- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Amazon Kindle
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- OLED TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Micro Four Thirds
- 3,6 GHz fölé kúszott a Galax GeForce RTX 5090D GPU órajele
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
cousin333 #58 üzenetére
Az általad ellentmondásként vázolt következtetésnek van még egy, szerintem logikusabb feloldása: kiinduló tézis hamis. Hogy egyértelműen magyarra fordítsam a matematikai logikát: a katolikus vallás ezen tétele gagyi duma, mondhatnám: marhaság.
Egy normális ember nem tagadja a halál bekövetkeztét. De ezt összekötni azzal, hogy bűnös-e egy csecsemő, szerintem logikai tévedés. Egy meg nem született csecsemő legfeljebb a Bűbájos boszorkák című népszerű tvszappanopera szintjén terhelhető bűnnel.
Egy pontban legyen igazad: a máglyán végzésbe valóban belekerült egy logikai bukfenc. -
bambano
titán
Szerintem lehet az agyat vizsgálni és lehetnek olyan vizsgálatok, eredmények, amik kizárják az elfogadható szintűre történő felépülést. Tehát azt nem biztos, hogy megmondják, felébred-e valaki és ha igen, milyen állapotban, de azt szerintem meg lehet tudni, amikor kizárható a felépülés.
-
bambano
titán
válasz
Maryseven #39 üzenetére
Ez a ''vele született bűn'' milyen gagyi duma már... mitől lenne egy újszülött bűnös?
Szerintem ez a látásmód nem igazán korszerű, nagyjából a sötét középkor szintjén ragadt meg. Hogyhogy nem végzed máglyán?
Az már csak apró megjegyzés, hogy már többen is írtuk: Magyarországon nem döntenek úgy az emberek, hogy felajánlanak. Magyarországon úgy lehet dönteni, hogy nem ajánlanak fel. Meg az is, hogy ha az igekötő az ige előtt áll, akkor nincs szóköz. -
bambano
titán
És akkor te még jól jártál, vidéki kórházban a lefizetett orvos/alkalmazott leadja a drótot a bennfentes temetkezési vállalkozónak és az viszi a testet, utána meg veszekedhetsz vele, hogy te nem rendeltél semmit tőle, húzzon el.
Nálunk már olyan is volt a családban, hogy majdnem a megyei rendőrfőkapitányra borult az íróasztala, mert szőröztek egy halottunkkal... -
bambano
titán
Ha ezt a szempontot nézzük: Magyarországon jelenleg mindenkit megpróbálnak életben tartani, ameddig csak lehet. Vagyis pontosabban kifejezve kórházi nyilvántartásban tartani, ameddig csak lehet, mert az oep napra fizet. Tehát életben tartanak (papíron) a halálod után legalább 2-3 nappal. Ez a kórház érdeke.
-
bambano
titán
válasz
bolondember #7 üzenetére
A ma érvényes szabályozás szerint ha külön kifejezetten nem tiltod meg, akkor szétkapnak és viszik a szerveid adatait a transzplantációs koordinációs központba. Ami majd eldönti, hogy middel mi legyen.
Tehát itthon van nyilvántartó rendszer, csak pont az ellenkezőjét tartja nyilván: aki nem akarja, hogy donor legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Amazon Kindle
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Autós topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest