Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
hívta el a világ talán legismertebb játékosát
És ő ki?
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/tuya_wifi_okoseszkozok_homerseklet_szenzorok_1ch_e/hsz_1-50.html
-
64b0r
aktív tag
Az hogy a fenébe jön össze, hogy az intel x25-nél nagyobb a burst érték, mint az átlag??? Kicsit necces, és eléggé hiteltelenné válik tőle a grafikon. Tisztára, mint a választási grafikonok.
On the internet you can be anything you want. It is strange, that so many people decide to be stupid.
-
Zolás
addikt
válasz shabbarulez #47 üzenetére
Ez egy nagyon kimerítő és preciz és igen igen szakmai válasz volt. Most én kérdeznék tőled: te gééémeeeerrrr vaaaagyy???? És minden gémedet ilyen szakmaian elemzed?? Akkor a source és quake3 motor részletes tervrajzát szeretnééém kösziiiiiiiiiiiiiiiiiii
(ha nem látnád ez egy gémer topic ne szemetelj ide szakmai hozzáértő dolgokat ha lehetne kérni )Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
shabbarulez
őstag
válasz Termigáßor #41 üzenetére
Azért ez nem ilyen 1xű, ha ez csak így működne akkor már rég nem felejtő operatív memóriák lennének dram helyett. Az egyes memória megoldások adott célra készülnek és ennek megfelelően vannak előnyös és hátrányos tulajdonságaik, amiket az adott célterületre való felhasználásnak függvényében aknáznak ki. Nincs olyan univerzális memória megoldás ami az összes piacon lévő memória megoldás előnyeit ötvözi, miközben mellőzi a negatívumaikat.
A NAND flasht nem igazán lehet az operatív memória részévé tenni, mivel byte szinten nem címzhető memória, csak blokk szinten elérhető. Ennek megfelelően a random eléséi ideje igen magas ami nem igazán teszi alkalmassá dram pótlónak és írási fronton is messze elmarad a dramtól, cserébe viszont sokkal nagyobb adatsűrűségű ~30-60x(1 Gb vs 32/64 Gb) ami jóval nagyobb tárkapacitás kialakítását teszi lehetővé.
A NOR flash már alkalmasabb lehet dram helyettesítnőnek, de csak erős kompromisszumokkal. Olvasás intentív feladatoknál jó, de ha sok írási művelet van akkor elvérzik. Ennek apropóján készítette el a Spansion az EcoRam-ját ami NOR flash alapú megoldás.Mivel ez byte szinten címezhető, így megoldható hogy az operatív memória részévé válhasson, de erős trükköz megoldással és korlátozott környezetben. A random elérési idő itt már közelebb esik a dramhoz, messze jobb mint a NAND-nál, az olvasási sebesség is közelíti úgy 2-4GB/s körüli modul sebesség elérhető. Az írás viszont a NOR flash jellegéből adódóan erősen korlátos 100-300MB/s körüli a lassú törlés miatt.
Olyan feladatoknál ahol erősen az olvasási művelet dominál jól alkalmazható. Az adatközpontokban lévő kiszolgálók többségénél ez a jellemző is jó lehetőségek vannak az EcoRamban. A flash erőnye elsősorban kapacitás többlet ami nem jár fogyasztás növekedéssel, ami az adatközpontok manapság egyik legfontosabb kérdésköre. Egy 4GB-os dram úgy 10W körül fogyaszt egy 32GB-os EcoRam szintén hasonló fogyasztással bír. Így lehetőség nyílik arra hogy 8x több memória kiépítése nem járjon fogyasztás növekedéssel ami olvasás intenzív felhasználás mellett nagyban növelheti a produktívítást így kevesebb szerverre alkalmazásával is megoldható egy adott feladat. Vagy azonos mennyiségű memória kevesebb fogyasztás mellett olcsóbb működtetési költséggel párosul.
Persze az EcoRam hiába helyezthető dimm slotba, attól még nem váltja csak úgy ki hagyományos dramot ahogy te azt elképzeled, azért ez sem olyan 1xű. Mivel ez elsősorban szerver környezetbe, kiszolgáloknál lehet ideális megoldás így jelenleg csak oda kínálnak megoldást és ez még egy elég friss termék. A lényege az hogy 2 vagy 4 utas szervereknél használható erős kompromisszummal. A kialakítás elég trükközős ahogy már írtam az elején. 2 utas rendszer esetén csak egy proci használható, a másik helyére egy EcoRam Accerelerátor egységet kell tenni ami a saját lokális oldalára pakol dimm slotokba pakolt EcoRam modulokat kezeli és HT vagy QPI IO felületen távoli memóriaként teszi elérhetővé a másik processzor számára, ami lokálisan továbbra is dram modulokat használ. Ebben a PDF-ben elég szemléletesen le van rajzolva a működése [link] 4 utas szerver esetén 2 proci és 2 accelerátor egységgel duplázva lehet ugyanazt megcsinálni. Jelenleg AMD-s rendszerekre HT-val létezik accelerátor egység, de lesz Intel alá QPI-vel is. Jelenleg a nagy szerver szállítók HP, Dell még csak a bevezetésénél tartanak a technológiának, de ha beválik szerver fronton komoly változásokat hozhat, elsősorban energia hatékonyság fronton.
A NOR flasht a PCM fázis váltásos memória megoldások válthatják le, ami szintén mostanában kezdik bontogatni a szárnyaikat. Persze azért el fog telni még pár év mire ez megtörténhet, de a PCM a NOR-hoz képest további előnyös tulajdonságokkal bír, ott már a írási rész sem olyan problémás sebességű, sebességben is még közelebb kerül a dramhoz.Persze 100%-os kiváltásra még azzal sem biztoz hogy sor kerül, először nagy valószínűséggel hasonló hybrid megoldások készülnek majd.
-
bteebi
veterán
válasz Termigáßor #41 üzenetére
Lehet, hogy tudatlan vagyok, de hogy járt az OLED, és milyen új megoldás várható a Samsung-tól? Mert számtalan "kihívója" van a Flash alapú SSD-knek, de én egy olyan megoldásról se tudok, ami már piacképes lenne. (Btw, azok is SSD-k, csak nem flash alapúak.)
A zéró boot-idő mindenképp hülyeség, mert bootoláskor bőven nem csak annyi történik, hogy töltődnek az oprendszer file-jai (persze jócskán csökkenthető lenne a boot-idő akkor is). Meg azért azt se feledjük el, hogy bár nagyon durván lement a RAM-ok ára az utóbbi időben, de azért a fajlagos áruk még "nem igazán" teszi őket alkalmassá háttértárnak. 2 giga low budget DDR2 legyen mondjuk 5 kHUF, amiből 80 giga az 200k (tehát még ettől a gamer kártyától is drágább lenne, igaz, nem sokkal, cserébe jóval gyorsabb lehetne, bár már igazi értelem nélkül), de mondjuk fél tera már 1,28 MHUF lenne, ami azért nem kevés )...
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
rebugra
aktív tag
wow, nagyon tetszik ez a cucc, és mi van ha 3 ilyet teszel a PC-be?? Jó nagyon lök rajta nem??
═════════════ --==[ FinestMedia Werbetechniker ]==-- ═══════════
-
twollah
nagyúr
Lassan amire nincs rairva, hogy GAMER azt mar el es tudjak adni a gyartok.
-
-
shteer
titán
-
Termigáßor
aktív tag
Addig kell nyomulni az ssd cuccokkal amíg még lehet, mert hamarosan itt a samsung új megoldása, ami nagyságrendekkel ver majd rá ezekre sebességben és élettartamban egyaránt.
Csak nehogy úgy járjon mint az OLED...
Amúgy meg a legegyszerűbb lenne, ha ddr2, vagy ddr3 memória foglalatokba lehetne tenni ezeket a cuccokat és akkor operatív és egyben nem felejtő tárként működnének, így teljesülhetne a zéró boot idő! 64-bites oprendszerrel a méret sem lenne korlátozott.
Jó, tudom ez így túlságosan leegyszerűsített képlet (mert összekeverdne háttértár és az operatív tár), de már most vannak programok amik ki tudnák használni a nagyságendekkel nagyobb memóriát.
Pl. a photoshop ami nem ritkán 100GB-nál is több scratch disk területet képes fölemészteni!
Jobbára ártalmatlan...
-
Móci
addikt
Én meg aztán pláne nem vagyok gémer, nincs ssd-m sem... de nem is kell, nem használnám ki.
Viszont lesz olyan, aki fog menőzni ezzel a fatál csodával..."...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
bufurc
tag
Folyamatosan nyomják ezt a karit de amíg nem lesz bootolható addig a kutyának nem fog kelleni desktopon. Pedig naon fáj rá a fogam, de lehet inkább maradok valami gyors sima ssd-nél raid0-ban. Pont a mindennapi használat közben nem tünik fel a 2 közti különbség. Na meg 2x 230 körül karcoló ssd-nél nincs is.
1xer nekem is lesz 1 fasza kis gépem
-
Móci
addikt
válasz #72042496 #32 üzenetére
Hát akkor kell minimum kettő a legdrágábból! Tök mindegy milyen, csak drága legyen, meg kettő. Úgy talán én is képes lennék játszani, talán...
1000$? Annyiből max üdítőt veszek, meg egy kis rágcsálnivalót a játékhoz."...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
törölt tag
-
Solten
őstag
895$...
Saor Alba
-
Zolás
addikt
Juuuj akkor én KÉT ilyet veszek egyiken a sima Csét futtatom a másikon meg az aimbot lesz és húú de nagy gémer leszek Csak adnák már ki a gémer ssd-t sata4 vagy 5 csatolóval mert most nincs oprendszerem mert nincs gééémer vinyóm. Áh hagyom is az egész gémert a fenébe és maradok simán profi láma
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Killing
addikt
És ezt hogy rakom bele egy olyan lapba amin nincs PCI 4x?
Tudtommal csak Asus alaplapokon van,nem?Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
P00By
nagyúr
Szép, ettől jobban fogtok játszani multiban!
-
WilliamGhost
tag
szép darab meg kell hagyni...
There is no cloud, just other people's computers!
-
WebM
csendes tag
Ennyi penzbol azert eleg szep (es bootolhato) raid 0 tombot lehet epiteni alap mlc ssd-kbol. Vajon sebessegben hogy viszonyulna ehhez egy ilyen? Az alapelv gondolom, itt is ugyanaz, leparhuzamositja a muveleteket - ergo a meghibasodasi valoszinuseg talan hasonlo marad. Csak itt ugye 1 vezerlo kezeli az egeszet, igy azert biztosan hatekonyabb.
-
szajoho
tag
Igazi Vérpistike "edisön",hogy gyorsabban betöltsön a "Krájzisz"!
18 éve a PH-n. Nem ma kezdtem és nem is tegnap előtt! :-)
-
shteer
titán
igen, vegyél
azéé' gémer, meee' gémet kell rá telepíteni és villámgyorsan betölt
a többit meg professzionális felhasználásokra szánták eddig tudtommal...
de ez gémer, mert szép is és a gémer gépe szép és világít pirosan (kék már régóta gagyi) és belül is szép piros dolgok vannak, és megy a gémer ati vga-khozvagy egyszerűen azért mert oprendszert nem lehet rá.
szerintem jónak tűnik..
-
shabbarulez
őstag
Az eddig FusionIO termékeket vállalati környezetbe szánták és annak megfelelően is voltak beárazva. Az ioDrive első generációja ami 2007 szeptemberben startolt el $3400 körül kínálta a 80GB-os SLC-s modellt a nagyobb 160 és 320-as példányok pedig 7 meg 14 ezer dollár körül voltak árban. Most tavasszol kijött az ioDrive2 ami közel 2x gyorsabb, még nagyobb áteresztő képességű és dupla akkora kapacitású volt gyanítom változatlan árszint mellett.
Ez az ioExtreme termék amit tavaly ősszel jelentettek be hogy majd idén tavasszal lesz annyiban különbözik hogy olcsóbb kialakításúnak kell lennie hogy egyáltalán megvásárolják, de ezt már akkor is jelezték hogy ezer dollár alá akarják pozícionálni. Ebből pedig már akkor lehetett tudni előre hogy 80GB és MLC-s kialakítású lesz, mert csak úgy fog ebbe beleférni. És ez be is jött.
Egyébként a termék nem kizárólag gémer cuccként kínálja a a FusionIO, hanem ahogy a neve is jelzi: ioExtreme, az Exreme desktop és munkaállomás kategória vásárlóközönségének szánják. Ott is van az oldalukon: eXtreme Performance for eXtreme Users [L:http://www.fusionio.com/ioxtreme/[/L] Ez az a vásárlói réteg aki hajlandó egy bizonyos prémium árszintet megfizetni azért hogy adott pillanatban a piacon jelen lévő legjobbat termékeket birtokolhassa. Első elsősorban egy presztízs kategória, ami csak arról szól hogy én ez megengedhetem magamnak, ugyanúgy ahogy S600-as Mercit vagy A8-as Audit is pont ugyanezért vesznek. Ez a vásárlói réteg egy igen szűk 1-2%-os rétegének szóló termék, azok akik egyébként is megveszik az igen drága X58-as alaplapot mellé az ezer dolláros i7 975-ös procit, Quad SLI vagy CF-ben az adott videókártya gyártó legerősebb videókártyáját. És ezt természetesen nem úgy képzeld el hogy pénzes pistike besétál a Readybe és alkatrészenként összevásárlolja a top konfigot, hanem ezek jellemzően brand gyártók által összerakott komplett konfigokat jelentenek, ahol egy ilyen ioExtreme SSD kártya mint egy opció jelenik meg a bővíthetőségi listán.
A 320 vagy 640 SLC-s vállalati meghajtóként kínált egységek árszintje azért megfekedülni az Extreme Desktop vásárlói közönségének gyomrát, még nekik is túl sok lenne a 7 vagy 14 ezer dolláros árszint. A pénzesebb rétegnek is van egy árplafon amikor már nemet mondd egy termékre és ezzel tisztában is vannak cégek, azért pozícionálják olyan ársávba a prémium termékeiket ami még eladható. Az viszont nem céljuk hogy széles néprétegek számára elérhető legyen, ez nem egy mainstream termék amit boldog-boldogtalan megvehet, hisz akkor elvesztené a prémium jellegét. Ugyanúgy ahogy az S600-as vagy A8-as sem válik soha népautóvá úgy az Extreme Desktop termékeknek sem ez a szerepük.
[ Szerkesztve ]
-
Móci
addikt
Brutális cucc, de megint rákerült az a gémer árcímke... Bootolni nem lehet róla, akkor meg ez hogy? Vegyek még egy ssd-t, ha gyors rendszert is szeretnék? LOL
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
TESCO-Zsömle
félisten
Én értem, és ezen részét nem is cáfolom, de a teljesítményéhez párosított 6év gar elég impresszív. Az a 180k-s árcédula meg nem is sok, ha azt nézzük, hogy intel 160-as X25-öse is ekörül mozog... Szvsz kategóriájában BestBuy, ha valakit a sebesség érdekel.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Nagyon brutális a sebessége, de tudnia kéne már bootolni srácok...
-
bteebi
veterán
válasz TESCO-Zsömle #10 üzenetére
Jó, hát ezeket nem szerver környezetbe szánják, lassabbak is, MLC chippel vannak szerelve, szóval lehetnek is jóval olcsóbbak. Így is van jócskán hasznuk rajta, amiatt nem aggódom . Csak jelezni akartam, hogy azért nem ez a hájend, és nem kell kétségbeesni a teljesítményétől. Akkor meg, amikor már szinte a sarki fűszeres is flash SSD-t gyárt, és már csak idő kérdése a T**** gazdaságos SSD megjelenése, akkor ez igenis baromi drága, akár gamernek titulált, akár nem (persze a többi SSD is elég drága még fajlagosan, de bőven nem ennyire).
Amúgy meg mephi írta meg a lényeget: "miért lenne ez a termék alkalmasabb játékra, mint egy ugyanilyen specifikációjú termék "gémer" felirat nélkül?"
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
tényleg de ez akkor is "gémer" cuccként van reklámozva... azt megértem még könnyebben, ha mondjuk bill/egér/vga gémerként van hirdetve, mert akkor rendelkezhetnek olyan (esetlegesen pl kényelmi) funkciókkal, amik jól jönnek hc gémereknek... vga-nál meg tuningtartalék/gyári oc miatt bevált szokás így hirdetni... de egy háttértárnál/tápnál mire föl a gémer felirat? és fatal1ty is elismerően nyilatkozott és reklámozta? miért lenne ez a termék alkalmasabb játékra, mint egy ugyanilyen specifikációjú termék "gémer" felirat nélkül? lényegében ezzel van problémám... (meg ahogy látom, másoknak is...)
#13: óóóó ez a gyerek már a lelkét is eladta? lelkes vásárlókról meg lehúznak pár dolcsit az 5forintos méretű matrica miatt
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Psych0
őstag
miért nem tudnak még mindig bootolni róla... nem értem... nem lehet egy nagy probléma, hisz egy csomó vezérlőkártya tud bootolni... ráadásul már egy ideje megigérték, mint feature, Sokkal több értelmét látom annak, hogy maga az os reakcióidejét gyorsítsam, minthogy valami idióta játék tetves pályája hamarabb töltődjön be 5 másodperccel.
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
Zolás
addikt
Már csak az a kérdés hogy hol vannak a gémerek??
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
mephi666
nagyúr
érdekesen mutatna egymás mellett ez egy szintén fatal1ty ediSÜN 9400gt-vel... ez a gamer dolog kiakaszt mikor jön majd gamer optikai meghajtó? és gamer hűtőborda? meg gamer 220-as kábel? ááááááá...
fatal1ty jó sok csirkét zabálhat a kfc-ben abból a pénzből, amennyiért odaadta a nevét a termékhez... (...egyébként szép statja van a "csíterjének" quakelive-on)
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
bteebi
veterán
Már csak azt nem tudom, hogy mivel jobb, mint az eddigi FusionIO termékek. Szvsz. semmivel. A többi terméke is hasonló sebességű, sőt még gyorsabb cuccuk is van. Ez annyiban különleges, hogy gamer - és ez a varázsszó mindent elárul . Annak megfelelően, hogy gamer, szépen is néz ki . Fatal1ty elismerően nyilatkozott róla - egyrészt mert fizettek neki érte, másrészt meg tényleg jó. De nem ennyiért . És valószínűleg még mindig nem bootolható. 80 giga... MLC... lenne inkább 256-512 gigás, SLC chipekkel, és SATA3 csatlakozóval, bootolhatóan. Az gémer lenne.
Meg ez a "mindent leFatal1ty-zünk" marketinges baromság is NAGYON nem tetszik. Vagy ha tényleg ennyire jó minden, ami Fatal1ty, akkor én kérnék egy Fatal1ty UPS-t , Fatal1ty tápkábeleket meg Fatal1ty Ethernet kábelt. Az Ethernet kábelnek lehetne külső LN2 hűtése (hogy lassabban menjenek a hibás bitek), és a szoba hőmérsékletétől, a páratartalomtól meg a kedvemtől függően vagy 50-féle színárnyalatban fluoreszkálhatna, akár mintákat is megjelenítve
[ Szerkesztve ]
-
venember83
nagyúr
Fatal1ty laptophűtőt még nem láttam, de lassan már mindenből lesz a nevével fémjelzett példány.
-
tome.jr
addikt
Very impressive Azt hittem drábább lesz
-
shteer
titán
az szép - gondolom ez sem rendelkezik bootable tulajdonsággal
ilyen árcédula mellett nem is meglepő a garanciaidő, de elismerésem
szerintem jónak tűnik..
-
KaraDani
addikt
Teljesítmény az brutális, kicsit gyengébbel is beérném, csak legyen már jóval olcsóbb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 99.000.-
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest