Hirdetés
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- Notebook hibák
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Fujifilm X
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
Most mondhatnám erre, hogy minek a külső, ha van belső? Egyetlen dolog szól érdemben a belső HDD ellen, hogy nagyon drága lenne cseréltetni. De ha köthető rá külső is (bár sajnos valószínűbb, hogy nem), akkor ez igazából nem probléma
.
#56: Azért egy 1 terás SSD már emelne az árán, viszont egy 500 gigás még akár baráti alapon is beleférhetne
.
-
Feruendios
tag
A lézerben semmi káros nincs, ez egy technológia. A röntgentől sem leszel rákos ha eltöröd a kezed, pedig az atombomba halálos.
A lézer tévétől sem vakulsz meg, de a CD olvasóval se néz farkasszemet.
Jelen esetben arról van szó, hogy a LED elég jó manapság ha világítani kell mert jó a hatásfoka és egyre olcsóbb , de a lézer sokkal jobb. -
pepe76
csendes tag
-
törölt tag
"Készenléti állapotban tényleg rejtélyes dolgokat tudnak művelni az stb-k, bár jó eséllyel olyankor (is) leginkább frissítik magukat."
Otthon a T-s set top boxot lefekvés előtt mindig kihúzom emiatt, mert amúgy az éjszaka közepén is nekiáll kattogni meg tekerni a HDD-t. Készenlétben csak ne frissítse magát, hanem legyen kussban.
-
bteebi
veterán
A UPC boxa tényleg borzalmas, sajnos volt hozzá "szerencsém". A T-s set top box viszont teljesen korrekt, annak tévézés közben gyakorlatilag nem lehetett hallani a hangját, csak tekeréskor vagy frissítéskor. Egy ilyen TV-be épített HDD-nek használat közben - jó eséllyel - egészen minimális hangja lesz, amit simán el fog nyomni az adott műsor/film hangja. Ha csak adattárolásra, műsorrögzítésre lesz használva, akkor nem lesz vele gond. Szerintem.
Készenléti állapotban tényleg rejtélyes dolgokat tudnak művelni az stb-k, bár jó eséllyel olyankor (is) leginkább frissítik magukat.
-
kromatika
veterán
Nem hangzik rosszul.
-
-
Diocles
aktív tag
A mikrohullám kategória három nagyságrendnyi frekvenciát lefedő sugárzást takar. A tömegoszlató fegyverek 20 GHz fölötti frekvenciát alkalmaznak, aminek az általad leírt hatása van. A mikrosütő 2 GHz körülit, ami behatol az emberi testbe és belső égési sérüléseket okoz, ezért veszélyesebb.
Leárnyékolni egy mikrót egyrészt nem nagy kunszt, másrészt törvényileg kötelező, ezért a 10 ezres sütőktől sem kell félni.
-
dabadab
titán
válasz
M@trixfan #40 üzenetére
"Az ANSI valóban olyan 500-700:1 között van valahol"
Es ez az, ami tenylegesen latszik (mar ha megfeleloek a korulmenyek, ugye).
"a natív kontraszt 50000:1 lehet"
Ez igy ranezesre meg mar a dinamikus kontraszt, szep nagy szam, csak kb. annyi koze van a valosaghoz, mint a PMPO-nak.
-
mepet
addikt
A mikrosütő nem sugároz össze vissza. Ha nagy energiájú mikrohullámú sugárzás ér, akkor felforr a bőröd felszínében a víz, ettől pedig elviselhetetlen fájdalmat érzel. És még ezt is érezheted akár percekig anélkül, hogy bármilyen egyéb károsodást szenvedne a szervezeted (a bőrödtől eltekintve). Ezen az elven működnek a mikrohullámú tömegoszlató fegyverek. Kis energiától pedig minek féljünk, mikor a GSM hálózatok (és az utódai), a bluetooth, a wifi, a wimax, stb. mind-mind mikrohullámon üzemelnek. Ennyi erővel ezektől is félhetünk. Igaz, hogy soha senki nem bizonyította, hogy akármelyik is káros ezek közül, ha elég elszánt vagy, próbáld meg nélkülük! No meg nem mellesleg a természetben is akad mikrohullám dögivel, pl. kozmikus sugárzás... Ez a mikrós dolog egy városi legenda, meglepő, hogy még valaki elhiszi, pedig azért ez már nem éppen egy új technológia...
Az OLED attól hangzik jobban, hogy Organikus? Akkor nevezzük el ezt BioLézerTévének például, és máris nyomás Japánba vásárolni!
-
Akula
őstag
Engem meg az érdekel, hány év garit adnak rá. Mégiscsak egy Mitsu...
-
bteebi
veterán
Ne aggódj miatta, mert a beépített hűtőventillátorok elnyomják a hangját
. Viccet félretéve, meg lehet ezt csinálni úgy, hogy ne legyen zavaró. Ha a HDD aktuálisan nem végez intenzív fejmozgást, akkor nagyon halk. Ha tévézel, akkor eleve szól valami, lejátszás közben pedig nem fog kerregni, max. tekeréskor, de olyankor meg nagyjából mindegy.
-
M@trixfan
addikt
Az ANSI valóban olyan 500-700:1 között van valahol, de a natív kontraszt 50000:1 lehet és az a fontosabb egy bizonyos elért ANSI fölött. A legérdekesebb az, hogy egy olcsó benq w1070 is hoz 700:1 ANSI-t a DLP tulajdonsága és a primitív optika előnye miatt. Emiatt nagyon nézhető mozit lehet csinálni kevés pénzből persze natívban el van maradva a DLP általánosan az új LCOS, LCD gépekhez képest az egy milliós kategóriáig bezárólag. Nagyon magas árszinten lehetnek durva 3DLP DC4 gépek, esetleg brutálisan jó írisszzel.
Általánosan a témához szólva ezek a Mitsubishi tévék nem egy chipes lézer DLP-k véletlenül? Vagy itt most RGB lézer háttérvilágítással rendelkező LCD-ről van szó?
-
törölt tag
Semmi gáz nincs vele, 1-2 éve a nagy teljesítményű vetítő gépeknél is ezt a technológiát használják.
Kontrasztosabb, gyorsabb és nagyobb fényerőt tud mint a kisülő izzós/hagyományos társai.
-
wortz
tag
Húúúúúúúúú HDD-vel már alapból nem kéne. Nekem a TV-mben ne legyen semmi, ami búg, kerreg, rezonál, egyáltalán MOZOG. Már a PC-imet, és mindent igyekszek úgy összerakni, hogy a lehető legminimálisabb zajszintje legyen, ill. a legkevesebb mozgó alkatrész legyen benne. Mivel már ezer éve SSD-t használok a notiban és a PC-ben is (HDD külső rackben van), el nem tudom képzelni, hogy olyan szórakoztatóelektronikai terméket vegyek, amiben HDD van. SSD-vel még oké lenn, de így részemről felejtős (lenne, ha egyáltalán lenne rá ennyi felesleges pénzem).
-
Biztosan szép és jó dolog,de ennyi pénzért nem hiszem,hogy piacképes lehet bárhol a világon,föleg,hogy az oled itt kopogtat már.
-
scarbantia
aktív tag
Nem azé' károsít, mer' lézer, hanem mert egy pontban rendkívül nagy elektromágneses sugárzás(=fény) koncentrálódik. Ha ezt e fénynyalábot szétszórjuk adott felületen, akkor ugyanúgy csökken a teljesítménye, és semmi károsító hatása nem marad.
Hogy itt miért alkalmazzák, az egy jó kérdés, de több szempont is lehet. Egyik pl. hogy a lézerfény rendkívül szűk spektrumú(közel monokromatikus), ami hátrány ugyan, de ha csak egy színcsatornát akarunk lefedni vele, akkor azt nagy pontossággal meg lehet tenni. Mert ugyebár továbbra is R-G-B szubpixelekkel dolgozunk, így cél lehet egy adott szubpixel(pl. piros) minél pontosabb tartományú megvilágítása. Tehát élénkebb, "szebb" színt kapunk, mintha csak a fehér fény széles spektrumából használnánk fel a vörös tartományt. Ott ugyebár a koherens spektrum egy részét szűri a szubpixel, míg ez esetben a háttérvilágítás nagy százalékban tartalmaz egy szűk spektrumtartományt, amit jól lehet szűrni a többi elkülönülő (pl. zöld-kék) tartománytól. (természetesen a lézer fény is lehet más színű, csak példaként hoztam fel a pirosat)
Tehát ezzel elég "tiszta" R-G-B pixeleket kapunk, nagy színkontraszttal, viszont kérdés, hogy a három inkoherens fénynyaláb együtt mit képes kiadni, mert végeredményben mégiscsak egy egybefüggő spektrumot szeretnénk látni. Ez csak egy fejtegetés, bőven lehet téves az elmélet.Mondjuk ja... a nagyobb színgazdagság ennek épp ellentmond, de ez ilyen marketing izé, valahogy pontosabban is meghatározhatták volna. Mert ugye adott tartományon belül szebb spektrum, vagy szélesebb tartomány? Á, sok ez nekem...
-
Lacok
őstag
Szívesen megnéznék egy ilyen TV-t müködés közben, hogy valóban azt tudja amit a marketing szöveg állít.
-
Diocles
aktív tag
Nagyobb a színgazdagság 45%-kal, nem több.
-
Möhe
addikt
ehh, ezt nehéz lesz eladni
nem lettévé ,már rá sem néznek -
bteebi
veterán
Jó lenne ez, csak nem ennyiért. Kíváncsi lennék, hogy mennyivel jobbak a LED-eseknél, mert még nem láttam lézeres LCD-t.
#10: A lézer tulajdonságai, és a biztonsági osztályok. A lézer "csak" egy nagyon speciális fénynyaláb, és (alapból) nem káros a szemre. A látható fényre se mondjuk, hogy káros, pedig a napba nézéstől elég gyorsan meg lehet vakulni.
-
mepet
addikt
(#2) ddaydome: Többek között a színekkel kapcsolatban: a régebbi változatról itt egy nagyon érdekes review, ajánlom figyelmedbe: http://hdguru.com/mitsubishi-laservue-l65-a90-first-tech-review-hd-guru-exclusive/310/
(#5) Joshi: Tudtommal az első generációs Mitshu lézeres tévéket sem forgalmazzák a mai napig sem hazánkban, csakis Japánban. Azok a FullHD típusok már 2000dollártól kaphatóak.
(#8) MineFox54: Nem drága ennyiért, hidd el. Újdonság, ami már kinőtte a gyermekbetegségeit. Ráadásul hatalmasak. Ja és 4K...
(#10) 7time: Ezt gondold át mégegyszer! Kérdezd meg a középsulis fizika tanárod, hogy "miért károsítják a lézerek a szemet", és a válasza után máris érteni fogod, hogy miért lehetetlen, hogy egy 50-100inches tévé kiégesse a retinádat...
-
Findzs
addikt
vajon mennyi a fogyasztása egy "hagyományos" ledes tv -hez viszonyítva
illetve egy újabb ips, oled és ezt a lézerest megnézném egymás mellé rakva melyik a jobb
-
apatyas
Korrektor
A lézer alapvető tulajdonságai: monokróm azaz egyszínű, a nyaláb nem divergál mert jól fókuszálták, a fotonok fázisa adott mélységben megegyezik egymással. Na ezek közül egyik sem hasznos itt. Azt kiáltom: Bullshit!
Mellesleg, mi van benne? Feltételezem, félvezető lézer ami kb hasonló a LED technológiájához, csak némileg jobban van tervezve optikailag. Ja és amikor összekeverik a három színkomponenst hogy fehér legyen, akkor aztán tényleg minden lézer tulajdonság odavész. -
dabadab
titán
Én nem láttam szepi méréseit, ANSI CR-ből meg igazán 1000:1-et még specifikációban sem láttam.
(#17) shteer: persze, hogy a szemebe vilagit, mert hattervilagitasnak hasznaljak, pont ugy, mint ahogy mas gyartok a LED-et: ha nem vilagitana a szemebe, nem latna semmit
Viszont itt a lezer fenye nem egyetlen pontra koncentralt, hanem eloszlatjak az egesz LCD feluletere.
-
NemesTom
tag
Ez már döfi. És a maga kategóriájában nincs is elszállva az ár.
-
7time
senior tag
Nem tudom ki hogy van vele de én úgy tudom a lézer nem tesz túl jót a szemnek, tudom ilyenkor jön hogy "megmértük, nem káros, az egességügyi szint alatt van stb." de ugyanezt mondják évek óta az ételkiegészítőkre is és egyre több a beteg allergiás ember amit nagyon sok orvos a túlzott tartósítószerek-színezékek- kemikáliák bevitelének tulajdonit, persze erre valahogy még egyik kutató intézet sem cuppant rá, vajon miért???
-
engem pl sokkal jobban érdekelne a kontrasztarány cinema módban, veri e ez a technológia egy közép/felső kategóriás projektort pl.
-
MineFox54
őstag
Drága(kva drága).
A csaj sír, vagy csak szimplán ronda
-
szab.tam
nagyúr
egy ritka újdonságot nézve, ekkora méretben egyáltalán nem a "piszok drága" kategória.
szerintem. -
vittorio7
őstag
Úgy látom itt a TV-t kell nézni, és nem a nőt.
Találkozott itt valaki lézeres LCD tévével? Mennyivel szebb/jobb a "hagyományos" LED megvilágításúnál?
-
ddaydome
senior tag
Elsőre elhiszem, hogy szebb színű a képe. A plazma tv-k is élénkebb színnel rendelkeztek, mint a mostani LED-sek. Talán a Apple a mostani SOny-k és a Samsung adja a legszebb színű paneleket.
-
A színgazdagság 45%-kal jobb az azt jelenti, hogy az adott színtéren belül ennyivel több színt képes megjeleníteni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Mitsubishi 65 és 58 hüvelykes, piszok drága modellekkel lépett színre.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- ASUS routerek
- Politika
- Milyen autót vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Energiaital topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest