Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
de itt pont, hogy "állami hitelt" vesz fel a hallgató. nem olvastam a szerződést, de biztos van benne szó arról, mi történik, ha nem fizeted ki a tartozást
a bankok pedig fedezetet kérnek (ez néha pont az állam), de pl. ha ezt a fedezetet megszünteted a tatozás rendezése előtt, akkor az gazdasági bűncselekmény, 5 év szabadságvesztéssel büntethető.
"több tíz vagy több száz millával tartoznak az államnak", de nem azért, mert nincs mi alapján eljárni ellenük, hanem azért, mert nincs, akit ne tudnának megvenni. ilyenből van egyébként egy maréknyi (legalábbis ahhoz képest, ahányan tartoznak majd a diplomájukkal az államnak, olyan pénzzel, amit egyébként soha nem is láttak, tehát nem vehetnek belőle semmi mást, csak oktatást)
"bank tehetetlen az ügyféllel mert átment egy képzeletbeli vonalon"
én ilyenről nem hallottam, meg ha ez ilyen egyszerű lenne, akkor mindenki ezt csinálná (így aztán rögtön nem lenne ilyen egyszerű). én inkább olyanról tudok, hogy nem tudnak mit kezdeni az ügyféllel, mert nincs mijét eladni, hogy rendezze a tartozását. de majd az új PTK ezt is megoldja, ha végül tényleg belekerül a magáncsőd is.... de ez egy másik téma.
egyébként is van az a kiszólás, hogy ha 100 millióval tartozol a banknak, akkor nagy szarban vagy, ha 100 milliárddal, akkor nagy szarban van a bank.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Suzuki topik
- Milyen robotporszívót vegyek karácsonyra? (2025)
- Mikrotik routerek
- Alkoholista nevelde
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Építő/felújító topik
- Óra topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- Huawei P20 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest