Új hozzászólás Aktív témák
-
shtml
őstag
Hm, ilyen bejelentéseket már többször olvastam, jó lenne már a boltokban is látni az árut, elfogadható áron.
technológiát kezdetben járművekben és ipari környezetben vetik be
Ne haragudj, hogy belepofázok, de egyre több helyen olvasom a "bevetni" igét ebben a nem ide való jelentésben. A magyar nyelvben bevetni a hadsereget vagy egy fegyvert - akár átvitt értelemben is - szoktak, technológiát alkalmazni szokás.
A szó a német einsetzen ige tükörfordításaként került be a magyarba, bizonyára egy magyarul rosszul tudó fordító szörnyszüleményeként. Németül ebben az értelemben is tökéletesen helyes a használata, de magyarul nem.
(Bár ha ilyen ütemben terjed, hamarosan ez is elfogadott lesz, mint a kerül igével képzett nyögvenyelős és döcögős szenvedő szerkezet.)
Edit: Bocsáss meg, félrekattintottam, nem neked szántam, hanem a cikkírónak.
Új hozzászólás Aktív témák
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Trollok komolyan
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- LEGO klub
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Autós topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 144Hz képfrissítés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER P termékbeszámítással
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest