- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
csimmasz
aktív tag
válasz #72042496 #41 üzenetére
Én szintén fölküldtem a falra,alatta az asztalon is marad a nagy hely.
32" samum van és a forgo fotelben hátradőlve kb 1.3-1.5 méterre vagyok a tv-től.
Haver 19"-os monitora már nagyon furcsa ha nálla gépezek.Ha kártya kell - https://www.plasticcard.it https://plasztikkartyainfo.hu Egyéb nyomtatás miatt - https://exinprint.hu
-
Szirti
tag
Nekem is ilyen monitorom van, és hasonlóak az érzéseim.
Vannak ismerősök akik élből leszólták merthogy TN és nagy stb. Aztán egyszer látják élőben és éppen leszarják cod közben, hogy a bal fal textúráján a barna szín az nem adja vissza a skála 97,3% át.
Mondom én ezt úgy, hogy 22" es kalibrált trinitronos crtről váltottam.
"Revenge is a dish best served cold." - old Klingon proverb
-
nbg
senior tag
22-es, csili-vili-hu-de-faja Dell-rol valtottam a mar fentebb is emlegetett, fapados, 28-as hanns.g-re. Tenyleg ratyi, de annyiba is kerult. Viszont jatekra, netezni, (nem grafikai) melora boven tokeletes, annyi putty ablakot rakok egymas melle-ala, amennyit nem szegyenlek...
I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?
-
Laci.M
senior tag
Hát amilyen gyorsan átszoktam a 19-esről a 22-esre, szerintem a 27-es pont jó következő lépcsőfok lenne számomra, csak az ára nem. Ehez a 22-es FullHD-s Philips olcsó TFT-re sikerült szerencsére olcsón hozzájutnom. Meg vok vele elégedve, pedig nagyon butuska szegény. Ha sikerülne 27-esben szereznem biztos vevő lennék rá!
Aláírás
-
törölt tag
Nincs belőle nagy választék, de azért lehet venni 2048x1152-es felbontást tudó monitort 23"-os méretben, ráadásul olcsón.
Az meg nem igaz, hogy a 30"-os monitorok ára semmit sem csökkent. 2005 végén még a 24"-os Dell 2405FPW került 350-400 ezerbe. A 30-asért sokkal több pénzt kértek akkoriban.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Perillustris #26 üzenetére
Én speciel felraktam a falra. Elég nagy egy ilyennek a talpa, de így nem foglalja a helyet, ráadásul távolabb is került egy jó 10 centivel, mintha az asztalon állna.
-
nebali
tag
szerintem meg egyszerű piacszeparálás zajlik.
vajon miért csak 30 collban kapni 2560-at? ez itt a vicc kérem. mert ha azt mondják, nem megoldható 22-őn, azt mondom ok, nade 27-en csak csak.
nevetséges hogy a 30-as 2560-as monitorok árai semmit nem változtak az elmúlt 10 évben...lehet kapni használható 22-24 lcd-t 40-60E-ért aztán 30-ast 280-csillagoség között. big lol.
mi más ha nem szeparálás ez is? mármint a piacé, csak hogy véletlenül se kacsintgassak másfelé. esély sincs 1080 fölé menni. ráadásul az elérhető felbontás SEM változott régóta, sőt ha crt-t is beleveszem, még csökkent is.
nah peace ja és még1:
IBM T221 ftw!Tyan s2692(FS D1809),2x Xeon5310 1.6ghz@2ghz,4GB667FB-Dimm,S3Trio64V+ 1Mbyte +ati 5770,8x36GdiskRAID 0 :) 15k scsi+256m hbaPCI-X 560/560M/s
-
JColee
őstag
válasz superecneB #29 üzenetére
nagyobb monitoroknak is ugyanakkora a betekintési szöge, mint a kisebbeknek (ugyanolyan panellel szerelve)
-
Dany007
veterán
válasz Perillustris #34 üzenetére
Én csak próbáltam reálisan leírni a negatívumokat.
Eddig egy 21-es CRT-m volt, 0,21mm képponttávolsággal. Szal azért látok különbséget.
De mint írtam, a felsoroltakra tökéletes. Az, h a színek nem tökéletesek az relatív. Nyilván nyomdai munkához nem tökéletes. De játszani, filmezni bőven elég. Plusz ugye a betekintési szög. De mindezt olyan dolog, amit könnyedén ki lehet küszöbölni, mondjuk nem fogjuk hatan körbeülni és úgy tévézni De ketten, hárman még bőven jó.
Grafikai munkára nálunk a cégnél sok helyen még mindig CRT monitor van. De az legalább kalibrált. Van két olyan 'munkaállomás', ahol már új 22-es Samuk vannak. Mondanom se kell, hogy még bekalibrálni se lehet tökéletesen. De nem számít, mert így is lehet dolgozni rajta, a cég se csődölt még be.
Szóval nálam a szempont a méret volt, mivel ezen tévézek, filmezek, plusz a full HD. Mindez ~ 70-ért, jó fél évvel ezelőtt. -
Perillustris
senior tag
Persze a betekintési szögek szarok. A színek nem tökéletesek. A bevilágítás nagy, minden oldalról.
Hát, akkor ez tényleg jó vásár volt.
Viccet félretéve: ez már hitvita, rendszeresen előkerül a szaktopikban is. Nyilván az anyagiak is döntőek a választásnál. Azt mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy pl. egy jobb minőségű 22-24"-es, vagy egy nagyobb, 28"-as felel-e meg neki jobban, cserébe a rosszabb képpel.
Én inkább vettem egy jó 24-est, mint egy gyengébb 27-28-ast. De elfogadom persze, ha más fordítva dönt.
[ Szerkesztve ]
Perillustris
-
Dany007
veterán
Szerintem otthoni használatra bőven megteszi a sima TN panel is.
Nekem is egy 28-as Hanns G-m van. Persze a betekintési szögek szarok. A színek nem tökéletesek. A bevilágítás nagy, minden oldalról.
Viszont összességében ~70 rongy volt. A képe mindettől függetlenül szép. És természetesen full HD.
Arra, hogy jáccak, filmet nézzek, tv-t nézzek (tuneren keresztül), esetleg egy kis munka is belefér, meg netezés, szal ezekre tökéletes.Aki pedig profi grafikai munkát akar végezni, az szépen vegye meg a 300e + - os eizot.
Graf. munkára már a 24 col is bőven elegendő. -
-
Perillustris
senior tag
-
superecneB
őstag
válasz old_artist #19 üzenetére
Ekkora TN-nek nem tudom mi az értelme, nem tuljók a betekintési szögei már egy 24" esnek sem...
[ Szerkesztve ]
-
Perillustris
senior tag
-
veterán
Biztos,hogy van rá igény,csak gondolom az Eizó mivel nagyon drága ebben a szegmensben nemigazán keresett tipus
duree54
-
Perillustris
senior tag
Én 32" LCD-vel használom a PC-t (Full HD) , és kisebbet már el sem tudnék képzelni.
Azért ehhez hely is kell. Normál asztalra - a szokásos 50-60 cm-ről már túl nagy.
Azon gondolkodtam h 300ezer Forintért az ember miért venne csak egy monitort mikor ennyiért már fullHd-s pc-re köthető televíziókat lehet kapni.
Más termékkategória - különböző igények-preferenciák. Nem ugyanarra van szüksége a grafikusnak, aki dolgozni, és Feri bácsinak, aki TV-zni akar. És egy Apple LED Cinema vagy HP DreamColor LP2480zx típusú monitort csak a nagyon profi TV-k közelítenek meg (igaz, ez az áron is látszik).
[ Szerkesztve ]
Perillustris
-
Gomez86
őstag
A munkahelyem most vett 20db Dell 2709W-t. Nos én kipróbáltam egyet itt díszelgett az asztalomon egy napig, de amikor úgy volt hogy nekem is lehet akkor már annyira nem ragaszkodtam hozzá. Igenis nagy a pixelméret. Szerintem ha a 24-es monitorok is ennyivel operálnak akkor már jobb lenne ha 2560x1600 lenne, mert így olyan mintha nagyítóval néznék egy 24-es monitort...
így a 27-esnek szerintem sincs sok értelme.
Akik meg 32"-os tévét használnak számítógépmonitornak azok pedig nem láttak még 30"os igazi monitort hogy az milyen. Mert nekem is van otthon LCD TV de eszem ágában sem lenne feltenni az asztalra, mert ahogy megyek egyre közelebb hozzá, annál több a kocka. "Sajnos" még elég jó a szemem hogy észrevegyem őket olyan közelről. Szóval szerintem a játék topp az a 2560x1600, vagy ugyanez eyefinityvel. Szerintem ez alatt sokkal jobb egy 24 körüli fullhd monitor."A man is a success if he gets up in the morning and gets to bed at night, and in between he does what he wants to do." Bob Dylan
-
8nemesis8
veterán
Nekem 24"os monitorom van, nem kellene nagyobb ,esetleg ha végeznék grafikai munkát. Most ahogyan suliban tanultam AutoCADet megláttam mennyivel hatékonyabb, mint mondjuk a notebookomon szerkeszteni.
-
tsi
tag
Most nézegettem 27"-os tévéket mert öcsémnek is le kéne cserélni a régi analóg 21"-os monitorját. Tényleg nem éri meg mert néhány ezressel drágábban már 32-est kapni. Én a 37-es samsungon teljesen elvagyok... szokás kérdése, nekem közelről sem gáz, de pl távolról (ágyból) videót nézni egy huszonakárhány colos monitoron amúgy is zsebmozinak tűnik...
-
Kinder
senior tag
Én is 32" Samu lcdtv fullhd-t használok, le nem cserélném semmire.
Most már 100.000 Ft-ból is megvehető, én még 130k-ért vettem. -
Depression
veterán
Csak az első monitorhoz lenne hozzáfűznivalóm.
Ugyanilyen árban, ugyanilyen felbontású nem TN-Film paneles 32''-os TV-t lehet venni.
Nem érzem a létjogosultságát.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Robb202
tag
Szerintem egy 30"-es moncsin játszani maga az élmény. Nekem ugyan egy régebbi Dell 3007wfp-hc típusú moncsim van de nagyon is szeretem és sohasem válnék meg tőle. Nálam a monitor már ilyen méretű marad.
Játékok és tervező szoftverek alatt is bámulatos a nagy felbontás és a sok sok lehetőség ami benne van. Ugye a 2560x1600-as felbontás kicsit nagyobb mint a fullhd de azért meg lehet szokni.
Főleg ha az ember kettőt egymás mellé tesz Az egyiken játszol a másikon látod Windows asztalt, hogyha történt valami. Vagy például sokkal jobban szét lehet pakolászni egy 3d-s progi alatt etc...Természetesen ilyen monitorra nincs mindenkinek szüksége, de a fun faktor nagyon komoly.
Ez kb olyan hogy hiába van 42"-47"-50"-es plazma az áruházban dögivel nekem a 60"-as kell mert hatalmas nagy és nagyon nagy az élmény ami átjön rajta. Szerelem első látásra. (projikat most hagyjuk ki)
Persze mindenki máshogy működik. Nekem ez tetszik, de valakinek meg egyáltalán nem.
Mindenki ízlésének megfelelőt vesz.[ Szerkesztve ]
-
Sicilian
addikt
FlexScan SX2761W ez azért állatúl néz ki
nothing is true everything is permitted..
-
F e Z o
veterán
Nekem ugyan csak 23"-os moncsim van. Nem hiszem, hogy kellene nagyobb ennél. Játék közben kb 50-70 cm-re vagyok tőle. A vidkari igy is fullad már 2048*1152-ben.
H2O über alles!
-
adm
őstag
de.. nem sok értelme volt 26-27"-on a wxuga (1920*1200) felbontásnak. 17"-en és 24"-en is azt használom és utóbbi hely pazarlásnak tűnik az előbbi mellett.
ráadásul két azonos szintű 24"-es sok esetben jó ha ~20-30%-kal kerül csak többe, mint egy 27".
viszont az új 27"-es h-ips panel (dell u2711, imac27") ígéretesnek tűnik. ezért is fura, hogy az eizo lemond arról is.
16core - 32thread - 64gb
-
Mooka-Miki
senior tag
Én is 32-es TV-t használok monitornak (LG 32LH4010) és most már vissza nem váltanék kisebbre. A jóhoz könnyű hozzászokni.
Azoknak akik meg a pixelmérettel dobálóznak: Netezéskor és játékok alatt ezt a 32-es kijelzőt az átlagos monitortávolságnál kicsit távolabbról nézem és egyáltalán nem pixeles vagy csúnya a kép. Annyi, hogy leveszem a fényerőt, mert a szememre még szükségem van.
Szerk.: Helyesírás.
[ Szerkesztve ]
-
h-yle
addikt
Az EIZO nem otthonra gyárt monitort. Ezért nem is annyiba kerül. Olyan ezen kiakadni mint azon hőbörögni, miért drága egy 4 CPU-t támogató alaplap.
Vagy van rá igény, keret, és olyan felhasználás ami ezt majd kitermeli, vagy nincs.
Lehet venni xVA/IPS Dell-t meg Samut ami szintén jó monitor, és még az ára is elfogadható.27-ért meg szerintem nem kár. És mivel nem vették a népek, így látszólag mások szerint sem. A 24-es meg a 30-as pont jó.
Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven
-
mephi666
nagyúr
azon filózok, hogy nem túl nagy már monitornál 27"->fullhd esetén a pixelméret? mármint monitort azért közelebbről szokás nézni, mint tv-t és 22-23"-osokhoz hasonlítva jóval nagyobb pixelmérettel lehet számolni... nem látok én sem sok fantáziát az ekkora méretű monitorokban... főleg, hogy ezt játékra reklámozzák... érdekes... (meg mellesleg tn-nel szeretve is mocskosul drágák... ésszerűbb alternatíva lehet egy 32"-os fullhd tv)
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
soundsonic
aktív tag
Pont tegnap néztem a hazánkban kapható legnagyobb monitor árait, és eléggé el vannak szállva. Azon gondolkodtam h 300ezer Forintért az ember miért venne csak egy monitort mikor ennyiért már fullHd-s pc-re köthető televíziókat lehet kapni. Sőt ezt már lassan olcsóbban megkapja.. Amúgy a 22 colos monitorok most annyiba kerülnek mint pár évvel ezelőtt a 17 colosak, de minél nagyobb a képátló annál drágábbak, és otthoni célra 22 colosnál nagyobb monitort értelmetlen venni (szerintem), aki többre vágyik úgy is tv-t vesz
-
Angel1981
veterán
Érdekesek a piaci igények.
Én 32" LCD-vel használom a PC-t (Full HD) , és kisebbet már el sem tudnék képzelni.... -
old_artist
addikt
Üdv!
Ez nagy kár az EIZO-tól, mivel már nagyon gondolkodtak az SX2762W - H-IPS panelesben!
-
atti_2010
nagyúr
Hát amennyiért az Eizo árulja őket biztos nem éri meg.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest