Új hozzászólás Aktív témák
-
Ric4m0nd
aktív tag
Köszönöm! Hasznos olvasmány volt!
Multitaskingban sokat jelent 4 CPU mag, illetve az új instrukciók (AES,AVX). Grafikában is gyorsult, de összességében még mindig elmarad a Temash CPU teljesítményben a konkurenciától az alacsony MHz miatt. Ha fixen lehetne tartani 1.4-en, az nagyot dobna rajta.
Nem tudom milyen akku van a mostani V5-121 subnotebookban, de az biztos, hogy fájdalmasan lassú a CPU teljesítménye. Tettem bele SSD-t és 8GB ramot, de nem javít rajta. Hosszú másodperceket kell várni, míg betöltődnek a programok Win8 alatt. Talán egy Lubuntu 13.04 vagy Mint 15 jobban teljesítene
-
Ric4m0nd
aktív tag
AMD A6-5200 APU (Kabini) Radeon HD 8400 - 5271 Marks (PCMark Vantage)
AMD E2-1800 APU (Brazos) Radeon HD 7340 - 2807 Marks (PCMark Vantage)AMD A6-1450 (Temash) Radeon HD 8280 IGP – 981 Marks (3DMark Vantage)
AMD Z-60 APU (Hondo) Radeon HD 6250 IGP – 455 Marks (3DMark Vantage)
AMD A6-1450 (Temash) Radeon HD 8280 IGP - 3123 Marks (PCMark Vantage)
AMD Z-60 APU (Hondo) Radeon HD 6250 IGP - 1914 Marks (PCMark Vantage)Igéretesnek látszik! Ideje lecserélnem a jelenleg használt C-70-es ultrabookom.
-
stratova
veterán
Az üresjáratin pedig még reszelni fog AMD, bár már most sem rossz:
Currently, Kabini and Temash use digital activity counters to measure utilization and estimate power, just as AMD's Trinity chip did at its launch. Since then, AMD has taken the same Trinity silicon and released a new lineup of products under the Richland code name that include higher CPU and GPU clock speeds courtesy of smarter power management routines. Those algorithms improve on Trinity's dynamic behavior via more extensive profiling in AMD's labs and by taking advantage of the temperature sensors embedded in Trinity/Richland silicon. According to AMD power guru Sam Naffziger, Kabini and Temash have thermal sensors built into them, as well, but they're currently only used as a last-resort safety mechanism. One could easily imagine AMD doing a refresh of this product lineup using the same Kabini/Temash silicon with more refined power management firmware. Naffiziger admitted to us that there's even more opportunity to extract headroom by monitoring temperatures outside of the chip, at the platform level, as well.
What's more, Kabini and Temash don't support Windows 8's connected standby mode. AMD elected to focus its efforts on speeding up two things: quickly resuming operation when coming out of sleep mode and ensuring quick reconnects to Wi-Fi networks. Those are sensible choices, but AMD could add support for connected standby mode in a future refresh. We expect they'd end up getting lower platform operating power in the process.
Ezzel egybevág a pclab-os teszt:
In addition, by increasing the energy efficiency of hardware optimizations based on A10-5750M runs longer than that, which is mounted in the A10-4600M: despite the larger screen laptop with a system of family Richland lasted nearly two hours longer than the model equipped with the equivalent of a family Trinity! -
stratova
veterán
Nekem az volt furcsa, hogy Brazosnál is csak a 9 W-os kimondottan alacsony fogyasztású és órajelű Ontario példányok (C-60, C-70) tudtak turbózni; ahogy most az A6-1450-es Temash.
Úgy látszik ebben a dizájnban a 2.0 GHz, ami még rendben van. De itt is a CPU órajel von magával "büntit". -
lenox
veterán
Marmint akkor van 15 watt kulonbseg, amikor az i3 tobbet is szamol idoegyseg alatt, ha ugyanannyit szamol, akkor joval kevesebb. A lapka meg 107 mm2 vs 116 mm2, 10% alatti a kulonbseg. Jobb uzemido hozhato ki, de webezes, filmlejatszas alatt kb. 20%-kal (ha egyforma az aksi). Full terhelessel nyilvan tud nagyobb lenni a kulonbseg.
-
Med1on
aktív tag
Tényleg elég sokoldalú a cucc. Böngészős gépek mellett HTPC-k alapja is lehet, na és persze ne feledkezzünk meg az "anyugépekről" sem!
Személy szerint nekem tetszik az AMD A4-5000 teljesítménye, egyedül akkor van baj, ha valamilyen program csak egy szálon terhel, mert akkor előfordulhat, hogy a Brazos szintjére esik. Kár, hogy ilyenkor nem tudja emelni a processzormag órajelét.
-
Tök jó lehet ez, csak legyen sw, ami kihasználja! Az eddigiek is azon buktak meg, pedig sokkal innovatívabb, mint bármi más.
-
ukornel
aktív tag
Szerintem erre értelmetlen túllövés a K-s proci. Nem K-s, 65 W fogyasztású procival (Trinity A4-5300 v A8-5500 v A10-5700) bőven használhatsz 120 W-os (140 W rövid ideig tartó csúcs) paneltápota hozzá való adapterrel.
Én anyukámnak és a feleségemnek netezős-filmnézős-szövegszerkesztős gépnek, amin én alkalmanként koca fotószerkesztést végzek türelmesen, mini-ITX lapra integrált e-350 brazosból építettem gépet. SSD-vel megspékeltem, és arról áradoznak, hogy milyen gyors a gép; én meg örülök, hogy milyen csöndes ;-)
Ha ma kellene gépet összeraknom, valószínűleg várnék a Kabinire (ugyanúgy mini-ITXen), esetleg alacsony fogyasztású Kaverire. Ha sürgős, akkor a fenti Trinityk.
-
Az a6 5400 az 1 modulos, szerintem annál még egy 3670 is jobb. Ramból meg 2x2 giga 1600-as CL9 kéne, egy matx lap egy jól megválasztott hűtővel befér egy ilyen kis kuckóba.
Amúgy annak ellenére, hogy nem valami acélos egy ilyen a6 5400 a kívánt gépbe bőven jó, de még az 5300-as is.
Ár miatt egy G1610-es celeron is megfontolást érdemelhet. Fogyasztása és teljesítménye is megfelelő.
Nem könnyű.
Tudom.
-
Simid
senior tag
A Kabini-t nem a tdp alapján kellene megítélni. Azonos körülmények között terhelve kb 15W-tal kevesebbet eszik mint az ulv i3. A lapka kisebb, gondolom hűtésből sem kell akkora, ebből ki lehet találni hogy nem kicsit jobb üzemidő hozható ki. Sem a méret, sem az ár sem a teljesítmény alapján nem egy kategória. A tesztelt kabini még a marketing anyagokon sincs az i3 ellen feltüntetve. Ergo tetszik neked vagy sem akkor sem az i3-as és a HD4000 ellenfele a Kabini.
Azért sajnálom az AMD-t. Kiadnak egy olyan lapkát amivel az intel termékskáláját lefedik az Atomok-tól a mobil Celeronon és Pentiumon át az új 10w-os IVB csodákig (valójában sokkal jobb alternatívát nyújtva mindezeknél). De persze mindenki egyből egy kategóriával nagyobb cucchoz kezdi hasonlítgatni, miközben az előbb felsoroltak közül egyikben sincs HD4000.
Szerk: Azt még hozzátenném, hogy a tesztekben A4-5000 van. Ennél lesz egy jó 20-30%-kal erősebb verzió is (órajel alapján) ami tényleges fogyasztásban valszeg szintén az ulv i3 alatt marad.
-
Ez tleg szuper darab, hajrá. Én a brazosomat használtan vettem 200€-ért -> így versenyképes
#35: így van, a használtpiac árai sokkalinkább tükrözik a teljesítményt. Nevetséges, hogy netbookokat árulnak 100eFt magasságában... Nálam alapkövetelmény volt a fullHD lejátszás és a 4giga RAM, ezért esett a Brazos konfira a választás.
-
satz18
őstag
válasz
t72killer #31 üzenetére
http://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/asus/ASUS_X201E_KX026D_Intel_Core_i3_3217U_2GB_320GB_Intel_DOS_Pink/Piros_X201E-KX026D_7773.html#muszaki_adatok
Hirtelen ezt találtam. 1.3 kg. Lehet csak én vagyok béna, de nem nagyon találtam amd vonalon hasonlókat. Valszeg egy brazosnak jobb az üzemideje, de hát akkor is. -
Azt kell nézni, hova valók ezek az APU-k: nyilvánvalóan nem a 14+"-os notikba, mATX házakba.
Temash -> tablet
Kabini -> Netbook, nettop/HTPC.SzVSz az 1.5kg alatti (netbook) kategóriában az ár/érték arányt tekintve az AMD verhetetlen (főleg, hogy az atomok értéke konvergál a 0-hoz). Intel ezen a pályán csak a drága, energiaigényes platformot igénylő ULV ivykkal versenyez - amik tudomásom szerint képminőségben még mindig alatta maradnak a radeonoknak.
Azzal 1etértek, ha komoly gép kell - pl játékra - akkor intel+dGPU. Lehetőleg nem hibrid vacak, hanem tisztán dgpu. De egy ilyennel nem rohangál az ember vonaton/repülőn stb...
-
F34R
nagyúr
Jesus, lattal mar jatek tesztet vagy akarmi mast amin a Kabini-t teszteltek ? nem. Megis milyen IGP-re szamitottal ? ez egy mobil APU ahhoz merten pedig nagyon jo.
(#27) Edenyke
mire kell a K-s proci ha nem tuningol , ha csak netezgetni meg bohockodni kell neki a legkissebb trinyo a4-5300 (2 magos) is eleg neki boven. lapbol vannak ek egyszeruek megintcsak potom penzert.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
antikomcsi #23 üzenetére
Amikor először tervbe vettem, akkor kb ezt ajánlották (akkori árak):
a6-5400k 16800, fm2a75 pro4-m 16955 vagy asrock FM2A75M-ITX 21290, codegen mx-31-a2 9524, ram használtan 4k körül= 47279-51614, és erre még max 10k-ból egy olcsó ssd, akár használtan is.
+esetleg adok neki ingyen egy 2tb-s vinyót a sajátok közül.De ha most azt mondjátok, hogy érdemes ezeket megvárni (úgyse sürgős, szeptemberig ráér), és esetleg ugyanannyiért jobb lesz, akkor ok.
Mondjuk jobban szeretnék neki vmi kicsi és paneltápos házat, de arról volt szó, hogy a paneltáp nem bírta volna a fenti konfigot. -
Kíváncsi leszek az új kicsikék árára - bár egyelőre bevásároltam az AMD-nél egy E450 személyében, és amire használjuk (nejem könyvet ír rajta) bőven elég.
Ha az E2-3000-ben is ugyanolyan Jaguar magok és grafika dorombol, mint a nagytesókban, akkor jó eséllyel lényegesen költséghatékonyabb megoldás lesz, mint az a6-5000/5200.
Hiba:
Kiderült azonban, hogy ezek már a fejlettebbek motorok -
satz18
őstag
Tavaly olyan áron jöttek trinity APU-k ahol már kijött abból egy intel+ dedikált nvidia esetleg amd vga kombó. Ami ugye erősebb. Én azt aláírom, hogy az AMD IGP-je sokkal jobb az intelénél, de ha nincs normális alternatíva a piacon, akkor a fene megette. Egyedül az msi gx60 volt jó, de ott is CPU limites volt a rendszer. Én a GCN IGP-t vártam mint a messiást, erre kijött a kabini és a temash, ami számomra csalódás, a richard az ugye nem gcn, és a kaveri pedig csak jövőre jön. 2 évvel a GCN bevezetés után.
-
3 magos trinityt?
A 60K-ba az APU is benne van? Nekem nem sikerült kihozni ennyiből A8-as apuval. Hiába a legolcsóbb asrock lap, és kingmax memória.
Tudom, hogy sokan lehurrognak érte, de "anyugépnek" még mindig jó, egy FM1-es 3670/3870-es gép.
Hisz úgysem jövőre lesz cserélve, hanem sok év múlva, akkor meg mindegy, hogy mit cserélsz le megint komplett. És az aprón jó áron lehet kapni FM1-es apukat. Én nem várnék a helyedben, de persze ezt majd Te átrágod.
-
martonx
veterán
Az, hogy az Ultramobil i3-akban is HD4000 van.
Ergo tetszik az AMD-nek és Abu-nak vagy nem, de akkor is az ultramobil i3-as és a HD4000 a Kabinik ellenfele.
És kizárólag az ár fogja eldönteni, hogy a piacon jól bejáratott, bár szvsz túl drága i3-as mellett labdába fog-e tudni rúgni a Kabini.
A Temash és az atomok egy teljesen más világ, ott az AMD eddig is elég jó volt, és a Brazos-sal benne volt a köztudatban. -
banhammer
veterán
Anyamnak egy netezos gepet raktam ossze.
Pentium Ivy Bridge, 4 giga ram, dvd olvaso, OCZ Vertex 3 60 gigas SSD meghajto, valami fapad hazzal, AsRock alappal, tappal.
Az egesz kijott kb. 70 ezerbol 2013 februar kozepen.
Azonta elszalltak a memoria arak es az SSD meghajtok arai is emelkedtek. -
csak gyartsanak is , itthon meg forgalmazzak.
-
F34R
nagyúr
válasz
fatallerror #15 üzenetére
Nocsak egy ujabb hobort
(#17) Oliverda
Desktop vonalat akar osszehasonlitani egy mobil cpu-val vicces, haswell-hez meg nem is illik hasonlitgatni mert i7-smek sincs parja ahhoz egy streamroller 8350 szeruseg kellene igp-vel.
Tenlyeg ha mar Kaveri akkor lehet mar valamit tudni az uj magokrol ? -
stratova
veterán
-
fatallerror
addikt
mivel átváltok konzolra majd én is tehát pc-n csak filmeznék, neteznék én is csak várok de már nem tudom h melyikre kell várnom. eddig azthittem h a kaverire
fractal node 605be bele is költöznék és faszántos lennetehát akkor most melyekből lesz asztali verzió is és kb mikor
ja meg árban is drágábbak lesznek? amd vonalat nem bírom követni xD
#13) alevan : aha tehát akkor kabiniből mégiscsak lesz asztali is
-
satz18
őstag
Ha a kabinit nem rakják be tabletbe csak notikba, olyanokba, amikbe belefér a haswell APU alaplapja, akkor mi lesz az előnye a dolognak, hogy fele akkora az alaplap?Oké látom a választ A fogyasztás az hasonló bár gondolom az AMD-nél kisebb. Aktív hűtést igényel mind a kettő. Nekem a múltkori dologból az jött le, hogy a temash az az atom ellenfele, a kabini pedig a 17W-os i3-asé. De te mivel jobban értesz hozzá, nem akarok vitába szállni veled, de a félig meddig laikus de logikus gondolkodás hatására ez a kép rajzolódott ki bennem az intel és AMD viszonyától. A tavalyi árazása az AMD-nek pedig nem volt sztem megfelelő, a tavalyi árak alapján állítottam fel a párhuzamot csak és kizárólag. -
alevan
őstag
válasz
fatallerror #1 üzenetére
Így a legegyszerübb megjegyezni:
Temash - tablet
Kabini - alacsony fogyasztás (lowend laptop, HTPC, stb)
Kaveri - magas teljesítmény (highend laptop, asztali gépek, HPC?, stb) -
ukornel
aktív tag
Nem tud nem eszembe jutni, hogy egy jó interconnect-el jó teljesítmény/fogyasztás mutatójú szuperszámítógépet építhetnének Kabini, vagy Temash SOCokkal.
Bár lehet, hogy a dupla pontosságú lebegőpontos műveletek hiányoznának az IGP-ből? -
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez sokkal jobb megoldás "anyugépnek". Szimpla Mini ITX-es alaplap is lesz rá. Az A6-5200 bőven jó lesz mindenre.
(#9) satz18: Nem attól függ. Ahova ezt be tudod építeni, oda a Richland, Ivy Bridge és még a Haswell is csak feleakkora akkumulátorral fér be. A méretnek ára van, mert az alacsony tömeg és az üzemidő érték.
-
Zirowe
nagyúr
Engem igazából az érdekelne, hogy édesanyámnak vennék új gépet.
3-4magos trinityt ajánlottak, alaplap+ház+4gb ram+táp jönne ki kb 60kb-ból.Most akkor érdemes várnom szeptemberig az új amd csodákra, hogy ár-érték arányban jobban jöjjek ki, vagy felesleges, mert úgyis drágábbak lesznek?
-
satz18
őstag
Na van teszt a AMD A4-5000-ről, és ez sem előzi meg a HD4000-et, és persze CPU-ban se eget rengetően erős. Abból kiindulva, hogy a haswellben milyen IGP erősödés lesz, jó olcsón kell adni az AMD-nek a portékáját, hogy versenyképes legyen.
-
F34R
nagyúr
válasz
fatallerror #1 üzenetére
Kabini temash , egyik mobil alacsony fogyasztasu apu (akar tabeletekbe es notebookokba is)
Kabini meg a Brazos levaltoja (htpc, low end notenbookok.)
Kaveri : Belole lesz asztali es mobil verzio is. (Trinity-t , Richlandet valtja) -
ukornel
aktív tag
válasz
fatallerror #1 üzenetére
Nem egy kategória a kettő, más szegmensbe tervezték ár, fogyasztás, teljesítmény és méret szempontjából.
-
fatallerror
addikt
én már nem bírom követni az amd terveit, neveit...
ezek közül a kabini-ből lesz asztali verzió is és ez követi a kaverit 2014ben?
ha ilyen elit dolgokat fog ez tudni biztos nem annyiba fog kerülni mint a mostani apu-k...de már a kaveri se lesz ilyen olcsó mint a trinity feltételezem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A múlt héten bemutatott lapka brutálisan rágyúrt a compute hatékonyságra.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest