Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
hibavissza #44 üzenetére
Nem tudom a távirányító mely funkciójához kellhet giroszkóp.
Bele kell rakni két vagy három gyorsulás mérőt és olcsóbban megkapunk mindent ami kell.
Főleg a Smart-baromkodáshoz kell, már akinek. Távszabályzóhoz kéttengelyű giroszenzor szükséges, indoklás:
http://invensense.com/mems/remotes.html
MediaMarkt és hasonló helyeken is kipróbálható egyébként, vagy a példa kedvéért egy videó a sok közül:
-
Partz
senior tag
Nekem is volt már szerencsém élőben ehhez a tv-hez, és látványos a fejlődés tavalyhoz képest. Nem csak a kvantumpöttyök, a háttérvilágítás is javult és kb 2,5x nagyobb a maximális fényerő a tavalyi csúcs készülékekhez képest, úgy hogy a fekete szint se emelkedett. Ez az első olyan koreai lcd tv részemről, ami határozottan ígéretesnek tűnik első látásra.
Más kérdés hogy ez horror árban van, nem meglepő hogy a Samsung is készül visszatérni az oled tv piacra wrgb panellel. -
hibavissza
veterán
válasz
Jim Tonic #41 üzenetére
Most akkor mi a helyzet? Van benne giroszkóp is? Nem tudom a távirányító mely funkciójához kellhet giroszkóp.
Bele kell rakni két vagy három gyorsulás mérőt és olcsóbban megkapunk mindent ami kell. Lehet valami orvosi vagy tervezői felhasználás.
Az első giroszkópos tv távirányító...biztos kell. Mik vannak. -
válasz
Alchemist #40 üzenetére
Sehogy. A gyár annyira bízik a gyári kalibrációban, hogy pl. míg az ADXL-nek vannak regiszterei a kompenzációhoz, az LSM-nek, ha jó rémlik, nincs is, így azt amúgy is csak szoftverből tudod kezelni. ST adott ki az LSM-hez elég korrekt application note-ot, abban elég jól leírnak mindent. Én nem foglalkoztam vele, már csak azért sem, mert a deklináció úgy is eltolja az egészet. Főleg, ha távolságokon mozogsz.
A gyorsulásmérő meg tényleg nagyon pontos volt. -
Alchemist
addikt
-
tigipuf
senior tag
Jó lesz ez,bár én az oledben bízom inkább.Amúgy nagyon furcsállottam,hol vannak a plazmasiratók például??
Kezd már lecsendesedni a harc, a piac diktál a felhasználók meg lehet szívnak.Ez van ezt kell nézni,ennyi.. -
válasz
Alchemist #28 üzenetére
Én LSM303DLHC-vel dolgoztam, ebben van mágneses szenzor is. Gyárilag kalibrálják, nem kell neked szívni vele. Otthonra nagyon ajánlom. Dolgoztam még ADXL345-tel, ez sem rossz, de ezt kalibrálni kell.
Én giroval még nem dolgoztam, nem volt rá szükségem, de nagy gyorsulást végző testeknél szükség lehet rá. -
Sicilian
addikt
Jó a design, ára az horror.
-
A gyorsulásmérő a mágneses gyorsulást méri három tengelyen. Ha nem mozdul a szenzor semerre, az x és az y tengelyek vízszintes irányba mutatnak, akkor z tengelyen pontosan 1 G gyorsulás mérhető. Nyugalmi helyzetben a három tengelyre a következő igaz: |A|= sqrt(Ax^2+Ay^2+Az^2) = 1. Ha az eszköz mozog, akkor |A| > 1. Ilyenkor kell a giroszkóp, amely meghatározza az egyes tengelyek gravitációtól független gyorsulását. A giroszkóp tengelyein nyugalmi helyzetben nem mérhető semmi. Ezért kell a gyorsulásmérő, hogy nyugalmi helyzetben is tudd, hogyan áll az eszközöd. A kettő segítségével tudod pontosan megállapítani, hogy mi történik egy eszközzel. Ezen felül van bennük mágneses szenzor is, ami az iránytű szerepét tölti be.
Szerintem telefon válogatja, hogy van-e benne giro, gyanítom, hogy az extrább telefonokban mindkettő van, de ez csak tipp. -
Vladi
nagyúr
Hogy jó barátomat idézzem: "azért már kocsit veszek." illetve ebben a helyzetben 20-at.
-
Alchemist
addikt
válasz
hibavissza #32 üzenetére
Azért integrálják ezeket (accelero és giro) egy tokba, mert finom motion tracking-hez képesek egymást korrigálni.
-
Alchemist
addikt
Opsz, hirtelen a MEMS-re buktam rá, ez tényleg a giro
Az invensense weblapján egész jó összefoglalók vannak és a cuccaik is jók, használtunk párat belőlük.
-
hibavissza
veterán
(#31) dabadab giroszkóp nem költséghatékony és teljesen felesleges is. Alchemist linkelte már amit tudni érdemes.
-
adammov
csendes tag
Amíg nem láttátok az új JS modelleket addig ne szóljátok le! Volt szerencsém összehasonlítani a tavalyi HU8500-assal... Annak is pazar a képe, de ennek a szín és képivilága elképesztő...
Lesz hagyományos sík TV is, csak kevesebb, a többi ívelt -
Vesa
veterán
Hagyjuk már ezt a hajlítottpaneles baromságot...Ez is a 3D sosrsára fog jutni...
-
Alchemist
addikt
-
Alchemist
addikt
A kettő nem ugyanaz
De Einstein szerint igen
és az accelerometer szenzor éppen úgy méri (több tengelyen) a sebesség aktuális deltáját, mint a nehézségi gyorsulást. Ha csak az előbbi érdekel, az utóbbi tengelyekre eső értékét (ahogy ezek mentén elfordul) folyamatosan le kell vonnod.
Hidd el nekem (ha Einstein ehhez nem elég), éppen eleget szenvedtem 9 tengelyes (3x accelero-, giro- és magneto-) szenzor leképezési és drift problémáival...
-
dabadab
titán
-
Atom_Anti
senior tag
Akkor most már csak görbe tévék lesznek? Van valami hagyományos 2015ös modell?
-
MaUser
addikt
Messze van az még sajnos, nem véletlenül maradt ki hdtvtest-éknél a szokásos uniformity teszt.
Keresgess neten, biza local dimming az local dimming, bár tény, hogy végre fekete szintben a samu lcd tudja a samu plazma szintjét. Innen már csak egy nagyságrend egy közepes pana plazma, ami azért nagyon-nagyon jó érték és le a kalappal előtte (ez nem irónia, mielőtt valami lcd-troll betalál). Végre egy lcd ahol a valós kontraszt arány is elérte a 2000:1-et 120cd/m2-re kalibrálva, egész jó.
Mindenesetre ez is hozzájárult hogy talán első lcd-ként kapjon különösen ajánlottat. Na már csak az áron kell harmadolni és nagyjából ott leszünk ahol négy éve voltunk a plazmával.
-
Viktor81
senior tag
En pedig 750-ert vettem Panasonic csucs-plazmat ekkora meretben. Ilyenkor orulok, mert a sok "plazmagyulolo" most vehet 1,7-7 millio Ft-ert szaros LCD TV-t, mert a plazma draga volt es sz@r. Tisztan latszik, miert nem kellett volna eltenni lab alol a (jobb) technologiat... Ugy erzem jo nehany evig nem fognak meg kimaszni az LCD godorbol es ha vegre lesz is emberi aron OLED, ugy sejtem, jelentosebb problemakkal fog kuzdeni, mint a plazma (vagy LCD). Szomoru vagyok...
-
mzso
veterán
Úgylátom a tévék terén csak lehúzás lesz a következő egy-két évben. Elhanyagolható hasznú Kvantumpont háttérvilágítás, ívelt hülyeség, égig növelt árak.
-
Đobostorta
tag
"A kettő nem ugyanaz."
De, tulajdonképpen ugyanaz. Sem az accelerometer, sem te nem tudsz különbséget tenni aközött, hogy:
1. Egy távoli, minden égitesttől messze lévő, lényegében gravitációtól mentes térrészben vagy vaskalitkába bezárva, és azt a vaskalitkát a talpadtól ellentétes irányba gyorsítják 9,81 m/s^2-tel.
2. A Föld felszínén állsz.Az accelerometer mindkét esetben azt fogja érzékelni, hogy "felfelé" gyorsulsz 1 g-vel.
-
QwErTy42
addikt
válasz
kakuk.tamas #14 üzenetére
Melyik részét nem érted?
1. Van a gravitációs gyorsulás cirka G=9,81 m/(s^2), ami függ attól, hogy mi a Föld melyik pontján mérik, továbbá az apró különbségek mérésével keresnek ásványkincseket.
2. Mezei gyorsulás (nem koriolisz, nem tangenciális... és a tök tudja mi / mecha szigorlat régen volt) lásd: fékező autóban a sebesség irányába ható gyorsulás
A kettő nem ugyanaz. Az 1-es számút sosem fogja egy kis vacak mérni, míg a másodikra kitalálták az eötvös ingát (biztos vannak már komplexebb és modernebb kütyük is, ennyire nem mélyedtem bele sosem).
A probléma hogy az angol pongyolán fogalmaz és ezt átveszik mindenhol.És tényleg csak halkan súgd, ha már hülyeséget hordasz itt össze!
-
wolfman
veterán
Samsungnál lassan a belépő szintű 40"-osok is félmilliónál fognak járni. De nem is nagyon tetszik, hogy már 48" alatt kevés TV van, mert így legalább leet még több pénzt kicsikarni a hülye vásárlóból. Maga a quantumpont technológia is újdonság, na de nagyobb méretben hatványozottan több pénzt lehet érte kérni.
Mondjuk 4K-nél lehet a méretekkel dobálózni, de olyan 50-55" körül meg is lehetne állni, aztán 40 és 55" között kidobni a tévéket, mert 79"-ért már tényleg nem fognak kapkodni a népek. Mondjuk ahogy mondtam, Samsungéknál akkor se biztos hogy olcsóbban adnák.
-
Garada
őstag
Ennyit biztos nem adnék egy TV miatt.
-
Rayyy
senior tag
Gravitációs szenzooOoOr? Hánóóórmális? Méri a gravitációt a távkapcsoló?
Az G szenzor akar lenni, nem? -
flexxx2
őstag
Haver karácsonykor vett 65" csúcsmodellt. 1 misi volt, most meg a 65" csúcs 1.7M, hát jó drágák kvantumpöttyök
-
Tomassy00
senior tag
A legnagyobbért 7 millát... Gerekek
-
GIJoe
addikt
az összes lapos ilyen görbe, sima nem is lesz?
-
PuMbA
titán
Már várom mikor 5 év múlva 200k körül lesznek ezek a TV-k:
"We ran the UE65JS9000 (playing the Life of Pi HDR snippet) side-by-side against a now-defunct-but-still-considered-reference Panasonic ZT plasma (displaying the Blu-ray version), taking care to calibrate both screens to 120 cd/m2 peak white. There’s simply no contest even from fifteen feet away: the combination of super-high resolution, punchier whites, greater gradation and increased detail (not only in the highlights but also in shadowed areas) made the ZT look noticeably muted and softer by comparison. So powerful was this onslaught of resolution, contrast and detail to our visual senses that we weren’t even aware of the UE-65JS9000′s on-paper weaker blacks versus the plasma."
-
Joshi
titán
Pofátlanul magas összegeket elkérnek egy sz@ros lcd tv-ért, kvantum ide vagy oda.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A topkategória csúcsán csücsülő JS9500-es széria tagjai nem lesznek kifejezetten olcsók.
- Bundle topik
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ford topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Politika
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest