Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bokapeter
tag
Az arctic cooling mx-3 tényleg remek hővezető paszta. MSI GTS250-1G gyári paszta 73 C, mx-3 66 C. AMD Phenom II 940BE@3200, Cooler Master Hyper TX-3 saját pasztájával 55 C, arctic cooling mx-3 pasztával 53 C. Szóval szerintem megéri.

-
KlezOne
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni.
Kérdésem lenne, hogy a Core i7-920(BOX)-os processzorhoz milyen hütőpasztát ajánlottok?Gyárilag adnak hozzá?A szilikonos megoldások jobban tetszenek, mert olvastam hogy az egyébb fém dolgokat tartalmazó paszták, rossz alkalmazás esetén hazavághatnak dolgokat
Köszönöm előre is a tanácsokat!
-
szuper-t
őstag
esztergálásból visszamaradt rézpor

de nem a durva szálas hanem ami 2-3 év alatt leülepedik a tartály aljára én azt kevertem fel lithium zsírral nekem megteszi
-
nyunyu
félisten
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Valami házilag elkészíthetőt és olcsót kitalálhatnátok,az se baj ha az áramot is jól vezeti.Óvatosba kell próbálni.

Discovery-n futo Mythbusters sorozatban gepzsir helyett eloszeretettel hasznalnak disznozsirt, mert az olcso, es ugyanugy csuszik.

-
defiant9
tag
Jah, a szemcsés forma nem vezeti olyan jól a hőt mert a sok határfeleületen tökéletlen az illeszkedés, ellentétben a tökéletes gyémánt szerkezetével (simán több nagyásgrenddel gyengébb), megdöbbentő hogy akár 1%-nyi szennyezés a rácsban milyen drasztikusan lecsökkenti egy anyag(akár réz) hővezetési képességét. A pasztánál szerintem nem a szilárd részecskedarabokon van a hangsúly hanem azon az anyagon ami képlékenyen tud belefolyni a tökéletlen felületek réseibe (feltételezve hogy nem mm-eket kell áthidalni a pasztával)
-
törölt tag
válasz
Vasinger!
üzenetére
Van róla teszt a neten... MX-2 vs. MX-3 vs. GC-2
Kb. egy fokkal "jobb" a Gelid GC-2-nél és kettővel az MX-2-nél.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Ha jutok valamire, kezdem az árúsítást...

Vannak ami übereli a gyémántosat, de az húzós...
-
bakosgabor57
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ha jutsz valamire tolhatnál receptet,akár pü-be is.

-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Az volt a cél, csak kissé elkapkodtam...
-
bakosgabor57
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Valami házilag elkészíthetőt és olcsót kitalálhatnátok,az se baj ha az áramot is jól vezeti.Óvatosba kell próbálni.

-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
10k volt 28g gyémántpor. Amúgy semmit nem villant, mert a szilikonzsír nem jó hozzá... Szilikon olaj kellett volna, meg némi teflon por.
-
bakosgabor57
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
És mit tud csillantani ez a szemfény-festék?Vagy szemfényvesztés?
És vajon a grafitos szilikon zsír mit tudna?Valamivel olcsóbb lenne,mint a gyámántporos. -
Vasinger!
nagyúr
És én pont most vettem egy MX-2
Ha tudtam volna, hogy ez ki fog jönni....
Az ábrán sok mindent lehet látni, de a legfontosabbat nem, hogy mennyivel jobb mint a MX-2-nél?
-
brd
nagyúr
válasz
defiant9
üzenetére
Nem vagyok fizikus, de logikusan gondolkodva: miért vesztené el? Attól még ugyanolyan szerkezete marad, ha kisebb lesz (hiszen a szerkezete miatt hívják gyémántnak).
Esetleg arra gondolsz, hogy adott méretű gyémántpor, és egy ugyanakkora méretű (egybefüggő gyémánt) hővezetése között lenne különbség? Ez kétségtelenül igaz (mint ahogyan talán az összes jó hővezető anyagra az), és a grafit esetében ez nyilván kevésbé jelentkezik, mert az könnyebben alakítható, így szerintem képes annyit deformálódni a hűtés rögzítésének nyomásától, hogy ne romoljon túlságosan a hővezetése.
A nanocsövek az átlagembernek, nem gondolom, hogy túlságosan sokat jelentenének; a szénszálas anyagok talán már többet. -
defiant9
tag
Szerintem a gyémánt azért olyan jó hővezető mert nagyon szabályos nagyon rideg kristályrácsa van, a hőmozgás gyorsan tovaterjed a kötéseken. Ha összetörjük mikro darabokra akkor elvesztené ezt az előnyét. Ha mikroméretú szénről van szó akkor ma és a jövőben már egyre inkább a szén nanocsövek fognak az embereknek beugrani esetleg az erős szénszálas anyagok, a brikett egyre kevésbé.
-
brd
nagyúr
válasz
üzenetére
(#41) : Jó, hogy elolvastam a hozzászólásokat, mert ezt akartam írni. Érdekes lenne, ha a szén nem vezetné az áramot.
(#43) : a gyémánt az egyik legjobb szigetelő...
Ebből indult ki a dolog.
Ez nem fizikus kérdés, hanem nyelvtani, köznyelvi. A köznyelvben a szén alatt a többség azt érti, ami a ceruza belsejében van, vagy amit a kályhában eltüzel. Eszükbe nem jut, hogy gyémántot használjanak ezekre a célokra. De nem is kell nekik, mert pontosan azért kapott a szén egy speciális változata (a gyémánt) külön nevet, hogy azon hívjuk. A topicot indító termékbe sem gyémánt formájú szenet szántak, hanem azt, amit a többség annak gondol, ha a szén szót látja. Csak a perverz fizikusok/nem egészen normálisak számára kell külön kikötni, hogy ez a szén nem gyémánt, mert a normálisaknak eszébe nem jut gyémántra gondolni, amikor szénnek nevezik a pasztába kevert port (hiszen hívhatnák gyémántnak is, elvégre van saját neve). Igaz ugyan, hogy a gyémánt nagyon jó hővezető, de azért ilyen hűtőpasztában még nem fogják felhasználni.

Ha erre esetleg még mindig csak azt tudod írni, hogy a gyémánt is szén, akkor te szívjál O3-at (ózon) az O2 helyett, hiszen az is oxigén. (Nyilván nem gondolom komolyan, nem kívánom a halálodat, csak a hasonlat kedvéért írom.
) -
szuper-t
őstag
jéézusom mi pihent agyak vannak itt:d várom a tesztet ha kell otthoni spéci paszta szólj

-
-
nyunyu
félisten
Hajj, de tudnak egyesek problémázni egy 2500Ft-os pasztaár miatt, amikor a legjobbat kapja meg az ember ennyiért. Mintha a többi olcsóbb lenne sokkal...
Lomexben ezres korul volt a 20grammos Wolf paszta...
Szerintem a kovetkezo evtized vegeig kitart

-
oliba
őstag
Hajj, de tudnak egyesek problémázni egy 2500Ft-os pasztaár miatt, amikor a legjobbat kapja meg az ember ennyiért. Mintha a többi olcsóbb lenne sokkal...
-
Bagira01
veterán
Mx-2-t olyan 1200-1400Ft körül lehet kapni, mx-3-at még nem láttam sehol

-
gabi81
tag
ha tényleg nem csak parasztvakítás akkor én adnék érte ennyit.
de majd megvárom a fórumozótársak első tesztjeit hogy ér e ennyit. -
brd
nagyúr
válasz
üzenetére
Az összesben van szénatom, de a gyémántot gyémántnak hívjuk, mert egy speciális formája a szénnek, ennyi.
Ha szénről beszélünk, akkor arra a megjelenési formájára gondolunk, amely nem a gyémánt: vagyis amelyet viszonylag könnyű deformálni/morzsolni, elégetni, és amely vezeti az áramot. A gyémánt azért kapott külön nevet, mert egy speciális megjelenési formája a szénnek: mivel nagy nyomáson alakul ki, ezért a legkeményebb természetes anyag, nehezebb elégetni, és egyáltalán nem vezeti az áramot sem. Ezért, ha azt mondod, hogy a szén vezeti az áramot, akkor nem gondolhatsz arra, hogy a gyémánt is vezeti (ebből indult ki az egész). Ugyanígy, amikor oxigénről van szó, akkor nem az ózonra gondol az ember, mert az szintén az eltérő tulajdonságok miatt kapott egy külön nevet.
Miért lehetne csak az S3 a monitorvezérlő? Mind a 3 monitort vezérel, az eltérés csak abban van, hogy a képet milyen bonyolult utasítássorozatból állítják elő... -
N-vidi-A
őstag
Jó cucc tényleg, már az "elődjén" is gondolkoztam, de nem vitt rá a lélek, hogy 4g kenőcsért kiadjak majd 2e FT-t!

-
Devid_81
félisten
Végre megérkezett, alig vártam!

Biztos, hogy van különbség a régi szilikon paszták meg-e között.
De mondjuk kíváncsi lennék mit produkálna a régi áttetsző, kb hajzselé állagú szilikon (zsír) paszta a mostaniakhoz képest.
Mert anno csak olyanom volt és az a 700Wattos erősítő még mindig erősítő amit anno azzal raktunk össze a haverral...és az sem száradt ki...és azért ott is van némi disszipáció...nekem ezek mind csak marketing szagos vackok...persze biztos van ami pár fokkal jobb. -
törölt tag
Akkor a szénnek melyik kristályosodási formája A SZÉN? Mert ha a gyémánt nem az, akkor nem az a grafit és a fullerén sem... Egyébként meg mind a három szén, csak allotróp módosulatok. Ahogy a másik példád is, az oxigénre ugyan ez igaz.
PC-s párhuzam: Ezek szerint akkor a GeForce és a Radeon közül egyik sem monitorvezérlő, mert az csak S3 akármi lehet?
-
LackoMester
addikt
én korábban csak mx2-t használtam,ár/minöségben verhetelen volt(durván 4 euró).....még van is belöle,de jó tudni,h.már van jobb is...
(egyébként 4 gram jó pár procira elég)
Persze ezt csak magamnak,vagy cimbinek...másnak elég az olcsó Cooler Master paszta is... -
afterburner_
őstag
ez az mx-3 enyhíti az aranyeres panaszokat?

én bármit próbáltam nem igazan tudtam megvállni a hagyományos fehér szilikonpasztától... számomra az a legjobb, újjal egyenletesen szétkenve vékonyan a proci meg a hűtő alján és ennyi
azt a megoldást hanyagolom hogy nagy gombóc a proci sapkájára és majd a hűtő szétkeni... mondjuk ez talán akkor jó ha iszonyatosan egyenetlen a proci meg a hűtő...ja még annyit hogy aki nem hisz kicsit sem a paszták közötti különbségbe, az vett volna titan nano blue-t, nah az volt egy írtó szar paszta, még van is belőle, az nem vezette a hőt hanem szigetelt, inkább a proci legyen kormos, mint a hűtő :-)
-
Tök jó cucc de 9 juró 4g? Nemá. Noctua NT-H1-et használok oda amit hosszútávra rakok össze, és 100Ft-os pasztát a néhány napos projektekre.
Noctua NT-H1 ~800-1000Ft... Az egyik legjobb paszta.
-
Puma K
nagyúr
MIkor a gépet kellett össze raknom akkor nem volt pasztám mert az elöző tulaj nem hagyott a CM proci hütő tubusába semennyi pasztát
aztán lerohantam és vettem valami 300Ft-ért ezüstös kinézetű pasztát (tuti hogy az van benne) majd olyan óvatossággal kentem szét a procin hogy az csuhajja. Fél éve meg a gép gond nélkül a proci +500Mhz-cen üzemel.
Na de azért majd veszek valami minöségibb pasztát mert nem szeretném ha zárlatos lenne a kicsikém.Kend a pocidra édes!

-
Kend a pocidra, kicsim!

Aztán jöhetne belőle a bacsis féle teszt, amiben összevetnénk a lekvárral, az aloe-s kenőccsel meg a féltégla retekkel. Összegzésbe 60%-ban beszámít az íz is. Biztos vesztene az emiksz3...Zalman-tól 2 fokkal jobb, az már igazán semmit nem számít nekem...
-
old gray
addikt
A lázat leviszi ha magadra kened?

-
Gergo88
tag
inkább veszek 5000 gramm nutellát ennyi pénzért
-
-XadAnuX+
őstag
Na szerezhetek belölle megint, 2-em van, és nagyon meg vagyok elégedve vele, remek cucc!

-
bacsis
Közösségépítő
igen... tényleg megcsinálom.. szóval 8 különböző pasztát szeretnél? hmmmm rendben... mx2-mx3, IBM féle gyári paszta, meg noname szilikon zsír, kihivók: feketeszederlekvár, aloeverás kézkrém, mustár, éééés a 4. legyen mondjuk hmmmm kecsap...
megfelel?
hol lehet venni ezeket a spéci pasztákat? -
Nekem van egy jó kis grafitos 10.5W/mK-es pasztám, majd kipróbálom már, igaz ezzel óvatosnak kell lennem, mert némileg vezet is...

-
finest
addikt
Nem értem mit izgultok a 9 eurós ára miatt, egy német mosogatófiú egy órai bére, olcsóbb mint egy hajvágás.

-
- = Zk = -
félisten
a nevetéstől lefordultam a székről, ahogy olvasgatom a HSZ-eket
vannak itt félig indiánok, árréskutatók, válságkezelők stb... besz@rás
-
Bagira01
veterán
Szegény procik csak ennyit kérnek, mind1 nekik hogy mit

-
Bagira01
veterán
Amekkora vadorzó vagy még tényleg megcsinálod. Akkor lenne jó a teszt, ha legalább 8 féle cucc szerepelne. 3 féle paszta minimum ezen kívül az általad felsoroltak és ketchup, majonéz. Kézkrém szerintem nem annyira nyerő, mert a melegre folyósodik és az elég csúnya dolgokhoz vezet, bár a majonézbe se vmi nyerő az olaj

-
-
Dyno
veterán
Drága nagyon, szvsz nem éri emg a felárat MX2-nek sokkal barátibb ára van, én is ilyet használok, nagyon is megvagyok vele elégedve.
-
bocsika
aktív tag
Nem jó a diagramjuk, a lekvár leveri.

-
szuper-t
őstag
én réz pasztát hazsnálok:d kell a fenének ez

-
Joachim21
őstag
Én a Noctua NT-H1esét használom, és az is bevált! Ráadásul 1500forintért(kb) egy akkora tubust kaptam, hogy már 9 újrapasztázást kibírt, és még 5-6 biztos van benne.
-
Bagira01
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
Hidd el ha 7 fok különbség lenne akkor igenis megvennék, de nincs annyi max 1-2 fok. Persz így is lesz aki ezt veszi, mert ha van hát miért ne

-
hibavissza
veterán
Vaz, nem mind1, hogy 40 vagy 47 fok C full load-on? Ez olyan büdös marketing...a fogorvosok 94,5%-a ajánlja!
Másrészt, ha lenne egy lotto ötösöm, vagy volt kb tag apám, akkor biztos megvenném
-
brd
nagyúr
-
Lenry
félisten
válasz
Napfénysüti
üzenetére
sokra... én 2 év alatt nem tudtam elfogyasztani egy ~4g-os sima pasztát
-
keIdor
titán
Ha síkosítóként is lehetne használni talán vennék, de mivel csak paszta elég drága...
-
g@bo
nagyúr
hurrá. nekem a zalman mellé adott paszta ( pár gramm ) kitart éve.

-
D.Orion
veterán
MX2-vel én nagyon meg vagyok elégedve, de ennyit azért biztos nem fogok adni 4g-ért. Pláne,ha az csak hővezető paszta.
Osztálytársam apja kohóban dolgozik ő vitt haza "véletlenül" ilyen 5kg-os hővezető ragacs rudat. Azóta a srác azzal neki a nála járó gépeket, azt mondta eddig nem volt baj.
Bacsis-nak kéne szerezni ebből meg a kohó anyagból azt meglesni a lekvár ellen. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Bagira01
veterán
Az nem baj, ha megveszi, csak ne egye meg. Biztos lesz aki megveszi, de ennyiért 2 tubus 4g-os mx-2-t lehet venni és még marad is pénzed, 1-2 fokot nem veszel észre
Esetleg ha olyan pasztát csinálnának ami extrém hűtéseknél jobb hatásfokot biztosít akkor azt mondom áldásom rá 
-
brd
nagyúr
Ez mekkora LOL. Bázzeg', ahol ilyenre van szükség, ott nem ilyenre van szükség.
(Hanem jobb levegőáramlásra/hűtőfolyadékáramlásra/nagyobb bordára.) Persze vérpistike biztos megveszi. 
-
brumesz
aktív tag
nem is olyan drága. ha ezt elszívom,mi történik?

omg. igen. most esett le. nehezen lehetne elszívni. kellemetlen is lenne ha 2-300fokon elkezdene égni/izzani

-
Tituka
senior tag
nah vegre megjott

nelkule nem tudtam volna ma aludni....
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
"Szen miota NEM vezeti az aramot?"
HAHA, épp erre gondoltam amikor rányomtam a hozzászólások gombra, kifejtendő az aggályomat e téren

Persze biztos ki van találva már olyan szén alapú komponens ami nem vezeti az áramot, csak így leírva nekem is első gondolatom ez volt hogy nem kenném bele befalazott röfi orrlyukaiba

-
Bagira01
veterán
Ezt még a NASA is tudja
AC leülhet fizikából 1-es ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
nyunyu
félisten
"Az új termék hővezető képessége 8,2 W/mK, ami a felhasznált szén mikroszemcséknek köszönhető, emellett továbbra sem tartalmaz semmilyen fémadalékot"
Szen miota NEM vezeti az aramot?
Lasd villanymotor szenkefei, meg amikor meg grafitceruzaval rajzoltunk az alaplapra, hogy nagyobb feszultseget adjon a procinak.
-
-
CsíkosMókus
aktív tag
Ok, akkor félkiló lesz elvitelre, csomagolja kérem

Jópofa, de tényleg szükség van arra a -2 fokra
Működjön, ne fagyjon szét, és ne kelljen tudnom, hány fokon teszi ezt. -
Bacsis kollégát kérném fel itt és most hivatalosan, hogy tesztelje le, vesse össze különböző lekvárokkal, krémekkel, meg mindenféle praktikus kenceficével.

Jah, mert én csak neki hiszek!
-
Ste
addikt
Mikor lesz Arctic Cooling "Kend a Hajdra" változat?
Vagy ha nem kented fel és kitépnéd a hajad, akkor valami hajhullás gátló? -
wwhy
veterán
1,5 réteg MX2 = 1 réteg MX3
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Ayg0
senior tag
egy apró elütés:
Az Arctic Cooling új prémium hővezető pasztájánakt 4 grammos kiszereléséért...
-
P00By
nagyúr
Tesztet!

-
Napfénysüti
nagyúr
Nem értek hozzá de érdekelne hogy egy ilyen 4 grammos kiszerelés hány procira elég?
-
divrapier
tag
Engem az érdekelne, annak hány euro grammja, amitől ilyen cimek jönnek:
"Kicsim, meddig bírod?", "Kend a procidra!"... Csak nem valami holland kapcsolat?
-
oliba
őstag
Teszt is volt valahol róla és valóban ennyivel jobb a többinél. Talán a legjobb paszta jelenleg a boltok poclain?

-
törölt tag
Remélem ebből is lesz 30g-os kiszerelés.
Az MX-2 nagyon bevált. De a jót jobbért...
-
Bagira01
veterán
9 ojró 4 grammért
Hát nem olcsó cucc az már biztos
mx-2 2x-ese árban.Ezzel az erővel lehetne mx-4 is a neve ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Gergő_
őstag
Lassan már hűtőborda sem kell, csak fogkefével bedörzsölöm a procit
-
devast
addikt
Inkább mazda mx-3 kéne

Új hozzászólás Aktív témák
- OLED monitor topic
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- További aktív témák...
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / 2K QHD / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / 1300 Nits
- iPhone 13 Pro 128GB 100%(1év Garancia)
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 Fe
- OnePlus Nord CE5 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

Ha tudtam volna, hogy ez ki fog jönni....

Esetleg ha olyan pasztát csinálnának ami extrém hűtéseknél jobb hatásfokot biztosít akkor azt mondom áldásom rá 
"