- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
MeszesKPT
őstag
válasz -=RelakS=- #37 üzenetére
Szívemből szóltál. 2160p után képtelen lennék lejjebb váltani (igen, munkához).
Szánalom, hogy ebben a kategóriában mennyire nincs kínálat. Gyakorlatilag összemosódik a tévékkel, mert amit monitorként árulnak is van, hogy gyengébb panellal bír.
-
Yany
addikt
Munkára szerintem vagy egy 40" körüli 4K monitor, vagy az ultraszélesek közt a 38uc99, 38wk95, 38gl950 és társai közt érdemes szétnézni. Ez utóbbi LG-k tökéletes kompromisszumot találtak az ív és a jó beláthatóság között. Ráadásul dot pitchben is az aranyközépút. A WK95-ösök ezekhez a gamer csodákhoz képest még viszonylag elérhető áron vannak. Munkáhzo meg ugye amúgy sem a magas képfrissítés az elsődleges, de azért a GL szériánál már abból sincs hiány, csak ott az árak azért már nem olyan finomak...
A saját uc99-esemet pl. úgy lőttem 750 euróért (még 320 Ft körüli eurós áron), hogy keepa-ban belőttem, hogy szóljon, ha lightning deal van rá. Amikor németországban 1200 euróért, Mo-n meg leginkább 450e környékén árulták, így lecsaptam egy ilyen nem kicsit durva akcióra. Akinek nem sürgős, de tényleg ilyen drága dologra fáj a foga, szerintem jobb módszer nincs rá. Az amazonon pl. most is olcsóbb, de akcióval érdemes igazából behozni: [link]
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
-=RelakS=-
veterán
Ilyen csíkokkal tömködik a felhasználókat, értelmes 42-48"-os 4K monitort meg úgy kell vadászni
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Lobeu
csendes tag
Imádom ezt a 49-es vadállatot, mióta ilyeneket vettünk a céghez, otthonra is szeretnék, de sajnos azt a pénztárca nem engedi nekem, úgyhogy kis 34" körüli tesókat vadászok.
u.i.: Ha valakit érdekel, van pár darab bontatlan 49"-es még eladó a cégnél, olcsóé': [link]
-
veterán
válasz Hopkins95 #33 üzenetére
Épp ezért írtam azt, hogy sajnos elkaszálták az ultrawide tévéket.
Én is sajnálom mert jobb lenne egy 21:9 képarányú tévé, de volt már erre kísérlet a Philipsnek volt egy ilyen megoldása de annyira sikertelen termék volt (elsősorban az ára miatt) , hogy a Philips eldobta ezt a konstrukciót. Sajnos jelenleg egyik gyártó sem tervezi ezt a fajta megoldást.duree54
-
törölt tag
válasz Hopkins95 #33 üzenetére
Be lehet állítani, nem azzal van a gond. Biztos nem teljes a felsorolás, de olyanok lehetnek tévékkel illetve a 4:4:4-gyel, hogy az elektronika 2160p@60-ra limitál, alacsony frekvenciára vált a PWM, egyszerűsödik a színkezelés, kiszürkülnek opciók és nem lehet pontos színeket beállítani (ránézésre is csúnya lesz a kép), sávosodás jelentkezik SDR-ben is, HDR-ben főleg.
Desktopra azért jobb a korszerű monitor, és oda kell a 4:4:4.
A filmeknek mindegy, azok eleve 4:2:0-ban készülnek. Játékoknál inkább a szövegeken venni észre közelről, főleg ha aprók a szövegek. Konzolon ez nem jellemző, nem is szúrtam ki. Pedig konzolon az összes mostani HDR játék 4:2:0-es, és sok ilyennel játszottam.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz #72042496 #32 üzenetére
Épp ezért írtam azt, hogy sajnos elkaszálták az ultrawide tévéket.
Egyébként ezekre is gondoltam, amiket a végén írsz, ezek már modern funkciókkal ellátott tévék.Ennek a 4:4:4 Chroma subsamplingnek utánaolvastam Rtingsen és ezt írja: Most TVs today allow you to enable chroma 4:4:4. Different brands place these settings in different areas of their menus.
Ez azt jelenti, hogy legtöbbjük támogatja. De ahogy olvasom pl. játékokban ill. filmekben marginális jelentősége van ennek a funkciónak.
(#31) -Skylake- Én értem hogy munkára megérheti annyi pénzért is, de nézd meg a gyártó weboldalát, gaming monitorként hivatkoznak rá: Samsung Odyssey Monitor - Global No.1 Gaming Monitor
Na most én gamer (is) vagyok, akkor jogosan gondolhatom azt, hogy én vagyok a célközönség. A mostani monitorom kb. 500 Euróba fájt, aminél így is nagyon szívtam a fogam, de lenyeltem, mondván a PC-m kb. kétszer ennyibe került. De ennyit már nem tudok ill. vagyok hajlandó kicsengetni érte, annak fényében is, hogy nagyobb csúcs tévék olcsóbban kaphatók.
[ Szerkesztve ]
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
törölt tag
válasz Hopkins95 #30 üzenetére
Tévéknél a 16:9 miatt a 49" zavaróan magas lehet, miközben nincs olyan széles, mint amilyet Skylake szeretne. Pixelsűrűségben sincsenek ott a 49"-os 4K tévék (90 PPI), mint az 5120*2160 lenne 49"-on (113 PPI).
Ráadásul ez egy nerfelt méret. Hiába létezik ekkora tévé (a normálisabbakból nem szokott), adott sorozaton belül is gyakorlatilag borítékolhatóan gagyibb, mint a nagyobbak. A Samsung Q80T például 60 Hz-es és nincs benne VRR. Emellé a tévékben máig, hát, nem felhőtlen a 4:4:4 mód, amin az általad kiemelt HDR csak dobhat egyet.
A mai kínálatban a legértelmesebb tévés alternatíva az LG 48CX, illetve Sony 48A9 lenne. Esetleg Sony 49XH9505, de 2160p-ben az se támogat 120 Hz-et.
[ Szerkesztve ]
-
-Skylake-
addikt
válasz Hopkins95 #30 üzenetére
Ezt értem , de nem is kell egy vagyont fizetned mert nem kell megvenned.
A kérdés az, hogy ha PC-re munkaeszközként tekintesz (márpedig nekem pl pont az) , akkor lehet mérlegelni, hogy egy megtérülő befektetés lesz e vagy sem. Én pl csak hobby szinten foglalkozok fotózással/videózással , megvannak az eszközeim de nem keresek vele pénzt , így nem fogok 2 millióért color ref eizo monitort venni , mert nem megtérülő befektetés. Ha jön egy 49" 21:9 5k ultrawide és kerül majd 800ezer forintba , akkor én majd tök jól ki tudom számolni , hogy van e benne ennyi vagy nincs. Ha van akkor meg van oldva , ha nincs akkor is , mert akkor nem fogom megvenni. Ebben szerintem semmi nagyon bonyolult nincsen , ebben az egész kérdésben az általad idézett "Magyarország" nem a pénz miatt szűk keresztmetszet hanem a gondolkodás miatt.
Ha valakinek a munkájához szüksége van egy eszközre , de azt az eszközt a munkája nem tudja kitermelni , akkor hagyja abba amit csinál , mert akkor nem jól csinálja mivel nemhogy profitot nem termel , de még csak a munkához szükséges eszközöket sem tudja megvásárolni. Akinek meg nem munkára kell , hanem hobbyból , mer jól néz ki az asztalon , az meg döntse el hogy ez megér e neki mondjuk 1millió forintot vagy sem. Problem solved. Van akinek 50ezres monitora van és mellette elszív napi 1 doboz cigit. Ha nem dohányozna , lenne évi 500ezer forintja monitorra. Ő döntött , neki a cigi többet ér mint a monitor. Már bocs a megfogalmazásért , de kurvára nem kell ám minden háztartásba 49" ultrawide monitor... Ha nem tudod megvenni , valószínűleg szükséged sincsen rá, maximum vágysz rá. A gyártók feladata pedig nem az, hogy a vágyaidat kielégítsék hanem az hogy pénzt termeljenek. Hidd el , akinek valóban! szüksége van egy olyan monitorra ami 1-2millió forint , az 1-2 millió forintért fog monitort venni.[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
addikt
válasz -Skylake- #29 üzenetére
Talán azért, mert konkurencia híján nem akarok ill. tudok egy vagyont fizetni pár collal nagyobb ultrawide monitorért. Rengeteg pénzbe kerülnek ezek, az emberek ezért Magyarországon akár több hónapig dolgoznak.
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
addikt
válasz -Skylake- #27 üzenetére
Az okostelefon lényegében egy hordozható kompakt miniszámítógép.
A mostani tévéket elnézve meg funkciókban hamar zárkóznak fel a monitorokhoz. Sőt, meglepő módon például a HDR funkció tévéken jobban megoldott, mint ugyanolyan árú monitorokon.
-
-Skylake-
addikt
válasz Hopkins95 #26 üzenetére
1:
"Amúgy meg monitorból akkorát soha az életben nem fogsz tudni normális áron venni,"Nem különösebben érdekel mennyibe kerül, az érdekel hogy van lehetőségem a megvásárlására. Ha majd lesz , kerül amennyibe kerül és majd eldönthetem, hogy kell e vagy sem.
2: A monitor az NEM tv. Ezt lássuk be. A telefon sem egy 6"os tv.
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
addikt
válasz -Skylake- #25 üzenetére
Szerintem az ennél nagyobb monitorokat már lehet nyugodtan tévének is tekinteni. Amúgy meg monitorból akkorát soha az életben nem fogsz tudni normális áron venni, tévéből viszont lenne esély rá. De így persze nem lesz.
-
-
addikt
válasz -Skylake- #21 üzenetére
Múltkor rákerestem neten, mert eszembe jutott nekem is, hogy vajon miért nem gyártanak ilyen képarányú tévéket. Aztán redditen említették, hogy Philipsnek volt ilyen próbálkozása, amiről pedig ezt találtam: Philips discontinuing super-wide Cinema 21:9 TVs due to lack of demand
Ezek szerint sajnos nincs rá igény a piacon és a gyártók nem foglalkoznak vele. Szerintem nem lett elfogadott ipari standard a filmeseknél, játékkonzoloknál illetve Youtubereknél sem, ezért sem foglalkoznak vele.
-
-Skylake-
addikt
válasz #72042496 #20 üzenetére
Lehet én látom csak bele, de szerintem arra gondolt , hogy miért nincs ilyen (49") monitor 21:9-be. Tehát 49" 21:9. Nekem pl az minden álmom , 45-49" 21:9 5K (5160*2160). Bármit megadnék egy olyan monitorért , ez a G9 (/lg/dell) már jó lenne szélességben , csak magasságban szeretnék annyival nagyobbat amennyivel a 21:9 nagyobb.
-
törölt tag
"Miért nem tudják ezt a képernyőt 21:9, ~3840x2160 arányúra csinálni?"
Egyrészt azért, mert lehetetlent/hülyeséget írsz. A 21:9 vagy 3840x1600, vagy 5120x2160 lesz. A 3840x2160 meg a hagyományos 16:9.
Másrészt pedig mindhárom felbontással gyártanak monitort, vehetsz, ha olyan kell. Ennek éppen az a lényege, hogy nem 16:9 vagy 21:9-es, hanem 32:9-es.
[ Szerkesztve ]
-
GodGamer5
addikt
Elképesztően jól néz ki ez a G9-es. PS5-höz éa Pc-hez is egyaránt csúcs design.
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
Amerigo49
csendes tag
Nekem fontos lenne a pivot-mód!
Szeretném, ha bólogatás közben is közelebb lenne a képernyő széle, nemcsak fejrázásnál...
-
koby11h
őstag
Nagyon szokás/ízlés dolga. Én pl. utálom forgatni a fejem. Legyen a látóteremben az egész kép egyszerre, erre elég 27". Inkább Alt-Tab vagy félablakok. De ez már az én bajom.
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
gmaci78
tag
válasz Synthwave #14 üzenetére
Tényleg, jogos. Már el is felejtettem, tud olyat, hogy 2 eszköz rá külön bemeneten és osztott képernyő.
Multiplayhez is jó lehet. Mondjuk oda meg zavaró a curved. Dehat minden nem lehet tökéletes.Mondjuk ha a másik vezet, akkor ha elég közel ül hozzánk, lehet egyenlíteni az esélyt ha belekönyökölünk a másik bordájába pl.
Geri
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Én szimulátorokban tudom elképzelni (autó, repülő leginkább), másban nem igazán.
Amíg nincs hozzájuk Oculusod. Ennyiből meg már lehet.
Esetleg kooperatív konzol/PC multiplayerhez LAN-on; két gépet rá, aztán mindenkinek megvan a maga óriási térfele – bár azt nem tudom, hogy a magas képfrissítési freki megmaradna-e minden képernyőszeleten, vagy lenne vele valami kavarás.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
gmaci78
tag
válasz Synthwave #10 üzenetére
Igen, bizonyos munkákra kell a sok vertikális hely, oda jó a 32:9.
21:9-ből nagyobb a választék szerintem.
Mondjuk ez a G9 nekem fura, gamer, de nem tudom hogy tényleg jó -e / használható -e game-re, illetve van-e haszna game-nel?
Kíváncsi lennék egy igazi game tapasztalatra, aki arra is használ ilyen monitort méretben is, hogy milyen, na es mivel lehet kihajtani max felbontasnal?Geri
-
Egon
nagyúr
32:9, OMG, ezt se nekem találták ki. A kisebbik G7-ben még látnék is fantáziát, ha nem ez az elb*szott hajlított verziót erőltetnék.
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
gmaci78
tag
Kétségtelenül munkához való igazán. Én pl arra használom és egyszerre átlagosan 5-6 ablakban dolgozok, így nekem hasznos. Előtte 3db 27-es monitort használtam, ugy se rossz, de ez utosebben nez ki.
Pl fejleszteshez tuti, amikor korben menuk, panelek, ablakok, stb. vannak, középen még mindig van egy fullhd-nyi hely.Néha volt hogy még egy ilyen is kevés volt, mondtam is hogy kéne felé még1
Egyébként egyszer ahogy Synthwave írta szimulátort kiprobaltam vele. Nem rossz, de az enyém azért nem gamer monitor és a monitorkartyam se erre van kihegyezve, úgyhogy nem maxon toltam, ugy kb 10mp után halalozott volna a rendszer.
Nem vagyok nagy gamer így game-rol majd olyan nyilatkozzon ilyen monitorral aki arra hasznalja. Egy 2080 talán elég hozzá, vagy kettő?Geri
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Mert valakinek 32:9 kell?
Hiány 21:9-ből? Ez olyan, mintha nem egy piacot néznénk. Viszont ennyi erővel 32:9-ből még nagyobb hiány van.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Kristof93
senior tag
Miért nem tudják ezt a képernyőt 21:9, ~3840x2160 arányúra csinálni? Sokkal használhatóbb lenne és elég nagy a hiány ilyen típusokból, mindegyiknek van valami baja.
-
Skynet258
veterán
Anno engem is elkapott a dolog és egy 34'-os LG-m volt. Aztán rájöttem, hogy egyszerűen nem használom ki, 3 excel tábla is kényelmesen elfért volna rajta vagy ha programozol akkor is jól jön, de én max két böngészőt tettem egymás mellé ha fordítottam. Így végül rávettem magam és visszaváltottam egy 27"-os darabra de magasabb felbontással, elégedett vagyok a döntéssel. De az való igaz ha kihasználod a sok horizontális teret akkor nagyon jól jön egy ilyen.
-
Picco
addikt
R1000 szerintem eros tulzas, kinvaics vagyok hogy tenyleg bejon az embereknek vagy csak a WoW_factor/marketing_BS miatt valasztottak.
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Szimulátorokon kívül más játékokhoz szerintem elég idegesítő lehet, ide főleg munkára kéne.
Persze játszanék is néha rajta ezt-azt, ha már high refresh rate, csak orbitális fekete peremekkel.
-
gmaci78
tag
válasz macilaci78 #3 üzenetére
Nekem 43-mas samsung curved uwqhd monitorom van munkára. (Fullra ugy nez ki mint a g9, csak fekete a hatulja is) Hat van is mit szeretni rajta, más világ.
Bárki meglatja egyből abbahagyja amit mond, pislog es általában kb 20 masodperc bamulas utan az az első kérdésük, hogy "ez meg mi?"
Azt mondom, hogy ha valaki tényleg vágyik rá és ki is tudja használni és teheti, akkor bátran válassza, nem bánja meg, csak aztán óvatosan, mert a jóból vissza nem nagyon lehet szokni! 😉
Ja és azért ehhez a felbontashoz, esetleg játékhoz már azért kell egy huzosabb videokartya, az drágább mint a monitor.
Geri
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Egy G9 rendel. A fizetést megoldja a Mikulás.
-
macilaci78
nagyúr
De tudnám szeretni a G9-et munkára, na meg játékra is!
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Skynet258
veterán
Passzol a dizájn a PS5-höz.
-
Busterftw
nagyúr
Furcsa, nem szalltak el az arazassal, foleg a G7 eseteben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest