- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Bluetooth hangszórók
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Lassan tálalható a hardverpecsenye
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
agthios
csendes tag
"az is lehet, hogy az MS tudott valamit, amit én nem
"
Ez, speciel, lehetséges
(Jól van na, nem kell berágni, egyszerűen nem bírtam kihagyni
)
kovsol: "Meg a kiegészítőkből. Pl extra kontrolert iszonyat pénzért adják hozzá."
Akkor kábé már értem is, hogy konzolon miért nem erőltetik az egerészést.
"Amúgy meg a konzol játékokat elég jól viszik a PC-hez képest"
PC-n viszont elég jól viszik a vasat a konzolhoz képest, elég jó árban
Szerk.:
Na jó, el is felejtettem, hogy a PC kihalásra ítéltetett (csak ez nem nagyon látszik).
arty: "az megvan, hogy a mostani generáció mindkét cégnek massziv minusz sok-sok milliárdot "hozott" ?"
Én ezt kizártnak tartom.
De most tényleg: szerinted ha a konzolgyártás veszteséges, miért csinálják?
Peter13: "bérgyártás"
Erről jut eszembe egy másik cikk, hogy az Intel gyakorlatilag bárki számára hozzáférhetővé tette a gyártókapacitását (az AMD részére is).
Lehet hogy arra játszanak, hogy az AMD a két konzol kiszolgálásával akkora terhet vesz a nyakába (a hagyományos profilja mellett), hogy majd rájuk szorul?
Piacai viszonyok mellett ez (szerintem) nem is lehetetlen. Így ők is profitálnának az AMD konzolos sikeréből.
Szerk.:
Már nem emlékszem rá, de lehet hogy ez a következtetés abban a cikkben benne is volt.Cassi: "Nyereséges, csak nem eléggé, de a Sony nem tehet mást, mint megy előre, nekik a szórakoztató elektronika a fő profiljuk. A Microsoftnak azonban van más."
Izé, és mi van a filmgyártással? Mondjuk a Sony Pictures-zel? Szerintem azért az is valami.
"... az MS-nek ...sokak szerint üzleti szempontból nehezen védhető a konzolos vonal, kevés az esély rá, hogy magától javulni fog a belőle származó haszon."
Ködösítenek/mellébeszélnek, mert iszonyat pénz van benne,
"Most, hogy az MS-nek új vezetője lesz, valószínűleg keményen átnézik az összes tevékenységet, és sokak szerint üzleti szempontból nehezen védhető a konzolos vonal, kevés az esély rá, hogy magától javulni fog a belőle származó haszon."
Tényleg bocs, hogy megint beléd kötök, de az MS most kötelezte el magát kb 10 évre a konzolok mellett.
alevan: "esetleg nanométerről áttérünk femtométerre (vagy még kisebb csíkszélességre)"
Ja, főleg ha az sikerül költséghatékonyan. Első dolgom lesz.
Legközelebb ha lehet ne floodolj tele egy több mint egyhónapos hírtopicot.
[ Módosította: #65675776 ]
-
alevan
őstag
válasz
pakriksz #117 üzenetére
Nem.
Jelenleg a Snapdragon 800 magjai már megközelítik az Intel Atom-ot, és ez a paszív hűtéssel operál. Kicsit túlfeszelve aktív hűtéssel már nem lett volna rossz. Csak IGP tekintetében nem közelíti meg az AMDt senki (max az NVIDIA, de az is csak jövőre a ...... valamelyk szuperhősös SoC-jával (talán Maxxwell)).
-
ukornel
aktív tag
válasz
Lomha 8V #113 üzenetére
Ha jól értem, a következők kellettek az XBO SOC-hoz:
1 64 bites processzor
2 a hozzá való, GPGPU-re is jól használható grafikus architektúra
3 a kettő kellően mély integrációja
Ha jól tudom, ebből ebben az évben az ARM hozta az 1,2 pontokat, de a 3-ast nem. A Qualcom és az nVidia még ennyit sem (mondjuk, a 2-est). Csak az AMD tudta beikszelni mindhármat. -
Vadmeggy
aktív tag
"A Microsoft esetében megtudtuk, hogy a cég fülébe jutott, hogy a Sony kérdezősködik a fejlesztőknél. Ezt a redmondi óriáscég eredetileg nem tervezte, de valószínűleg úgy döntöttek, hogy abból semmilyen hátrány nem származik, ha meghallgatják a fejlesztők igényeit."
DEVELOPERS, DEVELOPERS
Nagy mókamester ez a Microsoft.
-
pakriksz
őstag
A konzol játékra való. Vicces képes összeállítások és powerpointról amúgy is le kéne szokni, de a szövegszerkesztést, a 10 éves gépen meg lehet csinálni, sőt egy 15 ezer forintos hangtalan ARM kispc-n is.
Filmeket és sorozatokat már a jelenlegi konzol generáción is lehetett nézni, sőt az XBMC eredetileg meglepő módon a még azelőtti xbox1-re készült, mellesleg egy modern tv erre önmagában képes, semiféle egyéb gépet nem kell rá kötni, csak beletolni valami adathordozót, esetleg egy NAS-ról DLNA-n keresztül megoldani.A hiányzó játékstílusoknál egyet értek, bár ez mind megoldható lenne a jelenlegi generáción is, nemhogy az újon, ha nem lenne diktatórikusan megszabva hogy CSAKIS gamepad, ugyanis a jelenlegi konzolok is támogatják a billentyűzet egér használatát, ezt azonban bizonyos begyepesedett, retardált réteg nem nézi jó szemmel(felhasználóknál is van egy ilyen réteg, és a döntéshozó cégekben is), így kevés ezeket használó konzolos játék van.
-
Lomha 8V
addikt
"az ARM-mal, a Qualcommal és az NVIDIA-val. Utóbbi három vállalat kizárta, hogy az idei év végére összerakjanak egy megfelelő hardvert az új Xbox-hoz"
Ez azért elég érdekesen hangzik.
-
-
ukornel
aktív tag
Az "assumption" pontok szerintem eléggé támadhatók a cikkben. Az, hogy a "mainstream console gamer"-eket nagyon határozottan célba vették , még nem jelenti azt, hogy a mobilon futó játékokért annyit kiadnának a játékosok, mint egy konzolon futó játékért. Ha pedig árban (és minőségben is) elkülönül a piac, akkor megélnek egymás mellett. Akinek okostelefonja van, attól még vesz konzolt.
Szerintem -
SaGaIn
senior tag
válasz
Depression #109 üzenetére
Szivesen vennék én konzolt ha futna rajta az MMOk többsége vagy legalább egy két nagy cím és néha meg tudnék csinálni egy két egyszerűbb szövegszerkesztést vagy powerpointot esetleg egy két egyszerűbb képszerkesztést. Vagy meg tudnám nézni a letöltött filmeket sorozatokat (most az hogy erre lenne lehetőségem legálisan nem torrentezve akkor az még jobb lenne persze normális áron.) Nah ezért nem veszek konzolt mert PC re sajnos így is úgyis szükségem van. Mert amíg egy mmo val elvagyok hónapokig/évekig szinte nulla pénzért addig single player játékokat amik konzolra lennének max egy hét alatt végigjátszom nem beszélve az áráról. Egyénként sajnos konzolra jött játékokban az újrajátszhatóság elég alacsony mondjuk egy Civ4-5 höz vagy egy jobb RPG hez képest. Bár nem ismerem az összes konzolos címet szóval ebben lehet tévedek. Fifáztam pl 98 tól kezdve egészen 2012 ig utána viszont nem tud lekötni már egyáltalán. Az Nfs el is így vagyok kezdtem a 2SE- vel kb a hot pursuit2 ig érdekelt bár erről a következőről megnézek egy két gameplay vidit hogy milyen. Amúgy nem játszok 4k ban meg nem is fogok még évekig csak én nem a magyar piacból indultam ki ami kb picsfüst hanem a németből meg az amerikaiból ahol van pénz ilyen nyalánkságokra. De ha a Microsoft meg a Sony Oroszországban meg Kínában is gondolkodik úgy már érthető a olcsóbb gyengébb konzol az általam vártnál
-
-
ilyen_85
senior tag
Szerintem SaGaIn azt próbált elmagyarázni, hogy neki azzal van baja, hogy a konzolok generációról generációra nem adnak akkora plusz-t hardver szinten, s megpróbálják a lehető legjobban megközelíteni az elégséges szintet.
Érthető módon persze, hisz nem érdekük, hogy több pénzt költsenek valamire, ami kijött volna olcsóbban is. Csak ahogy szerintem egyelőre a Nintendo példája is mutatja, van amikor ez nem jön be s kevés lesz.Mind1. Szerintem mindenki nyert ezzel, hogy ennyire közel van egymáshoz a 2 konzol, most már nem sok mindenben tud versenyezni a két nagy név, csak az exkluzív címek minőségében. Ez pedig egyértelműen a játékosoknak kedvez.
Ami viszont egy döbbenetes állítás a cikkben, s szerintem nagyon jól mutatja mennyire jól döntött az amd, mikor az apu-k gondolatát kitalálták, az ez:
"Az Xbox One és a PlayStation 4 esetében a Microsoft és a Sony az AMD OEM partnere lesz... "
Nekem mindig is szimpatikus volt az amd/ati páros, remélem bejön nekik ez a konzolosdi, kicsit megszedik magukat s az intel nyakára léphetnek. Egy (a jelenleginél) komolyabb verseny remek és új dolgokat indíthatna el. Túl régóta üldögél az intel azon a trónon, teljesen ellustult.
-
polika
senior tag
Az a baj hogy 2-300W-al te nem fogsz 2-3x annyi teljesítményt kihozni. Az hogy egy I5 lenyomja vagy sem az kérdéses, ha gdr5 memóriával ill MS részéről egy brutál gyors speci cachével megspékelt megoldásról beszélünk, de ha le is nyomja az grafika szempontjából lényegtelen, a 4k felbontás amiről álmodozol, de egyébként is a magas felbontás + minden extra bekapcsolva játék opciók nem CPU hanem GPU limitáltak.
Egyébként meg szerintem ezzel az architektúrával mindkét cégnek iszonyú egyszerű lesz a köv generációs konzolját összedobni, 3 év múlva egyszerűen fogják az akkori csíkszélességnél létező APU dizájnt, beletolják a közben kiokoskodott extrákat (a mostani konzolok tesztelése során kiderülnek a szűk keresztmetszetek/igények), felturbózzák hogy a PR is elmondhassa a tuttit, és megvan a visszafelé full kompatibilis, de ütősebb cucc ami 3 év múlva tudja esetleg már a 4k-t is ha épp az a piac annyira kifutja magát hogy mainstream lesz, nem csak technológiai lehetőség.
-
alevan
őstag
válasz
Lajtorja #102 üzenetére
Ám nem vicc, a helyi kisvárosi polgármestert az ifi szervezetünk leültette Sim City 4-et játszani. 3 óra alatt nagyon belejött
Nem azért linkeltem. Hanem mert nagyon sokan nincsennek tisztában azzal, mennyi minden kell egy játék elkészítéséhez. A legtöbb "vérbeli" gémer úgy gondolja, hogy 12 szemüveges görbe hátú kocka ül naphosszat a gép előtt és folyamatosan kódol (sőt, egy hasonló Vér István ismerősöm amikor látott egy hogyan készült videót a neten, csodálkozott hogy a grafikát nem programozzák, hanem művészek Photoshop, Corel és még csomó más saját vagy licenszelhető-megvehető programot használnak a textúrákhoz (nem beszólni PS miatt, hirtelen ez jutott eszembe).
-
alevan
őstag
Javaslom neked (és mindenknek, aki úgy érzi, hogy jobban tudja, mint a nagy játékfelesztő cégek) vedd meg a Game Dev Tycoon-t (ha Win8-ad van akkor a Store-ból, ha nem akkor innen).
Igaz, hogy csak egy végletekig leegyszerűsített Tycoon, de megnézném, milyen céget hozol benne létre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer gép - komphone -tól vásárolt
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Logitech Z5500 7.1 aktív sub 2db hangszóróval
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4050 -1,5 év gari
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Ultimate előfizetések
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest