Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Apple asztali gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Hisense LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaUser
addikt
MFT is van otthon a DSLR mellett, miről beszélsz
MFT lényege a kis méret lenne, nem a DOF. Az MFT gyártók a jó start után durván mellémentek, már Ázsiában is esik a részesedésük, EU-ban is, USA meg kész katasztrófa végig. Egyszerűen nem abba az irányba mennek, amibe várták őket, ez pedig az általad is írt kis méret és könnyű súly. Nincs elérhető árú és pencake fix sor még mindig, nincs elérhető árú és pici/könnyű viszonylag fényerős zoom sorozat, stb. Van néhány használható fix méregdrágán, van egy szintén nevetséges árú 12-35 és van egy ide már nagy, drága de egyébként zseniális 12-60. Ellenben még mindig nincs normális vaku. Így aztán 99%-ban jön a dslr táska, az mft meg marad otthon. Ha meg csak kattintgatni akarok, arra ott a telefon, emléknek megteszi az is és nem cipelek semmi....
Most ott vagyunk, hogy DSLR vonalon a két nagynál van minden viszonylag olcsón rogyásig, mft még mindig nem épült fel, ellenben a Nokia már telefonon hoz közel olyan képet, ami az esetek többségében messze megfelel, az eladások meg esnek mft vonalon, miközben a dslr vonalon meg nem. Nem lehet, hogy mégis gond van akkor az mft felhozatallal?
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
Tulku
veterán
Előre is elnézést mindenkitől, de lassan a t....m tele van a cikkek utáni parttalan polémiákkal...persze ez is az emberi mivoltunk szerves része...tudom.
Mint ahogy totális baromság lenne minden dslr gépet bemutató cikk után legépelni 5-10 hsz-ben, hogy milyen nagy és nehéz ez a gép, illetve mennyire nem az igazi videóra, úgy szerintem az mft hírek után sem a drága árat, a kisebb dof-ot, illetve a - minden bizonnyal talán a termékpaletta minden elemét érintő - ár-érték-zajosság arány állandó rangsorba állítását kellene forszírozni.
Fedman photoshop-os képén jól látszik a méret...talán innen kellene egy ilyen optikánál-gépnél elindulni, hiszen - nagy valószínűség szerint - ez lehetett az egyik nagy cél; méret-minőség fronton valamit letenni az asztalra.
És ez most a panának - mind a gx7-tel mind pedig ezzel az obival - bizony sikerült. Sokunk vágyott már régóta - még ha nem is veszi meg rögtön kiadáskor - egy ilyen minden ízében a tökéletes mft gépre hajazó technikai csodára, szerintem az mft indulásakor majd mindegyikünk ilyen masináról álmodott; kellően kicsi, de megfelelően kezelhető, s minden benne van, ami szem-szájnak ingere.Persze, fostam a szót én is a semmiről, de talán meg is próbáltam egyensúlyba hozni a cikk(ek) eredeti mondandőját a "dslr-m van, bár ez tetszik, de nem váltok mert drága" és hasonló szájízű posztokkal szemben.
Még egyszer elnézést, ha valakit bántott a mondadóm, de mindeki egy kissé talán védi a bástyát - ugyan jelenleg nincs mft-m - de világosan emlékszem, milyen felszabadulás volt egy GH1-ra váltásnál a fotó-videó közös tudást egy gépben tudni, miközben fele akkora súly lógott a vállamon...
-
MaUser
addikt
válasz #06658560 #18 üzenetére
Na mégegyszer: egy fix, fényerős obiról beszélünk, amit a dof miatt veszel meg (meg a fényerő miatt is, de mai normál érzékelőknél, már ez kevéssé szempont). Ezt fizeted meg. A többi általad felsorolt dolog ugyanígy igaz a többi obira is, itt irreleváns.
A probléma ahonnan elindultunk, hogy az m43 crowd kap egy komoly fényerős obit végre portréhoz, csak éppen az ára/célja teszi kérdésessé magát az obit. Dof miatt veszed (remélhetőleg és nem azért, hogy majd ezzel villants), de arra meg az m43 nem az igazi. Nyilván aki ráállt m43-re az örül neki és megveszi, ha kell neki. Ennek ellenére teljesen visszás az egész. Kb. Canon 50f1...
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
FEDman
addikt
Úgy látszik ma van valami a levegőben.
Nyilván csak az fog ezért ennyi pénzt kiadni aki megteheti.
Nekem ez már nem fér bele, ezért van helyette a remek kis mZuiko 45/1,8.És ha már itt tartunk én APS-C DLSR-rel sokat portréztam 50-essel és 85/1,8-cal. Az 50-es is szerethető, de azért hamar kiderült hogy számomra az ekv. 75mm túl rövid portréra. Le is cseréltem egy idő után 85/1,8-ra. Na azzal meg hirtelen nagyon kellemetlen távolságba kerültem a modelltől. Ezt egy idő után még úgy ahogy megszoktam, de ha valahol nem volt elég tér akkor továbbra is zavaró maradt.
Most az mZuikoval az ekv. 90mm-en teljesen jól érzem magam. Mélységélességre is minimális a különbség a fenti összeállításokhoz képest. Sokkal több múlik rajtam és azon hogy hogy bánok a technikával, a fényekkel, a modellel, mint az hogy egy adott esetben fél mm-rel több vagy kevesebb a mélységélesség.Amúgy igen, én is jobban örültem volna egy Leica címke nélküli sima Panasonic 50/1,4-esnek ehhez képest féláron, no de ezek dolgok nem így működnek.
De az igazi vicc az, hogy most úgy vitázunk minderről hogy még semmit nem lehet tudni arról ennek a PanaLeica obinak mennyi is lesz a tényleges ára.
-
törölt tag
Meg a nevet, meg a gyártási, fejlesztési költségeket is, amik kisebb darabszám esetén magasabbak- adott szerszám akkor is annyi, ha csak felényi termék kell lejöjjön róla. Tehát csak az árával dobálózni nem jó indok, akkor mondja azt, ezért, azért, amazért. És ha valaki eleve m4/3-ra állt rá, akkor neki mindegy mennyivel olcsóbb a DSRL obi, semmit nem ér neki, így meg sem veszi.
-
Ijk
nagyúr
De ki az aki kiad 300-400k-t egyetlen portréobira? DSLR-re használtan 70-90k között már kapsz 85 f1.8-at, és nem vagyok biztos benne hogy nem nyújt jobbat portrézásban. De ha már valaki ennyi pénzt kiad, akkor ismerem már annyira a fotósokat hogy a lehető legjobbat szeretné. Márpedig egy nikon 85 f1.4D vagy G, illetve az ár-érték bajnok 85 f1.8G-nél aligha talál jobbat (nikonos vagyok, sajnos a többi bajonettet annyira nem ismerem, azért példálózok ezzel).
Halandóknak marad az oly 45 f1.8, ami egy elég jó darab, de egy 85 f1.8 azért jobb. Kellene egy 150k-s 50 f1.4 100-150k áron, talán az lenne a legjobb.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
MaUser
addikt
Persze, mi másért zabálta fel Ázsiában a dslr-t? De ettől függetlenül "kicsit" hülyén néz ki azért a dof vadászat m43-on és ezt felhozni indoknak.
Kopi31415: Azért hagy legyen már egyértelmű, hogy egy obinál az árában a fényerőt fizeted meg elsősorban. Valahogy nem túl sok 50/f8-at árulnak egyik rendszerre sem 1000$-ért, mert élesebb a képe, mint az 50/f1.8-nak f8-on...
-
Ffranklyn
csendes tag
válasz #06658560 #13 üzenetére
Nem. De jóval kevesebb lessz az aki magyar áron mft be bele mert forgatni ennyi pénzt. Én tavaly vettem nyitáskor az OMD -m és szeretek portrézni, de még nem vitt rá a lélek hogy 320 ezerért megvegyek a 75 f1,8 at.
De ha valaki mégis hajlandó leszurkolni a pénzeket és komolyabban akar foglalkozni a témával az hamar korlátokba fog ütközni például vaku vezérlés terén
[ Szerkesztve ]
-
Ffranklyn
csendes tag
Hát nem szívessen hozom fel a nálunk ilyen drága témát , de sajnos mégis ez van. Valamiért az MFT az laptop viszonylatban az ultrabook szint. Túl van árazva sajnos. Itthon egy 75 f1.8 - 320 ezer forint. Pár héttel ez elött USA-ban volt 100 dolláros akcioval 799 dollárért ami 180 e forint. Semmi nem idokolja az itthoni árakat mert még német o is 280 ért beszerezhető. De ezen az áron tényleg réteg termék.
-
MaUser
addikt
Amit rajtad kívül senki nem hozott szóba...
@FEDman: Méretről nem volt szó, csak árról... Nyilván akinek ez a heppje és megteheti, az költsön rá nyugodtan, erről szól a piac.
@Kopi31415: Ennél az obinál a DOF-ot fizeted meg, ha meg mindenáron dof-ra hajtasz, akkor nyilván nem m4/3-ot veszel. Nyilván egy Cayanne is baromi jó általános gép (bevásárlás, gyerekhordás, munkába járás, pályázás, üdülés, stb.) és Hungaroringen is meg lehet forgatni, de mégsem azt fogsz venni, ha szerpentineken való mászkálásra keresel autót...
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Az áruk valóban elég húzós. Ha van egy m43-as rendszered és kitalálod hogy portrézni szeretnél, csak ennek az obinak az árából, vagy az oly 75 f1.8-aséból veszel egy 85 f1.8G-t D90-el együtt. És akkor még az új, bolti árakkal számoltam, nyilván ha hobbifotós vagy szeretnél olcsóbban kijönni. Használtpiacon pedig 85 f1.8D + D90 kijön 180-200k-ból, jóforomnán ennek az obinak a várható árának feléből.
Kíváncsi leszek a képminőségére, háttérmosásra. Úgy néz ki aki m43-on akar portrézni, kis méretű eszközökkel, annak bizony alaposan a zsebbe kell nyúlni./人◕ ‿‿ ◕人\
-
bteebi
veterán
Bár nem vagyok teljesen képben a témában, de 2-300 k-ért már nagyon jó objektíveket lehet kapni DSLR-ekhez is. Oké, vannak telék 1 misinél többért is, de az már tényleg nem mainstream .
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
MaUser
addikt
-
nord_
veterán
Igen.
A filmes és digitális távmérős gépet használók "kicsit" többet költenek objektívre. Aki pedig az ilyen jellegű vázak előnyeit preferálja, de kisebb a büdzsé, azoknak ott van a MILC kategória. Ide készült ez az obi.(Az viszont már az én egyéni szoc.problémám, hogy portréra, kistelének sokkal inkább a 100-120mm gyútávú objektíveket szeretem... Tükörnélküli rendszerekhez meg csak 84, 85 és 90 mm-es obikat hoztak ki...)
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nem semmi cucc lesz.
⭐ Stella
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest