- Home server / házi szerver építése
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibz03
őstag
Szomorú, hogy az Asus ilyen f*szságok fejlesztésére költi a pénzt.
(Ahelyett, hogy nekem adnák.
)
-
J03Y
tag
Nem hülyeség, de ennyiért már rakhattak volna valami ütősebbet VGA -t is bele...
-
Bgs
senior tag
válasz
t72killer #64 üzenetére
A szubnotis ember pont ilyen
Nem akar ket laptoppal rohangaszni es/vagy otthonra is venni egy gepet csak a jatek kedveert...A plusz monitor dolog az teny, azt en is irtam, hogy az a gyenge pontja. Mondjuk 35e korul mar lehet olyan monitort venni, ami alkalmas egy alkalmi jatekos szamara (es eleg sok szubnotis embernek eleve van egy dokkoloja vagy asztali monitorja otthoni munkakhoz, ilyenkor nincs pluszkoltseg).
-
alien_
őstag
Ati is készül a saját hasonló jellegű megoldásával:
Ati XGP Technology -
számoljunk csak: ez az egység önmagában 90eFt (köszönhetően az erős Ft-árfolyamnak), + egy vmirevaló monitor hozzá 50-60eFt - máris 150eFt környékén vagyunk (Ny-EU árakkal számolva!).
Ergo egyedül annak éri meg, aki ragaszkodik hozzá, h a notija 2 kiló alatt legyen, és hajlamos komoly pénzeket áldozni a némi plusz graf teljesítményért. - Illetve útban van neki a 150k-ból szintén összerakható plusz asztali konfi...
-
Bgs
senior tag
Alkalmi jatekos minek adjon ki 200e-et egy plusz szamitogepert, ami raadasul kevesbe mobil? Neki nem kell aktualis top kartya sem...
Viszont:
- tenyleg dragabb, mint indokolt szerintem is (mondjuk 50-60 realisabb lenne gyartasi volumen es piaci retegket is figyelemeveve).
- jobb lenne egy olyan megoldast talalni ugy altalaban, ami a noti sajat rendszeret gyorsitja es a kulso monitor kivezetes csak egy opcio... -
-
erdoke
titán
válasz
HEATHCLiFF #55 üzenetére
Van, aki a subnotit szereti, mégis néha játszogatna otthon. Az ilyen biztosan nem cipel egy 3-4 kilós gamer notit, viszont otthonra beállíthat a dokkoló mellé egy külső VGA-t. Olcsóbban kijön, mint plusz egy gamer asztali konfig.
-
DuplaZso
aktív tag
Bennem is nagyjából ennyi fogalmazódott meg. Tetszik ugyan, de az ára egyszerűen irreális.
Mindattól függetlenül tesztet kérünk !
-
mcsabee
senior tag
Nem igazán vagyok otthon notiban, de aki játszani akar, az szerintem ugyis osszerak egy asztali gepet. Aki meg nem, az vesz egy penztarcajanak megfelelo notit, mert akarhogy nezem egy asztali kozepes jatekgep + crt monitor ~ 200k, mig egy gamer noti 300+. Szerintem, ha ez a cucc kb 20-30k arban lenne (included videkokártya), akkor lenne esélye, igy sajnos semmi.
-
ultrahodrozható gépben attól tartok egyéb darabok válnak szűk keresztmetszetté, pl ULV-s, visszafogott proci, lassabb FSB, stb. (RAM mennyiséggel hál'istennek mostanában nincs annyira gond).
Szóval továbbra is ott tartunk, h bizony elég szűk az a réteg, akit érint (még1 dolog: öreg laptopot se lehet upgradelni vele, lévén azokban meg expresscard-slot nincsen
)... Node mind1, akit érdekel, megveszi, szabad piacon élünk
-
v.tom
őstag
Hát, ez sem lesz tömegtermék asszem...
-
még nem tudja, ráadásul az expresscard se tudom, hogy pcie 2.0 vagy 1.1 szerint 1x... azaz még az is lehet, h csak 250MB/s = AGP 1x az átviteli sebesség
#44: korrekt, egy 22"-os külső moncsi még+60-80kFt, bár ezt akkor is megveszi az ember, ha komolyan akar játszani a notiján (igaz, nem "kötelező", mint a külső VGA-nál)
-
Csak PCIE 1x csatoló, és még külön monitor is kell, ráadásul 100ezer forintba kerül ez a vacak, szvsz elég nagy parasztvakítás. Még ingyen se kéne.
-
-
Elrood
őstag
Itt tomiék x1,4,8,16 sávval végignézték, mennyi az annyi.
-
jah, csak ne GF7300 legyen a standard, annyit SzVSz egy intel GMA3100 is produkál, alacsony fogyasztás mellett (650 vs 500 3dMark2006) Kicsi teljesítményűt ergo meg azért nem érdemes tenni bele, mert semmi haszna nincs, a beépítetthez képest, csak a cuccot drágítja...
Nem véletlen, hogy 8600-at tettek bele, annál erősebb karival már tuti előjön a PCIe 1x hátránya. ne felejtsük el, hogy a PCIe 2.0 (!, dupla speed az 1.1h képest) 1x-es sebességen kb = AGP 2x(!!!
) = 0.5GB/s és hol vannak már 2x AGP kártyák...
-
Rossi
addikt
PCI Express 1x
100k
Ez egy abszolut értelmetlen valami...
-
azbest
félisten
én elsősorban arra reagáltam, hogy vissza lehet-e a renderelt képet küldeni a noti kijelzőjére... ha jól tudom 2.0-ás pcie csatolók ezek (1.0 nem támogatta az ilyen kivezetést). Valószínűleg GeForce 8200 vagy AMD 780G (mobil megfelelői) chipsetekkel már megoldható lesz, hogy a notin legyen a képe... más kérdés hogy ez a pcie1x sávszélességének nagy részét le is kötné.
Nem tudom mennyire hihető az általam linkelt cikk, ahol gf7300 -at teszteltek pcie1x és pcie16x változatban... az biztos hogy a 8x -os nem igazán lassabb, de még a 4x-es sem vészes más cikkek szerint. Ha valóban annyira visszafogja a pcie1x akkor nincs sok értelme erős kártyát tenni bele, abban az esetben a legkisebb is megteszi, ha csak a több külső monitor kezelése a cél vagy hd videó lejátszás, bár ez utóbbit lassan minden újabb integrált grafika kezeli.
-
kariad
senior tag
Nem semmi aranyos!
Kihajtható és utánna csatlakoztathaó Plazma TV hiányzik már csak hozzá! -
Pubszon
veterán
Sztem ez jó ötlet.
-
proci985
MODERÁTOR
procit és ramot laptopban lehet cserélni;> nekem már volt szerencsém mindkettőhöz (egyetlen probléma, h a laptopok alaplapjai eszméletlen háklisak). bár nem külső, de gyorsan megvan a csere
ROG... az asusban mostanában kicsit megingott a hitem (konkrétan a hivatalos oldalon közzétett specifikációik és a valóság néha köszönőviszonyban sincs... ami eléggé gáz, ha a termékválasztásnál az egyik ilyen dolog szempont volt).
100ból meg már egy komplett asztalit össze lehet rakni játékra, megfelelően kiválogatva azt se lesz nehezebb cipelni lanra
-
válasz
juliabrilke #25 üzenetére
full terhelve 35W, de donwclockolva lenne érdekes, lévén akksiról nem szoktunk crysist nyomni
kérdezd nyugodtan itt!
-
edipqe
senior tag
volt már korábban vmelyik gyártonál hasonló probálkozás nem?
-
DarkByte
addikt
Ez az egész olyasmi elképzelésben lenne jó mint amit a linkelt cikkben az AMD vázol fel: spéci csatlakozó direkt erre, ami jóval gyorsabb lenne mint az Express Card és amellyel már meglehetne oldani mondjuk egy HDMI szerű linken a kép visszavezetését is. Az elképzelés továbbra is tetszik, de ennek az ASUS megoldásnak nagyobb a füstje mint a lángja.
-
erdoke
titán
Ha tele lennék lével, és játszogatnék, simán megvenném egy igényes subnoti mellé. Merthogy az 1 kg, és viszonylag kis akksi van benne, ahol kifejezetten sokat számít az integrált VGA és egy ilyen teljesítményű külön cucc közötti fogyasztásbeli különbség. Egy jól felszerelt X200-as IBM/Lenovo mellett a 21-22-es külső monitor és a külső VGA még mindig csak +25 % költség...
-
azbest
félisten
PCIe1x lehet kevés ahhoz, hogy 1280 feletti felbontásban átvigye a képet, esélytelen hogy a noti kijelzőjén mutatná. Ha jól számolom, akkor 1280*1024 60Hz = 225 MB/sec.
2.0 esetén duplája... oda 1650 és talán 1920-as felbontás is beleférneValahol voltak régebben tesztek 1x-es csatolós kártyákról... gf7300 pcie1x vs pcie16x
Báár... ha a noti felbontása nem nagyobb ennél, akár még megoldható is lenne, csak gondolom az újabb fajta chispetek kellenek hozzá, mint az asztaliban ahol az integrált adja ki a képét a lekapcsolható kártyának
-
válasz
juliabrilke #16 üzenetére
részben igaz, bár egy mai 8600M - quadro FX570M már egyáltalán nem melegszik vészesen
(nálam 55-70fok) a 8800M-ekkel szoktak gondok lenni, de az meg ebbe a vacakságba túl erős
Az akksiidőn javít, ha egy absz minimális GMA 950-et teszünk... (hogy mennyit jó kérdés: a GMA 7W-ot eszik, míg egy downclockolt 8600 nem tudom)
-
Foxi
senior tag
Nem olyan rossz ütlet ez, ha majd kijön más gyártóktól is valami hasonló az ára sem lesz ilyen magas remélhetőleg. Egy szubnoti mellé, amit otthon dokkolóban használnak kimondottan hasznos lehet, megmarad a kis méret, magas akkuidő, röghöz kötve pedig elszaladgálnak az újabb játékok is ha valakinek erre van igénye.
-
edipqe
senior tag
már mások is kérdezték az árát. mert nem csak én érzem azt hogy ez az elgondolás vszleg ott fog elvérezni.......ez egy nem éppen erős krtya, és könnyen meglehet, hogy ez a kutyu tobbe fog kerülni, mintha ennek az árát rádobnánk egy notira és azáltal kapnánk egy ugyan ilyen vid-karis notit
többen ie megelőztek, na mind1
-
DarkByte
addikt
Hmm, nézem az ASUS oldalát és ez a kép most rontotta el ennek a cuccnak a maradék értékét nálam:
Reménykedtem hogy valahogyan megoldják hogy a kártya képe a noti kijelzőjén is látható legyen mindenféle átkötés nélkül, nade hogy még külső kijelző is kell. Ez így azért már nem kicsit drága megoldás akinek csak egy notija van. Mellesleg az a fejhallgató kimenet honnan kapja a hangot? Szerintem egy kábel lemaradt, vagy ebben van egy hangkártya is? -
TTomax
félisten
"Az Asus a 2007. januári CES kiállításon mutatta be először noteszgépekhez kapcsolható külső grafikus kártyáját, az XG Stationt"
És mi történ az elmúlt másfél évben?A fröccsöntő gépbe klisé kellett?Vagy de tényleg mi tartott ennyi ideig?Mert ez most már elavult úgy ahogy van. -
igen, annyiban simán benne van egy 8600-8700MGT.
Elsőre jó 5letnek látszik a külső, de 2 oldalról is öntökönlövés:
1. lassú, PCIe 1x csatoló -> komoly VGA-kat (HD3850 és afelett) nem érdemes belerakni (ha cserélhető lenne 1általán)
2. az ára: ennyi többletből kényelmesen megvan az asztali 8600-zal egyenértékű 8600M GT (GDDR3), és akkor felesleges külön bíbelődni.Ha pl lenne legalább PCIe 4-8x (sajna erre esély nincs), és egy sima tok lenne táppal, amibe a user választ VGA karit, az megérne 20-25eFt-ot.
#13: meglátjuk, tényleg alternatívák lesznek-e. Ez attól függ, h a csatoló marad PCIe 1x, vagy legalább 4xezik. (jah, és elterjedni akkor fog, ha a centrinóval kompatibilis. hiába szeretné az AMD popagálni a saját platformját, ha a vásárlók 80% centrinót vesz - és még több fog venni, ha ilyen gyengusz procikat produkálnak
)
-
Ez már nem semmi! Még mikre számíthatunk a közeljövőben? Külső processzor, azonnal cserélhető külső ramok? =)
-
DarkByte
addikt
Ha körülbelül fele árban lehetne venni és teljesítményre nem nagyon maradna el a 8600M GT megoldás mögött, akkor egyáltalán nem volna hülyeség mert a kártya cserélési lehetőség adott lenne, arról nem is beszélve hogy amikor nincs rá szükség csak leválasztod és nem zajong, nem fogyaszt, nem forrosítja fel a notit. És ekkor persze egy gyengébb 965M vagy X3100-al működő alaplapi grafikus chip is bőven kiszolgálná az egyéb feladatokat. E-cikk szerint jönnek az alternatívák is (nem tudom itt PH!n volt-e már ezekről hír). Kíváncsi leszek, tetszik ez a megoldás. Nem tartom elképzelhetetlennek hogy a következő verzió mondjuk két express card foglalatba dugható lesz és így gyorsul a sebesség (csakhát ez a választható notik köré szűkíti, hirtelen most nem is tudom hogy van-e olyan noti amelyen két express card is van).
-
as_Rock
őstag
Eladom az aktuális notit, ennyit rádobok és megveszem az integrált 8600-ast tartalmazót, mégiscsak gyorsabb mint a pcie1X
látom más is így gondolja
Van arról infó max. milyen sebesség és ebből következően milyen 3DM05/06 érték érhető el a pcie1X-en, mert akkor lehet kiderül, hogy az új ATI 780-as mobil csipszetbe integrált VGA ugyanazt tudja fillérekért
-
szente
addikt
jó lenne valami fapados verzsönnel is előállnának gondolva a szűk pénztárcájú emberekre is.
(bár a gamer világ nem az olcsóságáról híres)
-
DarkByte
addikt
Engem igazából az érdekelne hogyan alakul a teljesítménye az asztali gépbeli társához illetve egy beépített 8600M GT-hez képest. (Tartok tőle hogy az Express Card sebessége erőteljesen ront az összképen) Remélem a PH! csapat lecsap rá, amint elérhető lesz.
-
PowerBuldog
veterán
8600m GT-m mellé ez már teljesen felesleges lenne, de jó cucc.
-
Kombat
őstag
Várhatóan 349 euró!
-
DarkByte
addikt
IPon cikk szerint az ára még nem ismert. De sejtésem szerint nem akarom tudni.
Mod: áá, sorry. De mégis, csak Google gyorsítótárból néztem először. Itt van részletesen. 349 euró ~100k HUF ha jól számolom. Hát igen.
Mod2: Kombat beelőzött. -
simonzé
addikt
Végre egy jó ötlet. Gondolom cserélhető benne a VGA, úgy látom nem is csak egynek van helye.
-
szente
addikt
gyorsabb voltál!
-
csudri
őstag
Ára?
Új hozzászólás Aktív témák
ph Notebookok gyengécske grafikus vezérlőjét válthatja ki a néhány extrával is felszerelt ROG XG Station.
- Home server / házi szerver építése
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Horgász topik
- Bundle topik
- PlayStation 5
- Milyen TV-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest