- Milyen monitort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Home server / házi szerver építése
- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shing
őstag
Nem szabad azokból a leírásokból kiindulni. Konkrétan ott tartunk, hogy 10 éves quad procikkal lehet játszani. Pl. itt összehasonlítottak egy tuningolt xeont (ami 10 éves q6600-al egyenlő) egy mai I7-tel. [link]
Alig van különbség. Amikor azt mondták, hogy jönnek majd a nextgen konzolok és emiatt jobb PC-s portok akkor nem bullshiteltek. The Division, Rainbow Six Siege, Rise of the Tomb Raider, Battlefield 1, Overwatch... fellehetne sorolni a legtöbb mai AAA játékot és ha egy 10 éves proci nem is elég hozzá, de egy 7-8 éves Phenom II igen. Ha fontos a 60FPS, akkor egy 6 éves I5-2500k, de az is milyen régi már...
Amit tényleg gyakrabban cserélni kell az a videokártya, de én pl. még az új Tomb Raidert HD6870-es kártyával toltam ki, szóval 6 év után is használható. De a Battlefield 1 beta is jól futott HD felbontásban.
Szóval ezeknek a shader modelles időknek már vége, hogy megveszed a hardvert és 2 év múlva nemhogy szarul futott a játék, hanem el sem indult.
Szerintem nem érdemes ilyen Pentium 4-eseket használni, hiába elég mondjuk emailezéshez. Ha megveszel egy mai gépet mondjuk 10-15 évre akkor szépen lassan visszajön az ára a jobb fogyasztás, energiagazdálkodás miatt. Sokat fejlődtek a PC-k ebből a szempontból is.
-
Shing
őstag
válasz
Kisgépkezelő #10 üzenetére
Igen, ami elindult az legalább jól is futott. Ma már sajnos kihalt a belépőszint, egy 20 ezres Intel proci IGP-je többet tud ezeknél.
Nekem egy "Geforce 4 MX440 with AGP8x" nevű kártya volt. 128mb, 128bites verzió. A legdurvább játék amit futtatni tudtam vele az a Tomb Raider Anniversary volt. 2007-es játék, de nem kellett hozzá shader model. Talán még 1024x768-ban is szépen futott és nem voltak grafikai hibák sem.
-
Shing
őstag
Rossz idők voltak. Sokan ma sem mernek drága PC-t építeni az ilyen tapasztalatok miatt... Hiába van DX12 is, nem sok vizet kavart, mindennek van DX11 portja, van ami még jobban is fut úgy. Az első DX11 videokártya széria év végén lesz 8 éves.
Amúgy volt sztem rosszabb időszak is. Pl. Geforce 4 MX széria még 2004-ben is kapható volt. Ha játékra vetted semmit nem ért a DX7 supportjával, de teljesítményben is elég gáz volt már.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Tőzsde és gazdaság
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - DDR5 - i5-12400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - Ryzen 7 5700 - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - i5-14400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- AMD GAMER PC! Ryzen 5900X / RX 6800 XT / B550 / 32GB 3200MHz / 1TB Gen4 / 700w Gold! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest