- Szemérmes szerzet a Gigabyte lefrissebb csúcs-VGA-ja
- Egységesebb USB-s képességeket szeretne a notebookokon a Microsoft
- 3320 MHz-ig skálázódnak az XFX Radeon RX 9060 XT kártyái
- Elegáns és igen kompakt NVIDIA Blackwell VGA-t villantott az MSI
- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Milyen joysticket vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen alaplapot vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
shtml
őstag
Én úgy tudom, itt két jelenség van. Az egyik az elektromigráció, ami az alumíniumban sokkal nagyobb mértékben jelentkezik, főleg vezetékek érintkezésénél, ahol nagyobb az áramsűrűség. A másik a galvánreakció, amihez viszont nedvesség is kell. A réz-alu hűtőknél egyik sem fordul elő.
-
shtml
őstag
Világosan le lett már írva lentebb is párszor
Elterjedt a neten ez a hülyeség és (szinte) mindenki ezt szajkózza. Attól még nem lesz igazabb egy téves állítás, hogy egymillió helyen idézik.
És írhatsz akármit, az nem változtat a tényen, a két anyag megfelelő ötvözésével kialakított hűtő mindig jobb, mintha csak simán rezet használnának.
Ez meg úgy hülyeség, ahogy van.
Nyílván tök véletlenül vannak a speckósabb vizesradikban is rézcsövek alulamellákkal meg egyéb ötvözőkkel, és nem tisztán vörösrézből minden.
Meglepődnél, ha ennek alaposabban utánaolvasnál. Én megtettem.
A hülyézést nyugodtan tartogasd a haverjaidnak meg hazai pályára, köszi.
Tanulj meg olvasni és értelmezni. Nem téged hülyéztelek le, hanem azt írtam, hogy hülyeségeket írsz. A kettő nagyon nem ugyanaz.
Kár, hogy befejezted, szívesen olvasnám még jó hosszan, ahogy égeted magad a kritikátlanul átvett és hangoztatott hülyeségeiddel.
-
shtml
őstag
Kérlek, ollózzál még többet, legalább lesz min szórakoznom.
A netről meg mindenre és minden ellenkezőjére is lehet idézetet találni.
Addig is elmélkedj el két mondaton. Az egyik annak a cikknek a folytatása, amelyből az előbb te is idéztél, a másik pedig idézet a 45-ös hozzászólásodból:
"Foglaljuk össze tehát, hogy milyen a jó lamella. Anyaga, mint a talpnál is, vörösréz."
"Volt teszt a témában, ahol bizonyították, hogy hatékonyabb az Al-Cu felépítés, mint a sima Cu."
Miután elég hülyeséget összehordtál, talán írok egy cikket a logoutra ebben a témában - különösen ami azt a bizonyos "az alumínium jobban adja le a hőt" mantrát illeti. Az én érveim - a tieiddel ellentétben - szigorúan szakmaiak lesznek.
-
shtml
őstag
Te meg simán butaságokat írsz:
a réz hőleadó képessége gyengébb mint az alué. Nem hiába vegyítik a kettőt a sikeresebb hűtőknél, réz a gyors hőszállításhoz, alu a gyors hőleadáshoz.
Az alumínium a réznél jobban képes kisugározni a hőt, ám ez CPU-hűtőknél több okból is kb. nulla jelentőséggel bír. Az AlCu hűtőket nem az alumínium jobb hőleadása miatt készítik.
A magas lóról ezért inkább te szállj le.
-
shtml
őstag
Úgy látszik, ez az "alumínium jobban leadja a hőt" tévhit már soha nem fog eltűnni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Thermalright AXP-90 X53 CPU hűtő
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- ID-Cooling FX360 INF WHITE univerzális CPU vízhűtés fehér garanciával
- Noctua nf a14 pwm 3db + nf a15 pwm 1db
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB - (MC9G4MG/A) Éjfekete - 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Precision M4700 i7 Extreme 3940XM I 24GB I 256SSD I 15,6" FHD I K2000M I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest