Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Milyen monitort vegyek?
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
toth_janika
őstag
Első ami az eszembe jutott: "Elnézést... Ez mi a f@sz?"
A teszt végigolvasása után sem változott a kérdésem... -
Sebhelyes
senior tag
válasz
Luck Dragon #26 üzenetére
Nekem meg a fúra fura.
-
VS461
tag
Amúgy egy dedikált iKütyü töltését miért nem lehet Lightning csatisra tervezni? Picit egyszerűbb lenne.
-
.DLL
veterán
Most, hogy a mobilok már képesek éles, színhelyes képet lőni, viszonylag sok részlettel, moderált zajmennyiséggel, ez a minőség ma már nem elfogadható, csiszolni kellett volna még rajta, így én nem venném meg, de biztos lesz aki igen.
-
hemaka
nagyúr
Ket forintot nem adnek erte.
-
imibogyo
veterán
Azért vannak már értékelhető/nézhető más kütyük. OK ez nem telefonos bizbasz, de azért nem is egy ipari célhardver... Pár év múlva viszont szerintem simán lesz majd jó minőségi magánember számára is elérhető kütyü, ami a többség számára már kielégítő lesz...
-
Tehát az iPhonenal lehet készíteni olyan fotókat és videókat, aminek megtekintésére az iPhone alkalmatlan...
Az már valami! -
Hallosz
senior tag
A készülékek túlnyomó része, még hagyományos lépet sem tud jól készíteni, egy adott pontban. Nem gondolnám hogy a 360 fokos képalkotás sokkal könnyebben menne.
Amúgy mire is jó ez? -
Ez annyira fúra, nem tetszik.
-
Teasüti
nagyúr
Jó, hát itt valós időben kéne monitorozni gondolom. Utólagos feldolgozásnál a számítási kapacitás azért nem okoz problémát.
Én azt próbálom megérteni, hogy miért nem tudjuk alkalmazni a 200+ éves tapasztalatot (vagy tudja a tököm mióta foglalkozik az emberiség fényképezéssel) objektív készítésben és kb 40 éves tapasztalatot képérzékelő terén és miért nem tudunk rögtön kiváló minőségű terméket készíteni ekkora látószöggel? Miért kell visszamenni képminőségben a kezdetekhez? Ráadásul indokolatlanul drágán. Már ami a konzumer termékeket illeti.A cikkben szereplő kromatikus aberráció már 10 évvel ezelőtt is ciki volt mobil fronton.
Az általad felhozott példában meg az 5 MP-en akadt meg a szemem. Miért?
Manapság már a belépő kategóriában is kiröhögnek 5 megpixellel a telefonok között.
Ipari szinten meg ilyenekkel bohóckodnak??Na jó, azért átgondolva egy hálózati kameránál szép teljesítmény az 1080p@30fps. Értem, hogy erre a felhasználásra ez korrekt.
Viszont inkább a cikkben lévő terméket nem értem, meg azt, hogy miért ilyen gyengék ezek a 360-as kamerák képminőség terén.
Amikor már ott tartunk, hogy hobbi fotózáshoz mobilokat használnak emberek.
És akkor kiadnak egy ilyen terméket, ami ilyen értelmezhetetlen minőséget produkál 2016-ban. -
atike
nagyúr
Ez egy képkoca a Vivotek rögzített képéből (nem vettek le a fóliát a kameráról, azért olyan "érdekes" a kép - origináltan kellett visszaadni, megvenni meg nem akartuk
)... Az egyik kolléga tartotta nagy lelkesen a szerverhez történő felvétel erejéig. A kamera képének dewarpolásához meg kellett adni egy csomó paramétert - mi az általa látott távolság, mi az optikai középpont, mik a lencse paraméterei - és az alapján tudta a szerver "kiteríteni" a képet. Ami látszott az az, hogy az optika, a felbontás, a szenzor mind meghatározza a kép milyenségét, azonban ahhoz, hogy ne ezt a halszem képet nézzük azért kell egy elég szép teljesítmény is... És itt egy milliós nagyságrendű szerverről és egy többszázezres kameráról van szó - és ráadásnak mind a kettő célhardver. És még így is van kívánnivaló a képminőségben.
Ergo mire ez a telefonoknál is "normális" minőség lesz... Kicsit még odébb van...
-
atike
nagyúr
Nagyon nem az igazi... Na meg ez 180 fok, nem 360...
Amúgy pár napja teszteltem egy Vivotek FE8181V-t - ami komolynak számít... 5 megapixeles, 360 fokos kamera... Durva, meg minden, de még az sem olyan hűde meggyőző. A képminőség itt is a gyenge pont. Van még ezeknek a kameráknak hová fejlődnie - mit is várnánk akkor egy mobil eszköztől?
-
Csapoati
nagyúr
70-ért ótvar szar képminőség, oké. A hipszterek még felkaphatják, de óriási javulás kéne ahhoz, hogy ez életképes legyen.
-
Sebhelyes
senior tag
Szegényember Street View-ja?
-
Wesder
titán
válasz
szupermacs #16 üzenetére
Én csak az àràt néztem meg, mert sejtettem hogy hasznàlhatatlan kategória lesz.
-
Wesder
titán
válasz
metalstorm #10 üzenetére
Micsoda építő jellegű hozzászólàs...
-
szupermacs
veterán
Ez nagyon ócska.
-
ToniSoprano
addikt
Igazán ennek VR szemüveggel használva van értelme. Pl. egy csomó szép helyről lehet vr 3d képeket, videókat nézni már ahova nem nagyon jutsz el könnyen . Pl. LG G4-en nemrég Jeruzsálemben palotában barangoltam nemrég majd utána a piramisok között jártam, majd japánba utaztam a VR szemüveggel. Erről elég sok tartalom van már fenn a neten. Auchanban műanyag elég jó VR szemüveget 2000 Ft-ért vettem.
Ahhoz hogy élvezhető legyen a VR ahhoz meg QHD felbontású mobil kijelző nem árt. -
metalstorm
aktív tag
Hülye iphone-osnak minden xart el lehet adni... Az első fényképen csak annyira van beégve az ég mintha 10 (vagy több) év csinálták volna egy ZTE Blade-el... (imádtam, de rég volt...) A videó katasztrófa....
-
darvinya
titán
Ez mitől 360°-os?
Ez sima 180°-os halszem, amit otthon is egyszerűen kivitelezhető. -
xPx
csendes tag
a koncepció nem rossz, a megvalósítás már más kérdés.
-
7Heads Drago
veterán
Ezért 70k?
Ugye vicc..... -
Teasüti
nagyúr
Oszt ez mitő' 360°?
A nagylátószöget most már 360-asnak csúfolják? Ez az új trend?Ohh, már látom a linkelt weboldalon. Pazar.
-
Ryoo
senior tag
Egy ilyennek mi értelme van? Komolyan kérdezem, nem kötekedni akarok. Ráadásul ennyi pénzért.
-
moleculez
veterán
Vàrhattak volna ezzel még egy évet, hogy csiszolgassák, mert ez így édeskevés. Inkább a "hagyományos" buta fotókat lőném egy utazás alatt, mintsem ilyen trágya minőségben készítsem, de ez én vagyok. Vannak felcsatolható mini objektívek, azok inkább járható útnak tűnnek, ha már fel akarom dobni a fotóimat valami extrával, akkor inkább azok. Aki meg travelblogger annak úgyis van komolyabb eszköze erre a célra...
#3 topkomment 😂😂😂 -
kovsol
titán
A tesztvideót még youtube feldolgozás alatt áll, vagy tényleg ilyen pocsék a minőség?
-
pulutodurumo
őstag
Egyelőre nem érzem azt, hogy nagyon jó lenne ilyet használni bárkinek is.
-
Wesder
titán
Né mà' egy Apple kieg ami olcsóbb mint a konkurenseké.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A 360 fokos kamerák még csak most kezdik hódító útjukat, de már nagyjából lehet látni, hogy mi lehet a történet vége. Az egyik első fecske az iPhone-okkal használható Insta360.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 3D nyomtatás
- Óvodások homokozója
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- EAFC 25
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Plus 128GB, Független, Újszerű, 100%, Garanciával!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest