Új hozzászólás Aktív témák
-
P00By
nagyúr
Köszi a tesztet!
Brutális lett, még drága, de az elején minden az -
zoltanz
nagyúr
Azért biztos érdemes a memóriavezérlőt a CPU -val egybeépíteni, ez AMD találmány, (Intel párti vagyok) érdekesebb lesz a GPU+CPU párosítás majd.
Ez az új L3 Cache bevezetése az L1, L2 mellé nem tudom számít-e valamit (az AMD is kiad olyat amibe 0 B az L3 Cache), de legalább ezt is újításként lehet reklámozni.
Tripla Channel nem sokminden, de legalább ér valamit. -
fekeandras
őstag
RIP AMD...
-
törölt tag
Nem tudom, szerintem nem kell msot temetni AMD-t, mert a Phenom a tesztek szerint boven eleg mindenre.
-
Tibord
senior tag
Szép teszt. Este átolvasom részleteen mert most csak átfutottam.
Hát remélem hogy az AMD is tervez valamit jót. Elsősorban mert ha nem igy lesz akkor aranyárban fogják mérni az intelt. Másrészt mert nagyon reménykedem benne hogy a 45nm-es phenom jó lesz. Igy meguszom a lapcserét meg a többi sallangot és csak procitke kell venem.
Azért érdekes számomra hog mennyi mindent belerakott az intel a kütyübe ami már eddig is megvolt az AMD-be (vagy legalábbis hasonló) és agyba-főbe fikázta, hogy milyen felesleges.
-
szki
őstag
Jó ez az i7, de bazi drága (lap+proci+ram csere). Várhatóan csak 1 év múlva lesz elfogadható ára asztali gépre.
Az AMD remélem előbb teríti a piacot a olcsó és jó Denebekkel! -
DarkByte
addikt
Atya ég, hát ez aztán megint brutális. Ha most megnyerném a lottót.. Szóval ennek egy baja van hogy iszonyat drága lesz, a nem szerver platformra irányuló tokozás, lapok és procik majd valamikor jövő ősszel jönnek ha jól tudom. Úgyhogy hiába csorgatom a nyálam, azt hiszem maradok egy erősebb C2Q -nál és majd pár év múlva visszatérünk erre.
A teszt az megint durva, kb. a második oldal után képnézegetésbe ment át a dolog a program tesztelésekig.
Szóval maximum respect, egy igényes platform bemutatónak ilyennek kell lennie hogy mindenki megtalálja benne azt a mennyiségű információt amire szüksége van.
-
.mf
veterán
Játékteszteket a Supreme Commanderrel nem bővítitek? Tudtommal az az egyik leg-CPU-igényesebb játék, ami zabálja a magokat - vagy szálakat.
-
Strezi
őstag
Jo cikk., gratula!
Hozzank is kuldott az intel egy Extreme Edition-t, ma delutan fogom osszehasonlitani a jelenlegi dual xeon szerverrel
Kivancsi vagyok, hogy a mi alkalmazasunkkal - ami jelenleg tobb mint hatszor gyorsabban fut a nyolc mag felhasznalasaval-, mennyi lesz a kulonbseg.
Hat, kemeny munka ez -
Vistaboy
veterán
Először is gratula a tesztekhez - igaz, hogy a technológiai halandzsát nem értem, de a lényeget úgy-ahogy felfogtam -> A Nehalem jó lesz, és kész.
Úgy tűnik, hogy a Core 2 után az Intel ismét nagyot alkotott.
Bár egyenlőre számomra még odébb van egy komplett gépcsere - eldöcög még a Q6600-am a jövő év végéig -, addigra ha kiforrja magát az új architektúra, akkor nem kérdéses, hogy ezt fogom venni.Az egyetlen dolog, ami aggaszt ezzel kapcsolatban, az, hogy meglehetősen húzós lesz az átállás - legalábbis számomra -, hiszen elég sok mindent ki kell cserélni. És alaplapból is érdemes lesz majd olyat venni, amiben lesz még lehetőség későbbi fejlesztésekre - például mint most is, amikor egy Core 2 Duo-t cseréltem le Quad-ra alaplapcsere nélkül.
-
Raymond
titán
"A Nehalemben található LSD..."
Orulok hogy a 70-es evekbol is kerult egy kis technologia egy ilyen 21. szazadi termekbe
-
Devid_81
félisten
Remélem az AMD is hamarosan nagyot dob...
-
mindfreak
őstag
Lehet már kapni valahol?
-
Elmör
őstag
Köszi a hosszú, kiveséző tesztet!
Meglátjuk mi lesz az AMD-vel, egyelőre maradok a C2D-nál. -
msgt.fubar
senior tag
végre-végre
-
robyeger
addikt
válasz
Sandormaster #2 üzenetére
fLeSs lesúlytóan látja az AMD helyzetét, én nem osztom a véleményét(cikkenek konklúzióát). Egyértelmű, hogy szerver platformon nagyot lépehet előre ezzel az új architektúrával az Intel, otthoni és mobil alkalmazásokban már más a helyzet. Hiszen Játékokban a Nehalem és az ő 3csatornás memóriája nem hozta meg az áttörést, de még jóformán előnyt se tud felmutatni az egyesített L2 cache Core2 architektúrával szemben. Otthonra pedig mi kell más, a videókódolás előbb utóbb a GPU feladata lesz, hiszen sokkal gyorsabb, még ezeknél az új prociknál is. A nagy kérdés számomra, az új 45nm AMD procik teljesítménye, tényleg tudnak-e 15-20% többet nyújtani(álítólag növelik az egy órajelciklus alatti műveletek számát) a jelenlegi Phenomoknál, mert ha igen, akkor a VGA piachoz hasonlóan akár fordíthat az AMD az otthoni proci piacon is. Ideje is lesz az AMD-nek a hódításra, hiszen csak 2009 harmadik negyedévében várható az Inteltől a Lynnfield az olcsóbb verzió. Talán ez se véletlen az Inteltől, addig biztos vagyok benne, hogy próbál javítani a Nehalem architektura jelenlegi teljesítményén. Pénzügyi helyzete is stabilizálódni letszik az AMD-nek, habár nem akarok politikai témát túlzottan belekeverni, de az nem véletlen, hogy az Intelbe nagy az Izraeli tőke befolyása és most az Arabok az AMD-be bektetnek be. Visszakanyarodva a mobil szegmenshez, itt is inkább a GPU teljesítmény lesz domináns, főleg ha egybeintegrálják a CPU-t a GPU-val. Meglátjuk, hogy a AMD Fusion-je vagy a Larrabee lesz-e jobb? Ugyan ez még messze van, de valamivel több esélyt jósolnak az AMD-nek.
-
$p@rr0w
őstag
Nem rossz a teszt, de a játékoknál én azért többféle beállítást is beletettem volna. Mindenesetre kiderült így is hogy aki játszani akar az VGA-t vegyen a későbbiekben, egy húzott C2 bőven jó lesz még...
(#3) g@bo: Miért lenne esedékes komplett gépcsere?
(#25) Dare2Live: Pontosan.
-
Solten
őstag
"A számítástechnikai boltban járva elsőként az alaplapok csomagolása szúr szemet egy vevőnek"
Max. annak aki életében először lép be számítástechnikai boltba
És szüksége van az Asus felesleges csilivilijére.
-
TESCO-Zsömle
titán
Azért az nem felejtsük el, hogy a HD3xxx-es széria nem azért volt lassabb a konkurenciánál, mert elavult volt hozzá képest, hanem mert kenték a fejlesztőket, hogy nV-re optimalizáljanak.
Intel-AMD-nél nem ez a helyzet. Sokan várják az új proccsaládot, mint a messiást, hogy az majd megváltja az AMD-t, de nem kéne elfelejteni, hogy azokat a 45nm-es C2-k "ellen" tervezték, azaz AMD egy kör hátrányban van.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Sandormaster #18 üzenetére
Ez az árbecslés nem túl helytálló, mivel eléggé meg van zuhanva a forint, ráadásul UK-ban szinte minden drágább, mint máshol.
-
Peter13
senior tag
A teljesítmény tényleg komoly, bár én reméltem hogy ez játékokban is jobban megmutatkozik, a VGA "jobb kihajtása" által. Úgy tűnik ezen a téren a jelenlegi kínálat is kihajtja a GPU-k lelkét...ami nem tetszett az a tuning körüli korlátozások és mizéria, meg a magasabb fogyasztás, bár az is igaz, hogy elég sok tranyót gyömöszöltek bele. Remélem nem sokáig marad versenytárs nélkül és az AMD (ki)talál majd valamit ami tényleges versenyhelyzetet eredményez (egy hasonló húzás mint a 4800-as szériával GPU vonalon pl nem lenne rossz). A cikkhez gratula, alapos írás.
-
lsc
nagyúr
Amennyiben a tunigpotenciál marad ennyiben főleg játékra nem ezek lesznek a legjobb választás , az árakról nem is beszélve . Mondjuk egy 3,6-4 gigára húzott E8xxx szériával megnéznék egy összehasonlítást .
-
proci985
MODERÁTOR
teszt szokás szerint remek, a szintetikusok kivételesen a real life appoknál is érdekesebbek voltak számomra...
igazából a legkisebb Nehalemmel csak egy baj van: hiába van 300usd alatt (télen a q6600asok is annyiért mentek, tehát határeset), ha alaplapot csak drágábban kapsz nála (300usd+ az összes jelenlegi x58as). ehhez hozzávéve a szintén méregdrága ddr3mat, és máris ár/értékben a nehalem elúszott a jelenlegi darabokhoz képest. sőt, adott esetben abszolút értékben is (150-180k a proci-lap-mem hármas, és akkor még se tápod, se házad, se videokártyád, se vinyód, perifériád meg végképp semmi).
mondjuk generációváltásnál sosem szabad kapásból cserélni, a korai hardverek jövőállósága kb nem létező.
viszont a jövőre való tekintettel (értsd, lesz hozzá 100-150usd alatt lap, ddr3 elterjed és esik az ára) hatalmas potenciál van benne. core architektúrának is kellett pár év, mire az előnye a gyakorlatban is nyilvánvalóvá vált.
remélhetőleg az AMD végre durrant valamit, mert ha nem, akkor megint 2-3 év el fog tellni, amíg mainstream szegmensben is megjelennek
-
törölt tag
Atlag otthoni felhasznalo milyen alkalmazasnal fogja tudni kihazsnalni az L3 gyorsasagat a Phenomhoz kepest?
-
HERR Z
veterán
brutál lett de az árak is brutálak lesznek
3 csatornás memkit+x58-as alaplap lesz csak egy százas
jó volt a dual és tripla csánel összehasonlítása, látszi legalább a jövőre jövő olcsóbb p55-ös verzió kb mennyivel lehetnek lasabbak -
Kicsimix
őstag
Kemeny... : ) De az ara is...
-
Zso2
őstag
Ez nem meglepő , frankó lett...
v.tom: hát ha neked a leggyengébb láncszem kell.. :-) (kinek a pap, kinek a papné) -
KrAt
veterán
Hát ez brutál...
-
cova
csendes tag
[Mar targytalan...]
-
SzlobiG
félisten
Végre egy átfogó és jó teszt!
Nagyon dúrva lett, megcsinálták a legjobb DDR3 vezérlőt.
Szinte mindenhol veri a yorkot kivéve a játékokat szal akinek az a fontos nem éri meg majd váltani.
-
Gyusz
őstag
Ütős lett a Nehalem
.
-
dy_nmq
aktív tag
Hmmm be szép is lesz mikor bele lehet tolni lazán 12giga ramot a gépbe.... tudom már mit akarok karácsonyra
-
törölt tag
Lassan haladok az ovlasassal, de meg mielott elfelejtem megkerdeznem: hogy lehet, hogy azonos csikszelessegen, kevesebb tranzisztorral nagyobb a magmeret?
-
v.tom
őstag
Jó cikk. És jó processzor. Csak hozni ki valami igazán versenyképs megoldást is az AMD. De hát mindegy. Ez van, ezt kell szeretni. Azért egy olyan 3,2-es phenom X4-et szívesen elnézegetnék a gépemben.
-
Nagyon szép és kiterjedt cikk.
Gratulálok!
-
g@bo
nagyúr
válasz
Sandormaster #2 üzenetére
az árat figyelembevéve, még ne temessük az amd-t....
de lassan komplett gépcsere esedékes. francba.
usd most amugy is plafonon...
-
Sandormaster
aktív tag
Hát egyelőre csak a konklúzióra volt időm, de az lesújtó AMD-re nézve
-
kariad
senior tag
Hát eljutottunk idáig is!
Jó kis cikk!
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az Intel nem szándékozik lassítani: az új architektúrát jártuk körbe alaposan tesztünkben.
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- fűnyíró traktor
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Futás, futópályák
- Mini PC
- iPad topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest