Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• 04ahgy

nagyúr

válasz Kalandor #17 üzenetére

Én úgy érzem, hogy nem a vásárlónak kell megvennie a drága, de rossz árut azért, hogy 'majd jobb lesz azután a pénzből, mert fejlődik a gazdaság'... Olyan ez, mint ami a MÁV ZRt-nél is folyik épp: ritkították évről-évre a vonatokat, lehetetlenebbé tették a menetrendet és az átszállásokat. És csodálkoztak, hogy nincs utas. Most csináltak a főbb vonalak jó részén frankó ütemes és elővárosi menetrendet. Vonat sokkal több van. Utas viszont nem az egyik napról a másikra terem. Majd kialakul a folyamat, mikor látják, hogy igen, pontosabbak a vonatok, mint előtte. Igen, mindig ugyanakkor indul a vonat, adott óra ugyanazon percében, és van normális átszállás. A jóval több vonatnak köszönhetően pedig kisebb a tömeg. Nap mint nap tapasztalom ezt. És elégedett vagyok.

A magyar ruhagyártók is, előbb szerintem produkáljanak minőséget, versenyképes áron. Ha már kialakult az elégedett vevőkör, akkor esetleg ők kissé többet is hajlandóak adni a minőségért.

Szintén olyan ez a dolog: AMD vs Intel... Mikor az Athlon 64 tarolt, akkor az AMD tarthatta magasan az árait, mert az Intel (P4) úgy volt szar, ahogy volt - melegedett, nem volt normális 64 bites kiterjesztése, és teljesítményben is elmaradt. A Celeronokról ne is beszéljünk! Hiába csökkentette az árait Intel bácsi, inkább többet adtak a vevők a minőségi AMD-ért.
    Az AMD minősége - ha nem is romlott - megállt azon a szinten. Most Intel procit vesz a vevő, mert gyorsabb, fejlettebb, AMD-t aláz. Az AMD hiába adja olcsón a procijait...

Remélem ez a két (egy magyar, egy külföldi) hasonlat megfelelően érzékeltette a témában kialakított nézőpontomat. Mert ha csak egyedi eset lenne a dolog! De nem, többen is hoztuk a példát hogy, nagy ruhamárka ide, nagy ruhamárka oda: sok esetben bizony töredék áron ugyanaddig (sőt tovább) használom a ''bóvlit''. Ezek után elgondolkodtató, hogy mi is a bóvli...

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

• 04ahgy

nagyúr

válasz tildy #5 üzenetére

Én is ezen a véleményen vagyok... Vettem már Auchanban ''bőr'' cipőt 13e-ért... Jól átb**ztak, hivatalosan... A józsin meg tényleg bőrt is vettem már, bagóért.
    És szerintem degu-nak is igaza van...

Most látom csak: Tildy, te hölgy létedre nagyúr vagy... :D

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

Új hozzászólás Aktív témák