Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- SSD kibeszélő
- Mini-ITX
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
Új hozzászólás Aktív témák
-
simonzé
addikt
Ezt sosem értettem. A proci nem árulkodik, hogy "Wáhá. Azért főttem meg, mert a gazdi felhózott 7Ghz-re...)
A régi celeronok első szériái is tuningbajnokok voltak (266@400; 300@450, stb). Szerintem ezek az újoncok is folytatni fogják a hagyományokat.
Nem beszélve arról, hogy egy kétmagos Celeron még alacsony órajelen is elég minden mostani feladathoz, még játéknál sem ők lesznek a szűk keresztmetszet, hanem a VGA.
De akkor is AMD X2-t veszek! -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
VaniliásRönk #67 üzenetére
Ugyan ez volt az Athlon XP Barton időkben. Végy egy 2500+-ost ami tuti megy 3200+-on, aztán a többség baxot menni.
Ha egy raklap 1,6-os Cerkából mind megy 3GHz-et akkor, ugyan nem biztosan, de nyugodt lélekkel kijelenthető, hogy relatíva jó a Core 2 tuning potenciálja. Tudtommal ilyen tesztett még senki nem csinált, így rizikós tuningról bármit is állítani. -
rudi
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #67 üzenetére
Tehetünk mi arról, hogy nálunk az utóbbi időben az összes Core ment 3 GHz-en, és korábban is legfeljebb 1-2 százassal maradtak le?
-
mex3000
csendes tag
nekem most celeron procim van télleg nem sok mindenre jo . le is cserélem az egész gépet ugy ahogy van . nem hittem volna hogy ijenböl csinálnak 2 magost .
-
djyuri
őstag
Hmm.
Ha módosított celeronok és nem a régiket rakják egymás mellé,akkor fene tudja,akár jól is sülhet ki...
de éppen elég celeroncs volt a közelemben,hogy húzva,vagy anélkül is,de eléggé halott legyen a gép csupán msn,zene,chat-től.
Nekem ez elfér 3%-ban és akkor már az alaplapi hangrendszert használom és nem a sound blastert.Pentiumnál is az 1,6-18-tól jött meg az induladusz.
LGA-ban meg a nagyobb L2 és frisebb sse meg a többi dobott a köreimben nagyot.Amd-ről nincsenek széleskörü tapastalataim,mert vagy istenállat gép van vagy ratyi van a közelemben.
-
rudi
nagyúr
Itt egy táblázat, amiben összefoglalták, milyen hátrány keletkezik a kisebb L2 Cache miatt. Kódolásban éppen 10% alatti, renderelésben 15% körüli. Játékban jóval magasabb az eltérés, de figyelembe kell venni, hogy 1024x768-as, itt-ott visszafogott beállításokat használtak, szóval valós esetben, a VGA kihajtása miatt nem lenne ekkora különbség.
-
djyuri
őstag
Olyan helyre,ahol kell a többszálas technológia,hogy ne akadjon ki a gép a kiakadt programokon,oda elég ez is...de tényleg nem játszani és nem digitalizálni.
Bár,ha van rá türelme....
-
mynameis?!
tag
hm...mindenesetre érdekes.
-
DuplaZso
aktív tag
Viszta alá kell a két mag. Még ha 512k megosztott L2-vel, akkor is.
Osán, tecsó, és hasonszőrű barátaik kínálatában pedig szerintem hamar meg fognak jelenni az ezt tartalmazó masinák is. "Kétmagos processzorral" felkiáltással. -
-
rudi
nagyúr
válasz
garfield-r #41 üzenetére
Nem. Azt a 2-3 napot értem, amíg frissítik a kiskerek az áraikat.
-
dragonfx
veterán
Szerintme ennek a celeronnak nem lesz piaca hisz a 2140 mégis jobb választásés aki ennyin spóról mint amennyi a kettő között van az ne ujítson semmit szvsz
Majd osannak teszkónak és társaiknak talán jó lesz de már ők is 21xxest árulnak.... -
Ősember
őstag
amikor megtudtam ,hogy tts-nél ilyen jo áron megy már a hr-01 én is beneveztem egyre
sé tényleg a legjobb, ami csak történhet egy procival
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #24 üzenetére
nem azt írtam ,hogy baromi régi , sőt még azt sem ,hogy régi....azt írtam ,hogy régebbi...(szövegértés 1es : régebbi...bármely mostani előtti ..ha 1 hetes lenne a 440 akkor is régebbi lenne...phew)
off vége
-
Komplikato
veterán
Az új kétmagos E2200 20 000 forintba kerül ...
Mikor linkeltem a C2D topikba E2220-as tuning tesztet? Fél éve? Tudom Intel fél évre előre gyártja a procikat, de ez nem túl lassú csepegtetése a dolgoknak???
Jó mondjuk nem jelent semmit, anno láttam egy csomó képet bedobozolt (és persze kinyitott) Intel E4200/6200 procikról, aztán sose jöttek ki ... -
-
rudi
nagyúr
válasz
garfield-r #12 üzenetére
Új modell várj egy kicsit és ennyi lesz az ára.
-
erdoke
titán
Egyetértek a "nagyszerű" jelző használatával mind a Thermalright, a Papst, sőt, a TTS Kft kapcsán is. Nade egy bekezdésben háromszor?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
"Szerencsére megmaradt a tuningolhatóság, így a kétmagos Celeronok is elrohangálnak majd bőven 3 GHz-es tempó fölött."
Mostantól küldjük hozzád a magas hangom kommunikáló vásárlókat ha esetleg mégsem megy. -
Loretto
veterán
Ez a 7cm-es venti a tápban mennyire hangos? illetve miylen időtartamot emészt fela működése? Van valakinek tapasztala?
-
carlosGTX
csendes tag
LOOOL!
Ez a kétmagos celeron...
Na ehhez az ember még hozzácsap egy jobbfajta Nvidia 7100 GS 128-at, meg kétszer fél giga sdram-ot, és már mehet is a Crysis! -
maszat
senior tag
A Core2-es procik kisebb léptékű feszültségszabályozást meg még nem tudom mi mást igényelnek, ami miatt sok alaplap nem tudja kezelni ezeket a procikat. És elvileg ezért nem is készítettek Core2-t támogató BIOS-okat. Persze lehet, hogy valamikor elég lett volna egy BIOS frissítés is, de remélem ez volt a ritkább.
-
Mania
senior tag
Sajnos ez már a gyártón (BIOS) múlik.
Az általam szerelt(favorizált) Asus és Gigabyte lapok többségével eddig nem volt gond.Csak 2 példa: [L:http://www.giga-byte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=2324][/L]
P5PE-VM
" Celeron Dual Core E1200 (1.6GHz, 800 FSB, L2: 512K, revM0) ALL
1501Celeron Dual Core E1300 (1.8GHz, 800 FSB, L2: 512K, revM0) ALL
1501 " -
JoeYi
őstag
válasz
garfield-r #12 üzenetére
ha jól néztem akkor az expert computer árlistájáról van, az viszont szinte biztos, hogy valószínűleg véletlenül, de áfa nélkül van a cikkben feltüntetve
-
30z.Samu
félisten
válasz
VaniliásRönk #24 üzenetére
De egy jó alaplappal az is elég jó tud lenni, ha egy kicsit "megrántod", hát még ezek!
-
Mania
senior tag
válasz
#19617792 #19 üzenetére
865-s lapba (Asus P5PE-VM) is tettem már E2180-at. Jóval gyorsabb lett és csak a procit kellett cserélni.
Szerintem elég sokan vannak akik nem a legújabb, legmodernebb alaplapokat tudhatják a gépükben, valamint nincs igényük ennél erősebb gépre mivel így is bőven elég nekik. -
Zso2
őstag
szerintem a 9-10k ár lenne reális a prociért, habár akkor sem vennék ilyet
Már "fillérekért" van a 4xxx sorozat
Nálam megkapta a nem ajánlott minősítést -
Lenry
félisten
Cerka DC tesztet akarunk...
-
törölt tag
válasz
#57018880 #15 üzenetére
Ezzel maximálisan egyetértek. Ebben az esetben, a Celeron DC kiváló választás lehet.
a #18-as hsz-edben is van igazság, csak az gond: ha valami nagyon régi, a Core-t nem támogató alaplappal (pl. i915 chipset, Celeron D3xx) együtt vették régen a gépeket, akkor pluszköltségként kéne még alaplapot is vásárolni. De attól függetlenül jó vétel lesz. Egymagos procikat manapság nem nagyon éri meg venni, pláne ha itt van +2-3 ezerért egy kétmagos variáns. -
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #17 üzenetére
Miért kéne komplett gépcsere? socket LGA775 a régebbi cerkák (pl: 440) is ilyent használ.
-
zoltanz
nagyúr
Szerintem nagyon pozítiv ez a kétmagos Celeron mivel nem csak server fronton van haszna a több processzoros működésnek. Még biztos nem azonnal lesz sláger...
-
törölt tag
-
garfield-r
tag
Azt valaki meg tudná mondani hogy az MSI EX700-at hol lehet a cikkben említett felszereltséggel az ugyancsak cikkban említett áron megkapni??? Mert ahol én nézelődtem mindenhol drágább volt...
-
Déta
tag
"anus meg msi még folyik a csapból bőven.."
Bocs, de az anus az... khmm... hogyismondjam, szokott folyni, igen, de nem a csapból...
-
törölt tag
De 3GHz fölé húzva, csak jó lehet...
Bár szerintem nem lehetne ezeket jól árazni. 7-11 ezer között van a Celeron 4xx és 14-17 ezer között van a Core 2 Duo E2xxx. Eléggé szűkös a hely nekik.... Meg nincs sok értelme szvsz: Ugyanaz mint a C2D E2xxx csak feleannyi L2-vel...
-
JoeYi
őstag
hmm, jó lenne ha készítene tesztet a ph erről a Northq Pacific -ről, nagyon ígéretes darabnak tűnik. Eddig csak olyan külföldi tesztet találtam, ami csak egymagos procit meg 6600-as vga-t nyomott alá.
Kérdés, hogy csöndbe maradna-e egy kétmagos 8800gt-s config alatt is?
-
Peat;)
veterán
a 13.3-as msi noti társában vr330-ban sempron proci van (nem zabál annyit) és adnak hozzá vistát is, igaz ramot kellett venni bele mert csak 512-vel adják...de én még 130-ért vettem bruttó így szerintem jobb választás mint a vr320 ram bővítéssel együtt is
-
PpenoO
őstag
"A negyedik X83-as Asus kategóriába a játékosoknak szánt alaplapok tartoznak."
Bárcsak ott tartanánk..gondolom 38 akart lenni.
"NorthQ Giant Thunder 500 W most 19 900 Ft helyett 15 000 forintért vihető."
Nem is értem hogy maradhatott ki valamilyen Logitech termék Hazai pályából..persze azért szentségtörés nem történt, anus meg msi még folyik a csapból bőven..
TTS-nek úgy látszik nem úgy alakult a karácsonyi dömping, nem sikerült kipucolni év végére készleteket.
szerk: Gave megelőzött
-
törölt tag
"Kezeli az össze ma "
"A negyedik X83-as Asus kategóriába a játékosoknak " --- ezeket picit elírtad -
cannibal
senior tag
A kétmagos cerkának is biztos megvan az értelme,bár nemértem mivel annyiba kerül, mint a 2xxx sorozat. Az viszont tuti,hogy legkésöbb jövőre már nem gyártanak egymagosat...
-
elit_hun
őstag
2 magos celeron, hová nem tart a világ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az Intel legkisebb dual-core processzora mellett alaplapokkal, notebookokkal és a hardverpiac egyéb érdekességeivel foglalkozunk.
- Életre szóló garancia Bennem bízhatsz!
- Expressz kézbesítés 5 percen belül e-mailben!
- Ohh! Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Windows 11 Pro + AJÁNDÉK AAA játék!
- Akció! Dell Latitude 7410 Üzleti Strapabíró Profi Fémházas Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/256 4K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest