Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

LOGOUT blog

A régebbi játékokhoz fiatal vagyok, kb. a Quake 3-al futólag, inkább annak motorjára épülő címekkel (pl. Jedi Knight 2 és 3, de biztos volt még sok más) játszottam először rendesen (úgy rémlik akkoriban olyasmi volt, mi ma az UT3 motor, sokan sok jót csináltak vele).

Aztán érdekelt a DOOM 3 (főleg grafika szempontjából, de a sci-fi témát is szeretem), de úgy rémlik már az is túl sokat késett, és végül már nem ütött akkorát (pl. matt fekete árnyékok, amikkel talán más baj is volt, és elég lassan futott azokon a VGA-kon, amiket a csúszás előtt ehhez ideálisnak reklámoztak). Illetve mint játék nem igazán tetszett, túlzottan labirintus-szörnyhentelés volt már az nekem, szerintem csak az élvezte igazán, aki számára nosztalgikus érzést adott a régi Id játékokból, vagy kifejezetten ez az egyik kedvenc játékstílusa.

Közben nem tudom mit csináltak, én legközelebb csak a Rage-t játszottam végig nemsokkal a megjelenés után, vagyis úgy potom két éve, de most hiába próbáltam visszaemlékezni rá, kb. semmi sem ugrik be róla, csak annyi, hogy kicsit talán hasonlított egy rossz Fallout 3 + Borderlands keverékre, és a számat sem tátottam el tőle véletlenül sem, hogy milyen részletes effekteteket vagy milyen éles textúrákat látok, mert nem.
    Komolyan hiába erőlködöm. Ha beugrik pár homályos képkocka, akkor elbizonytalanodom, hogy tényleg a Rage-ből jön-e. Ehhez képest most hogy leírtam a hsz elején, a Jedi Knight-okon szépet nosztalgiáztam, szóval nem a memóriámmal van a baj, egyszerűen teljesen érdektelen volt számomra a Rage, már abban sem vagyok biztos, hogy befejeztem, de ha igen, akkor csak moton módon "kipörgettem" és töröltem. (Még a DOOM3-ból is több rémlik, pedig magát a játékot ott sem élveztem kimondottan.)

Ezek után nem túlzottan érdekel, hogy mi van vagy nincs az iD-nál, inkább csodálkozom, hogy Carmack nem lépett le onnan hamarabb. Az alapján, amit olvastam már róla, és a régi munkáiban láttam is a legendák alapját, szerintem már régóta keserű szájízzel teltek ott a napjai, amiket áthatott, hogy ő itt ilyen körülmények közt már semmi nagyot nem fog letenni az asztalra. Szóval ha pénze van, így megteheti, és lélekben még mindig fiatalnak érzi magát, akkor érdemes menekülni, és újra csinálni valami érdekeset olyan területen, ahol ismét felmutathat valami érdemlegeset.

Új hozzászólás Aktív témák