Hirdetés
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
-XadAnuX+
őstag
Egyre jobban bejönnek az OCZ SSD-k. Ára menne lentebb egy kicsivel, és ok lesz.
-
Metalfan
senior tag
Valami aránylag gyors, és olcsó 16 gigás SSD kellene, arra a Win még éppen elfér... de lehet, hogy inkább 32 gigásat választanék, mert arra a maradék programok is elférnek. Bár, XP-hez elég a 16-os

-
Dare2Live
félisten
amúgy ~260juroért már lehet X25öt (80gb) venni ami drágább mint egy OCZ és tsai de nem szerepel le sehol....
ld:

sött mégnagyobb difit csinál az SSDknek fekvő részeknél:

-
Dr. Akula
félisten
Jmicron mellé tökmindegy, az már jobb nem lesz. Ha indilinxes, akkor van esélye.
shteer:
A jmicron pont ott alázza le saját magát. 0.02 MB/s-et tud, ahol egy sima Velociraptor 1.6-ot. Az OCZ Vertex 2.41, az intel X-25 pedig olyan 30 MB/s-t (random write értékek).Ja és SSD-t 50%-nál jobban teletömni nem ajánlott, nagyon belassul idővel. Ráadásul az új fileok létrehozásával csak a free területet tudja basztatni, hiába az intelligens szétpakoló rendszer, ha nincs sok választás, mindig ugyanazok a cellák lesznek írva, hamar elhasználódik az SSD.
-
zed1983
őstag
Tőlem sajnos lehet az 500.-adik is ha nincs rá annyi pénzem...
-
Tidus
addikt
Nem igazán vágom ezt az SSD dolgot, de jobbak a Raptor vinyóknál, mert nekem van egy Veloci, és az nagyon tudja a dolgát! Ezek még annál is jobbak?
-
shteer
titán
értem én de ilyet, h kiforratlan még 
szerintem nem kell fanatikusnak lenni, csak el kell dönteni
én pl a hdd vízhűtő-csillapító boxot adtam el, hogy megvehessem az ssd-t - így a seekzaj is megszűnt. cserébe ha több tárhely kell, akkor nyomom a delete gombot 
a nagyközönség persze olcsó és "lassú" tárhelyhez van szokva
az ár meg ugye relatív - és mint már lett említve, a nand flash chipek árától függ elsősorban, nem a forgalmazóktól
-
Nem bánnám ha kicsit gyorsabb ütemben csökken az áruk és akkor beneveznék én is egyre.
Oprendszernek tökéletes lenne. -
shteer
titán
aha - tehát mégis van benne valami amit meg kell fizetni
érdekesen a pendrive-omnak nem az usb atatátviteli sebesség a szűk keresztmetszete
Keldor én papa: így jártam én is
én sem bánom, hogy szeptemberben megvettem a kiforratlan technikát 
kell vállalni plusz melót, letenni a cigit, piálásról leszokni és pikkpakk összejön az ára

-
szuper-t
őstag
én is nagyon szeretnék 1 et
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
SirRasor
addikt
Holnap megjön az 1 terás HDD-m, utána viszont szerintem több HDD-t már életemben nem veszek, csakis SSD-t. Nagyon szépen fejlődnek
Csak így tovább 
-
WilliamGhost
tag
csak legyen már olcsó is

-
Bulitt
addikt
Érdekes. Minden képen érdekes, kíváncsian várom majd az első teszteket, persze ha lesz ilyen

-
szuper-t
őstag
"Szerintem" elhamarkodott még az árak esését várni hisz kiforratlanok a technológiák és úgymond "pentdriveokkal" (Flash memória alapú adattárolók merevlemezek )játszadozunk csak Sata1/2/3 csatolófelületen
majd ha fellendül a sorozatgyártás és biztosra vehetik a forgalmazók, hogy lesz rá x% aki tuti vásárolni fogja akkor lehet becsorgatnak a mi pénztárcáinknak is megfelelő minőségű és értékű meghajtókat .
"Szerintem" -
Ricco_hun
senior tag
"Itt a százhetvenharmadik XY solid state meghajtócsalád", de az ár/érték (vagy méginkább ár/tárolókapacitás) aránya még köszönőviszonyban sincs a hagyományos merevlemezével.
Emlékszem az egy évvel ezelőtti post-okra. Minden SSD-s hírnél jöttek a kommentek, hogy ha majd sok gyártó sok terméke lesz a piacon, akkor majd mennyit zuhannak az árak, meg várjunk még egy-két évet, akkor majd fillérekért fogják dobálni az SSD-ket. Na tessék, itt vagyunk. Csomó gyártó még több terméke került már bejelentésre, eltelt egy év és csak nem akarnak olyan mértékben zuhanni az ssd árak. (tudom, hogy ennél a hírnél nincs kiírva az a nagyon kedvező ár, de képzelem mennyire kedvező mondjuk egy terás hdd-hez képest) -
juliabrilke
veterán
Ha valaki tesztel egy ilyet, akkor írja már le a tapasztalatait. Nincs kedvem 2-3 évet várni, amíg én is ki tudom majd próbálni ezt a szépséget.

-
szuper-t
őstag
habár hiánylom hogy az ATA100/133 at elhanyagolják

-
szuper-t
őstag
ide is ide is szórhatnának vagy 2 db ot tesztelni
-
LackoMester
addikt
még pár év és elérhatö lesz mindenki számára...

-
P00By
nagyúr
Csak szórják!

-
szuper-t
őstag
elég dicséretes a 64M ás gyorsítótár
már csak az árára lennék kíváncsi![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Gumi és felni topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Spórolós topik
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 3-12. gen.
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó szerverek!
- HP Dell, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás - frissítve: 01.03
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3967
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

értem én de ilyet, h kiforratlan még

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)