Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
Nem igazán kell kikapcsolni semmit, azért van az SSD hogy használd.
Előtöltést talán magától ki is kapcsolja, a windows. Ha nem akkor azt kikapcsolhatod.
Játékok még 16G rammal sem mindig szeretik ha kikapcsolod a lagefile-t, nem tudom miért, de ez van.
Normál használat mellett előbb döglik meg a vezérlő benne mintsem elhasználódna.SSD-s topikban olvass ennek utána, talán minden kapcsolatos le van írva a kezdő hsz-ben.
-
szia, javasolt kikapcsolni a virtuális memóriát, ha van elég ram a gépben(4GB vagy több, attól függően hogyha játékot is futtatnál rajta, akkor 6GB vagy több ramnak kell benne lennie), ki kell kapcsolni a hibernálást az előtöltést(SysMain), indexelést és tóredezettség mentesítést
-
Patry0t
tag
Sziasztok,
Tapasztalt tagokat kérdezném:
Vettem Kingston A400 240GB SSD-t és betettem a HDD helyére, HDD pedig kikerült a DVD meghajtó helyére OptiCaddy-be.Kérdés, hogy kell-e valamit windows-ban még optimalizálni SSD-re, vagy ezek az újabbaknál már ilyesmit nem kell? Szeretném védeni az elhasználódástól amennyire lehet, töredezettségmentesítés kikapcsolása, stb ilyesmikre gondolok.
Köszi a helpet.
-
Üdv,szeretnék informálódni... Adott a legfrissebb KSM 1.1.2.1 verzió és egy 480GB-os A400-as 2.5" SSD... ez egy laptopban tölt be egy másodlagos tárhelyet,SATA ACHI üzemben. A gond az, hogy a KSM nem látja. Event fülön ezeket a hibákat írja ki:
\\.\physicaldrive1:not supported-identify failed
device 0(phy=1) not available with reason code2az elsődleges ssd egy 120GB-os Maxell SSD
mind2 SSD az intel 5 series 6port sata achi controlleren van(win eszközkezelő szerinta másik laptopban amiben használtam, abban van egy 240GB msata uv300 ssd meg volt ez, abban mind2 ssd-t látta a KSM 1.1.2.0 korábbi verziója,feltettem a másik laptopra a KSM-et, érdekes,délelőtt csak az 1.1.2.1-et szedte le, most már 1.1.2.3-asat
-
otps
aktív tag
Az A400 budget szériáról mi a véleményetek? Tudom, budget, de nem csúcsteljesítményt keresek. Kifejezetten titeket, Kingston-kedvelőket kérdezlek, a fő SSD-s topikban gondolom nem is érdemes megkérdeznem. Új topikot meg nyilván ne nyissak... Fura ez a Prohardver Fórum.
Itt egy jó cikk a Kingstonról: https://www.hwsw.hu/hirek/56686/kingston-ssd-a400-sata-phison-nand-hyperx.html
@prabhu: köszi a 3 évvel korábbi válaszod!
-
prakp
csendes tag
Sziasztok!
Találkoztatok már olyannal, hogy ha "véletlenül" telepítem az AMD SATA drivert, rommá fagy az SSD? (SV300S37A, Giga F2A85XM-D3H, W7)
Ha nagy nehezen el tudom indítani és törlöm csak a drivert, vissza a szimpla windowsosra, minden remek. -
törölt tag
válasz
tacsko833 #288 üzenetére
A mérésnél számít az is, hogy mennyi üres hely van az SSD-n, a firmware is változtathat a dolgokon. Én azt tapasztaltam, hogy az oprendszer is befolyásolja a teljesítményt. Van nekem egy Kingston V300-as 240GB-os, és egy Samsung 850 EVO 250GB-os modellem, persze más-más gépekben. Az eddigi méréseim Windows 8.1 alatt hozták a legjobb teljesítményt. A Windows 7 és 10 alatt kevesebbet mértem, kábé egyformán, de ezeket a különbségeket valóban nem lehet érezni. Abban a gépemben, amin több adatforgalmat, írást bonyolítok le, abba raktam a Kingston V300 240-GB-os modellt, MLC-s és 128TB a TBW értéke. A másik gépbe van rakva a 850 EVO, ami TLC-s és 75TB a TBW értéke. Igaz, ennek sincs sok jelentősége, mert normál használat mellett egy user sem jut el addig a határig, csak jólesik becsapni magam azzal az illúzióval, hogy egy 128 TB-os TBW értékű SSD van abban a gépben. A sebességbeli különbséget pedig nem lehet érezni.
-
tacsko833
csendes tag
Csak mélázgatok még rajta...nem értem...
Komputermodelnek 480.8 a CDM-ben
nekem csak 397.8
Ez hogy lehet?
Win10 vs 7?
Esetleg a frimware miatt? Mert neki mintha újabb lenne rajta. Vagy még az sata controllerben láttam különbéseget (neki intel 8 , nekem meg Szabványos AHCI 1.0 Serial ATA-vezérlőm van)
-
prabhu
senior tag
-
tacsko833
csendes tag
Sziasztok,
Nemrég beszereztem egy 120-as V300-as csodát, és ezeket produkálta Win7 alatt. Mintha 3/4 gázon menne csak a többiekéhez képest
Jól látom, mit gondoltok? Egyébként 100/100-as, 42 nap üzemidővel.
-
erer1000
őstag
20hónap alatt (kb 600 nap) 163nap üzemidő 6,79TB és most váltott 98%ra
picit azért meglepődtem de bőven jó!ez kb mennyi cella elhasználódását jeleni? MB-ba
-
ot93
senior tag
Üdv
Ez így normális? [link] Hogy ennyi írás után 98%? -
bagaba1
tag
sziasztok!
Másik topikban érdeklődtem a problémám felől, de itt ahol ismeritek a típust, talán eredményesebb lehet.
Sziasztok!
Jónéhány hónapja egy hibával küzdök már, azonban sehogysem sikerül megoldanom. Remélem ti tudtok adni pár tippet.
Adott egy Hp Pavilion g6 1306sh típusú laptop. Jelenleg közel 4 éves már.
- AMD A6 processzor
- dedikált AMD 7400-as videókártya
- 2x4GB RAM(Gyári mellé tettem még egy 4GB-os Kingstont, az alaplap 8gigát kezel maximum)
- 1 éve kapott egy Kingston V300, 240GB-os SSD-t. Ezt a gyári HDD helyére tettem, utóbbit pedig egy beépítőkeret segítségével az optikai meghajtó helyére.Először csak tükröztem a HDD-t az SSD-re, így nem telepítettem újra a Win 8.1-et. Különböző PH-s leírások alapján csináltam, minden rendben ment. Leellenőriztem HDD Sentiellel is, semmi probléma nem votl vele. Működött is a dolog néhány hónapig, amikor a bekapcsolás kezdett egyre több időbe telni. A WIN logó megjelenése után ~1-2 percig fekete a kijelző, majd csak utána kezdi el a bejelentkezést. Ezt gyakran még hibernált és alvó módból való visszatéréskor is csinálja.
Próbáltam BIOS és grafikus driver frissítéssel, azonban egyik sem segített. Nyáron WIN10-et telepítettem rá, azonban ennél már az első indulásnál is ugyanez a probléma jelentkezett.A gép egyébként teljesen hibamentes, ezen kívül minden rendben vele. A problémát nem tudtam semmilyen hardveres cseréhez kötni, amikor megjelent már jónéhány hónapja gondmentesen működött a rendszer.
Van ötletetek hogy hol érdemes keresgélni a probléma forrását?
Előre is köszönöm szépen!
-
otps
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tudja cáfolni, vagy megerősíteni, hogy amit ma V300 néven árul a Kingston, az gyengébb minőségű, mint amit a topik indulásakor árult? Fél füllel hallottam.
Fogyasztóvédelmi szempontból (garanciális csere) jó tudni.
-
nyunyu
félisten
-
Hurkaleves
őstag
üdv, uraim!
V300-as ssd-mel van valami gond... gép felismeri, de kb. 3-4 újraindítás után lehal és nem boot-ol a windows, csak a javítós felület jön elő rosszabb esetben az sem. blokk hibára gyanakszom, de nem tudom létezik e ssd javító program ami esetleg a hibás blokkokat karanténba teszi vagy valami...
a saját toolbox progija nem indul el úgy, hogy egy másik gépe raktam az ssd-t amiben szintén egy V300-as van. a gép a saját ssd-jével elindul.. mármint a program
ezmilyen?
ötleteket, linkeket szívesen fogadok!
köszi! -
bobace
addikt
Sziasztok!
Van egy ASUS K50IE notebookom WIn7-tel. Abba vettem a gyári vinyó mellé egy új V300-ast. Beszerelés megvan a vinyó által használt SATA portra, a vinyó meg ment az ODD portjára, gép indít, SSD-t felismer, aztán eltűnik, aztán gondol egyet felismeri, aztán pár mp múlva megint nem látja.
Leszedtem a Toolboxot is, ott is ez van, kijelölöm firmware frissítésre, és látja, aztán egyszer csak nem. (nincs rá frissítés amúgy).Valamit elrontok, rossz a driver? Vagy rossz az SSD?
Köszi! -
-
kromatika
veterán
Sziasztok valaki felrakta már az előbb linkelt új 603ABBF0 frissitést?Van valami tapasztalat?Sebesség stb...
-
OddMan
őstag
Ha a HDsentinel progit használjátok, akkor abból is rakjátok fel a legfrissebbet. Nekem pl. 97%-ot jelzett egy vadi új SSD-re. Aztán miután felraktam a legfrissebb HDsentinel-t, egyből 100%-os lett a kondíció. Szerintem nem ismerte fel rendesen a megfelelő s.m.a.r.t. attribútumokat és ezért hibásan kalkulálta a kondíciót.
-
Sharkweb
aktív tag
Új Firmware érhető el ITT Firmware Update Rev. 603ABBF0
-
válasz
elfender #259 üzenetére
nem hiszem, hogy emiatt érdemes lenne megfúrni a notidat...
a gyártók által megadott értékek alapján, összességében nem fogyaszt annyit ez az ssd, mint például a notimban eredetileg lévő hitachi 500 GB 7200 rpm hdd, de nem is ez az ssd elsődleges előnye, hanem a sebesség különbözete a legfontosabb - legalábbis számomra -, bár valakinek még az is számít, hogy hangja sincs. -
elfender
csendes tag
Szia!
Van alatta laptop venti, gondoltam is rá, hogy fúrok néhány lyukat a gép aljára..
Viszont a winyó nem melegszik/melegedett. (Crystaldiskinfo alapján).
De ha sikerülne is megoldanom a hűtést, akkor is ott marad a kérdés: Fogyasztás?
Ennyit arról, hogy az SSD-nek kevesebb a teljesítmény felvétele.(Egy 49c SSD-vel szinte már lágytojást tojást lehetne sütni)
-
válasz
elfender #257 üzenetére
szia,
attól is függ, hogy milyen (kialakítású) munkaállomásban használod, mennyire megoldott az ssd szellőzése és hűtése.
nekem is képes egy e5430 notiban 46 - 47 °c-ra felmászni, ha meleg környezetben van és használva is van rendesen a gép, de nem izgat, mivel a gyártó 70 °c-ban maximalizálta adott értéket. -
elfender
csendes tag
Sziasztok!
Kérem, aki V300-at használ, írja meg, hogy milyen átlag hőmérsékleten pörög az SSD-je.
Nekem:
- Bekapcsolás után (pár perc) 35C
- Kis böngészgetés (10-20 perc) 40C
- Zenehallgatás, böngészés (1 óra használat) 47C és akár 49Celsius fokot elér!!
Ez a plafon. 49C ?!?
Ezt nagyon-nagyon magasnak ítélem.. Legszívesebben vissza vinném.
Sokallom, pláne laptopba nem a leg ideálisabb, ha egy "sütő" van a gépben..
(A fogyasztás és a hűtési problémák miatt is..)Köszönöm!!
-
ot93
senior tag
Annyit szeretnék kérdezni, hogy kereken két év alatt 6,1TB összes írt adatmennyiség jónak számít-e?
-
OddMan
őstag
Az IOPS adatokat mi alapján adja meg a gyártó? A 4k read iops adatok szerintem köszönő viszonyban sincsenek a valós tesztekkel.
Az ssd tartósságát meg szerintem picit alábecsülték, azért 1000 ciklust csak kibírnak a mai ssd-k cellái. Erről amúgy lehet tudni valamit, mármint a valós tartósságról?Compressible Data Transfer (ATTO)2
All capacities: 450MB/s Read and 450MB/s Write (gyári adat)
Incompressible Data Transfer
(AS-SSD and CrystalDiskMark) 2
480GB — 450MB/s Read and 208MB/s Write (gyári adat)
IOPS:
4k read: 73,000 x 4 = 285,15625 MB/s (ez az érték nem tűnik jónak)
4k write: 28,000 x 4 = 109,375 MB/s (ATTO szerint ez rendben van)
TBW - 480GB: 256TB
256 TB / 0,46875 TB = 546,13 ciklus (gyári adat)
4123168604160 bit x 1000 = 468,75 TB (1000 ciklussal számolva) -
OddMan
őstag
Találtam egy tesztet (SV300S37A/480G): [link]
(Sajnos az oldal német nyelvű, de azért a lényeg benne van.)ATTO Read 4KB: 43.5 MB/s
ATTO Write 4KB: 106.5 MB/s
ATTO Read 1MB: 442.8 MB/s
ATTO write 1MB: 204.3 MB/s
AS SSD Read 4K blocks: 19.9 MB/s
AS SSD Write 4K blocks: 43.2 MB/s
AS SSD Read 4K blocks - 64 threads: 116.2 MB/s
AS SSD Write 4K blocks - 64 threads: 113.9 MB/s
AS SSD sequential read: 437.1 MB/s
AS SSD Sequential Write: 198.6 MB/s -
OddMan
őstag
Az SV300S37A/480G típusról nincs valahol crystaldiskmark teszt?
-
csabili74
aktív tag
No, vettem egyet,telepítettem, egyenlőre nagyon baba
amit észrevettem, tömegre sokkal könyebb, mint az ugyanilyen, kb másfél éve vűásárolt 60 GB-s. Ez vajon miért van? -
csabili74
aktív tag
Most vettem (illteve még visszamondhatom) egy 120-at, egy Dell Latitude E6410 be lenne. Vélemény? Csak oprendszer, néhány program, és max 2 játék, de azok már a HDD re telepítve.
-
válasz
Brian4138 #240 üzenetére
szia,
a gyártó időközben változtatott a nand- és firmware verzión - ezt ellenőrizd, az alapján lehet pontosítani -, ennek függvényében változott/csökkent a teljesítmény/sebesség, amit a tesztek kimutatnak, de a gyakorlatban ez nem igazán érezhető, ha például rendszert futtatsz róla.
az is befolyásolhatja továbbá, hogy milyen munkaállomásban használod, milyen csatolással...stb. -
Brian4138
csendes tag
Ja és még egy dolog 120 G-ás.
-
Brian4138
csendes tag
Üdv mindenkinek! Épp tegnap lettem v300 tulajdonos. Maximálisan elégedett vagyok vele. Bár utólag olvastam ezt a fórumot. De az itt olvasottak 100%-osan megerősítették hogy jól választottam. Viszont lefutattam egy tesztet az ssd bechmarkot és ez alapján szerintem valami nem stimmel. Összesen 336 pontot kapott ebből a olvasás 107 az írás 185 pont. Seq= R:449,22 MB/s, W:127,51 MB/s. Kérdésem a következő. Láttam jobbakat is, hogyan tudom tökéletesíteni?
-
berzebub
aktív tag
válasz
Gyurcika #235 üzenetére
Ez sok mindentől függ, a legfontosabb, hogy a sata vagy ide vezérlő támogassa a TRIM funkciót anélkül az olcsóbb SSD-k egy éven belül bekrepálnak. Cpu milyen? Pont tegnap upradeltem egy Asus EeePc-t SSDvel és sajnos az Atom proci miatt gyakorlatilag észre se lehetett venni a különbséget.
-
Gyurcika
tag
Régi gépbe, XP alá szerintetek van értelme SSD-re váltani ?
Köszönöm az észrevételeket előre is ! -
zuhi_
senior tag
Miért van az, hogy a HDSentinel azt írja az új 120GB SV300-asra, hogy a TRIM nincs bekapcsolva, de közben meg be van a win szerint?
-
ot93
senior tag
válasz
berzebub #225 üzenetére
Értem, köszi. :-)
Neked ha jól látom korábbi hozzászólásodból 64Gb-os van ?
Erről jutott eszembe, hogy azóta mióta írtam ide a Kingston honlapján ezeket találtam...Ezek szerint különböző az írási/olvasási sebességük a kül. kapacitásúaknak? Ezek alapján az enyém bőven jó... de ez lehet, hogy valami más adat?
-
ot93
senior tag
Hellósztok!
Ez csak én szerintem múlja alul az elvártakat?
-
törölt tag
Van egy V300-am, az hogy lehet, hogy az itt közzétettekhez képest nekem tök máshogy néz ki ezzel a ChrystalDisk-el a mérés? Mármint mindjárt a seq és az 512K random írás-olvasásnál nekem az olvasás gyorsabb, az írás lassabb, mint másoknál.
-
berzebub
aktív tag
Ti cserélnétek egy 60gbv300ast régi firm-mel egy 120-as de új(lassabb) firm-ösre? Most csak a rendszer van, ha nagyobb lenne akkor még egy játék is lenne mondjuk.
-
Stirlitz
senior tag
Jó ez, nagyon gyors olvasásban bármilyen HDD-hez képest. Olcsónak meg olcsó. Ha tele lennék zsével, én is legalább 256Gb-os SSD-t vettem volna és abból is valami legesleges leggyorsabbat.
De ez meg elérhető volt nekem is árban. Biztos hihetetlen pár embernek, de igaz, sajnos nem mindegy valami 17ezer Ft, vagy 22 ezer Ft. (Tudom, akkor inkább vedd meg a következő hónapban, csak az a baj, az 5ezres ugrás árban szerintem nem takar álltalában nagy minőségi javulást. Sajnos. Mert azért a Samsung Evo SSD se a csúcs. Ár/Érték aránya mondjuk úgy rendben van.)
-
Stirlitz
senior tag
Szedd le a drivert, mert inkább ártott, mint használt. Random olvasás a fő erőssége az SSD-nek. (Meg persze az elérési idő.) És az a win alap driverel jobb volt. Persze egy mérés nem mérés, ha már mindenképpen tesztelni akarod a sebességet, mindkét driverel mérj 3*-or. Átlagold, és azt hasonlítsd össze. (A teszt okozta írási mennyiség miatt ne aggódj, élettartama ennek a sokszorosa. Sajátomban 2013 Október óta 3Tb írás van, mi ehhez képest az a pár gigabyte teszt miatti terhelés. És főleg a 3Tb hol van a gyártó által megadott 64Tb élettartamhoz képest. Rég lófüttyöt nem ér a cucc, még mindig nem érem el vele a határértéket, és nem kímélem, használom rendesen. Crystaldiskmark 0fill 5*1000Mb én így mértem a sajátom. De választhatsz kevesebbet is 1000Mb helyett.)
-
MeSKA
aktív tag
Hát az olvasás valamivel jobb lett, de az írás sokkal lassabb!:
263.7 - 129.8
246.7 - 78.19
17.6 - 65.04
49.43 - 82.49 -
MeSKA
aktív tag
Teljesen igazad van, csak gondoltam hátha...
Az alaplapom egy Gigabyte 880GM-USB3. Most teszem fel a legújabb AHCI drivert.
-
Stirlitz
senior tag
Semennyire. PCI-E X1 sávszéllessége 250MB/sec. SATA II. szabvány 260MB/sec.
Fogadd el amid van, teljesen jó ez a 7köznapokban. Ha hirtelen SATA3 lapod lenne, és nem sandforce vezérlős SSD-d (pl 850 evo), nem szólnának nem igen vennéd észre. Pár mp különbség lenne, észrevennéd? Pl egy játék 14mp helyett 12 alatt indulna... De írd már ide, milyen lapod is van pontosan, légyszíves. (Eszembe jutott, lehet az alaplapi vezérlő valamilyen problémás típus SSD szempontjából.)
-
MeSKA
aktív tag
Egy PCI-E 1x-es portba tehető SATA3-as bővítőkártyával mennyivel lenne gyorsabb a V300? (alaplapi vezérlő csak SATA2-es)
-
Becksman
őstag
SSD-nél win 7 reinstall után mit érdemes kikapcsolni?
-
Stirlitz
senior tag
Nem tudom, de én szerintem mérhetetlenül kicsi az esély az elhalálozásra, ha betartod a frissítésre vonatkozó gyártói utasításokat. Néztem én is, van frissítés, néhány kisebb hibát javít. Amúgy szerintem is annyi a bibi, hogy illet volna más néven adni az újabb változatot ebből az SSD-böl. Nincs baj vele, teszi a dolgát, csak az a rohadt marketing...
-
Becksman
őstag
Win 8.1-el jobb használni az SSD-t vagy Win7el?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Leteszteltük a gyártó barátságos árazással csábító V300-as SSD-sorozatának 120 GB-os tagját.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- WD Red Pro 6TB 2027-ig garanciás!
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest