Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
LK
addikt
Betegek vagytok és/vagy rohadtul ráértek
"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
addikt
Már mindegy, én nem felejtek
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
vanhalen
senior tag
válasz Dark Archon #84 üzenetére
Annyit tudok, hogy valahol a szén és az oxigén után jön létre, még a vas előtt a szupernóvákban és nem vezeti az áramot, ami egy fémtől elég furi (lenne)
Nyugi, csak kötözködöm.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sosem voltam penge kémiából, de mindig is így tudtam. Te talán vegyészmérnök vagy? De most a kedvedért megkerestem. Félig igazam volt. Tudod, mit? 15 év múlva ugyanitt, ugyanekkor. Elválik, kinek lesz igaza
-
vanhalen
senior tag
-
addikt
-
addikt
válasz Dark Archon #65 üzenetére
Ne abban gondolkozz, hogy DDR3 2133MHz, hanem abban, hogy egy szimpla ddr1 szintű tempó is elég lenne(magyarul egy alacsony fogyasztású, alulfeszelt ddr3 ram tökre jó lenne), nomeg sleep mode is van a világon.
Amúgy nem érdekel a dolog, csak nagyon ragaszkodsz a magas fogyasztáshoz, meg ahhoz, hogy ez így marhaság.
Nomeg nyilván amikor a ddr2-ramokat úgy szorták kifelé a vga gyártók, hogy már marokszámra dobálták rájuk a memória csipeket, akkor elgondolhatod mennyibe kerülne ugyanez az SSD gyártóknak.
Szóval 5let van, megvalósítás is lehetne... igény már talán kevésbé... a gyártók meg általában szarnak a problémára amíg megveszik a termékeiket.
Ezek után a következő mondatod sem biztos, hogy megállja a helyét: "nem véletlen nem fejlesztették tovább", nem véletlen, csak a valós okot rengeteg esetben úgyse tudjuk meg.más:
Az meg, hogy kitalálták ezt a technikát nem baj. Ha egy nappal is tovább él a kütyü már nyertünk vele.[ Szerkesztve ]
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
vanhalen
senior tag
válasz Dark Archon #77 üzenetére
Elolvastam "egyáltalán" és tipikus becsülgetés kontra életszerű tapasztalatok. A fémréteg nem tudom mitől "kopik" és egyáltalán hol van benne számottevő mennyiségben, lévén, hogy szilícium alapú és nincs benne mozgó alkatrész Tudod, anno az 1800-as években (hasonlóan a flesh metódushoz) "megbecsülték" matematikailag az út és szennyvíz hálózatok fügvényében, hogy 2000-re 2méter magasan fog állni a trágya. Egy SSD esetében hiába matekozol, nem fedi a valóságot és az időtállóságán sokat vitatkoznak a megjelenése óta +ahogy már írták lejjebb (meg a cikkben is) : a gyártástechnológia fejlövésével folyamatosan csökken még az a megbízhatósági faktora, ami eddig volt.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Na ja, de mennyivel kevesebbet? Az elektronikában aztán annyi minden van egyszerűsítve, elhanyagolva, kerekítve, hogy ez az információ önmagában nem jelent semmit.
Ez egyébként egyúttal válasz is a "minek ez a technológia" kérdésre. Egy csíkszélességen túl már bizonyára jelentős lenne az élettartam rövidülés, de így mégse.
[ Szerkesztve ]
-
Zoz
őstag
válasz Dark Archon #73 üzenetére
"Ja, és ez egy 2010-es cikk, azóta picit talán fejlődtek is az SSD-k"
Ebből a szempontból visszafelé a kisebb csíkszélességgel gyártott chipek kevesebb írást bírnak ki. -
addikt
Elolvastad egyántalán azt az oldalt normálisan? fLeSs csak számolt egyet a megadott gyártói adatokból és erősen alá lőtte még ezt is. Vagy szerinted a gyártók is időutaztak, nem nézed ki a mérnökökből, hogy meg tudják mérni a fémréteg kopását? Elég szomorú is lenne, ha mindenhez 10 éveket kellene várni és az emberiség még mindig nem tudna egy viszonylag egyszerű függvényt felvenni és megbecsülni a műszaki cuccok várható élettartamát.
-
LK
addikt
Így igaz. Amúgy van ssd-m és a PH cikk ill. HD sentinel alapján 86 évig lesz írható,jelen használat mellett Ezzel a cuccal most 860 évig lesz jó? HURRRÁ!!!!! Kell ez nekünk? Enyhén túllihegett dolog ez.
[ Szerkesztve ]
"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
addikt
-
vanhalen
senior tag
Ok. sejtettem, hogy valami ilyesmiről van szó.. Vedd készpénznek, biztos volt rá 17 évük letesztelni (Csak Kürték meg ne tudják, nehogy röhögőgörcsöt kapjanak és álljon a meló)
(#75) Dark Archon: Kürtéknek nincs, fLeSs-nek van/volt
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
Talma
tag
Most őszintén, felhasználói szemszögből konzumer kategóriában kit érdekel, ha elhal pár éven belül az SSD? Van rá 5 év garancia (legalábbis arra amit én vettem notebookomba), ha fontos adat megy rá, akkor nyilván backup(ok) is. A böngésző cacheket meg loggolást BSD meg Linuxok alatt azért áttettem tmpfs-re, de nem fogom a körmömet rágni, hogy épp mennyire használódik.
-
vanhalen
senior tag
válasz Dark Archon #69 üzenetére
Ezt a "legalább 10 év"-et honnan vetted, ha szabad tudnom? Egyébként nem lenne annyira bonyolult, már így is van rajtuk "sima" mem, ahogy a winyókon is. "gyakori írás" alatt szerintem arra a sok apró fájlra céloz, amiket a rendszer sűrűn írkál
-
hati
addikt
válasz Dark Archon #69 üzenetére
Nem beszéltem hdd-ről. Csak arról, hogy legyen 1GB cache ram az SSD vezérlőjében, ami akuval védett.
-
addikt
De ez az egész teljesen felesleges lenne és bonyolult, ha egyszer így is legalább 10 év az élettartama egy SSD-nek. S mi az, hogy gyakori írás? Én nem azért vettem SSD-t, hogy aztán pont a cache részét visszategyem HDD-re, aminek a leggyorsabbnak kell lennie.
-
hati
addikt
Elég lehetne egy 1-2GB-nyi, akkumulátorral védett, write-back cache az SSD-kben, mint amit a szerveres raid vezérlőkben is használnak, amivel pont a gyakori írásokat az SSD ramjában tartanák és csak ritkán írnák ki ténylegesen a flashba. Vagy akár mondjuk az ssd-k területének 10% SLC lenne, és a gyakran írt blokkokat ott tárolná.
[ Szerkesztve ]
-
vanhalen
senior tag
válasz Dark Archon #65 üzenetére
Nyilván nem úgy értetted, hogy EZT kellene használni (jó régi) Ha jól értem arra céloztál, hogy elővehetnék és beépíthetnék ezt is, mint "új fícsört" ahogy anno nV a physics-et (az Ageia-ás kártya után, ill. anélkül )
-
addikt
Úgy Még van is róla TESZT itt a PH-n. Akkor tudott 4Gb-t kezelni, de nem véletlen nem fejlesztették tovább, pedig biztosan lehetne. Egyszerűen nem éri meg.
A 4 modulnak 1700mAh aksi kell 16 órára. Kicsit sántított a számításom, mert nem 5V-tal működnek a modulok ugye, hanem 1,5-1,8V-tal, de nagyságrendileg stimmel.
-
vanhalen
senior tag
Nem vágom ebben mi olyan nehéz..
"技術的改進,通過使用自適應閃存管理算法SSD的耐力。主動電池管理提供整個SSD的壽命提高了可靠性,降低誤碼率。此外,CellCare技術採用了先進的
信號處理技術,動態管理如何閃光燈戴。通過訪問,即使在供應商指定的耐力極限的無差錯的數據,這消除了需要讀取重試。此外,如預測只讀優化技術,確保有用的辮子驅動器在性能沒有損失。
CellCare技術還採用控制器基於媒體訪問管理,動態調整媒體的壽命,以減少無法糾正的誤碼率(尤伯杯)。高級ECC技術,使對媒體錯誤的保護程度較高,導致MLC閃存介質的改進耐力,同時保持或提供高性能。 CellCare技術還可以使用在企業應用中的低成本閃光燈驅動器的使用壽命提高了整體的耐力和性能" -
Thrawn
félisten
Ott van a honlapjukon, írtak pár spéci (pl. wear-leveling) algoritmust, ez a CellCare.
"CellCare technology improves SSD endurance through the use of adaptive flash management algorithms. Proactive cell management throughout the life of the SSD provides improved reliability and reduced bit error rates. In addition, CellCare Technology employs advanced
signal processing techniques to dynamically manage how the flash wears. This eliminates the need for read-retries by accessing error-free data, even at vendor-specified endurance limits. In addition, techniques such as predictive read-optimization ensure there is no loss of performance during the useful lifeof the drive.CellCare Technology also incorporates controller based media access management, which dynamically adjusts over the lifetime of the media to reduce the Uncorrectable Bit Error Rate (UBER). Advanced ECC techniques enable a higher degree of protection against media errors, leading to improved endurance of MLC flash media while maintaining or delivering high performance. CellCare Technology also enables the use of low-cost flash in enterprise applications by improving overall endurance and performance over the useful life of the drive."
Lusta vagyok lefordítani
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
vanhalen
senior tag
válasz Ł-IceRocK-Ł #56 üzenetére
"Jó olvasni arról, hogy nem csak csökken, hanem nő is az élettartam. Viszont biztos nem ingyen lesz..."
Tudod ebben csak az a durva, hogy lényegében egy alap fícsörért fizetsz pluszban, amit a gyártók csak azért butítottak le firmware-ből, hogy később a "technológiára" hivatkozhassanak az esetleges gariztatásnál és drágábban adhassák a "hibatűrőbb" SSD-ket Ha más nem, ez a cég és az "új" eljárásuk erre világít rá..
[ Szerkesztve ]
-
vadcoca
tag
Gyanítottam, hogy tudjátok
A még 8-16G-nál nem egészen arra gondoltam, hogy HDD+8G vs. SSD+8G hogy teljesít egymáshoz képest. (SSD nyer) Hanem HDD+8G+16G vs. SSD+8G. Mert árban kb így egyforma (feltételezve hogy az SSD mellett HDD is van).
Így aztán bőven gazdálkodhat a cache-sel, a /tmp-be (ez nálam a dinamikus) meg mehet a firefox, egyebek cache-e, mint írta a kolléga úgysem nagyon kapcsolgatja ki (max suspend). + preload ( kicsit a boot idő rovására, de szintén a suspend miatt nem lényeg).6x9 = 42
-
ViZion
félisten
Tudjuk mi az a cache, de itt nem arról van szó egészen. Nálam is van 8 GB ram, mégsem ugyan az a teljesítmény HDD-ről, mint SSD-vel. Van ramdiszkem is (Linuxon csak egy parancs, és van egy dinamikus ramdiszk), de azért jobb lenne kitolni a halálozás idejét
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Jó olvasni arról, hogy nem csak csökken, hanem nő is az élettartam. Viszont biztos nem ingyen lesz...
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
vadcoca
tag
Most akkor feltaláltátok a cache-t vagy valamit rosszul értek. A szabad RAM-ot már most is cache-nek használja. Mivel nemigen kapcsolod ki, ezért ha teszel a gépedbe még 4-8-16G RAM-ot, akkor pont ez a végeredmény.
OK "ez" nem bootolható, de néhány hetente csak kibírható az az 1 percEzért sincs nekem sem SSD-m, mert annyi pénzből elég sok RAM vehető.
[ Szerkesztve ]
6x9 = 42
-
nagyúr
Hát ha drága lesz bele ez a technológia, akkor várjál majd vele, mert akkor megint drágábbak lesznek az ssd-k.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
TK36
aktív tag
Na én ezért nem vettem még SSD-t; erre a technológiára vártam.
Remélem, hogy nem csak 1 gyártó SSD-iben fog ez a dolog előfordulni, vagy nem egy nagy cég megveszi ezt a céget.
[ Szerkesztve ]
-
bteebi
veterán
Ezek nagyon jó kérdések. Én spec. el se tudom képzelni, hogy pusztán vezérlő/fw módosítással legalább a tízszeresére lehetne növelni az SSD-k élettartamát. Vagy ha igen, akkor miért voltak ennyire ineffektívek? Mindenesetre ha működne az elképzelésük, nagyjából megmaradó - vagy csak kis mértékben csökkenő - sebesség mellett, akkor az igen jótékony hatással lenne az SSD-kre. Így már akár a TLC celláknak is lehetne értelme, ami tovább csökkenthetné az árakat.
Majd meglátjuk, hogy mire lesz jó, én próbálok bizakodó lenni .
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
addikt
-
-
mghltm
addikt
válasz pusszycat #44 üzenetére
az ssdlife az irasok szamat nezi, abbol szamitja ki a szazalekot. ha nap mint nap sok adatot irsz az ssd-re, gyorsabban csokken a szazalek. a meghajto teljes meretet hasznalhatod a kiszamitott szazalekos ertektol fuggetlenul, de javasolt 20%-ot mindig szabadon hagyni. a korabban emlitett ssd halalt nem tudja megjosolni a progi, hardveres hibak akarmikor bekovetkezhetnek.
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
Chiller
őstag
válasz Dark Archon #42 üzenetére
Egyrészt simán meg lehetne oldani, hogy kikapcsolt állapotban DE konnektorba bedugva is működjön, másrészt azért nemhogy egy hétig nincs kikapcsolva a gépem, pár óráig sincs áram nélkül
Tulajdonképpen csak akkor kapcsolom ki, ha vihar/áramszünet van, egyébként suspended mode.Kétségtelen, az igény az eléggé egyedi, szóval tömeggyártásba ilyesmit nem nagyon fogok találni. Én meg nem vagyok ennyire mérnök, hogy magamnak a konyhaasztalon összeépítsek ilyesmit.
End of story
[ Szerkesztve ]
-
hati
addikt
válasz pusszycat #44 üzenetére
Az esetek többségében, a vezérlő hal meg az SSD-kben és nem a memória, így az ssd life és társai, nem sokat érnek.
Még gariztatás alatt van, így nem tudom, mi lesz a sorsa. Az Intel honlapján ellenőriztem, és még 1.5 év gyártói gari van rá, de jobb szeretném, ha a Mo-i kereskedő cserélné. Ráadásul, G2-es volt, amit már nem is lehet kapni.
[ Szerkesztve ]
-
Hát most nagyon megnyugtattál,és az SSDLife is akkor sokat ér.
Ja cserélték? Még olvasható?
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.]
-
-
addikt
Hát, ha jól számolok 5V-on ez 0,5A, azaz 500mAh-s aksi kellene. Egyetlen modulnak, egy órára. Ebből már nem nehéz kiszámolni, hogy egy fél szobányi aksi (~32kAh) kellene egy hétre egy így felépített 64Gb-os SSD-nek.
Chiller: az egy aksit fizet, kettőt kap akciót ki ne hagyd
-
Ezt úgy kell érteni, hogy 78% -a van meg mondjuk a 60 GB SSD-nek 46 GB tudsz használni?
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.]
-
Male
nagyúr
-
Chiller
őstag
válasz Dark Archon #33 üzenetére
Én megvenném.
Pont ilyesmit keresek, ami bootolható, villámgyors (azaz mondjuk ddr3 chipes), és elég belőle 4-8-16 GB is.
-
addikt
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz banhammer #30 üzenetére
Nekem egy ősrégi 40 gigás Kingston SSD-m van, még a TRIM és garbage collector előtti időkből, szóval ezeket nem támogatja. Gyakran volt majdnem tele (de végre kiirtottam az iTunes-ből hogy semmit se írjon oda ahova nem kellene neki) Szóval elég régi, de nincs gyilkolva és jelenleg azt írja a sentinel, hogy 1db hibás szektor van, amit a tartalékhelyről pótolt. Eddig 280 napot ment, bár ezt nem tudom hogy számolja, mert már régebben megvettem szerintem.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
addikt
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz pusszycat #28 üzenetére
Ha van elég hely az SSD-n, akkor szerintem nem lassítja, mivel amelyik cellát éppen törli (lassabban, mint eddig) ahhoz nem fog nyúlni egy ideig. Már most is valahogy úgy működik, hogy változás esetén a kihasználatlan cellákat vonja be. Szóval ha technikailag lehetséges más műveletektől függetlenül törölni, akkor nem fogja lassítani. Ráadásul az SSD továbbra is főleg az olvasásban bajnok, amit semmilyen módon nem érint ez a technológia elvileg.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
addikt
Mindig jön valaki ezzel a "minden a pénzről szól" dologgal... mégis miről szólna? Nyilván a fejlesztés pénzbe kerül, amit azért csinálnak, mert remélik, hogy majd megtérül. A modern társadalomban ez az élet alapja. S ez még bőven a jobbik eset, mert alkotnak valamit.
Dagidög: még lehetne is benne valami, hogy nem érdekük a hosszabb élettartam, de ekkor eszembe jutottak a vinyók. Azok se igen mennek gallyra 10 éven belül, ami húzza az ipart az a kapacitás tornázása feljebb és feljebb.
[ Szerkesztve ]
-
banhammer
veterán
Valakinek már ment tönkre SSD meghajtója attól, hogy túlírta a MLC NAND cellákat?
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
vanhalen
senior tag
"..a NAND flash lapkák a gyártástechnológia fejlődésével egyre gyengébb tűrőképességet mutatnak fel"
Ezt így, egy mondaton belül olvasva hirtelen nem tudtam, hogy röhögjek, vagy nevessek
-
Nekem ez a dolog ki - be kapcsolhatónak tűnik és lassítja rendesen az SSD-t. De ha nem lassítja akkor jöhet.
-
gzbotii
nagyúr
Csak terjedne mar e minnel hamarabb ez az egesz. Es persze, emberi aron.
Az biztos, hogy legkozlebb olyan gepet szeretnek besszerezni amiben mar SSD-vanWhen every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
Tigerclaw
nagyúr
Elég nagy harc van az SSD szegmensben, szóval elég ha egy cég ráharap a dologra és már be is indult a dolog. A SSD gyártók pedig tudják, hogy nekik nem abban van a nagy terjeszkedési irány, hogy azok akik eddig is vettek SSD-t sűrűbben vegyenek, vagy az SLC-ben, ami a cikk szerint is üzleti zsákutcának tűnik, hanem abban hogy még lejjebb menjenek a méretekben és így a még olcsóbb SSD-t sokkal többen vegyék. Ha ez bejön nekik, kvázi minden gépbe kerül majd a HDD mellé SSD is, vagy csak egy nagyobb méretű drágább SSD. Most csak a geekek és a professzionális szegmens vesz SSD-t, de ezzel elérhetővé válhat az egész PC és notebook szegmens pár év alatt.
-
ViZion
félisten
Nem értem, SSD-be miért nem hegesztenek 4-8 GB "mezei" RAM-ot, meg egy elemet...
(OK, ezt kicsit leegyszerűsítettem, de kb. ez biztosítaná, h a gyakori fájlokat NE az SSD-re írogassa) Biztos nem lenne ócó, de nem kellene trükközni ennyit.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
atti_2010
nagyúr
válasz Santiagain #21 üzenetére
Én most arra gondolok hogy ezzel a technológiával nem sajnálnám kiadni a pénzt egy 250Gb SSD-re sem és akkor nem sz@roznék a HDD -kel meg nem kellene odafigyelni hogy mit és mikor írok SSD-re, valamint olcsóbb cellákat is lehetne gyártani.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
lujó55
addikt
Mi az a Read Retry? ott a legnagyobb a különbség
-
-
nagyúr
-
Male
nagyúr
Dehogy kukázzák, ha működik... így több bit / cell érhető el... az élettartam leesik 300 írásra, és még mindig eladható lesz a termék az új megoldással, hiszen azzal már hozza a mostani szintet.
Tigerclaw: Elfárad, igen. Elvileg ha megfelelő ideig "pihen" egy cella két írás között, akkor nő az élettartam. Elképzelhető, hogy erre találtak ki valamit, hiszen ez megoldható firmwareből, illetve gyanús a törlési idő két és félszeresére növekedése a táblázatban.
polika: Amíg gépeltem, te is írtál, és szintén a 10ms lett a gyanús, csak a tipp más belőle. Majd kiderül... talán
[ Szerkesztve ]
-
polika
senior tag
Azért tippelhető elég jól hogy miről van szó. Úgy néz ki hogy az új megoldással a cella törlés az 4ms-ről 10ms-re nőtt, ez nem véletlen egyértelmű hogy itt trükköznek:
Hozzárakva ezt a kis hátteret:
The P/E cycle-dependence of errors can be explained by the deterioration of the tunnel oxide under cycling stress. During erase and program operations, the electric field strength across the tunnel oxide is very high (e.g., several million volts per centimeter). Such high electric field strength can lead to structural defects that trap electrons in the oxide layer. Over time, more and more defects accumulate and the insulation strength of the tunnel oxide degrades.Azaz hogy a cell törlés során viszonylag magasabb elektromos erőtér kinyírja szépen lassan az oxid réteget, és ezáltal idővel a cella hibájét okozza.
Elég egyértelműnek tűnik hogy valószínű a törlést nem 1 nagy áramlökettel hanem több kisebb áramlökettel oldják meg, aminek hatásáa valószínű az oxid réteg nem degradálódik olyan gyorsan. Gondolom ehhez a vezérlő áramkörét kell úgy áttervezni hogy a törlést jól csinálja...nem hiszem hogy itt hatalmas új dolgokat kéne bevezetni ami iszonyúan megnövelné a gyártás költségeket, bár elképzelhető hogy durva licenszelési dijat raknak majd rá...
-
Zoz
őstag
A táblázatban az a feltűnő, hogy lassabban törli a cellákat, ebben lehet a titok?
-
Angel1981
veterán
Ez valóban figyelemre méltó újítás, de főleg az alacsonyabb csíkszélesség esetén lesz jelentősége - ahogy a cikk is írja.
-
buzus
aktív tag
Itt valami gebasz van. Úgy növelték meg az élettartamot 10x-re, hogy nem nyúltak a hardverhez?
Ennek a cégnek vannak termékei, tehát kizártnak tartom, hogy a többi gyártó nem kap magához erre a hírre. Ha nem, akkor természetesen tárgytalan a dolog, mert ők is tisztában vannak vele mit/hogy kéne változtatni a hosszabb élettartam eléréséhez, csak így jobb biznisz az SSD. Hülyének nem gondolom őket.
[ Szerkesztve ]
-
Daert
őstag
Nagyon jó hír így elsőre,de sanszos hogy megmarad a vállalati felhasználási körben vagy ha beleteszik a konzumer kategóriás termékekbe,mennyire dobja majd meg az árat?
Ennek használata befolyásolja a termék sebességét? -
Petyyyyy
addikt
Én is így gyanítom, de talán kikerül valami "leleplező" írás valamelyik nagyágyú blogjáról, amit aztán valaki feltesz egy másik oldalra stb.
Amúgy meg óriási örömhír ez, még nagyobb lenne ha már tegnapra kész lennének a CellCare-t használó SSD-k.Szerk: (#5) Dagidög: Vagy mégsem kukázzák az ötletet, csak háromszor annyiba fognak kerülni a tárolók.
[ Szerkesztve ]
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Tigerclaw
nagyúr
Egyszerűen szólva ez a cég tud egy megoldást a problémára, a vezérlőket gyártó cégek pedig nem.
Gondolom a cellahibákat valami fizikai elfáradás okozhatja. Kíváncsi leszek arra, hogy ezt hogy lehet kivédeni, vagy helyreállítani a vezérlőből. Talán valami regeneráló jelet küldenek az épp nem használt celláknak, ami valami alacsonyabb feszültségű kapcsolójel magas frekvencián kapcsolgatva ki be a cellát (ami persze nem kapcsolná át, de talán az anyagszerkezetre, atomszerkezetre hatást fejt ki)
(persze ezt mindenféle komolyabb szakértelem nélkül gondolom, és inkább erősárammal dolgozok)
-
Dagidög
senior tag
Ezt a technológiát szélvészként fogják kukáztatni az SSD gyártók, nem hiszem, hogy bárkinek érdeke lenne a piacon, hogy tartósak legyenek a termékeik, miközben olyan "finomságokat" fejlesztenek, mint a TLC...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Már nincs köszi.
(#2) Sub-ZeRo: Minden a pénzről szól. Ezek kitaláltak valamit, amivel megnövelhetik a NAND flash lapkák élettartamát. Nyilván a hogyan az nagyon érdekelne, de szerintem nem fogjuk megtudni.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Mr President
senior tag
válasz Sephiroth83 #1 üzenetére
+1 Az egész szövegben elvan írva.
iPhone 15 Pro | iPad Pro M1 | Apple Watch S7
-
nagyúr
De ha a vezérlőben és fw-ben van a hiba, akkor akik gyártják az ssd, miért nem ők foglakoznak vele meg akik csinálják a vezérlőt? Vagy csak én nem értem ezt?
Miért kell egy külön cég külön technológiája? Vagy ez csak a pénzről szól?"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Sephiroth83
csendes tag
Az CellCare nem CellCore.
"Áldassék az intelligencia minden formája."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- BESZÁMÍTÁS! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest