Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz HSM #136 üzenetére

Köszi a 4770 tesztet, kár, hogy összességében beszéltem a Haswellről. És ugye huszonhatodjára írom le, hogy HT-vel erősebb, ami meg az i7-ben van. Nemtom felfogod-e. Nézz meg egy i5, Pentium tesztet.
    Nem 5W lesz a különbség az Ivy és Haswell között. Rohadtul nem. :)

De a többi is irdatlan vicces amit előadsz. Semmi közöd a témához az látszik. Az SSD lényegét nem sikerült felfogni a véletlenszerű elérési sebességgel és az alacsony késleltetéssel. Gondolom te arra használod HDD helyett, hogy két SSD között egy 10GB-os file-t átmásolj. Ott meg kb. k*va mindegy mit használsz, HDD-t vagy SSD-t. Ott is van különbség, csak nagyon nem számít érzésre.

A képpel együtt bemásolhatod bármilyen SSD/HDD topicba a véleményed ha azt akarod, hogy hangos röhögés legyen belőle. :D
    Ram: Elárulom, hogy Win7-ből van Prof verzión kívül más is, ami kevesebb ramot eszik. Sőt van Win8, meg 8.1, talán hallottál róluk. A ramhasználata is jobb, képzeld kisebb az a csík, ami a felhasznált ram alatt van. De mondok jobbat, azzal tuti nem találkoztál: Win8.1 2GB rammal szerelt gépre telepítve install után 0.8-0.9GB-ot mutat. Váóóóó! Mikre képes a 21. századi tekknika?!?

De most jön a szent grál, az igazi titok, figyelj: Ramból amennyit használsz annyi kell. Biztos ezt is nehéz felfogni mert olyan nagyon bonyolult összefüggés. Mondjuk ha elég 2-2.5GB az éppen futó programjaidnak akkor bármelyik oprendszerrel kijössz a 4GB-ból. (mondjuk nálam 10-15 futó program munkában) Mik vannak, ugye?!?

(Egy érdekes sztori: elkezdtem Virtualboxot használni 2GB-os virtuális géppel (XP, elég volt rá), így kifutottam a 4GB-ból. Swap file helyett belekerült +4GB, így lett 8GB. Ééés megint nem kell swap file.
    De előtte a 4GB is elég volt, tehát rohadtul nem kéne az elégtelen ram mennyiségre fogni a lassúságot meg a hülyeségeid amit az SSD/HDD viszonyról gondolsz. Nem atomfizika.

Az egyszálas eszmefuttatásod is elég ciki.
    Szerinted egy netezős gépet egy szál terhel? A képen látható feladatkezelő Folyamatok fülét javaslom, hogy tekintsd meg egyszer mi és hány darab fut egy gépen. Aztán van olyan is, hogy a user maga indít több programot. Ez is újdonság lehet?

Új hozzászólás Aktív témák