkatrészek közben nem drágultak. Ezek mellett az említett inflációt is nézni kellene. -
Yutani
nagyúr
válasz
#57018880 #30 üzenetére
Info: Ez egy megrendezett scene, nem valós helyzet.
-
törölt tag
A legtöbb valószínűleg ennyit ér, sokat elmond az is ahogy ki vannak rakva az út szélére + a zacskós tálalás. Feltételezem ekkora tételben a tárolás és szállítás is gond lehetett, nem lennék meglepődve, hogy tesztelni sem nagyon akarták + bármilyen garancia esélytelennek tűnik így.
flexxx2: A fejlődés azért is le fog szvsz, mert lassan elfogy a valóban hasznos funkciója a jelenlegi "bazinagy négyzetrács" elvű megjelenítésnek.
-
flexxx2
őstag
Most mindenkinek lett bátorsága árat emelni, és az évekig tartó stagnálás után a feszültségek kijönnek. Most ilyen éveket fogunk sajnos tapasztalni.
Én inkább attól félek, hogy lassan (kb 5-8 év) elérik az 1 nm-t a gyártástechben. És akkor a fejlődés nagyon le fog lassulni, bár ettől még az árak akármerre is mehetnek. -
syberia
veterán
válasz
KicsiAnthony #4 üzenetére
A Távol-Keleten kilóra adják a lebányászott videokártyákat
"the store offers GALAX RTX 3070 Ti for the equivalent of 299 euros or ASUS RTX 2060 DUAL EVO for 98 euros. If you want cheaper cards, they have huge stocks of GTX 1660 SUPER from ASUS, MSI or GALAX which are all priced at 72 euros.
(#8) anulu: Tűzfallal felszerelt gépházat adhatnának hozzá, azt rebesgetik hogy igen lobbanékonyra sikerültek ezek a csúcskártyák 🤣😁
-
Yutani
nagyúr
válasz
Dragon3000 #23 üzenetére
Egyszerűbb PCB, egyszerűbb hűtés elég a 6600XT-hez, ne legyen már drágább. Persze rá lehet fogni mindent az áremelésekre, de itt egy egyszerűbb termékről beszélünk.
#19 GeryFlash: Csak megerősítésképpen írtam, nem kontraként.
-
GoldhandRent
őstag
válasz
GoldhandRent #25 üzenetére
válasz magamnak:
"amúgy is kinek érdeke" gondolom ugyan annak a csoportnak, akik a Föld 8 milliárdos lakosságából elvárnak 10 mrd családi csomagos előfizetőt -
GoldhandRent
őstag
válasz
Dragon3000 #23 üzenetére
az a baj ezzel, hogy ez így egy ördögi kör, aminek a vége az, hogy millióUSD a VGA, közben meg office-ra elég csak
nem tudom a végén hogy szerzik vissza a fejlesztésbe meg a gyártásba tolt "csilliárdos" összeget, ha világszinten az átlagfizu nem emelkedik mellé.
nem gondolom, hogy NV-nél, vagy AMD-nél a kutatásban résztvevő mérnökök évről évre annyival több lóvét kapnak, amennyivel drágábbra jön ki a gyártás
amúgy is kinek érdeke a több erőt drágábban(drágább gyártással) kihozni.. ezt megtehették volna évekkel korábban is azzal, hogy összedrótoznak 2 kártyát 1 lapra dupla lóvéért -
himpike
aktív tag
Én eddig csak játékra használtam a VGA-t de nagyon gondolkozok hogy eladom, mert egy ideje nem találok játékokat amik lekötnének akár egy órára is.
Vettem egy 3060Ti-t 250ezerért de szerintem az óta be se kapcsoltam a gépet szinte...
Ha nem lebegtetnék a Last Of Us-t PC-re szerintem már nem lenne meg a kártya. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
GeryFlash #20 üzenetére
Látom azzal a részével semmit sem foglalkozol, hogy ma ugyanazt a kategóriát már drágább gyártani. Megnőtt sok mindenre a kereslet, így azoknak az ára jobban felment, így ezek a vga árát is feljebb viszik. Én nem írtam, hogy milyen jó vétel, csak felhoztam, hogy ne várjuk ugyanazt a kategóriát ugyanabban az árban, ha közben sokkal drágább legyártani az adott terméket.
-
LK
addikt
Megértem én mindenki érveit, legyek elégedett, hogy nem 350k-ért kell kártyát vennem. De gondoljátok végig:
este nézem az Alza BF-t, éppen kártyát keresgetek és felugrik a várva várt hír! És igen, megpörgeti! Yeah! Készletkisöprés! Yeah! Aztán elkezdem olvasni. Nekiálltam írni a véleménymet, de sajnos két hét bann-t ért volna. Megváltoztattam. Ezért sikerült ilyen bugyuta félig igaz első hsz-t írnom.ill.
Segal: vajon mennyit fog az aprón érni az a játék, ha 20 db van fent belőle?
1dude: örülök hogy téged nem érint a forintosítás és gratulálok is hozzá, de sokan nem így vagyunk ezzel -
GeryFlash
veterán
válasz
Dragon3000 #18 üzenetére
Nem kell ugyanannyiert adnia, de azert a lo tulso oldalara se essunk mar at, hogy a mining miatt 2-2.5szeres arakon arult VGA-knal visszamegyunk 1.5-re majd 1.2szeres arra azt mondjuk hogy az vmi orult nagy ajanlat jobb mint anno a 1060/580. Neha csak racsodalkozom hogy mennyire konnyen manipulalhatoak az emberek.
2019-ben 400 dollaron volt kaphato az 5700XT ami gyakran akciozva volt 350 kornyekere kesobb, es 3 evvel kesobb arrol beszleunk hogy 330 euroert mekkora vetel az azonos teljesitmeny a keszletkisopros akcioban. -
GeryFlash
veterán
Tessek?
Tehat a launchkor 300 dollaros MSRP-s 1060-nal (ami mondjuk AIB-oknal 300 euro is lehetett) szerinted jobb kartya a kifuto kategorias a 330 euros 6600XT a maga koraban? Vagy komolyan azt mondod hogy egy 4 evvel korabbi katyanal 6 evvel kesobb most jobb?
Csak mert akkor jelzem a 6600XT a 600 dolcsis GTX 590-et is odavissza veri
Yutani: Pontosan, de ne nekem ird, nem szerintem orult jo ajanlat a 330 euros 6600XT
-
Dragon3000
nagyúr
-
Yutani
nagyúr
RX 5600 XT MSRP = $279
RX 6600 XT MSRP = $379Teljesítmény különbség: +37% a 6600 XT javára
Ár különbség: 36%-kal drágább a 6600 XT
Perf/$ = azonosUgyanabban a kategóriában, amit ugyanazon az áron kellett volna adni. Hát ilyen, és ehhez hasonló dolgokat okozott a mining craze.
-
GeryFlash
veterán
Piszok jo? 200 ezer Ft-ert annyit tud mint 2019-ben a 150-160 ezerert meno 5700XT.
2019ben az 5700XT nem egy kifuto kategorias VGA volt mig a 6600XT igen. De vessuk ossze a kategoriajaban levo parjaval, 5600XT-vel , rendre 120 ezerert lehetett kapni. Mirol beszelunk? Persze johet az atombomba erveles, hogy dehatadollarnemvolt400, csak 300. Lehet aranyositani, akkor a 120 ezerbol lesz 160 ezer. Csak hogy az egyik fel-1 evvel a kijovetele utan volt ennyi, mig ez end of life cyclenel, amikor elvileg szabadulna tole az AMD.Oszinten remelem hogy az Nvidia es az AMD is hosszu ideig fog sz*pni a prev gen kiszorasaval, mert amit eddig tanusitanak akciozas teren az tobb mint rohejes.
-
LK
addikt
válasz
KicsiAnthony #4 üzenetére
A napi árakat néztem és az árfolyam ingadozással együtt változtak eddig. Most 430-ról 400-ra változáskor nem le, hanem felugrottak az árak. Egyébként nézem a Tomshardware elemzéseket és mit tesz isten ők is azt mondják hogy további árcsökkentésekre van szükség, nem pótcselekvéskre. Plusz egy rakat ember ugyanezen a véleményen van, elég csak a hasonló hírek hozzászólásai közé benézni.
-
KicsiAnthony
csendes tag
-
LK
addikt
Nem tudom hogy lett akkor 190-200 az áruk a nyári 170-180-ból. Tudom ez nem az AMD hibája, másrészt szerintem még mindig túlárazottak a kártyák. NV és most már az AMD is játékokkal próbál vásárlásra bírni és már unalmas. Most meg akarnak szabadulni az előző gen. készletektől vagy nem? ( ha lenne tengernyi pénzem, nem bosszantana ennyire)
-
LK
addikt
Ne játék kell, hanem árverseny ........
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat két ingyen játékot kínál a Radeon RX 6000 sorozatú VGA-k vásárlásán gondolkodó felhasználóknak.
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen egeret válasszak?
- Internet problémák
- Ukrajnai háború
- EAFC 25
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo Switch 2
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / normál állapotban / 100%-os akkumulátorral / 12 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! I5 14400F / RTX 5070 12GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest