- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- Milyen széket vegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: ITX-es Cooler Master minitorony, minimalista dizájnnal
- Milyen egeret válasszak?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Micro Four Thirds
- Blu-ray lejátszók
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
Ezt a skálázódás dolgot csak az fogja tudni megítélni, aki ténylegesen játékot fejleszt. De amúgy a grafika lefelé skálázása nem csak a kiement felbontásának, hanem textúra felbontásának csökkentését is jelentheti. Ott pl. lehet, hogy meg lehet takarítani a méret különbséget. Főleg, hogy itt nincs külön VRAM mint PC-n, ahol az részben benyelheti a grafikai minőség miatti memória igény különbséget, amit így nem látsz Windows a feladatkezelőben. Illetve, tovább színezi a dolgot, hogy a gyorsabbik része a RAM-nak csak 10-ről 8-ra csökkent, és a lassú rész az, ami brutálisan, 6-ról 2-re esett. Nem tudom, hogy a játékok mi szerint tárolnak valamit egyiben vagy másikban, de a lassú rész talán úgy is főleg az OS-nek van, meg háttérbe tett játékoknak?
-
arty
veterán
válasz Zartszelveny #100 üzenetére
jah, a mostani genre/tflopsra írt részletességű játék igen... de ha 16GB-s, 12tflopsos gép lesz a cél?
és nem azt mondom, hogy nem lehet "leskálázni" a kisgép 10 gigájára, csak azt mondom, hogy az nem csupán felbontás-csökkentés lesz... (miközben a GPU _LEHET_ h elbírná a "többit")
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Zartszelveny
csendes tag
Hát jelenleg a one x-en 4kban tud futni rengeteg játék (pl forza 4 ami rohadt jól is néz ki) és a 12 GB RAM elég ott nincs ilyen ssd-s megoldás. XSS - 2gb ellenben csak 1440p. És akkor még ott az ssd-s játék. Szerintem kiadja. Egy ideig biztosan, nyilván ez függ majd a next gen cimektol is.
Idővel kiderül. -
arty
veterán
válasz Zartszelveny #97 üzenetére
ez oké, de sehol, egyetlen játékban se látszott ekkora difi (-6gb) a 1080 és a 4k közt. nem jön ki a matek. CSAK a felbontást nem elég "elcsalni", de nem látom, hogy még mit lehetne....
az ssdtrükk meg XSX-en is megvan, tehát ugyan annyit lehet ott is csalni. és ha csalva kitöltöd a 16ot, akkor XSS-en mit tudsz MÉÉÉÉÉG trükközni, hogy csak 10 legyen bezabálva?
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Zartszelveny
csendes tag
Gondolom a DirectStorage meg a Sampler Feedback Streaming trükközéssel a gyors SSD-vel, valamennyire segít ezt kezelni.
Illetve azért azt jegyezzük meg hogy a konzolos verziók soha nem futnak a PC-s verziók max részletességgén, csak ahhoz közel. Így alapban kevesebb ramot foglalnak.[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
A 2-300mhz-el gyengébb cpu-n nem gyengébb grafika fut, hanem gyengébb fizika/AI/játéklogika Namost ezeket "skálázni" ?? Valószínűleg a 2-300 mhz-el kisebb órajelre kerül beállításra a fizika/stb és mindne gépen ez lesz az alap. PS5-ben is úgyis gyengébb a cpu, "kitérdekel". Kár érte
Lehetett volna kicsit kevesebb a RAM, csak nem ennyivel, mert ennyit a 4k helyetti 1080p-vel nem lehet visszanyerni (legalábbis, ha pécén visszaveszel egy mai modern játékot 4k-ról 1080p-re, akkor ott "felszabadul" 2-2.5 GB (v)ramod - itt viszont 6-al van kevesebb a gépben! hogyan nyersz vissza még 3.5-4 GB-t?)
-
MeszesKPT
őstag
Nagyon le lett gyengítve az S.
Meg az 512 GB SSD is elég szűkösnek hat a mai játékok korában és konzolt ugye néhány évre terveznek minimum. Akkor mi lesz?
-
Prof
addikt
válasz hombre[EU] #84 üzenetére
biztos lesz 1-2 jatek ami tudni fogja, meg fullhdban a 120-at. Az hogy a legjobb AAA nextgen jatek majd 60-al se fog futni fullhdban az megint mas kerdes
Marketing szamok mint mindig. -
Shing
őstag
Ez az időszak akkor hivatalosan is memórialimites lesz.
Ja persze SSD... nézzük meg a sávszélét egy rendes memóriához képest. Ráadásul nem építhetsz arra hogy mindig hozza a maxot. Azért ők is megszívták a gyártók kartellezése miatt.
Szerintem egy köztes állapot kellett volna. Csak egy fajta, de picivel olcsóbb konzol, amiben gyengébb a GPU, talán kisebb az SSD és 200-300Mhz-el gyengébb a proci. Így max egy kis grafikai minőséget kellett volna beáldozni. Cserébe nem kell játékokat butítani 8 éven keresztül egy gyenge változat miatt és van egy megfizethető konzol a legtöbb ország számára.
Később pedig úgyis jönnek az újított változatok, ott pedig látványosan lehetett volna dobbantani egy erősebb és újabb GPU-val (ha már az eredeti kicsit meg is van vágva még nagyobbat lehet ugrani) és bepromózni a sokkal jobb grafikát, felbontást.
Most így nem marad room fejlesztésre, plusz elvannak vágva a fejlesztők attól hogy igazán nextgen címet készítsenek. Egyetlen megoldás ha ezúttal lesznek olyan játékok amik nem jönnek a gyengébb változatra. De azt sztem nem lépik meg.
-
Sanya
nagyúr
válasz hombre[EU] #84 üzenetére
Megkötésekkel, de elég az.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
hombre[EU]
veterán
ha valaki azt mondaná,hogy vegyek a következō 4-5évre egy ilyen [link] kártyát 1440p60 gamingre...akkor hülyének nézném
Life, Uh, Finds A Way
-
Ez azért van, mert nem lehet elérni külső SSD-vel sem a belső sebességét, és mivel a belső SSD-re optimalizálják a játékokat, ezért akadások lennének, ha a külsőről futtatnád. De mint előttem írták, az előző gen játékokat lehet majd akár HDD-ről is futtatni (mint ahogy a mostani generációnál).
A PS5-nél gyaníthatóan rosszabb lesz a helyzet, ott még gyorsabb a beépített meghajtó, így szerintem még drágább lesz bővíteni.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
veterán
válasz Carlos Padre #75 üzenetére
igen igen, mint a telefon android eseten linuxos szamitogep, apple eseten pedig unixos. Vagom en
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Carlos Padre #67 üzenetére
Az egyertelmu, hogy keves otthonban lesz egyszerre ket next gen. konzol, foleg nem ket fullos. A nagy tobbseg csak egy felet vesz, foleg elso korben es ha az MS konzoljat valasztja, szerintem sokkal jobb vetel az XS, ha minden aspektusaban ki akarja hasznalni.
Ebbe nem kell tul sokat belelatni, hiszen mindenkinek mas az igenye, az anyagi helyzetrol nem is beszelve. En se fogok rohanni a boltba iden az XS-ert. Majd talan jovo evben veszek valamilyet.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
30z.Samu
félisten
Hát...azért kíváncsi leszek mit fog hasítani az S élesben.
Sic Parvis Magna
-
Yocee
aktív tag
Vajon az S 4k videót tud lejátszani? Pl Kodival vagy Plexxel?
-
Z10N
veterán
válasz Petykemano #12 üzenetére
Latod, meg lehet csinalni (mar evek ota), de le lettem hurrogva anno, hogy minek es kinek. Erre desktopon megkapjuk a mokamiki verziot.
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Z10N
veterán
Amíg az Xbox Series X esetében a 320 bites buszon hat 2 GB-os, illetve négy 1 GB-os memória található, addig a Series S modell 128 bites buszt kínál három 2 GB-os és egy 4 GB-os memóriával. GDDR6-ból márpedig 4 GB-os modellt még egy gyártó sem jelentett be, de nyilván a Microsoft számára tervezhetnek ilyet, ha igényli a cég, hiszen elég nagy tételt jelentenek ezek a konzolok a teljes életciklusukra nézve, tehát bőven megéri a teljes piac számára nem feltétlenül hasznos fejlesztéseket is bevállalni.
"16 GB / 10 GB
Rendszermemória típusa GDDR6 GDDR6
Memóriabusz 320 bit / 128 bit
Rendszermemória effektív órajele 14 GHz / 14 GHz
Rendszermemória sávszélessége 560 GB/s (10 GB) és 336 GB/s (6 GB) / 224 GB/s (8 GB) és 56 GB/s (2 GB)"Abu, az a 2GB 56GB/s 32 bites (56000/14000=4; 4x8=32)? Mert az nagyon karcsu, meg ha az OS hasznalja is.
[ Szerkesztve ]
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
GodGamer5
addikt
Ez a 128bit szánalmasan kevésnek tűnik, gondolom eléggé behatárolja az RT képességeit a gépnek. Amúgy meg variable rate shading-el könnyű csalni, lehet 30-40fps-t bírna csak a gép, aztán addig trükköznek a minőségen, amíg meglesz a 60fps.
[ Szerkesztve ]
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
arty
veterán
pont ezaz: a jobb gépek később jöttek, már megvolt az alap, amin évekig hozni kellett (volna) a 30-60fps-t! tehát ezt továbbra is megtehették volna, míg a jobb gépek még ennél is jobbat kapnak (60fps-t, nagyobb felbontást) - nem ez történt, a gyenge gépen sokszor teljesen összecsapott a telejsítmény
fixhardveren értelmezhetetlen a "harmatos teljesítmény" mert a teljesítmény adott, azon kell VALAMILYEN grafikával 30-60 fps-t hozni, ennyi a feladat (ha mutatok neked 20fps jelenetet 2080ti-n, akkor az is harmatos gpu? van valami limit, hogy hány tflops kell a 30fps-hez? az ~1mhz -es c64en a játékok nagyrésze 50fps-el futott (pal 50hz) )
sose becsüljük alá a fejlesztők és kiadóik alkalmatlanságát! SOHA!
[ Szerkesztve ]
-
K0vasz
aktív tag
igen, de egyrészt a "pro" vonal 3 évvel később jött ki, és szerintem eredetileg még sem a Sony, sem az MS nem tervezett vele (szóval a játékfejlesztők eleve nem is tudtak készülni rá, hogy kétféle konfigon kell, hogy fussanak majd a játékok), másrészt az eredeti xbox/ps4 nagyon harmatos volt hardverileg már a megjelenéskor is
azért így, hogy együtt debutál két különböző változat, így szerintem nem lesz gond a framerate-tel
-
arty
veterán
ez sajnos a mostani generációban sem volt így - xbox one (s) frémben is sokszor gyengébben teljesített, míg az xox felbontásban is jobbat tudott (ugyanez igaz a ps4 és pró viszonylatában - sajnos nem lőtték be tökéletesre mindkét verziót!)
(#54) Abu85 legalább cpu-ban lehetett volna egyforma a két gép, hogy elhihessem h "csak a felbontás lesz más!" ... (és akkor még ott az a borzalmas ramsávszél a 2GB részre XSS-en, bár lehet azt az OS bitorolja majd?)
-
arty
veterán
válasz Tigerclaw #51 üzenetére
nem veszi át a helyét
az XSS currgen játékokat kell futtasson, az XOX meg előző geneseket kellett és erre a nagyobb feladatra van 4TFLOPS-a, 6 helyett (valószínúleg a prevgen játékokat sem bírja majd 4k-val)
a mostani játékok 4k futtatására az MS a drágább konzolt gyártja, örülhetsz ha az legalább tudja majd... (legtöbb címben nem fogja, trükközés lesz, amit vagy látsz majd vagy nem - mert ezek a trükkök egyébként egyre jobbak!)
-
Wesder
félisten
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
K0vasz
aktív tag
válasz Tigerclaw #45 üzenetére
Olyan opcio lesz vajon, hogy a Series S eseten, a jatekos kerheti, hogy nala 4k-ra rendereljen (nem felskalazassal), de eleg a kevesebb fps, tehat 1440p - 120/60 fps helyett legyen 4k - 60/30fps-el?
Elvileg az új játékoknál lesz rá opció, hogy te jobb fps-t vagy jobb grafikát szeretnél-e. Azt mondjuk nem tudom, hogy ez minden egyes játéknál így lesz-e, vagy csak néhánynál, de elvileg lehet majd választani.
-
K0vasz
aktív tag
válasz Tigerclaw #28 üzenetére
"A lenyeg hogy a SX sokkal jobb vetel, mint az SS, teljesitmeny, tudas, idoallosag szempontokbol."
A két konzol egy generációhoz tartozik, mindkettőn ugyanazok a játékok lesznek, és ugyanolyan jól fognak futni, csak az egyiken 1440p és 4K közötti felbontáson, a másikon meg FullHD felbontáson. Persze ha úgy nézzük az időtállóságot, hogy a közeljövőben tervezed lecserélni a FullHD-s tévédet 4K-sra, akkor valóban nem annyira jó vétel az S, de ha még pár évig megmaradsz a jelenlegi FullHD tévédnél, akkor igazából semmi sem indokolja az X-et -
Wesder
félisten
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
arty
veterán
vagy fel a 900p-t, ugye
(#45) Tigerclaw ezt senki nem tudja, de a mostani generációban a gyengébb gépek szinte soha nem kapták meg a nagygépek jobb minőség/jobb frém opcióit
ha most óriásit menne a 60fps géming konzolon (kétlem), akkor lehet hogy az IQ kedvelőknek minden gépre kerülhet szebb/30fps mód (én kétlem, így is csomó féle gépet kell támogatni)
"A regi cimek uj konzolra optimalizalt spec edition verziok is, vagy azok mar szamitanak a gyors belso tarhelyre?"
Már a mostani xbox is tudta azt (elvben...), hogy a gyengébb gépre a játék "gyengébb verziója" töltődött le (leegyszerüsítve). XSS-re az XSS-hez kellő játékverzió fog letöltődni, ergo az majd igényli a belső ssd-t is (lásd még: xbox smart delivery = jobb gépre a jobb verza jön le)
[ Szerkesztve ]
-
Wesder
félisten
-
Tigerclaw
nagyúr
Olyan opcio lesz vajon, hogy a Series S eseten, a jatekos kerheti, hogy nala 4k-ra rendereljen (nem felskalazassal), de eleg a kevesebb fps, tehat 1440p - 120/60 fps helyett legyen 4k - 60/30fps-el?
Nalam kimaradt a current gen, ezert nem tudom, hogy volt-e ilyen jellegu beallitasi lehetoseg a jatekokban, vagy a jatekok egy reszeben?
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
félisten
Köszi, nekem az is elég lenne!
(#42) Abu85
Hát, ha a Seagate ugyanúgy fogja árazni, mint a XO háttértárakat, akkor nem leszek kisegítve. Tényleg az 512GB tárhely lesz a XSS achilles ina...[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz AxBattler #38 üzenetére
Lesz egy külön SSD erre, amit opcionálisan meg lehet venni. Azon lehet tárolni next-gen játékokat is, mert lényegében hasonló lesz a teljesítménykarakterisztikája a beépített SSD-hez.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
félisten
Egyébként azt nem értem, hogy ugye 3.2-es USB csati van a gépen, és már kaphatóak ilyen szabványú, külső M.2 tárolók. Az meg már bőven Thunderbolt szint.
Akkor miért nem lehet a köv. genes játékokat ilyenen tárolni?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem. 1440p-ben kiszámolja a képet, azzal a sebességgel, amire be van állítva, 60 vagy 120 fps például a Gears 5-ben az egy- és a többjátékos módtól függően, és a kész képet leskálázza 1080p-re. Számolni tehát mindenképpen 1440p-t fog.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Tigerclaw
nagyúr
Nekem mint vasarlonak a termek ara nem a komponensek / gyartas / fejlesztes / marketing koltsegek osszeadasa + margin, hanem hogy kapok X termeket ennyiert es Y-t annyiert. Megnezem mit tud a ket termek feature, performace oldalan es eldontom melyik jobb vetel.
Azt eddig is tudtuk, hogy veszitenek, vagy jobb esetben nullszaldora jonnek ki a konzolok eladasa utan ezek a cegek. A spcifikacio alapjan az jon ki, hogy az SS teljesitmenyben kb. a 40%-at hozza az XS-nek es hianyzik vagy gyengebb par kulcseleme, mint a hattertar vagy ODD. Persze van akinek az ODD csak jatektelepitesre kell, de masnak meg filmlejatszasra is. Tovabbra is a BR ami a magasan a legjobb 4k-s minoseget adja.
De ha megis nezunk komponens arakat, mennyibe kerul egy asztali 4k / HDR / 3D kompatibilis Blu-ray lejatszo? A legolcsobb most itthon 53k HUF.
Persze mindenkinek mashol van a sulypont. Nalam, az en szempontjaim alapjan az XS sokkal jobban megeri.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz balazs025 #24 üzenetére
A regi generaciohoz azert sem nezem, mert annak az ara is esni fog, amint boltba kerul az uj generacio. A lenyeg hogy a SX sokkal jobb vetel, mint az SS, teljesitmeny, tudas, idoallosag szempontokbol.
-
Prof
addikt
Nem ertem miert csak kulso Hdd, miert nem lehet kulso SSD-t rarakni?
-
Sanya
nagyúr
-
Tigerclaw
nagyúr
Hat igy a specifikaciok alapjan mar nem annyira eri meg a Series S a megadott arat. Valahol 80k korul lenne igazsagos, tekintve hogy nincs BR meghatjo, fele a tarhely sokkal kevesebb a RAM es a GPU meg kb. 40%-a a nagytestvernek, az idoallosagrol nem is beszelve.
Persze ugy is mondhatjuk, hogy igy a SX sokkal jobb vetel, az SS meg csak ha nagyon muszaj. Talan meg az One X is jobb vetel a SS-tol, overall, ha valaki hasznalna is a BR lejetaszast.
-
RudY
addikt
Készülődhetsz lassan.
The project also targets Xbox One consoles, likely extending to the next-generation Xbox Series X. However, Microsoft has been keen to stress that Flight Simulator 2020 is developed as a PC-first experience, with the console release to come "at a later date." While unconfirmed, sometime in 2021 appears increasingly likely. Expect additional news surrounding Flight Simulator for Xbox over the months ahead. -
moleculez
veterán
Ebbe a cikkbe most nem kerültek bele az arak, azok is elég korrektek lettek, (furcsa is egy 2020-ban bármilyen kutyure ezt írni. )
Ha lenne annyi idom, hogy játszak, biztos vennék egyet .[ Szerkesztve ]
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
titán
Ha lesz új Flight Sim az xboxra, már érkezik is az XSX és repül a drága vga.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
DEXTERke
tag
Szerintem fel van cserelve
-
Petykemano
veterán
8 mag, 20CU
mindezt ~190 mm²-es lapkával.Egy ilyet szeretnék asztaliban 125-140W TDP-vel
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
atok666
őstag
A sok nagysagrendbeli elony a pc-hez kepest miert “csak” max. 60fps@4k-t eredmenyez?
Atok
-
Sanya
nagyúr
tehát az S erősebb lesz mint az X. Nofene.
erősebb is, olcsóbb is. X lesz a vertu?[ Szerkesztve ]
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
törölt tag
Azért az s modell nagyon durván ki lett herélve ami a grafikai részt illeti, majdnem mindenből csak a fele maradt meg, nem biztos, hogy akkora bestby így. Szerintem jó lesz az 1080p/60hz-nek is.
[ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
Ha a Series S 1440p-ben tudja majd az új címeket megfelelő képkocka szám mellett, akkor bestbuy lesz!
-
félisten
válasz ttwepinefrin #1 üzenetére
Beelőztél.
Ehh, de kár, hogy az S-ből nem jön ODD-s változat, mondjuk +10k HUF-ért.
-
SunMount3r
nagyúr
Kérdeztem már a másik cikk kapcsán, de akkor itt aktuálisabb, hogy A Gears 5 esetén azt írják, hogy csak a felbontás lesz a különbség, de gondolom az új játékoknál már azért sokkal több grafika minőségi deficitre is lehet számítani az S modell kapcsán. De erről még nem olvastam semmi konkrétabbat...
-
Zartszelveny
csendes tag
Amúgy egyébként nagyon várós az XSX. Amint kint lesz már cserélem is a jelenlegi OneX-et.
-
Zartszelveny
csendes tag
Szerintem a táblázat fejlécében fordítva van az S meg az x.
Szerk: ttwepinefrin eh megelőztél...
[ Szerkesztve ]
-
ttwepinefrin
tag
A táblázatban az S és X felvan cserélve?
Új hozzászólás Aktív témák
- Jogász topic
- Mobil flották
- Milyen széket vegyek?
- Batch programozás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- World of Tanks - MMO
- Gaming notebook topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) -1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- Wacom Cintiq 16 FHD (DTK-1660) digitalizáló tábla
- Denon AVR X2600H erősítő + Jamo S809 5.0 Hangfalszett
- Géjmer Keychron M3 vezeték nélküli egér