- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz Maelephant #83 üzenetére
Értettük, de ezzel a cikkironak kell foglalkoznia,javitani.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Akelaman
tag
A razer stealth nem gamer noti, hanem gamer ultrabook. Elèg nagy a különbsèg. Ott nemigen talàlsz az mx150 nèl erősebbet, mèg csak dedikàlt kàrtyàt is ritkàn.
Itt nagyon szàmìt, hogy 10w, vagy 25w a tdp, sok gèpbe csak az előbbi megy bele. Persze az, hogy nem különböztetik meg a kèt vàltozatot, az tènyleg felhàborìtò.Amùgy az, hogy kinek mi a gamer az teljesen szubjektìv. Te mondod, hogy 1050től, èn h 1060tòl, màsnàl 1070től, de van aki mx150el kènyelmesen eljàtszik az ezerèves kedvenceivel.
-
aktív tag
válasz #32839680 #15 üzenetére
ha rajtam múlna, akkor az intelt is nagyon durván csesztetnék emiatt.
Nem baj, ha nincs megfelelő hűtés egy notebookban, de ha nem bírja megtartani az alapórajelet, akkor egész egyszerűen kevés a hűtés és ne lehessen azt a procit a gépbe rakni. Hiszen teljesen felesleges. Mondjuk én már azt is tiltanám, hogy ha egy gépben a boost órajelet nem tuja megtartani 20másodpercen keresztül 20°C-os környezetben.De sajons ez sincs szabályozva és mindig független teszteket kell olvasgatni, hogy kiderüljön, hogy mit is tud az az ugyanolyan nevű proci egyik-másik gépben.
-
aktív tag
válasz BerserkGuts #65 üzenetére
Ha csak nem túl vékony a gép hűtése, akkor alkalomszerű játékra bőven jó az MX150 is. Van, akinek nincs élet 1440p vagy 2160p @144fps alatt, de szerintem alkalomszerű játékra 720p esetleg 1080p-ben 40-60 FPS bőven elég. A legtöbb játékot pedig alacsonyabb beállításokkal egészen szépen viszi az az MX150 és nem fogaszt túl sokat sem.
-
aktív tag
nem lett volna egyszerűbb az egyiket mx250-nek a másikat mx260-nak hívni? Vagy mondjuk tökmindegy, csak legyen más a név?
Ezen az elven kiadhatnák az összes mobil GPU-t RTX2080 néven, aztán majd bizonyos gyártók 2060-as szintig engedik fel, a többiek tovább, a nagyon gamer gépeken meg még húzni is fogják (amíg nem lesz 11.9x gyorsabb az IGP-nél. Mert eleve milyen dolog már ezt így meghatározni. Vagy csak én érzem ezt hülyeségnek?) -
harmincas
tag
Két darab van a piacon? Nem valószínű... inkább "kétféle" lesz az.
-
Dobrika
tag
Tudom hogy mennek ezeken a játékok, én nem fizetném ki a felárat az biztos. Az, meg, hogy az értékesítők hogy adják el az ilyesmikkel szerelt gépeket eléggé undorító (Például az acer gémer gép MX VGa-val), bár más tészta. Hogy mi a gémer az relatív, meg aztán a guminőbe is bele lehet csöppenni, csak mégsem az igazi.
[ Szerkesztve ]
-
XuChi
addikt
Hagyjuk, látom nem érted...., vagyis nem akarod!
Nem attól gémer valami mert mindent utran visz 1080p-ben 60fps-el.
Vannak szintek:
Belépő szint: 850M, 940M, MX150, MX 250. MOBA, LOL, DIO3, régebbi címek mennek vele szépen.
Közép szint: 1050M, 1050Ti, 1060M. Mai címeket medium high szinten viszik.
Felsőház: 1070, 2060, 2070, 2080, 2080Ti. Itt van az hogy mindent maxon 60+ FPS-el visz. De nem CSAK EZ A GAMER, hanem a többi is!!!
Attól hogy NEKED a 2080 alatt nincs élet, az nem azt jelenti hogy másnak sincs.
Mások az igények, pénztárca, lehetőségek. Attól még egy MX150 is lehet gamer, mert a fent felsorolt címek futnak vele.
Ennyire egyszerű
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
"Ellenben az hogy pistikének nem megy a fortnite, pff kit érdekel...." pontosan, az a ws, amivel a legkevesebb kompromisszum van melóra, ebből nyilván következik, h a gamer se az mx150, hanem amivel a legkevesebb kompromisszum van aktuálisan, új címekkel 1080p highon 30-60fps-sel arra már talán azt mondanám belépő gamer, nem kiragadva 1-2 játékot, meg lebutításokat
most tervezek egy pc-t összerakni, 6 magos újabb genes cpu-val, gtx 1060 v 1660, esetleg ti, de eszembe nem jutna gamernek hívni - persze ha 1030 lenne 2 magos cpu-val meg rgb leddel akkor rögtön gamernek hívnám ((((( : -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
XuChi
addikt
Azért a munkagépeket nem szabad idekeverni, teljesen más tészta!! Az munka ez meg játék! A munkával nagyon sok milliós project-eket lehet bukni ha nem úgy megy a gép ahogy kell. Így nem is lesz WS az ami nem WS.
Ellenben az hogy pistikének nem megy a fortnite, pff kit érdekel....
Igen, egy HD4000 is lehet GAMER, miért? Mert megy rajta a pasziánsz, meg az aknakereső, meg az AOE 1-2, tehát lehet vele játszani, lehet gamer.
Azt kéne megérteni, hogy a Gamer szó nem a teljesítményt jelöli. Gamer alá odatartozik a Fortnite, a Bf, a Mass Effect, és a Sudoku is meg a Mario, és minden ami JÁTÉK!
Gamer = valamilyen formában köthető a játszáshoz.
Ez egy gyűjtőfogalom. Lehet a bögre is Gamer, azzal hogy egy Mario figura van rányomtatva.
[ Szerkesztve ]
-
BerserkGuts
őstag
MX150-es elvileg jó játékra majdnem olyat vettem pont ez miatt
persze lehet tévedek mert csak youtube-os videók alapján nézegettem a teljesítményt hogy még simán futnak rajta 50-60fps-en a mostani játékok persze 720p-n de egy ilyen 15"-ra még simán elmegy
régen 1024x768 volt ezeken a 15"-os motnitorokon az átlag felbontás[ Szerkesztve ]
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
Chaser
legenda
érdekes, a workstation szót nem aggatják rá mindenre vajh' miért? nyilván azért, mert szanaszéjjel perelnék a gyártókat a kedves vállalkozások akik ws-t kapnak, aztán pl egy dual celeron csücsül a gépben 4gb rammal, mert azzal is lehet videót vágni, legfeljebb 10x addig tart, mint egy bika i7/ryzen cpu-val
attól, h valamivel lehet játszani mitől válik gamerré? ha egyedi igényekre bontjuk le, akkor a hd4000-em is gamer, egy játékkal játszom, maxon tökéletesen tudja futtatni ((( :
gamer az egész világ, azapjukfaca' annak a sok idióta marketingesnek amelyik kitalálta h mindenre ráaggassa, a kedves vevő meg csillogó szemmel mondja a legsz@rabb notebookra is h gamer, mert elindul a gta 5. :d
lehet a csattogós lepkével játszani? lehet, na akkor az is gamer_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
XuChi
addikt
Te szerintem ugyan azt a hibát követed el, mint én sokszor. Miszerint ami nem tud Ultra grafon 60FPS-t, az nem gamer, csak egy kacat.
Hát az a helyzet, hogy be kell vallanom ez a nézet nagyon hibás.
Volt nekem B960 + GT630M kapardel (packard bell) gépem, és Dead Space 3, Mass Effect 2, Most Wanted stb már kiválóan ment rajta medium-high beállításokkal. OK HD képernyővel és 30-40 FPS-el. DE LEHETETT vele játszani szépen. Nem gamer gép volt, hanem multimedia + munka gép. De játszani IS lehetett vele.
A jelenlegi MX150 / MX250 -el is az a helyzet, hogy lehet GAMER gépbe rakni. Lehet vele játszani, ok low-medium 30fps fhd-n. De ki mondta, hogy ezen MINDEN játék menni fog ??
Ez a kártya a koca "gamer"-nek való. Néha leül és játszik, de nem METRO EXODUS-t, meg Shados of TOMB RAIDER-t.
Helyén kell kezelni a dolgot. Egy DOTA2, Portal 2, indie címek, point and click címek, Worms, Minecraft, LOL, Diablo 3, Dirt 2-3 (nem a Dirt Rally!), TDU 1-2, Xcom 1-2 (low-on!!), Falllout 3-4 (low-medium), Wolfenstein, DOOM stb stb vígan elmegy vele 30-40 FPS-t. És van még kb 300 cím ami simán elmegy vele.
Lehet vele játszani ? Lehet.
Tehát igenis van helye Gamer gépben!!! Csak azt a gépet a HELYÉN KELL kezelni!! Nem elvárni tőle a 4K 60FPS-t Ultran. Nem arra való! Egy budget koca gamer gépbe való és ott tök jól hozza is azt amit kell.
PEACE
-
Krend
csendes tag
Ez most kb arra emlékeztet amikor vettem egy laptopot 5-6 éve és a specben gtx 730m volt írva.
Kijött a cucc, 740m volt benne, örültem, hogy mekkora mákom van, csak hogy abból 2 féle chippel gyártottak és az egyik gyengébb volt a 730mnél és nyilvám azt kaptam, habár nem nagyon használtam semmi olyanra ahol nagyon számított volna, de elmehetnek a francba
[ Szerkesztve ]
-
Noukoum
veterán
Hagyjátok, rtx2080 alatt nem lehet játszani, pont
[ Szerkesztve ]
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
addikt
Ahogy mutattam feljebb egy videóban, hozza a 30 FPS-t, szóval teljesen használható. S igen, ott már számíthat az a 30 százalék különbség is.
Amúgy én az Acer laptopomban egy GTX 950m 4 GB DDR3-mat pörgetek - ami még gyengébb is mx150-nél - s például az Apex Legendset belőttem 900p Low-Medium beállításokra, az Adaptiv Resolution FPS Targetet belőttem 60 FPS-re, adtam a kártyának 100 Mhz tuningot az órajelre, 200 Mhz-et a memóriára, s így már a 60 FPS-t is karcolja alulról, simán játszható. Na most ha a GDDR5-ös kártyám lenne a laposban, akkor valószínű még FHD-n és OC nélkül is meglenne a 60 FPS. Teljesen játszható persze, de még egyszer ha vennék, biztos jól odafigyelnék rá, melyik verziót veszem.
(#60) Dobrika Thx
[ Szerkesztve ]
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
Dobrika
tag
válasz janeszgol #56 üzenetére
Itt nem az RGB-ről van szó, de ha valaki játékra alkalmas notit keres, arra nem lenne képem ilyen VGA-val szerelt gépet rásózni. Persze elindul rajta a játék, ahogy ma már az IGP-n is, de ettől még nem lesz játékos VGA. A nagyobb gyártási költségek és a meghibásodás esélyének jelentős növekedése mellett, nem árulnék ilyen csippel szerelt maisnákat az biztos, akkor vagy legyen benne rendes GPU, vagy maradjon az IGP. Hogy egy játék 20 vagy 16FPS-el megy, teljesen mindegy, ráadásul az ilyen lapkákkal szerelt gépekbe annyira gyenge szokott lenni a hűtés, hogy jobb elkerülni a játékot.
-
janeszgol
félisten
Várjál. Játszani lehet rajta és amin lehet játszani, meg villog, meg a fene tudja azt gémernek hívják. Ez a gémer szó 2018 "leglekurvultabb" kifejezése. Tudod minden szép nő kurva (a közvélemény szerint), minden játékot futtató, meg RGB ledes cucc gamer. Erről nem tehetek. Nekem célzatosan kellett volna (múltidő most), tehát nem okozott volna meglepetést.
A fogyasztói megtévesztés pedig egy másik dolog.[ Szerkesztve ]
-
Dobrika
tag
válasz janeszgol #51 üzenetére
Akire ilyet rásóznak, mint gémer, az hülye, aki úgy adja el ezeket, mint gamer, az inkompetens, vagy egy szemétláda. Majd jönnek az ilyenekkel és kérdezik, hogy mia gondja a gépnek, mert nem nagyon megy rajta a játék, ekkor közlöm a szomorú hírt, hogy a játékos gép nem ennyibe kerül.
Hopkins95
Ezen a fórumon? Hááát őőő.... Ne menjünk bele.
-
janeszgol
félisten
Pontosan! Ilyen felhasználásra gondoltam. The Witcher FHD medium 30fps. Például. Említette valaki a GT 1030at. Én is lenéztem ezt, aztán volt a Logouton egy teszt és megvilágított, hogy nekem (nekem) az is jó.
Aztán persze a felbontásból idővel visszább kell venni, de sok régebbi (nem régi) játékkal is el vagyok maradva.
Amúgy a 2008 és 2015 közötti játékokat a butított is lehet kiszolgálja, csak én azt sajnáltam, hogy nem a butított lett olcsóbb megoldás, hanem a teljes értékű a drágább és ritkább.És még annyit, hogy a 30% az mindenhol 30%. Persze ha valami 3 fps sebességgel megy, akkor a 4 nem lesz látványos, de itt erről szó sem volt.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz janeszgol #43 üzenetére
Persze , hogy nem mindegy. Mindenképpen kötelezni kellene a gyártókat, hogy jelöljék hogy milyen órajelen mennek a GPU-k. Tavaly kórházban voltam pár napot ott nagyon jó szolgálatot tett egy MX 150 nel szerelt Dell, eljátszogattam rajt, pedig FHD kijelzője volt.Tomb Raidert meg a Hellbladet játszottam rajt majdnem MED beállításon. Úgy fél óra után azért levette az órajelet, mert melegedett, mind a GPu nál mind a procinál, de vállalható volt.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
addikt
Hát én már annyira nevetek, hogy már muszáj reagálnom erre.
Értjük, szóval mindenki hülye, csak te vagy a helikopter.[ Szerkesztve ]
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
Dobrika
tag
válasz janeszgol #49 üzenetére
Ezen a fórumon annyi butaságot olvastam már, hogy nem nagyon hat meg, ha valaki egyetért a jellemzően jelenlévő 10 ember hülyeségeivel.
Ha szerinted a 12-es hozzászólásomban lévő tény butaság, akkor pláne fogalmad sincs a tipikus célközönségről, az emberkről és a digitális tudatlanságukról, de kit érdekel a tapasztalat, ha szerinted csak a te valóságod létezik.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Chaser
legenda
nemnem, ez gamer ( : még az 1050ti-nek sincs semmi köze a gamerhez, pedig az jóval bikább ennél
adott játékhoz akár elég lehet egy mx150 is, nem mindenki játszik mindennel, biztos van olyan pár éves játék, amin elketyeg szépen akár fhd-ban is értelmes fps-ekkel_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Dobrika
tag
válasz janeszgol #43 üzenetére
A lapkák energiaigénye exponenciálisan emelkedik az órajellel, ebből kifolyólag kizárt, hogy ami a 25w-on megy, az a másikon használhatatlan. Szóval igen, teljesen mindegy, ha játszani akarsz, minimum GTX 1050 legyen, ezekkel normálisan játszani nem lehet, minden másra meg felesleges belerakni egy gépbe, arra jó az IGP is, kedves hozzánemértő..
Az egyetlen, ami miatt lehetne háborogni, az az, hogy ezeknek nem kellene létezniük sem, mert felesleges pénzlehúzás notikba építeni.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Igazad van, a VGA-nál is gyártók adják meg az értékeket, hogy tuningolt verzió vagy milyen. Tehát mégiscsak a gyártó dolga lenne odaírni.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Hopkins95 #30 üzenetére
Több oldalú ez a dolog. A notebook gyártó azt szereti, ha egy GPU parameterezheto. Ha Nvidia megadja, hogy ez a GPU már pedig 1300 Mhz-s és 25 Watt akkor a notik 3/4 része kiesik és marad az IGP. A gyártók a GPUt paraméterezik a hűtéshez és az akksihoz, nem pedig a készülékeket alakítják a GPU hoz ebben az mx250 kategóriában. Egy GTx vagy RTX lapos más, de ott meg is fizeted az árát.
Valószínűleg ezt Nvidia azert csinálja, hogy ha egy gyenge hutessel vagy/és akkuval rendelkező mondjuk Acerbe beleraknak egy 25 wattos Mx250 GPU-t akkor a gyártó első dolga az lenne, hogy levenné a TDP-t 10 wattra vagy alá, a vevő első dolga meg az lenne, hogy ezt feloldja és 2 hét alatt megdoglik az egész gép.
Mindenképpen a gyártó felelőssége lenne szerintem, hogy tájékoztassa a vevőt hogy az alkalmazott GPU-t milyen órajeleken parameterezi, ahogy ezt a VGA gyártóknak is kell., mert így is lesz olyan aki 10 Watt alatt határozza meg a TDP-t vagy a 25 wattos 15 watton járatja. Erre szerintem nem tud vállalni felelősséget Nvidia.
Azt gondolom zárójelbe a GPU megjelölés után a dobozon oda lehetne írni a Watt számot, de ez továbbra sem garantálná, hogy az általad vett 25 wattos mx250 lapos nem 10 watton van behatarolva.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Hopkins95 #35 üzenetére
ha az mx150-nél 1080p-ben megvan a _minimum_ 30fps, és nem low felbontáson, akkor nem szóltam
más olvasatában ennyi erővel a legócskább igp is lehet gamer, szóval erről ennyit, de elég evidens, h a legkevesebb kompromisszummal járó hw-ekre illik, nem azokra, amik így-úgy-amúgy tudnak futtatni játékokat
ha ez a vicc paradé gamer, mi egy egy rtx 2060, 2070, 2080, v 2080ti?_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Juhaszatti
addikt
Ez melyik 960M? A 2 vagy a 4GB verzió?
Egyébként a hairworks nem egy on/off kapcsoló hanem skálázható, sőt az is megadható hogy csak Geralton legyen-e, vagy máson is. Úgy emlékszem hogy a hairworks minimumra van húzva, de a többi ultra. A natív Full HD biztos. Mindenesetre ha hazaértem megnézem.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Igen, a te olvasatodban. Az ne zavarjon, hogy a konzolok is átlag 30 FPS-sel futtatják a legtöbb játékot. Az MX 150 épp hozza is ezt a szintet: MX150 Gaming \ 25 Games in 13 min \ "Pubg" "Hellblade" and More #MX150Gaming
-
Chaser
legenda
válasz Hopkins95 #33 üzenetére
mx 150 soha nem volt gamer az h a tech2, a gyártó, v akárki milyen hülyeséget talál ki, az csak egy dolog
az intel hd4000 is gamer ennyi erővel a gépemben ( :
ott a nagy gond, h nem specifikáltáka gamer szó jelentését - persze teljesen véletlenül van ez így nyilván, nem azért h minden sz@rra ráaggasszák és felárat lehessen kérni érte ( : -
a gamer az én olvasatomban, a lehető legkevesebb kompromisszummal járó gép, notebook esetében akár design elemekkel, de mindenestre olyan hw-rel, ami az _aktuális_ játékokat, min. 1080p-ben, min. 30fps-sel futtatja - nem átlag fps, hanem min. fps szinten - , mondjuk ez egy belépő gamer, a medium ami fix 60fps-t tud minimum, pl az ultimate ami 1440p-ben tud 60 fps-t, stb, valami ilyen analógia alapján
az h elindul élvezhetetlen minőségben egy játék valamin, mi a factól' tenné gamerré?_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
addikt
tech2.hu: Az Acer Nitro 5-ös sorozatára élből rámondható, hogy ezeket a gépeket kifejezetten játékra tervezték...
Az Acer maga is azt mondja, hogy ez gamer:
The Game Changer
Thrust yourself into the gaming world with a form factor that takes you beyond that of mere mortal laptops.Amúgy pont ez az, hogy nincs megadva. A gyártók nem tüntetik fel, tehát szinte lehetetlen kitalálni, hogy melyik van benne.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
A megadott adatok tekintetében látható, hogy órajeleket nem közöltünk, ami arra vezethető vissza, hogy erre vonatkozóan az NVIDIA sem ad meg semmit.
Itt az Nvidia is a hunyó. Miért nem tudnak konkrét órajeleket megadni? Illetve másképp elnevezni a másik verziót? Lenne pl. MX 250 25 W-os TDP-vel és MX 230 meg 10 W-os.
A notebookgyártót meg majd pont érdekelni fogja, hogy te melyiket kapod...Egyébként nincsen semmilyen mód arra, hogy valaki feloldja pl. a Biosban a TDP keretet?
-
Chaser
legenda
az persze h nem, de ha akkus idő, akkor nyilván nem game a cél idle meg mindegy mi van a gépben
szerk:
arról nem beszélve, ha nincs terhelés az igp dolgozik úgyis, nem a diszkrét vga, gyanítom teljesen le is lehet tiltani akku módnál utóbbit[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
satz18
őstag
Szimplán csak Max-Q-nak kéne hívni a 10W-osat, és akkor rögtön feature lenne és lehetne 2X annyiért árulni. Mint a 2080 max-Q ami csak 15%-al gyorsabb a 1070-nél és a noti nem 1200 hanem 2500-3000 dollárba kerül.
Asus G513QY, Samsung A52s 5G
-
Chaser
legenda
ha nem tévedek nagyot, a 15,6-os notebook kijelzők 80-90%-a még mindig hádé'
Noukoum
ha nem terheled, az erősebb mx sem eszik többet
az idle fogyasztás már kb generáción belül ugyanaz, lehet 1050, 1060, 1070, idle egymás mellett vannak, ha meg terheled úgyis zabálja az akkut minden vga, és persze be lehet állítani mennyire zabálja_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Noukoum
veterán
Az hogy ez a vásárlók teljeskörű megtévesztése az egyértelmű.
Ez a kártya amúgy sem játékra hivatott lenne, inkább egy multimédiás gépben mutatna jól, vagy egy felpumpált ultrabookban. Ott meg előnyösebb a nagyobb üzemidő mintsem a nagyobb grafikus teljesítmény.
[ Szerkesztve ]
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
XuChi
addikt
A felső számok a 960M az alsó az MX150.
Ha Te ultrán tolod FHD-ban a 960M-el akkor az valami gigab@szó 960M
-
XuChi
addikt
válasz Juhaszatti #20 üzenetére
Azért az hogy a witcher 3-at ultrán tolod FHD-ban, az egy kicsit sántít!!!!
Szerk: Az második linken le tudod szűrni a kis jelölőnégyzettel a két kártyára!
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Itt üt vissza, hogy nem olyan jó a perf/W, adott TDP-be valamivel kisebb teljesítményt tudnak csak betenni.
Erősebb APU-k alulról karcolják ezt a szintet, de ahhoz kéne dual channel, meg 2400MHz-nél gyorsabb RAM ugye, notigyártók nyilván odafigyelnek erre (nem).[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Juhaszatti
addikt
Lehet hogy el vagyok tévedve, de ez az MX 150 nem kb 960m szint? Csak mert én utóbbin tolom éppen FHD ultrán a Witcher 3-at, egyedül a hairworks-öt kellett visszavennem. Újabb játékok is szépen futnak, előtte a Far Cry 5 volt terítéken.
Szerk.: Ahogy nézem inkább a 950m és a 960m között van valahol a teljesítménye.
[ Szerkesztve ]
-
Sanya
nagyúr
AMD!
van itt egy piaci szegmens, ahova kellene egy jó kis versenyA bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
félisten
válasz DarthRevan #16 üzenetére
Pedig arról van szó.
A 25 wattos verzió is szabadon konfigurálható és a 10 wattos is akár 5 wattos keretre lefojthato, persze a felső határ alatt a gyártó által kialakitott huteshez belove. Simán elkepzelheto, hogy lesz 25 wattos TDP keretes példány ugyan olya orajelen járatva mint a 10 wattos, ezért nem ad meg Nvidia orajelet hozzájuk.
Nem garancia a megfelelő sebessegre az sem ha megnezed milyen verzió van a gépben, mert a gyártó lekorlatozhatja azt, ha teljesíti az Intel IGP re vonatkozó előírást. Nagyjából inkább úgy kell ezt kezelni hogy van a kiindulási Mx250 sebesség ami akár lehet 30%kal gyorsabb megfelelő hutessel..
Egyébként NV a MaxQ dizájnnal rendelkező vastagabb modellekben ajánlja a 25 wattos modellt max orajelen járatva.
erre a gyártót kellene kötelezni, hogy tüntesse fel a gép dobozán melyik verziót választja és milyen orajeleket garantál, mert az utóbbi fontosabb, mint az előbbi.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Hopkins95 #13 üzenetére
Ez nem értem miért Nvidia hibája,hogy a gyártó nem tünteti fel hogy az ő notijaba melyik TDP kerettel szerelt verziót választja a hűtés miatt. Ugyan az a GPU mindkettő.
-
DarthRevan
tag
Nem értek egyet. Itt nem arról van szó, hogy adott egy tág keretek között konfigurálható TDP-jű GPU, amit a notebook gyártók oda csavarnak, ahová akarnak. Itt van két variáns, aminek még külön házon belüli azonosítója is van: tud róla az NV, tud róla a notebook gyártója, de a vevő nem. Lett volna erre tisztességes megoldás: a 10W-os mögé odabiggyesztették volna, hogy "LE", és senki nem beszélne erről...
-
XuChi
addikt
Pedig bizony mx150-el szerelt GAMER noti is van!!
Razer Blade MX150-el, Acer Nitro 5 With MX150
Egyébként meg totál nevetséges ezeket Gamer-nak nevezni. Szerintem 1050Ti alatt nincs gamerkedés. Dehát mit tudhatom én, van a ki a low grafon 20FPS-el is gamerkedik!
-
addikt
Hát erre most alaposan ráhibáztál! Az ilyeneket 800-900 Eurós gépekbe rakják, nem csupán holmi „interneteznijóleszaz” laptopokba. Aki ilyet vesz, szerintem az már tudatosan veszi azt, amit.
Egyébként ez megint az a Bullshit az Nvidiától, ami a GTX 950m DDR3 és GDDR5 esetében volt. Ott sem volt megkülönböztetve a kettő elnevezés. Én érintett vagyok ebben, s én benéztem mint fórumlakó - hát még más. Amikor vettem, még nem tudtam a különbségről, csak utána találtam rá az interneten. Ez a vásárló egyenes megtévesztése, büntetni kéne.
[ Szerkesztve ]
-
Dobrika
tag
Bármibe le merném fogani, hogy az ilyen deidkált GPU-s masinát vásárlók jelentős többsége az életben nem használja a GPU-t, sőt azt sem tudja mi az és csak azért vett olyat ami tartalmazza a IGP mellett, mert az volt, vagy épp akciós volt.
-
bzoley
veterán
Még szerencse, hogy csak két darab van belőlük, nem lesznek sokáig a piacon.
-
Dragon3000
veterán
Ugyanez volt az mx130 és 150-nél is. Amúgy csak a max teljesítmény van meghatározva, az mx250 max 3,5x lehet erősebb, mint az Intel uhd620. Innen kezdve lehetett rá számítani, hogy azonos névvel más teljesítményt adnak.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz DarthRevan #6 üzenetére
ugyan az termék, csak az egyik csökkentett fogyasztásra belőve. A gyártón múlik, hogy ő melyik verziót választja.
-
erer1000
őstag
rengetegen vannak hogy xy a max ami kifér a pénzből, és mx150 ek is pl 250k körüli laptopokban is voltak vannak.
és koleszban ott van az illető, előbb utóbb csak játszana egyet.
M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
A Head & Shoulders eltávolítja a korpa akár 100%-át. Tehát akár mindet, vagy semennyit.
Szóval ha kihoznának egy MX250-et az eredetihez képest 0% teljesítménnyel, akkor az is megfelelne, hisz nem gyorsabb.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
DarthRevan
tag
Ezt úgy hívják, hogy a vásárló megtévesztése. Hogy nevezhetnek ugyanúgy két terméket, melyek között 30% teljesítménydifi van?
-
Fred23
nagyúr
Nem látom hatalmas problémának, mert egy GT 1030 erősségű kártyánál +/- néhány százalék nem oszt, nem szoroz 1080p-ben vagy 1440p-ben. Mondjuk ha még nem haltak ki az 1366x768-cas kijelzők, akkor visszaszívom. Olyan felbontáson még egy AC: Origins is elkocogna az MX250-en, és tényleg nem mindegy, hogy 30 vagy 35 fps mellett.
Szerk.: Mondjuk ha valaki bírja a nem natív felbontást, leskálázhatja az újabb játékokat, és akkor neki tényleg számíthat ez a dolog. Leskálázva és low beállításokkal örülhet ebben-abban a 30-40 fps-nek. Azért nem hiszem, hogy MX250-es gépet a játékosok vesznek leginkább.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
valahogy kötelezni kellene a gyártókat, hogy jelöljék meg melyik verziót/ paramétert használják a 10 wattos vagy a 25 wattos-t. Úgy sem fogják jelölni, ugyan az mint az Rx 560D ( szerk: 460D)esetében vagy melyik volt az.
[ Szerkesztve ]
-
Gdi
senior tag
Ez addig még rendben is lenne, ha fizethetnék egy olyan borítékkal, amiben legalább 3,5-ször több pénz van, mint egy DogeCoin értéke. Aztán' vagy ennyi, vagy annyi....
''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest