- Fával feldobott, kábelrejtő Lancool ház tűnt fel a Lian Li portfóliójában
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Színes, szemkímélő E Ink monitor jött a BOOX gondozásában
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill legfrissebb, 128 GB-os memóriacsomagja
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
válasz
tothmaxy182 #49 üzenetére
Szerinted az üzletpolitika kialakításakor mennyire volt szempont a kelet-európai átlagfizu(*)?
(* bankárok, brókerek, nagyfőnökök, politikusok fizetését nem beleszámolva)
-
tothmaxy182
őstag
Hát ez az, hogy rogyásig van. Mi van, ha megvettem 15-ért, aztán nem tudom eladni...? Ezért írtam, hogy erre nem lehet alapozni! Milyen dolog az, amikor úgy veszek meg egy 130ezres játékgépet, hogy utána azon molyolok, hogy hogy tudnám kihasználni anélkül, hogy utána anyagilag kicsinálna.
Amúgy megértem a mondanivalódat, de ez az ipar akkor sem a használt játékokra épül. Ez kb ugyanaz, mint a feltört konzol, amiről ldave kolléga győzköd. Feltört konzol=használt játék. Az eladó cégnek egyik sem épp előnyös. Az egyik rendben van a másik meg nincs?
És ettől még továbbra is drágának tartom a mostani konzolgeneráció játékait...
Illetve abban sem lehetsz biztos, hogy a konzolgyártó egyszer nem gondolja majd úgy, hogy kiad egy update-et és utána már nem lehet használt játékot adni-venni. Mint ahogy pl az Xbox One-nál erről szó is volt az elején, csak letettek róla. Akkor maradnak mindenkinek a 15-20ezres játékok... Amik drágák...(#46) ldave: Egyrészt ez a Box360-nél sem így történt, másrészt két hozzászólással feljebb még a használt játékok királyságáról győzködött engem Madwe kolléga. Most akkor a kettő nem ugyanaz? A használt játék (főleg ha több kézen is keresztül megy) csak egyszer termel profitot, ahelyett hogy mindenki a gyártótól venné...
-
dezz
nagyúr
válasz
tothmaxy182 #43 üzenetére
Az sem érdekli, ha a profitkiesés miatt nem lesz rá annyi játék, mint lehetne és/vagy a többség összecsapott lesz?
Egyébként nem a 15k-s ár (ill. ennek megfelelő euró, dollár, stb.) a nonszensz, hanem az, ha valaki nem tudja kifizetni mellényzsebből.
(#37) dabadab: Gazdaságilag talán, de nem érdekérvényesítőképességben.
Nyilván nem az utóbbi években csatlakozott országok az összehasonlítási alap. Ilyen alapon nálunk is EU-s fizetések vannak.
-
ldave
félisten
válasz
A végfelhasználót addig nem érdekli, amíg jönnek játékok, de aztán ha egyszer az lesz, hogy a kevés eladás miatt egyszer csak nem jön ki valami a szeretett gépére, akkor meg elindul majd a sírás.
-
Bölcs lépés volt,ezzel jelentősen növelik majd az eladásokat.(inkább talán)
-
Madwe
nagyúr
válasz
Ha multi és sokáig leköt megveszed digitálisan olcsón... Ha nem köt le vagy csak a single érdkele megveszed újonnan/használtan majd eladod ha kitoltad 2-3ezerrel olcsóbban, uh összesen 2-3k-t költöttél és ki is toldat, hol a gond? Téged hol érint hogy ő mennyiért vette? sokan megveszik és árulják is... Nem lehet rá számítani? jatekaim.hu pl már rogyásig van használt ps4es játékokkal, x1ből még azért nagy a pangás mert hivatalosan még nem kapható uh. nincs sokaknak... De idővel az is rendbe jön majd...
-
tothmaxy182
őstag
Ez a végfelhasználót továbbra sem érdekli, ahogy nem érdekelte az Xbox360 esetében sem...
(#41) Madwe: Attól, mert én megveszem használtan 10-ért, még valakinek meg kellett vennie újan 15-ért! És arra nem lehet alapozni, hogy majd mindent megkapok használtam, olcsón.
Szerintem az árak akkor is elszálltak. Sajnos manapság a játékok single része pár óra alatt kijátszható. Ennyiért pedig még a 10ezer is sok! Örülök, hogy neked ez nem sok, de pár óra mókáért sokallok ennyit. A multi meg nem mindenkit köt le! -
szikrobi
csendes tag
Nekem kb. egy hónapja van meg az Xbox one .
A kinect egyeltalán nem is volt még használva,ezért szépen ott csücsül a dobozban.
Szerintem el is fogom adni ,mert biztos majd valakinek szüksége lehet rá az elkövetkezendő hónapokban.
A PS4 meg Xbox one közötti konzolháborún még szerintem túl korai erdményt hirdetni .
Lesznek még bőven változások mindkét konzolt illetően.Remélem ezek közé tartozik majd,hogy a One tudja futtatni a 360-as játékokat. -
Madwe
nagyúr
válasz
tothmaxy182 #39 üzenetére
Megveheted újonnan lemezesen 15kért, használtan 10kért, s utána el is adhatod... újonnan digitálisan 7-13k között veheted a címeket, nem tudom hol a gond... Egyáltalán nem elszálltak az árak, attól még hogy az általad ismert helyen 20k nem jelenti azt hogy mindenhol annyi... Nomeg ha drága nem kell megvenni a gépet se... Az hogy steamen 5-10 dollárért fut már lassan minden az egy másik történet, ha neked csak ez számít maradj pc-n de azt azért nem lehet elvárni hogy egy konzolos játék is potom pénzért menjen mert amúgy senki nem veszi meg hanem ellopja - pc-n ugyanis ez a helyzet...
-
ldave
félisten
válasz
tothmaxy182 #39 üzenetére
Csak tudod, a konzolpiac alapvetően úgy működik, hogy a gyártó veszteséggel árulja a gépet és a játékokon lévő licencdíjból keresi meg a profitot. Szóval minden egyes feltört gépen, amire nem vesznek majd egyetlen játékot se, azon pénzt veszít a konzol gyártója.
-
tothmaxy182
őstag
És egy végfelhasználót ez hol érdekli? Vagy hogy jön ez az általam leírtakhoz! Én nem a Microsoft profitja miatt aggódtam, hanem azért, mert 20ezerbe kerül egy tetves COD az új generációra! Szerinted ez az ár reális?
Az Xbox360 jó szereplésében is jelentős része volt annak, hogy simán törhető volt...
Ha megnézed a harveraprót a boxoknak komoly hányada tört! -
Cathulhu
addikt
válasz
tothmaxy182 #35 üzenetére
Annak a konzolnak fognak majd megugrani az eladásai, amit először feltörnek!
Annak is annyi az ertelme aztan, az az eladas mintha nem is letezne, max papiron mutat jol. Ha csak amiatt tudna mondjuk megelozni az X a PS-t, akkor azzal az MS nem lesz elorebb. -
dabadab
titán
En csak azon csodalkozom, hogy nincs itt a topikban "eneloremegmondtam"-cumani
(#17) dezz: az EU a vilag legnagyobb gazdasaga. Mondjuk az EU-s fizetes nehezen ertelmezheto, mert abban benne van Svedorszagtol kezdve Romaniaig meg Bulgariaig eleg sok orszag.
-
Madwe
nagyúr
válasz
tothmaxy182 #35 üzenetére
Maximum hasonlóan szarul teljesítő országokban mint itthon... Amúgy alap esetben mindkét konzolra tudsz venni 60 dollárért (0% áfával) játékokat, de gyakran 30-40 dollárra lemegy az áruk, igaz ekkor digitálisan van meg és nem tudod eladni. Ha meg el akarod adni akkor tök mindegy hogy 10ért vetted és 7ért adod vagy 15ért vetted és 12ért adod, szerintem...
-
tothmaxy182
őstag
Annak a konzolnak fognak majd megugrani az eladásai, amit először feltörnek! Mármint úgy törnek fel, mint anno az Xbox 360-at, hogy különösebb mókolás nélkül mennek rajt a letöltött játékok! Mert az nonszensz, hogy megveszed a konzolt, aztán utána ha játszani akarsz egy szaros fifával, akkor ki kell csengetmed 17ezret.
Nekem is ez a bajom. Magának a konzolnak nincs is olyan vészes ára, de hogy 15-17 ezret fizessek egy játékért, aminek a játékideje sok esetben néhány óra, az kizárt! Egyáltalán nem vagyok warezpárti, mindig Steam-en veszem a játékaimat, de nem ennyiért. Valószínűleg konzolra is megvenném azt, amelyik megérdemli a pénzt, de ha csak egy pár órás NFS-ezésre vágyom, amiről ennyi idő alatt úgyis kiderül, hogy egy hulladék (ahogy az az elmúlt években lenni szokott), akkor azért biztos, hogy nem adnék ki egy kisebb vagyont! -
Angel1981
veterán
válasz
Blindmouse #3 üzenetére
LOL
Semmi gond, az NSA talál 1001 másik módot az infógyűjtésre!
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Blindmouse #3 üzenetére
Ha már megveszi a delikvens a konzolt, később megveheti akár SpyCam csomagot is, feláron...
-
stratova
veterán
válasz
Blindmouse #3 üzenetére
-
Exelsior
őstag
1 hete voltam az 576-ban és kérdeztem hogy megjöt-e már a megrendelt PS4-em és hát azt mondja a srác hogy még mindig várják a szállitmányt de ha beis érkezik pillanatok alatt elkapkodják mert annyian rendeltek belöle.
Erre jobbra felnézek a hátsó polcra és ott fityeg egy Xbox One de senkinek nem kell legalábbis kevesebben veszik mint a PS4-et..(mondta is.)
Úgy hogy másik Konzol boltban vettem mert ők szereztek be nekem.
Ideje volt már egy olcsóbb kinekt nélküli kiadás.
-
keIdor
titán
Nem volt akkor még jó mechanikus billentyűzeted... persze nem azt mondom, hogy meg kell venni a 40 ezrest, de próbálj ki egyet...
ViZion: Szerintem meg minden beszerezhető itthon is, annyi márka van... ok vízhűtésnél ez már annyira nem igaz, pl. nem láttam még Koolance-t.
-
adamadd1
tag
Nem értem miért fáj a ps fanoknak ha a xbox valamit jól csinál , és ez oda vissza , de ha már kell mondani egy érvet :win 8 , wp , xbox , win rt , ökoszisztéma amit a sony sosem fog tudni felmutatni
( szubjektív vélemény)
-
ViZion
félisten
"annyira nincsenek elszállva az árak" - de, igen. Cserébe a választék is sz@r. Fél évekergetem, h milyen egeret vegyek, de bill.-ből sem jobb a helyzet, vizes cuccokat, modding és ventivezérlő cuccokat meg sem említem.
OK, mondjuk prociból vehetsz amilyet akarsz. Mobo-ból, laptopból már nem.
-
szab.tam
nagyúr
ilyenkor - (igaz, nem tart sokáig
) - de megvan az a kellemes érzésem, hogy győzött a júzer és a józan ész.
lehet, hogy 1* még megérjük a 3d, webcam és smart nélküli új tv-ket is...
(természetesen 100.000.000:1 lesz a dinamikus kontrasztarány, mert hát valamiben lépni kell majd újra, ha az uhd lecseng, mint újdonság...) -
Goblin12
őstag
válasz
johnywalker #15 üzenetére
Üdv,
hééé, nem is erre akartam célozni, nem akartam semmi fizetést vagy egyéb ilyesmit összehasonlítani! Én szimplán árakról beszéltem.
Csak mert mindig az a szöveg járja, hogy kint mindig minden olcsóbb, és ezt kívántam megcáfolni.
-
johnywalker
őstag
Hát azért ne hasonlítsuk már a tényleges osztrák illetve német fizukat a Mo-ihoz!Legjobb esetben a minisztériumi fizuk hasonlók a német nyelvterületihez...vagy eu-s parlamenti fizetésre hajtanak a magyar képviselők...a mi szavazatainkért...de ez már politika! Sírva menekűlnének innen....
-
Goblin12
őstag
-
nebulo
tag
Nem tudom, ki, hogy van vele, de ha én már beszereztem volna a gépet - különösebb igényt nem tartva a Kinekt-re - akkor most jó ideges lennék, hogy launch után ennyivel már mentes változat is kapható. A nem casual játékoknál kötve hiszem, hogy jelentős gyakorlati haszna lenne, pláne így, hogy a fejlesztők nem is tudhatják, hogy a célközönség biztosan rendelkezik-e a kiegészítővel. A végén még csak külön lehet majd kapni őket.
-
rodelheim
csendes tag
És mivel az EU- ban mindenki olyan qrva gazdag, az átszámított 300€ helyett 450 € ért árulják. EU ahol jól élni....
-
XuChi
addikt
Ideje volt. Kell a francnak a sz@ros kinect. Így már el gondolkodok a beszerzésén.
-
azopi74
addikt
Azok ezután is megveszik. Csak most még azok is bejönnek a képbe, akik viszont lesz*rják a kinectet, és nem is hajlandóak érte egy centet se fizetni pluszban. Szóval rövid távon ez lohikus lépés, bár a hosszú távú célokkal ellentétes, miután szolgáltatások seregét akarja majd a kinectre építeni a ms. A cortana for xbox is aktívan használni fogja tudtommal.
-
berVi
senior tag
Azt felejted el, hogy az Xbox One ugy hozta a PS4 eladasok durvan 60%-at (szamomra rejtelyes modon), hogy
1) dragabb
2) gyengebb
3) lenyegesen kevesebb orszagban elerheto
4) kevesebb ra a jatek
+1) ez mar szubjektiv, de a tavalyi E3 ota temetikSzoval nem kell felteni az Xbox-ot, koszoni szepen. A listabol az 1)-t mar most kihuzhatod, a 3)-at pedig par honapon belul.
-
Zimmy88
tag
válasz
Blindmouse #3 üzenetére
Úgy tűnik
-
Blindmouse
senior tag
Akkor most a vásárlók igényei fontosabbak mint az NSA?
-
Tikakukac
titán
Ahha...nem tudom ki adogatja a tippeket MS-éknek, de ideje volt rájönni.
-
carl18
addikt
Hát szerintem a sony ár allat kéne adni ha előnyhöz akkarnak jutni
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Microsoft ismét beadta a derekát, és a piac igényeit veszik alapul.
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Google Pixel topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SQL kérdések
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Keychron K2 HE
- ZBook Firefly 14 G10 14" FHD+ IPS i5-1335U RTX A500 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- PS5(DS5) Hall effect és Xbox Series TMR analóg analóg csere
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest