Hirdetés
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Házimozi haladó szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobe
veterán
az ilyen "óccsósodik a bluray" híreket mindig kicsit kétkedve fogadom. Egyrészt nem tartom életkpes formának, emberek, 21. század, nehogymár még mindig ilyen lemezes adattárolásra legyünk szorulva...
a másik meg, hogy hiába írják, hogy olcsóbb lesz, nem lesz az még jódarabig. HD ről is már mióta beszélünk - legalább jó 5 éve volt, hogy először megnéztem egy HD trailert, és azóta is csak úgy emlegetjük, hogy a valamikori jövő megoldása....Csa tudnám, miért ilyen problémás ez a blu ray ? Én személy szerint jobban örülnék, ha nem csak ezt nyomatnák, hanem végre kidobnának MKV képes asztali lejátszókat, amire USB vel rálehet kötni vinyót, vagy nagyobb pendriveot. Legalábbis a nagyfelbontású rip 4,5 giga körül, felesleges ennek a többszöröse csak mer blúréj
-
Thrawn
félisten
válasz
zsoltika86
üzenetére
Az LG lemez azért olcsóbb mint a többi, mert előre lekötötték hosszútávra a gyártókapacitás jelentős hányadát, így annyit gyártatnak amennyit nem szégyellnek, a fennmaradó részen meg osztozik az összes többi cég.
Szerintem már minden gyártó ilyen réteggel látja el a Blu-ray lemezeket. -
Thrawn
félisten
válasz
zsoltika86
üzenetére
mind a TDK, mind a Sony speciális, a karcolásoknak és egyéb környezeti behatásoknak fokozottan ellenálló védőréteget használ
Link -
Celithrandi
addikt
válasz
tupacamaru
üzenetére
persze, de vehetsz asztali olvasót is 60 ért

-
Balage76
senior tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Az az LG drive amire Te gondolsz még azelőtti gyártás, hogy eldőlt volna a BD vs. HDDVD háború. Az LG még mindíg nem tudta kiárulni a készleteit, ezért kapható (ennyit a piaci boomról és a tervezhetőségről). Az újabb Combo driveban már nincs benne a HDDVD olvasás, mert már tavaszi fejlesztés.
-
Dilikutya
félisten
Ez nálunk valószínűleg 30k alatt nem lesz kapható. 58k-ért olyat lehet kapni, ami a BR-t, DVD-t írja-olvassa, emellett még a HDDVD-t is ismeri, igaz csak olvasás szinten. Úgyhogy ajánlott inkább az írókat dicsérni. Ha azt nézzük, ez mennyivel tud többet, jobban megéri, ha újgenerációs optikai meghajtót akarok venni. Mert ugye aki csak PC-be vesz ilyen meghajtót, valószínűleg írna is hozzá lemezt, aki megengedheti magának a még legolcsóbban is 80-90k közötti asztali lejátszót, az nyilván már nem tökölne ilyennel.
Anno a DVD olvasó, meg a combo drive (CDRW, DVD olvasó egyben) sem volt épp egy jó üzlet. -
Balinov
titán
az a komoly
Bakker rossz hirt kommentaltam.Erre akart menni az eredeti post...
Elnezest -
Balage76
senior tag
Én például használom. Egy fokkal kultúráltabb mint alkoholos filccel összemaszatolni a lemezeket. Az igazán jó albumokat szoktam kiírni, és az autóban egész jól mutatnak a tartóban... Nem teljesen haszontalan technológia. Érdemes egyébként kétszer felírni a lightscribe részt best minőségben és akkor tuti jó lesz a kinézet... igaz ez elég sok idő

-
Balinov
titán
100Gb/10perc? te jo isten, az 10GB/perc...kicsit le vagyok maradva meg a 8x DVD irasnal...

-
BrianZ
csendes tag
Kiszámoltátok már, hogy az ára már tuti? 139 dolcsi az biza csak 25K áfával. Tehát nem igazán ajánlott 50 meg 60K-s írókat itt dícsérni.
-
oettinger01
őstag
nekem bejön ez a cucc, tetszik. már vártam ki rukkol elő ilyennel.
-
Devid_81
félisten
De mééé kelle nnek ilyen ocsmánynak lenni?
Ez alapkövetelmény kék irányzatban?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Dilikutya
félisten
Az létezik, hogy a PC-s Blu-Ray író már csak 50ezer forintot kóstál? Ez a meghajtó ennyiért kell a francnak.
A lemez árakat tudom, az semmit se változott jó ideje, piszok drága, 160-200Gb-os HDD ára majdnem. -
sNORh
addikt
Jókis cucc.. én most akarok lightsrible-s írót, én használnám

-
PPeter
addikt
Ja, a pszichológus meg csak hímnemű, mi? Ennyire ne akarjunk már okoskodni, csak azért, mert egy adott szó más nyelven mást (másképp) jelent
. A médiák teljesen elfogadott és helyes írásmód, a médium szó meg a magyar köznyelvben nem az adathordozóra használatos, hanem legtöbbször az szellemvilággal kapcsolatot teremtő személyt hívjuk így. -
FoxiestFox
félisten
Szerintem egy húszast megér. Már valóban csak a jó árú lemezek hiányoznak..
-
Vicoo
senior tag
Médiák helyett médiumok, nem? A média a médium többes száma

-
Franklin
addikt
Láttatok már valakit, aki használta is ezt a Lightscribe teknolodzsit?
De nem csak egy-két tesztkép erejéig, hanem úgy rendesen?
-
Petya25
őstag
Ócsó író meg lemez mikor lészen?
Új hozzászólás Aktív témák
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ford topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CSS topic
- Milyen routert?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- További aktív témák...
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 16GB RAM 512GB SSD
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Újszerű Sony PS4 500GB + 1db DUALSHOCK 4 kontroller
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Akkor nem szóltam.

Bakker rossz hirt kommentaltam.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Gondoltam okoskodok egy kicsit,mert mást nem tudtam... Leültem,egyes.