Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mini-ITX
- Videós, mozgóképes topik
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen egeret válasszak?
- Funkcionalitásra kihegyezett, USB4-es SSD ház a TerraMaster fémjelzésével
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
fgordon
senior tag
válasz
Johnny Cage #36 üzenetére
"+ a lemezek lényegesen strapabiróbbak, karcra kevésbé érzékeny, míg DVD-nél már izgulhatsz, ha fél évig a szekrényben állt a lemez."
Pont úgy tudom, hogy a BD védő rétege sokkal vékonyabb, mint a DVD lemeznek, és pont hogy a DVD biztonságosabb, mint a BD. Legalábbis több cikkben ezt olvastam, és a cikkek szerint a másik szabvány, HD DVD jobb volt adatbiztonság szempontból...
Hát, nekem a 6-8 éves DVD lemezek közül is mind jó, amit próbáltam...
1-2-4x sebességgel írtam azokat minőségibb lemezekre, normálisabb íróval...BD írót még nem éri meg venni a drága nyersanyag miatt.
Ha a harmada lesz a mostaninak, már gondolkozni érdemes rajta a részemről.BD speciális esetekben hasznos, például közös baráti nyaralásokon készült sok FullHD-s videót, képeket szétosztani utána gyorsan. Már akinek van BD-je...
Még a HDD ár emelkedés előtt vett 16e Ft / 2 TB-os WD 3 év garival nagyon megérte (RAID mirror-ban használva is! + még 2TB külső mobil rack) adattárolásra, összehasonlítva a BD-vel...
Filmekből nézhető minőségben 2-6 fér rámegy egy 70 Ft-os DVD-re.
Gyakorlatilag ha 720p-s változatot nézzük, az is rá tud férni egy 70 Ft-os lemezre nagyon nézhető minőségben. Hozzá képest 5x annyiba kerül ha mondjuk egy BD lemezre 2db 1080p-s filmet rakok rá, és 10x annyiba ha csak 1 van rajta.
(Egy átlag ember a 720p-től is elámul, és nem hinném, hogy látja a különbséget az 1080p-ben. Még pontosítok: Egy átlag ember egy jobb DVD minőségtől is elámul, hogy milyen éles a kép...)Az 1080p-s film, de még a 720p-s filmet is ide veszem, a megnézés pillanatában fontos csak a részletgazdagság, élesség. Ha visszagondolsz 3 év múlva a filmre, nem lesz különbség az emlékekben az 1080p-s 25 GB-os és a harmincötöd akkora, 12 Ft-ba kerülő 700 mbyte-os BD-ről konvertált változat között.
Ezt a tényt szeretik NEM hangsúlyozni a filmiparban.Egy 700 mbyte-os BD változat 12 Ft-ból jön ki (70 Ft/6 film ~ 12 Ft), ha DVD-re írom, és egy normál TV-n nézve, nem közelről a pixeleket vadászva tökéletes élmény.
Egy 700 Ft-os 1080p-s film/tartalom 60x többe kerül, mint a DVD-s változat, és az író is 6-8x drágább. Neked megéri?
Nekem nem.
A másik oldala: ha van pénz, vagy nincs de fontos neked az 1080p, bármennyi is lesz, úgy is megveszed.
-
t72killer
titán
-
proci985
MODERÁTOR
nem csak az a baj...
a két szemem hőképre se közvetít egységes képet (értsd, a jobb/bal és a közös kép között van különbség, pl ha most ránézel a hozzászólás mellett a háttérre, nekem szemtől függően van némi variancia színben, a két szemes meg a kettő között), és mellesleg a sötét-világos átmenetek is az egyiken gyorsabban történnek meg. szóval színekben gyakorlatilag a két szemem közötti átmenetet látom, ami 3dnél problémát okoz(pl a régi színmodulációs 3dnél nekem szétesett a kép, gyakorlatilag nem tudtam fókuszálni). polarizáltat szemüveggel még nem próbáltam, de annyira sok reményt nem fűzök hozzá sajnos
. meg súlyosbításként valszeg van némi asszociációs problémám is színekkel kapcsolatban, viszont az ilyen szempontból nem olyan problémás
.
kovy79: szerintem az optikai lemezeknek lassan ideje kipusztulniuk a számítógépekből. egyébként nyugaton már olyan 3000 forint környékén mozognak a műsoros BR lemezek, annyiért szvsz nem drágák (a nem leértékelt dvdk is annyiért mentek az újabbak közül még másfél éve mielőtt kijöttem, szerintem az egy jó többszörnézős filmért reális).
-
DMG
senior tag
-
proci985
MODERÁTOR
hát, láttam kiállítva 3ds ledtvt meg blu-rayt hozzá, vagy szemüveg kellett volna (az én esetemben az nem működik), vagy az én szemem volt még mindig képtelen használható adatot továbküldeni az agyamba. pár pillanatra összeállt a kép bizonyos szögekből, de órákon át mereszteni a szemet egészségtelen szvsz.
mindenesetre megerősítettem magam abban, h na ilyenem se lesz
kovy79: azzal se lennének előre szvsz.
-
robi0604
őstag
Annyira szerintem nem vészes a dolog, kb ugyan ott tart mint a dvd pár évvel ezelőtt...
Az se volt olcsóbb! (Magyarországon)
Ez természetesen nem azt jelenti, hogy Én megvagyok elégedve a jelenlegi árakkal, de:Nézzünk egy átlag képet a drive árát és a HDD-k viszonyát nem tekintve:
Maxel 25GB blu-ray kb. 500ft ---> maxel dl lemez kb. 180ft x 3 = 540ft
Verbatim 25Gb blu-ray kb. 1100ft ---> verbatim dl lemez kb. 300ft x 3 = 1200ft
-
zazahoho
őstag
válasz
hibavissza #79 üzenetére
ez jó volt
dizsé jelölteknek jó az
-
DMG
senior tag
-
Tomcat
őstag
Szép-szép ez a 100-128 GB, de még mindig nem TB viszont azon az áron kívánják eladni. A magam részéről maradok jelenleg az 1-2 TB-os vinyók mellett eSATA csatolóval ott ahol esetleg nem férne ki a DL-DVD-re továbbá ezek backup-jához.
Ami egyébként is érdekes dolog az az, hogy a 5-10-15 éve kiírt CD-k között sok a nehezen vagy egyáltalán nem olvasható korong, míg a 5-10-15 éves IDE HDD-k meg még mindig hiba nélkül beolvashatók és nagyságrenddel kevesebb helyet foglalnak mint 2-3000 db CD-DVD akár slim vagy rollnis tokban is. -
Raymond
titán
válasz
hibavissza #79 üzenetére
Epic Fail. Lehet nem csak a teszkoban kene nezelodnod?
-
hibavissza
veterán
Ez a blúréj izé még létezik, azt hittem már ez is megszűnt. Néha még látok egy-egy lejátszót a teszkóban marha drágán. Ezek szerint van aki még veszi...mondjuk láttam nemrég HI-FI !!!
sztereó VHS magnót is!
-
Devid_81
félisten
Optikai meghajtóknak már alig van jövőjük, mondhat bárki bármit.
-
proci985
MODERÁTOR
ó, köszi az inofért
persze, archiválásra való, de az új BR formátumot is arra adnák ki. mert több fér rá... na itt gondolkodtam el, hogy a szalagosokra mennyi is fér. az az olvasási sebesség durva.
BR3Dtől nekem hányingerem van, de színtévesztőként azt már megszoktam, hogy ha valamit színeltolással érnek el, akkor az az én szemem nem veri át
-
DMG
senior tag
Ultrium technológia lassan LTO5 nél jár (mágneses szalag), az elérésük jóval több mint a CD, DVD-jé, csak az OS fogja vissza az olvasási sebességet, és több mint 1 TB fér rájuk hardveresen tömörítve. Láttam már 60000-128000 Kb/sec-es olvasási sebességet is működés közben Solaris alatt.
Nyílván ez nem arra való, hog ybetedd és filmet nézz róla, archiválásra és adatmentésre való.
Csak egy kis technikai infó. :-D
Azért kíváncsi lennék, mit fognak rápakolni, BR-nek is csak 3D-vel látom értelmét.
-
zazahoho
őstag
itt van egy összehasonlítás
ha jól olvasom olcsóbb az előállítás a mint a sima dvd-nek,bár ezt azért fura
a gyártósorok azonosak ill.15 %ban kellett átalakítani
nem jófejségból kéne adni ,de azért legyen elég mondjuk 500% haszon ,te is én is előbb vennénk hardvert ill lemezt is -
zed1983
őstag
Ez igen, nem semmi... valakinek még 10GB-os vinyója van
-
Beri
addikt
válasz
Komplikato #67 üzenetére
Annakidején 14ezer szlovák koronát (cca 70ezer forint) adtam a cd írómért. Egy darab írható lemez ára 30 korona (150 forint) volt. A 80 percesek (kevés volt még) 45-be (225 forint) kerültek. Az árfolyamban nem vagyok biztos, de valahogy úgy lehetett akkoriban. A szlovák árakra viszont tisztán emlékszem, tonnaszám vettem a lemezeket.
-
t72killer
titán
válasz
betonfelhő #69 üzenetére
A holográfia a megoldás, kérdés, kiadnak-e ilyen eszközt, mielőtt ingyen hajigálják a terás pendriveokat...
-
betonfelhő
tag
Nos, a minidisces iránynak lenne értelme. Strapabíró, megbízható, mondjuk 20-30 GB egy lemez. Könnyen cimkézhető, kis méret. Szívesebben látnék egy ilyen fejlesztést én is.
-
Komplikato
veterán
"Adtam már bőven 40k felett cd íróért, meg dvd íróért is. Nem az tart vissza a csodálatos blúréjtől, hanem hogy ~800 HUF egy 25 gigás lemez..."
Most nem azért, de amikor ilyen 40-100K között volt egy CD vagy DVD író, akkor a lemez is ilyen 1200-5000 között mozgott!A témához szólva, nem tudom mennyire megbízható, de mire elterjedne a BDXL, addigra kb. egy árban vagy olcsóbban lesz WORM memória akkora méretben, ami szvsz sokkal kevésbé sérülékeny. A gyártó szerint meg 100 év az élettartama.
-
t72killer
titán
válasz
Mr.Grincs #65 üzenetére
Nekem nem fáj, ha ebben a formájában eltűnik a BD. Az 50gigás kapacitás ma úgyis kevés már, lehet, egy jobb 3DFullHD film se férne rá. Adatmentéshez meg lassú, és szintén túl kicsi a mai winyókhoz képest.
Anno a DVD hőskorában kb 3-ad/negyedannyiba került DVD-re menteni, mint winyóra. most winyóra olcsóbb, mint BD-re.
#51: komolyabb bitrátájú x264-es mkv-nek is kevés már a 8.5GB sajnos...
-
Mr.Grincs
veterán
Ez legalább annyira halott ötlet mint az üres BD lemez. Még a mostani sem terjedt el igazán, meg drága is és egyébként a kutyának sem kell. A hordozható nagykapcitású pendriveok és a hdd-k lenyomják a korongokat.
-
madgie
titán
válasz
t72killer #59 üzenetére
Nem azé', de max 20k-val drágább egy normális 32" LCD TV, mint a 26"-os TN-es "cucc".
Ha a lejátszó cucc adott (PC, jobb fajta médialejátszó vagy BD lejátszó), akkor 200-ból kijön egy 32"-es TV meg mellé egy bika Logitech Z-5500 is, ami nagyon jó cucc (vagy a 32"-es LCD helyett egy 42"-es HD Ready plazma, ha csak a méret számít) -
Perillustris
senior tag
Pajtás a lakótelep királya volt, amikor megvette a kerület - egyik - első CD-íróját. 150 ezer forint körüli árra emlékszem, az írási sebesség max. kétszeres lehetett (az enyém, pár évvel később, 37 ezerért már 4x-esen írta lemezeket).
Mondjuk neki vissza is jött az ára. Annak idején 800-1000 forint körül lehetett CD-t íratni.
-
t72killer
titán
válasz
M@trixfan #55 üzenetére
A cégek messze nem a magyar piacot veszik alapul, hanem a ténylegesen fogyasztó Ny-európait és amerikait - illetve a kínait, ahol a csúcselektronika elég olcsó ahhoz, hogy egy 100-200milliós réteg megvegye.
Az itteni háztartásokban már évek óta tart a HD penetráció. 2004-ben voltam vendégségben egy amerikai családnál, nekik már akkor HDTV-jük volt, és a kábelszolgáltatónál volt is pár HDTV csatorna.Egy FullHD képes házimozi rendszer a Lajtától nyugatra kijön 2-3k€-ból, amit egy sima fizetésből 2 hónap alatt félretesz a német/osztrák/francia honpolgár - sajnos ez magyarhonban nagyon nincs így
Alternatív megoldás viszont van, 26"-os monitor: 80-90kHUF, mellé egy régi jó erősítő, pár használt fa hangfallal+HTPC - az egész projekt megoldható 200kHUF-ból. csak a Blu ray lejátszó+író nem fér a képbe, magyar áron árusított filmekkel. -
Beri
addikt
válasz
Szten Márs #35 üzenetére
Akkor ők sokan várnak még egy évet. Arra próbáltam célozni, hogy egy cd író sem volt olcsóbb annakidején.
-
Perillustris
senior tag
A konzolgyártó és az arra játékot fejlesztő-kiadó gyakran ugyanaz a cég, vagy legalábbis erős kölcsönhatásban állnak egymással üzletileg.
A NEC-nek nincs nagy haszna közvetlenül abból, ha a Verbatim elárasztja a piacot a lemezeivel.
Az "első" vásárlók roppant fontosak, nem véletlenül gerjesztik a hype-ot a gyártók. Egyrészt a magasabb haszonkulcs, másrészt az ingyenreklám érdekében. Nem mellesleg ez a konstrukció a megfontoltabb, türelmesebb felhasználóknak is kedvez, hiszen ha ez nem így menne, akkor sokkal lassabban és kisebb mértékben csökkennének az árak, hiszen azt is ki kellene fizetni, amit eddig a hype-nak felülők fizettek.
Azt sem szabad elfelejteni, hogy a gyártósorokat optimalizálják, a kezdeti nagy boom-ra nem érdemes túlfejleszteni, hanem a várható átlagot lövik be a tervezők. S ez már alap közgáz, a kereslet-kínálat összefüggéseivel.
A kapacitás első hónapban X ezer darab, de sok X-nyi ember szeretne hozzájutni. Ezt magasabb árral lehet tompítani. Ahogy telik-múlik az idő, a függvény értékei egyre közelebb kerülnek egymáshoz, egyszer csak elérve, hogy "pont ugyanannyi" ember akar venni, mint amennyit ki tudnak szolgálni. Aztán már kevesebb embernek kéne, ilyenkor jön az árcsökkentés, hiszen addigra a fejlesztés-gyártás költsége egyre többfelé oszlik.
Valahogyan közös nevezőre kell hozni a vásárló és a részvényes érdekeit, ez egy jó recept ehhez.
-
M@trixfan
addikt
Felejtsétek már el ezt a kiírkálást! Lehetne az is a cím, hogy Blu-ray: the warez perspective
A Blu-ray disztribúciós médium aminek még technikai okokból nincs megfelelő alternatívája. Még mindig arról van szó, hogy a 20-30 GB méretű letöltések túl nagyok és a legolcsóbb 16 GB-os memkártya is legalább 10000 Ft és az is kevés. HDD-vel hasonlítgatni teljesen értelmetlen. Komoly multimédia projekteknél az írhható BR nem tétel. Annak sem aki valóban fontos és/vagy személyes adatot szeretne diverzifikálni.
Normális országokban 3-4000 Ft-ért minőségi filmeket, koncert lemezeket lehet vásárolni. Az itthoni árak nem mérvadóak, szerencsére lehet rendelni. Sosem lesz tömegcikk mert nagyon komoly infrastruktúra kell a teljes élvezetéhetz: jó minőségű és nagy 1080P megjelenítő, kiváló hangredszer, stb. Az Audi R8 sem fog elterjedni, ha így folytatják
-
t72killer
titán
Azért a sima Blu ray disc már nem újdonság, 2006 óta árulnak kisker forgalomban filmeket kéklézeres médián, és ugyanekkor jelentek meg az első BD írók is.
-
Móci
addikt
Ebből bizony nem lesz pénzük, az fix. Még az előző verzió sem terjedt el igazán, marha drágák a lemezek, no meg az író sem két forint.
Van egy olyan érzésem, hogy nem is lesz olcsóbb soha. Pedig nem lenne rossz. -
bartucc
addikt
Nem beszélve róla, hogy mennyiben van egy lemez, vagy egy író. Annyiért terákat lehet venni, vinyókból.
L3zl13: Az ára annyi, amennyi, valahol haszonnak is kell lennie. Legfeljebb nem vesszük meg...
Amire viszont kellhet a BD, az a FULL HD-s filmek utáni korszak, de még sokszor most is elég egy DL DVD....
-
t72killer
titán
Ez már használható kapacitás lenne, mondjuk 4-500Ft/128GB-os lemez árban és max 50kFt/író árban. csakhát BDXL meghajtó még nincs is, szóval még értelme sincs íróról beszélni. Az új lemezek meg elértéktelenítik a "hagyományos" blu írókat, hiszen abban sem írni, sem olvasni nem lehet az új cuccot.
Amúgy a ktg-ek kb így néznek ki:
DVD (legolcsóbb kb 40Ft/lemez): 8.8Ft/GB
DVD-DL (legolcsóbb kb 120Ft/lemez): 14Ft/GB
BD-R 25GB (legolcsóbb kb 500Ft/lemez): 20Ft/GB
BD-R 50GB (legolcsóbb kb 2900Ft/lemez): 58Ft/GBHDD 1.5-2.0TB (pl Samu ecogreen 31kFt/2TB, 20kFt/1.5TB): 15.5Ft/GB
Ergo ha így halad lefelé a winyók ára, és a BD lemezeké+íróké kb egy 2terás winyó árának a szintjén van, akkor még úgy is megéri, hogy az ember 2 winyót vesz, és az egyikre backupol.
-
L3zl13
nagyúr
Igen. Ez így van. De nem azért van a piackutatás, hogy a cégek az eddig is így volt, jó lesz most is stratégiát kövessék.
Mint korábban is írtam, ennek a hozzáállásnak (meg az idióta formátumháborúnak) köszönhetik, hogy soha nem fogják tudni elterjeszteni a BR-t olyan mértékben, mint azt tehették volna korábban, és ez nem csak az írható média gyártókat sújtja, hanem az egész BR üzletágat.
PC-s írók/olvasók->asztali írók/olvasók->gyári BR lemezek
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Johnny Cage #42 üzenetére
Ja, mert itt a fórumon legtöbben boltban, matricásan veszik az írható lemezeket mi?
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Perillustris #41 üzenetére
"Mindet természetesen nem, de az első vásárlók sokkal inkább kiveszik a részüket a befektetett összeg visszanyerésében,"
Ez így van, de ez (főleg a mértéke) üzleti döntés kérdése, és nem pedig megkerülhetetlen tény.
Ugyanúgy, ahogy a konzolgyártók bevállalják, hogy nemhogy K&F és marketing, de még a gyártási költségek sem térülnek meg a konzoloknál a kezdeti időszakban, ugyanígy a lemezgyártóknál is megvolna a lehetőség, hogy kezdeti kisebb haszon illetve a K&F/marketing költségek későbbi megtérülésének árán elterjesszék a formátumot, mint adattárolási alternatívát.Nyilván ennek komoly pénzügyi vonzata van, és szó nincs arról, hogy azt várnám, hogy 50-100 Ft legyen egy írható BR lemez. De szerintem a jelenlegi üzleti stratégiájukkal csak annyit értek el, hogy a BR soha nem fog olyan elterjedtséget elérni, mint a CD vagy a DVD, és mindenki inkább más alternatívák felé nézelődik.
-
Perillustris
senior tag
2000 körül vettem az első CD-írómat, szerencsére megkaptam nettó áron, 37 ezer forintért. Örültem, mint majom a farkának. Még csajozni is lehetett vele, komolyan.
Figyelembe véve a forint romlását és az inflációt, a 40 ezres ár valóban nem mondható soknak.
40 egyáltalán nem sok egy íróért.
Ha pedig ír egy bestsellert, méginkább megéri!
Jó hogy nem az első vásárlóra terhelték rá mind az x millió dolláros fejlesztési költséget.
(#40) L3zl13: Mindet természetesen nem, de az első vásárlók sokkal inkább kiveszik a részüket a befektetett összeg visszanyerésében, hiszen a jóval drágább árban jelentősen nagyobb arányt képvisel a haszon.
Ha kevesebb extra költséget pakolnának a lemezekre, és ezzel segítenék az elterjedését, akkor a nagyobb eladott darabszám miatt ugyanúgy visszajönnének a K&F és marketing költségek, vagy még jobban.
Gondosan ki van ez találva, hidd el, nem csak találgatnak. A termék teljes életciklusát kell nézni.
-
L3zl13
nagyúr
Na ezt szerintem hagyjuk. Jó hogy nem az első vásárlóra terhelték rá mind az x millió dolláros fejlesztési költséget.
Ha kevesebb extra költséget pakolnának a lemezekre, és ezzel segítenék az elterjedését, akkor a nagyobb eladott darabszám miatt ugyanúgy visszajönnének a K&F és marketing költségek, vagy még jobban. -
orbano
félisten
"mennyivel kerül többe előállítani egy BR lemezt a régi dvd -nél kb 30 ft?esetleg 50 ft?"
igen. és ehhez még add hozzá a technológia kifejlesztését, a marketinget, a gyártósorok elkészítését, stb, stb. ez meg kell térüljön, és még keresni is kell rajta többet, különben minek álltak volna neki. lehet elfelejtetted, de ez még mindig a kapitalizmus, a cégek pénzből élnek, nem jófejségből
-
zazahoho
őstag
azért jobb kiírni ,mert ha a hdd elszáll ,viheted a kürtbe ,ahol a mentés ára 150 ezerről indul,jó párat vittem már be cégektől)tudom van náluk olcsóbb is ,de az is infarktus közeli állapotba hoz ha ki kell fizetni
mindenki tudja ,hogy fejlődik az ipar ,na de ne ilyen áron.mennyivel kerül többe előállítani egy BR lemezt a régi dvd -nél kb 30 ft?esetleg 50 ft?
-
Dr. Akula
félisten
Ez ma már kevés. Ez egy floppy pendrive kapacitása, nem egy adattárolóé (mármint amin tényleg tárolsz is valamit). Ezzel elkéstek vagy 3-4 évet, akkor még nagy szó lett volna, ma már kevés. Ráadásul a mezei 25-ös BD (meg az író) is vicces árban van, nemhogy egy ilyen mennyi lenne.
-
macikos
addikt
A Blu-ray és magyarország viszonyáról a következő vicc jut eszembe:
Két etióp gyerek beszélget:
-Te ettél már banánt?
-Nem, de tesóm már látott. -
bit_vector
tag
Datasette-t mindenkinek
-
törölt tag
Még azt sem bírták elterjeszteni ami eddig megjelent, akkor miért kell újabb inkompatibilis dolgot piacra dobni ugyan azon a néven? És csodálkoznak, hogy nem terjed...
-
Halott. Teljesen.
-
k.
őstag
Én hiszek a blu-rayben egyébként. Van itthon is vagy 30 film
. A helyzet az, hogy ennél egyszerübb és megszokottabb dolgot az átlagembernek ilyen minőségben nem tudsz adni. Ne mond, hogy letöltés mert ha te az apámnak elmagyarázod, hogyan torrenteljen, seedeljen és tsai akkor emelem kalapom. Az Itunesnál pedig, hogyan rakja ki egyszerűen a nagy tvre. Tehát tökjó, hogy itt mindenki backupolni akar róla de a bd (és nem , nem br) a filmiparnak(meg játék) van kitalálva, adattárolásra is tökjó persze, de arra én sem nagyon fogom használni-max filmre- mert arra tényleg van kényelmesebb.
-
Eight8
csendes tag
Elfog ez terjedni...Sokan azért szeretik kiírni mert az nekik örömet okoz, hogy milyen szépen néz ki a polcon
-
Angel1981
veterán
Szerintem hiába van minden ilyen jellegű fejlesztés - a letöltés szinte egyeduralkodó lesz a jövőben.
Az optikai adattárolás nagy mértékben vissza fog szorulni..... -
-
berVi
senior tag
HAHÓ, még a legalapabb író is (amiből kapható kb. 1 féle az egész országban) 40 ezerbe kerül. képtelenek megérteni, hogy totál fölösleges ilyenekkel előjönni, ha nincs elérhető ára??
-
Jójó, de drága...
-
Beri
addikt
100 gigásakat kérek 250 forintos darabáron, meg egy írót 50ezerért. Majd akkor elgondolkodom rajta, hogy megéri-e kockáztatni a lemezek esetleges sérülését. A DVD-im fele olvashatatlan, pedig nem szokásom focizni velük. Ha már feljődünk, meg haladunk a korral, lépjünk egyet visszafelé is. Az új hájperblúréj lemezeket saját kis tokban kérem, mint a minidisc-et annakidején. És akkor belelóg a kezem a bilibe...
-
proci985
MODERÁTOR
mintha kazettás backupokból lennének nagyobbak is. lehet lassabb az elérésük, de sokkal több adat fér rájuk.
ja, a Blu-Ray sehova nem hízik, az új lemezek inkompatibilisek a régi lejátszókkal és írókkal. gondolom emiatt is nyomják őket a profi piacra, mert konzumer szinten ez biza bukó lenne.
illetve lehet az új szabványoknak csinálnak helyet... nos hajrá, a 4000x2000nek TV szinten talán 150centitől lesz értelme (egy 32"es Bravian egy 720p és egy BR lemez között én sok különbséget nem láttam, állítólag 40"on már egész szépen kijönnek a különbségek).
szóval nem tudom kinek kellhet egy ilyen.
-
Borisz76
nagyúr
Jelentősen meghízik a Blu-Ray......
Majd ha 1 rétegre nem 33Gb hanem 33Tb megy fel....
Szerintem nekem sem lesz soha BR lemezem. Maradok még a HDD-nél.
-
Killing
addikt
A '640kb ought to be enough for anybody' csak egy kitalált szólás, nem mondta senki sem.
-
zazahoho
őstag
válasz
szombatitomi #4 üzenetére
ez igaz ,soha ne mond ,hogy soha,én most is háromféle dvd lemezre írom ki a családi képeket ill. videókat .Ezek darabja is 700-ill 1000 ft között mozog ,így vagyok nyugodt.
sima BR lemez egy vagyon és abból is 3 félére mentenék,ezek meg gondolom arany árban lesznek.
Bolti ismerős mesélte,hetente kb 8-10 db BR-t ad el,
-
Lenry
félisten
válasz
szombatitomi #4 üzenetére
640kByte volt az az 1MB.
a Blu-Ray nem azért nem fog elterjedni, mert nincs rá szüksége az embereknek, hanem mert egész egyszerűen kényelmetlen, lassú, drága, kicsi és bonyolult, egy HDD-hez képest.
-
kovy79
őstag
-
wardred
tag
Valamiért én akkor is úgy vagyok vele, hogy minél nagyobb tartalmat szeretnének velem egy helyen tároltatni, annál inkább bizonytalan vagyok abban, hogy biztos helyen van.
-
szombatitomi
senior tag
Ha megjeleníteni nem is, legalább fogják tudni min tárolni a QHD tartalmakat.
-
FRENK1988
veterán
Tehát akkor ez minket (földi halandókat) nem érint
Új hozzászólás Aktív témák
- Túra és kirándulás topic
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- BestBuy topik
- Padavan firmware
- Nintendo Switch 2
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Google Pixel topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W