Hirdetés

Ilyen lett az Acer kvantumpontos csúcsmonitora, az X35!

Kipróbáltuk a 200 Hz-es képfrissítési rátát produkáló, extrákkal kitömött Predator monitort.

Acer Predator X35

Az Acer az első cégek között kezdett el foglalkozni a kifejezetten játékosok igényeihez optimalizált termékek fejlesztésével és gyártásával. Mára a gamer vonal kiemelten fontossá vált a konszern életében, és számos termékcsoportban kínál a vállalat ilyen eszközöket.

Acer Predator X35
Acer Predator X35 [+]

A sorból a monitorok sem maradhattak ki, és amikor az Acer a közelmúltban bemutatta egyik legújabb gamer monitorát, rögtön felkeltette érdeklődésünket. A prémium kategóriás, Predator családba tartozó X35 típusjelzésű készüléket a vállalat munkatársai az IFA szakkiállításon nagyon dicsérték, így még ott kértünk egy példányt tesztelésre. Kíváncsiak voltunk, hogy a papíron tényleg nagyon ígéretesnek tűnő, kvantumpontos technológiát alkalmazó, nagy képfrissítési rátájú modell hogy teljesít a valóságban, milyen a képminőség, hogy szólal meg az integrált hangrendszer, és mennyire hasznosak az extrák.

Hirdetés

Feltűnő külső

Az rögtön látszik a monitoron, hogy nem egy szürke, irodai tömegtermékről van szó. A nyakkal egybeépített talp például olyan, mintha valamilyen futurisztikus filmből származna. Ez jól néz ki, az viszont kár, hogy a vízszintes felülettel csak a lábak végénél két apró ponton és talp vékony hátuljánál érintkezik, így ha ezek közül valamelyik lecsúszik az asztalról, akkor borul a méregdrága cucc. A hátlap nem tökéletesen sík, a kiemelkedő domborulatok pedig a Predator logót idézik. És hogy teljes legyen az öröm, még néhány RGB LED-csíkot is elhelyeztek itt, amelyek világítási stílusa, fényereje és színe a trendeknek megfelelően módosítható.


[+]

Az Acer X35 az ívelt modellek táborát erősíti: a görbület mértéke 1800R, azaz olyan, mintha egy 1800 milliméter sugarú körből lenne kimetszve az ív. A képernyő magassága 13 centiméteres intervallumban módosítható, jobbra és balra 45 fokban forgatható, előre 5, hátra pedig 35 fokban dönthető. A készülék a keret nélküli dizájnvonalba tartozik, azaz a vékony káva egy síkban van a kijelzővel, így kikapcsolt állapotban láthatatlan. A monitor akár a falra is akasztható a VESA-kompatibilis falikonzolok segítségével, ám pivot módban nem használható.


[+]

A csatlakozókat a hátlap alsó részén, lefelé irányítva helyezték el. Található rajta egy-egy HDMI 2.0, DisplayPort 1.4, 3,5 mm analóg audió csatlakozó, három USB 3.0 port, és egy USB 3.0 (uplink) bemenet.


[+]

Főbb paraméterek
Monitor típusa Acer Predator X35
Technológia AMVA, NVIDIA G-Sync (24-200 Hz)
Háttérvilágítás típusa Direct-LED, PWM-mentes
Kijelző mérete 35 hüvelyk (88,9 cm), 21:9 képarányú, sík
Felbontás 3440x1440 (106,5 ppi)
Válaszidő 12 ms (g2g), 2 ms (Extreme módban)
Kontrasztarány kb. 2500:1
Fényerő 1000 cd/m²
Betekintési szögek 178°/178° (névleges érték)
Megjelenített színek száma 1,07 milliárd
Színtérlefedettség 123,1% sRGB
Extrák Célkereszt, Blue Light, beépített hangrendszer (2 x 4 watt), RGB LED-ek
Csatlakozók HDMI 2.0, DisplayPort 1.4, 3,5 mm-es analóg audió, USB 3.0 uplink, 3 db USB 3.0
Teljesítményfelvétel 78,2 watt, külső tápegység
Gyártó honlapja www.acer.hu
Termék honlapja Acer Predator X35
Fogyasztói ár 969 000 forint
Garancia 60 hónap

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés