- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gaming notebook topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinesol
veterán
Csak a gyári profilok gyengék, a kalibrált beallitas 2200:1 kontrasztot ad, ami még mindig nem a szokásos 3-4 ezer, de még igy is porba alázza aa legjobb ips-t is. Amugy a mostani Samsung tv-k esetében is csökkent a kontrasztarány, amit azzal magyaráztak a cégnél, hogy ezek újk technológiás, szélesebb betekintési szöget adó VA-panelek, cserébe viszont a kontraszt romlik valamennyit, szerintem valószínűleg ez is hasonló technológiát alkalmazó panel lehet, mással nem lehet magyaráznia az átlag VA-hoz képest redukált kontrasztot.
-
Cs1csó
félisten
Az egész kijelző piac arról szól, hogy mindegyiknek van valami hátránya az előnye mellett és nem mindegy mire akarod használni:
- sötétebb vagy világosabb szobában használnánk
- kevesen vagy többen néznénk - betekintési szög esetleges fontossága face to face-ben nem gond.
- filmeket vagy sporteseményeket nézne rajta az ember
- esetleg játszana ha igen fontos e a gyors válaszidő stb.
- valamilyen profi munka lenne e rajta ahova kell a színhűség stb. -
Piftuka
veterán
Érdekes készülék, és meglepő beszámoló.
Rendesen belepakolták a jelenlegi technológiai újításokat, amelyek a profi játékosok számára fontosak lehetnek. Valószínűleg első sorban emiatt lett ennyire drága.
(Hozzátéve, hogy egy szponzorált fiatal játékosnak, vagy egy jól kereső nyugati felnőtt "gamernek" ez a pár ezer dollár nem kirívóan magas összeg.)
Én inkább azt tartom sajnálatosnak, és megdöbbentőnek, hogy ez a prémium készülék, egy amúgy kiváló AMVA panellal párosítva csak ~1.300:1 kontrasztot képes kiadni magából.
Ez nagyon kevés; a jobb, IPS paneles televízió készülékek szintje.
Ez is mutatja, hogy van még hová fejlődni, és fejleszteni ebben a kategóriában is..."Aquila non captat muscas."
-
simonzé
addikt
Kedves Elefant! Biztos sötétben írtad a cikket, ezért van a cím végén felkiáltójel. Nyugodj meg, itt vagyunk. Kerlek töröld a felesleges bulvárpecsétet!
I don't fit in. I fit out.
-
myckey
veterán
Az a helyzet, hogy jó pár helyen van hasonlóan "zseniális" komment.....témától függetlenül.
Valaki beböfög egy szerinte tuti dolgot, aztán a többi meg kapva kap rajta.Természetesen ezekbe beleállni nem lehet, mert szent és sérthetetlen. Az az egyetlen, egyetemes igazság.
Van ez így. Én is sokszor röhögök rajta, meg elengedem.
De nem mindig bírom ki."Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
Chrys_
addikt
Nekem meg egy Z35P monitorom van egy éve, tökéletes. Van egy ACER 5739g régi laptopunk, 2010-ben vettük, netezős gépnek használjuk, tényleg szar, mert 3 évenként akkut kell benne cserélni Tisztítás miatt kellett csak felnyitni néhányszor.
Az ilyen indoklás nélküli hsz-eket törölni kellene, a flame-indításért meg még szankcionálni kellene a tagot is. Csak ugye nem minden topikgazda/mod van a helyzet magaslatán.
-
Gomez86
őstag
Ferrárikat is veszik, van róla teszt, mégsem veri egyik sem a nyálát ott hogy dehát van Corvette harmad annyiért és az is megy annyival hogy a füle hátul összeér.
Ezek ilyen emberek. Egy élet van csak az övék. Aki többet keres az köcsög és hülye, aki kevesebbet az meg pancser. Ez megy itt az összes fórumon, drága telefonoknál, drága alaplapnál, egérnél, meg tévénél is."A man is a success if he gets up in the morning and gets to bed at night, and in between he does what he wants to do." Bob Dylan
-
persil
nagyúr
Sosem ertettem ezeket a "mi mindent lehet ennyiert venni" kommenteket. Ja, csomo dolgot, es...?
Egy "ilyen" cucc ennyibe kerul, gyartotol fuggetlenul. Draga? Mint az allat. Kotelezo megvenni? Hat nem. A kerdes, hogy van e ra barmilyen okbol szukseg es keret.En is egy csoro vagyok, az etben nem lesz egymillam monitorra(de meg komplett gepre sem) megsem porgok azon, hogy miert ennyi. Abszolut retegtermek egyedi arazassal. Akinek meg mondjuk az elete az e-sport es boldogan kifizet egymilliot monitorra, az orul a tesztnek, hogy a piacon levo nehany darabbol el tudja majd donteni, hogy melyikre adjon ki ennyit.
Mindig arra kell gondolni, hogy egy termek, amit senki nem vesz meg, az nem letezne. Ez teny. (Most az erodemonstraciokent kiadott cuccokat hagyjuk picit, annak megint mas a celja. De a lenyeg, hogy van neki celja, kulonben nem feccoltak volna bele rengeteg munkaorat/penzt.)
[ Szerkesztve ]
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
törölt tag
Persze, hogy nem jön ki, de ez a top termékekre általában igaz.
Viszont itt az eredeti menetrendhez képest 1-2 évet csúsztak a FALD + G-Sync + HDR felállással. A 27" 4K 120 Hz jött tavaly, most ez, a 32" 4K 120 Hz változat még mindig nincs piacon. Szerintem jórészt a gyárthatóság miatt ennyire drága.
HDR-hez kell azért a 10 bites panel, a 8 bit csúnyán sávosodik. A régebbi konzumer/gamer panelek közt tudtommal nincs nagyon 10 bites, és ilyen gyorsan hajtható sem.
[ Szerkesztve ]
-
pubyy
tag
"A válaszidő 12 ms (g2g), ami az Overdrive funkció Extreme fokozatra történő állításával egészen 2 ms-ig csökkenthető..."
Ez most azt jelenti hogy "normál" módban nem érhető el a 200 Hz ??
A teszt vajon melyik üzemmódban készült?
Mert ha létezik ilyen extrém üzemmód is akkor annak valószínűleg van egyéb hatása a paraméterekre a frekvencián kívül, úgy értem hogy lehetséges valamely paraméter romlásával fizetünk a magas frekiért. -
pubyy
tag
válasz #72042496 #55 üzenetére
Értem én, csak úgy érzem hogy ha ezeket az exxxxtrákat egyenként beárazod, valahogy akkor sem jön ki a matek....
Ráadásul kontraszban nem egy csúcs AMVA-panelről beszélünk.
A kihozatal pedig, háááát....azért egy mai átlag TV-hez képest aprócska .Egyébként arra kiváncsi lennék, hogy pl a néhány évvel ezelőtt legyártott panelek mennyire lennének tuningolhatóak mondjuk egy mai elektronikát mögéjük dobva. Tehát hogy a 200 HZ-es frekveki meg a HDR az mennyire az elektronika fejlődésén, és mennyire a panel fejlődésén múlik...
-
pubyy
tag
Hááááát azért egy AMVA paneltől jobb kontrasztot is láttunk már...
A kvantumpötty előállítási ára sincs már az egekben ( függetlenül attól hogy a Samu aranyáron méri).
Nos akkor mitől olyan szuper ez és miért olyan drága ??? -
törölt tag
válasz BusinessGuy #44 üzenetére
Tényleg, igaz. Azt viszont aláírom. A BFGD-knek én tavaly se jósoltam nagy jövőt, azóta pedig vannak már 65"-os OLED-ek is 10 ms alatti input laggal, szinte instant válaszidővel, és nVidia kártyákban támogatott VRR-rel, féláron. Már csak a HDMI 2.1 hiányzik, hogy 2160p@120-ban is meg lehessen őket hajtani.
A mostani trendek mellett bottal nem piszkálnám a BFGD-ket.
Aztán lehet, hogy viszonylag sikeresek lesznek, de azon őszintén meglepődnék.
[ Szerkesztve ]
-
Eugene Roe
őstag
Gamer? :D cs-oznak, meg farmville-eznek... aztán meg kokóznak és kurváznak. Lehet, hogy menőségből 3 milliót költ gépre, de nem neki lesz 500 órája Skyrimben, illetve master leagueben sem ők rohangálnak. Már akiket én ismerek.
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
tool
tag
Nem szoktam ilyet írni, mert nekem is vannak drága cuccaim, de ennek az ára erősen eltúlzott. A 200Hz is csak parasztvakítás, kérdezem kinek van itt olyan konfigja, ami ezt kihajtja?
-
törölt tag
válasz Cingáriusz #42 üzenetére
Sokminden másra is el lehet költeni a pénzt. Itt inkább az a kérdés, hogy ha valakinek monitorra van ennyije, akkor miért ilyet vegyen, például a korábban említett Asus-szal szemben. Természetesen ezek erősen rétegtermékek.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Lássuk, mit is lehet venni 1millából? Egy 32-es 144Hz-es, G-Sync-es, QHD-s VA monitort, a maradék 850ezerből meg valami Z-390-es lapot, i9-9900K-t masszív hűtővel, 32GB 3200-as DDR4-est, 1TB m.2 SSD-t, 4TB HDD-t, RTX2080 Super vga-t, egy normális 7000Wattos moduláris tápot, egy jó házat, és még marad bő 100K egy mechanikus billentyűzetre, egy gamer egérre és valami jó fejhallgatóra is Biztosan én gondolkodom rosszul, hogy lehet 1millát elb.szni
-
btz
addikt
Ezen biztos nem lenne pixeles a passians
ⓑⓣⓩ
-
nexplo
őstag
válasz #72042496 #37 üzenetére
Igazából piros kari lett és kellett új monitor. Akkor már persze hogy freesync lett. Aztán a kártya kevéske lett és jött egy zöld kari. Namármost a monitor nem tudta a 144Hz vagy felette frissítést ezért jött a G-s 144Hz-es monitor a zöld karihoz. Valami ilyesmi utat jártam be. A következő majd a kék prociról pirosra való áttérés lesz. Csak még nehezen szánom rá magam, mert nem rossz a mostani gépem sem. Sőt ki sincs használva, de "függő" vagyok mint itt sokan mások. Megfertőzött a pc szeretete
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
Gomez86
őstag
Anno remegő kézzel vettem az enyémet (X34), mert volt jó pár év gyakorlatom abban hogy hordtam vissza az ügyfelek ACER notebookjait, meg monitorjait vissza oda a Nagy Lajos Király útra a nem is emlékszem milyen nevű hivatalos garis helyre.
Megfogadtam hogy soha nem veszek ebből a márkából semmit. Aztán eltelt 10 év év msot ott néz rám a predator logo... más szintű termék, és egyelőre nagy megelégedéssel használom, de tartok attól ami miatt (gondolom) te is írtad ezt. De erre az "izgalomra" találták fel a garanciát."A man is a success if he gets up in the morning and gets to bed at night, and in between he does what he wants to do." Bob Dylan
-
[CsuCsu]
őstag
válasz andy19770128 #29 üzenetére
Ertelmes hozzaszolas, koszonjuk szepen, Mindenki azzal jatszik, ami jolesik.
[ Szerkesztve ]
-
nexplo
őstag
Eddig nekem is az volt. Piros kártyával együtt. Most váltottam kompletten az ellen táborba Kicsit jobb lett de lényegesen nagyobb az árkülönbözet is tehát mondhatom hogy semmivel nem rosszabb a piros. Olcsóbban de hozza majdnem azt a szintet amit a zöldek arany árban mérnek.
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
myckey
veterán
Én is egészen jól elvagyok az Acer monitorommal, csak nekem nem Zöld hanem Vörös támogatású....már ami a Gamer részét illeti.
Nem volt olcsó, de megérte minden fillérjét.
Nincs is külön TV nálam, ezt használom mindenre. Van rajta bőven csatlakozó. Ki is vannak használva.
Még az E-olvasómat is erről töltöm, vagy akár zenelejátszót. De Kontroller érzékelője is ide van rákötve. USB hub, DP port és HDMI....mind be van fogva.[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
-
chris0000
őstag
válasz BusinessGuy #24 üzenetére
nah pont ezért vettem Oledet...eladtam a régi TV-t,monitort pont nagyon jó áron így 3in1-re minden megvan és az Én igényeimnek ez most tökéletesen megfelel...(PC,PS4,4K filmek)
-
myckey
veterán
Nagyot mondtál!
Egészségedre.Az Acer pedig köszöni szépen.
Tőled függetlenül gyártja a minőségi termékeket.
Továbbra is.Én is használok egyet, több mint 3 éve. Teljes megelégedettséggel.
[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
Segal
veterán
válasz BusinessGuy #24 üzenetére
Ha a méret a lényeg akkor projektort vegyél mert abból ennyiért olyat veszel ami az oledednél is sokkal nagyobb képet tud.
Mindegyiknek van előnye meg hátránya a másikhoz ezt kell elfogadni.
Persze én egyiket sem fogom megvenni tehát nekem lényegtelen de azt soha sem fogom megérteni hogy attól hogy valakinek nem kell valami miért kell még fikázni azt..."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
törölt tag
Az 512 zónás FALD az élvilágított tpusokénál jóval nagyobb kontrasztot biztosít. Ha okosan oldották meg, akkor emiatt SDR-ben is sokkal hatásosabb a kép, az értelmezhető HDR-hez pedig egyszerűen kell a FALD.
A 3440X1440, 200 Hz, maximumra tolt grafika közt nem kell szükségszerűen "és" kapcsolatot erőltetni. Rövid reality check és belátható, hogy hiába az egymilliós kijelző, játéktól függően érdemes/szükséges egyik-másik paraméterből engedni. Viszont egy ilyen monitor mellett széles skálán mozognak a beállítási lehetőségek.
(#24) BusinessGuy
És ha egy vagy több olyan már van a háztartásban? Asztali géphez amúgy sem ajánlhatók általánosan az alsó hangon 55"-os kijelzők.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
"kvantumpontos" Ez nem a Samsung-tól lopott bullshit marketing duma?
-
marcarc
senior tag
Megint ott tartunk, hogy mégis minek készült ez a monitor? 200Hz, 3440X1440 es felbontás mellett ultra beállításokkal egy jól skálázódó szoftver mellett is legalább 2 X 2080Ti-al kellne meghajtani, de kétlem, hogy akár ilyensetuppal ki lehetne használni.
Szimpla egy GPU-s setuppal teljesen overkill ez a monitor. MIért nem lehet racionalizálni vagy az OLED technológiát ha már 55" os gamer TV is van OLEDből, Gsynccel?[ Szerkesztve ]
-
MeszesKPT
őstag
Szép meg minden, de ennyi pénzt egy Acerért soha nem adnék ki. A hajlítás azért itt is nyomot hagy a homogenitáson.
Köszönöm a tesztet.
-
Aprósólyom
addikt
Nem neked készült. Sok kínai milliárdos úgy vásárol, hogy mindegy, csak a legdrágább legyen. Sok ilyen van. Nem tudatos fogyasztók, hanem arra mennek, hogy elmondhassák, hogy övék az egyik vagy a legdrágább cucc a kategóriában. Találsz videót erről a társadalmi rétegről a youtube-on.
Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
Nincsen light boost-hoz hasonló fekete frame beillesztés + háttérvilágítás villogtatás? Nem durva egy kicsit ennyi pénzért? Vagy nem használja senki? Én néha úgy játszom. Valamivel élesebb a kép gyors mozgásnál, ellenben kicsit fárad a szemem. Kicsit hiányolom a pixel response mérését. A gyári G2G adatoknak nem szabad hinni. Pláne, mielőtt valaki rohanna kicsengetni 1 misit.
Jevons paradox
-
19ati93
senior tag
ez durván néz ki
-
chris0000
őstag
itt kezdődik a gaming pofátlanba ASUS PG65U... This much gaming monitor should be illegal…
és nem ezzel a bohóckodással...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ennyiért nem veszel két hasonló LG-t vagy négy Philipset, mert ők nem gyártanak hasonló monitort. Fél-, illetve negyedáron főleg nem. Az ASUS gyárt (ROG Swift PG35VQ), de annak az ára is hasonló.
Azért a FALD (+ G-Sync HDR) működéséről egy jóval részletesebb leírást vártam volna, mert ez ettől ilyen rohadt drága.
A 14,2 ms input lag mitől olyan pazar? (A monitorokat nem követem, de a mai tévék pl. 7-8 ms körül tartanak game módban.)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
acert ne vegyetek semmiképp. alacsony minőségü anyagokból összetákolt hulladék az összes ártól függetlenül.
-
hunace
tag
egy pillanatra felcsillant a szemem mert megláttam a 1,07 milliárdot .. azt hittem ez az ára lesz forintban.. gondoltam végre valami izgalmas.. később már láttam hogy ez is csak egy a tucat majd egymillás kijelzők közül .. pff
-
veterán
Ezért az árért veszek 2db Lgt vagy 4db Philipset hasonló tulajdonságokkal. Nevetségesen drága szerintem nincsenek tisztában a piac alakulásával.
duree54
-
chris0000
őstag
még ha lenne is rá pénzem,akkor se tudnám magam meggyőzni,h ez megéri a közel 1M forintot.
-
nagyúr
Hát az biztos, hogy új gyártósort emiatt nem kell létrehozni egyelőre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- - 5O% DELL P2418HZm - S-IPS matt/ 75% sRGB / pivot / matt // ir fhd webcam /// 1év GARANCIA + SZLA
- Dell P2412Hb FullHD monitor
- Xiaomi Mi Curved 34" BHR4269GL 144Hz / 4ms / 3440x1440 Monitor
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Dell S3422DWG Ívelt Ultrawide Gamer Monitor! 34"/3440x1440/VA/144hz/1ms/Freesync Premium-G-sync
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest