Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
válasz
MasterMark #11 üzenetére
Egy 2012-es lapban semmi sem biztos, inkább nem kiserletezek. Majd, ha ez a mostani gépem szetdurran, akkor cserelek, addig elég a 600MB/sec.
-
vlevi
nagyúr
Csak szerintem nem tudnám használni arra, amire ki van találva.
Utánaolvasgattam már egy kicsit a dolognak, és adapterrel valóban elindulna, de nem valószínű, hogy bootolni tudnék egy B75 chipsetes, vagyis 2012-es kiadású lappal.
Ha jól olvastam, legjobb esetben is csak az egyik SATA port helyett működne, SATA sebességgel. Semmit nem érzékelnék abból a 2-3000-es olvasási sebességből. -
vlevi
nagyúr
válasz
Cyberboy42 #3 üzenetére
Persze.
És valahol igazuk is van.
Folyamatosan fejlődik a NAND flash technológia, nincs értelme gyártásban tartani a korábbi modelleket.
Az, hogy fejlődik, természetesen nem biztos, hogy mindíg nekünk jobb, mert a Samu is keresi az olcsóbban előállítható, de drágábbal eladható termékeket, valahol érthető is a dolog.
De miért is lenne jó, ha ezek helyett az SSD-k helyett még mindíg csak a 830-as sorozatot lehetne kapni, ugyanolyan áron, mint 5 éve?
Én csak azt sajnálom, hogy a B75 chipsetes alaplapomon nincs ehhez megfelelő csatlakozó, így nem tudom kihasználni az NVMe előnyeit, csak a SATA-t, annál pedig már a 830-as is kb a maximumot hozta, vagyis azt a kb 500MByte/sec átvitelt, amit a SATA elbírt. Ennél feljebb lépni már csak ilyen foglalatú SSD-vel tudnék, de ahhoz lapot (procit, memóriát) kellene cserélnem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az EVO és Pro változatban is érkező, NVMe interfésszen kommunikáló termék már öt év garanciával rendelkezik.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest