Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ukornel

aktív tag

válasz MaUser #118 üzenetére

"A cégek számára az én irányom a nehéz."

Nem. A te irányod nem egyszerűen nehéz, hanem zsákutca a jelenlegi technológiai szinten.
    Bár erre hosszabb ideje nem vagy hajlandó reagálni.

"Ebbe buktak bele, illetve inkább haladnak a könnyű úton profitot maximalizálva."

Mint írtam korábban (#91), egyáltalán nem könnyű ez az út. A könnyelmű profitmaximalizálásról meg annyit, hogy az AMD, az irány mostani úttörője évek óta veszteséges.
    De azért köszönjük, jó próbálkozás volt...

"AMD gyártástechnológiai lemaradása miatt bukta a mhz versenyt,"

Azóta ráadásul az AMD-nek már nincs is gyártástechnológiája.
    A Globalfoundries annyira lelassult, hogy jobbnak látta licenszeli a legújabb gyártástechnológiát, az IBM kiszállt, a TSMC-ből mintha fogyna a lendület, még a Samsung kapaszkodik nagyon az Intel után, az UMC a kanyarban sincs. Az látszik, hogy olyan erős fizikai korlátokat feszeget a csúcstechnológia, hogy kis előrelépésért is rendkívüli erőfeszítést kell tenni. Először a kicsik szakadtak le, aztán most a nagyok, végül a legnagyobb marad, de ő is ugyanúgy fog járni, csak egy kicsit tovább bírja - de látni kell, hogy ott a vége.

"Minek csinálna pl. egy 2-2 big-little procit?"

Hasonlóról én is írtam már régebben :-)

"Gyak minden másik prociját feleslegessé tenné."

Szerencsére már elég sok olyan program van, ami kihasznál 4, 8, sőt akár még több szálat, tehát a 4=< szálon számoló procikat máris nem tenné fölöslegessé.

"Gondolj bele, hogy minek kéne más proci egy notiba, ha lenne low-power core m magod, max 2-3w tdp-vel és ha nagyon kell akkor lenne mellettük 2 20w-os erősebb mag és dinamikusan tudna váltani a gép"

Lehet, hogy van itt egy kis félreértés. A Core-M ugyanolyan Broadwell mikroarchitektúrára épül, mint a nagy teljesítményű Core i7-5775C; pl egy Airmont mag jobban passzolna az itt vázolt feladatkörhöz ("LITTLE").
    Az Intel a Core-M procikban az órajel hihetetlen széles tartományban (1,2-2,9 GHz) változtatásával szükségtelenné teszi egy kis teljesítményű mag beépítését. Elég jól leszorították a szivárgó áramot.

"plusz még low power fpga frissíthető kóddal video és audio codec-ekhez"

Már háromnegyed évvel azelőtt bejelentették, hogy most ide leírtad.
    Így teljesüljön minden kívánságod! :D
    Ugyanakkor, bár tény, hogy nem értek hozzá, mégis kétségeim vannak azt illetően, hogy mennyire lesz egyszerű egy ilyen FPGA-t felprogramozni - attól tartok, egy IGP-t könnyebb. Ráadásul ha valami, hát az FPGA implementálása igazán tranzisztorzabáló (a szavaiddal, "a tranzisztorok jó részének elpazarlása a semmire").

Új hozzászólás Aktív témák