Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Videós, mozgóképes topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Kindle
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
A nikontól várja, az egyes sorozat jó képességeivel...
ND szűrővel ne hülyéskedjetek, erős fénynél nincs nélküle kis dof, nem válthatják ilyen gépnél a rekeszt ki ezzel.
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
arn
félisten
Ez igazabol annak is a hibaja, hogy meg mindig olyan vazakat hasznalunk, aminek az ergonomiaja filmtovabbitasra van kitalalva. Mas lenne az optimalis.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Tin_Shield
őstag
válasz Mr.Csizmás #24 üzenetére
Neki a D90. Nem egyforma ruhákban járunk. Szerencsére
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Tin_Shield #23 üzenetére
nekem az epm+14 volt kabátzseb, zakózseb méretű.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Tin_Shield
őstag
Rendben. Tehát, ha szándékom ellenére félrevezettem volna bárkit is a pongyola "zsebrevágós méretű" megfogalmazásommal attól elnézést kérek.
A további félreértések elkerülése végett a gép nagyságára utaló jelző nélkül: a GM1 a felszerelt és összecsukott 12-32 kitobjektívvel kb. 10x6x6 cm. Körülbelül.[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
sony, fuji, olympus, panasonic - ott tortennek dolgok. a nikon/canon meg probal az slr fele terelni. komolyan nem ertem, hogy miert nem csinalnak milcet is nagyobb szenzorral.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
válasz Mr.Csizmás #18 üzenetére
azt szivesen elfogadnam, de egyetlen gepkent nekem keves lenne.
-
6.regem
csendes tag
Elolvasta vki a cikket? Annyit sem ér. Kamazzal hordják alánk az unalmasabbnál unalmasabb fgépeket.
-
MaUser
addikt
válasz Tin_Shield #15 üzenetére
Ilyen alapon akkor a D90-em is zsebrevágós volt, mert volt olyan kabátom aminél ezt gond nélkül megtehettem.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
arn
félisten
válasz Mr.Csizmás #7 üzenetére
azok meg obikat olyanokat, amik nem 1000 eurba kerulnek. siman megvettem volna most, de rendszer szinten rohadt sokra jon ki, hiaba olcso a vaz.
-
Tin_Shield
őstag
Lehet idézőjelbe kellett volna tenni a zsebrevágósat, mert nem konkrétan nadrágzsebre gondoltam. Ez inkább egyfajta szóhasználat a kicsi gépekre, annak ellenére, hogy embert sem ismerek aki ténylegesen mondjuk egy szűk farmer zsebébe akarna tuszkolni bármilyen fényképezőgépet.
De akkor pontosítok: Kábé az egyedüli cserélhető optikás fényképezőgép, ami elég kicsi ahhoz, hogy a felszerelt kitzoom objektívvel akár egy farmerdzseki vagy egy kabát zsebébe is el lehessen tenni, ha valaki ilyen irányú késztetést érez. Remélem így elég precíz[ Szerkesztve ]
-
MaUser
addikt
válasz Tin_Shield #5 üzenetére
Ne kezdjük már megint az m43-adot meg a zsebrevágást, 12-32 a gm1-gyel sem kényelmesen zsebrevágható, sőtt inkább sehogy. Gm1 a 12-32-vel is van vagy 6 centi vastag, mint egy nagyobb telefon élére állítva. Nem hiszem, hogy így szeretnéd hordani a telefonod a zsebedben. Tapasztalatból mondom, hogy az ilyen szempontból (is) általam legjobbnak talált gr (rx 100 kényelmetlenebb a kicsit kiálló optika miatt -> hiába akkora így is mint a gr, ez néha megakad a zseb szélében vagy a combot böködi) sem igazán kényelmes zsebben hordva, legalább egy jó 7-8mm-et még kéne a kényelmes zsebrevághatóságból faragni a gr-en is.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
|AP|
veterán
válasz Tin_Shield #10 üzenetére
ez benne van a pakliban, ahogy sz okosok szokták mondani
-
|AP|
veterán
állítólag nemsokára jön az RX100M3:
20MP sensor (same as RX100/M2 models)
ISO 125-25600
24-70mm f/1.8-2.8 lens
Built in View finder (SVGA OLED Tru-Finder 1440k dots)
Tiltable screen (180 degrees up)
Record in XAVC S format (Same format of the Sony A7s but with no 4K output option).
Almost same size and weight as the current RX100/M2 models.freeapro: tükör nélküli és cserélhető objektíves.... tehát MILC
[ Szerkesztve ]
-
freeapro
senior tag
Ez mitől MILC? Nekem sima kompaktnak tűnik.
-
arn
félisten
Ff milcet csinaljanak vegre...
-
Tin_Shield
őstag
Panasonic 12-32 (ekv 24-64) van m43-ra. Kicsi, éles és stabilizált, egy hibája van: nem fényerős. Viszont egy Pana GM1-el zsebrevágós méretű.
Elvileg a Canon GX1markII lenne neked az ideális gép, ekv 24-120 f2.0-3.9 optika, 1,5" szenzorméret, de az eddigi teszteket és samples galériákat látva meglehetősen gyengére sikerült. És az ára sem túl barátságos, bő negyedmillión nyit...[ Szerkesztve ]
-
Kapanyél
őstag
válasz Mr.Csizmás #3 üzenetére
Azok is cserélhető obisak, nem? Egy beépített, vázba valamelyest visszahúzható ekv. 24-70-es neadjisten 24-120-as obival kellene nekem nagyobb szenzoros gép. Tudomásom szerint eddig csak a DSX-RX100 az egyetlen ilyen gép, de az 28-tól indul és sajnos nem a gyorsaságáról híres. Ettől függetlenül ha elcsípek egyet használtan, biztosan kipróbálom.
Esetleg van m43-hoz vagy 1"-hoz olyan kompakt utazózoom, ami elég széles látószöget tud és pencake méretűre össze lehet tekerni?
Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
Mr.Csizmás
titán
egy év múlva ez is 50k lesz a tesco/auchanban
Kapanyél: fuji X sorozat, panasonic G?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Kapanyél
őstag
Nekem az a bajom ezekkel a mütyűr MILC-ekkel, hogy már lassan egy ágyúcsövet fogunk majd a kezünkben és lesz a hátán egy LCD...
A SONY RX100 vonalat nagyon támogatom!Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
zsolt501
nagyúr
Megnézném milyen képeket csinál.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest